Nyårsafton idag!

Idag är den allra sista dagen på 2008. Det känns inte riktigt som att jag hänger med, har nog inte riktigt förstått att julen är över och att nyårsafton är idag. Det har gått för snabbt och snön har inte visat sig på samma sätt som den brukar.

Jag är i alla fall på topphumör idag, även om plånboken ekar lite väl mycket. Det är sådant man får ta helt enkelt. Är superglad eftersom jag fick betyget A på kursen forsknings- och utvärderingsmetod (7,5 hp) där examinationen bestod av ett forsknings-PM. Jag och Martina skrev om varför man inte begår brott. Fan vad bra det blev, och det är första gången under min universitetstid jag får högsta betyg! Detta ska firas med alkoholfritt persikobubbel ikväll! Haha. Jag har jour och kommer därför att spendera kvällen nykter i onyktert sällskap ;) Jag köpte ett sånt där jordgubbssnöre på båten som jag har som mål att trycka i mig under kvällen. Det är väl några meter långt så vi får se om jag lyckas, men det är i alla fall roligt att utmana sig själv med löjliga grejer så att man inte har alltför tråkigt när man är den enda som är nykter :P

Tisdag

Alldeles för mycket tankar i huvudet just nu. Kan inte ens avgöra vilket humör jag är på. Glad, trött, ångestfylld, förväntansfull, deprimerad, irriterad. Allt på en gång. Jag tror att det är bäst att jag går och lägger mig nu. Imorgon är det nyårsafton och fan vad kul det ska bli! Håller tummarna för att jag inte blir inringd av jouren, men med min vanliga otur är väl inte det helt omöjligt :(

Hemma igen

Hemma från gymmet igen. Fan vad skönt det är att träna! Mitt problem är egentligen mest att jag är för lat för att ta mig till gymmet, men när jag väl är där är det hur kul som helst :) Känner att träningsvärken är på väg också. Skönt att få känna att man har åstadkommit någonting :P

Ikväll blir det Mission Impossible 3 med pappa och imorgon är det kryssning som gäller! :)

Söndag

Nu har vi precis ätit upp de sista resterna av julmaten :) Igår var det fest ute på landet med Nina, Conny och några andra :) Vid fem bestämde jag mig för att det var onödigt att somna så jag satt uppe och väntade på att pappa skulle hämta mig. Jag är nästan alltid sådär när det är fest, jag hatar att sova borta. Speciellt om klockan är efter tre för då känns det som att man aldrig kommer komma hem. Sov i alla fall till tre idag och sen har jag inte gjort så mycket mer än att äta. Jag och mamma ska dra till gymmet om ett tag, ska bara kolla klart på en film :)

Fredag

Hemma igen efter en lång dag i Skärholmen med Saga och Jenny :) Köpte 3 par knästrumpor på H&M och en otroligt snygg mönstrad, lång kofta från Carlings :)

Ikväll blir det antagligen någon form av utgång :)

Torsdag

Hemma efter en riktigt skön kväll :) Jobbade mellan 18:30-21:30. Skulle egentligen ha slutat 23, men fick gå lite tidigare. Trivdes i alla fall hur bra som helst hos den här kunden, hoppas på att få jobba lite där i sommar :)

Efter jobbet plockade Therese upp mig vid stationen eftersom hon bor där borta i Upplands Väsby. Hon, jag och Bobby åkte till donken för lite nattmat och sen fick jag skjuts till centralen :) Tog tåget hem och nu sitter jag här i värmen igen. Fy satan vad kallt det är ute! :/

Hur som helst, en väldigt trevlig kväll :) Imorgon blir det mellandagsrea med Saga och Jenny, och sen på kvällen ska jag och Alexandra gå ut och ta ett glas vin eller två :) Vi får hoppas att de inte ringer från jobbet bara! Känner verkligen att jag behöver passa på att träffa lite vänner och umgås nu innan man åker tillbaka till Uppsala igen efter nyår :)

Gonatt!

Jobb ikväll

Inte blir det något TB's för min del ikväll, de ringde precis från jobbet. 18:30-23:00. Massa OB :)

Nu ska jag bara ta det lugnt och fixa iordning allt jag behöver ha med mig. Middagen är framflyttad till klockan 15 så att jag också ska hinna käka :)

Juldagen

Julafton igår. Hade himla trevligt med mamma, pappa, lillebror, Johanna och Einar :) Senare på kvällen gick jag hem till Saga där vi drack te, åt lite nattmat/julmat och kollade på Djävulen bär Prada :)

Idag ska jag ut och gå en långpromenad med mamma som hon på något sätt lyckades övertala mig till :P Runt sju ikväll plockar Nina upp mig och vi åker hem till henne en stund innan vi drar vidare till TB's (den lokala krogen där ALLA kommer samlas ikväll). Blandade känslor inför detta, men vafan lite får man bjuda på sig själv :)

100 spänn!!

WOHOO! Haha. Jag vann 100 spänn på bingolotto! Det ni! Inte illa pinkat! :P Helt ärligt bryr jag mig inte så mycket om spelet i sig, det har mest varit roligt att umgås med mamma och pappa hela kvällen. Jag och mamma dansade till jullåtar, vi drack julmust och vi åt pepparkakor och mandelmassekakor. Imorgon är det julafton och julkänslan har börjat komma lite grann. Inte alls på samma sätt som tidigare år, kanske eftersom jag inte bor här längre och inte har varit med och pyntat/bakat. Sen att snön inte vill komma fram gör ju inte direkt saken bättre.

Vill lägga upp bilder på de nya snygga armbanden och allt jag har köpt, men jag har fortfarande inte hittat usb-sladden :(

What a life

Tack Alexandra, det känns bra att veta :)

Både idag och igår har det varit full rulle för min del :)

Gårdagen: Jag, Saga och hennes mamma åkte till Gustavsberg för att Saga skulle köpa lite presenter. De hade något lager där de sålde saker billigt :) Vi hade dock en del problem med att hitta rätt så vi irrade runt ganska mycket mitt i ingenstans. Vi kom ända ut till Värmdö :P Sen käkade vi på donken och efter det följde jag med Saga hem en stund :) Runt åtta skjutsade hon och Sebbe mig till Nina där det blev några glas vin och trevligt sällskap :)

Idag: Jag åkte hem till Angelica och kollade in hennes nya lägenhet i Segersjö :) Sen drog vi in till stan eftersom hon skulle shoppa lite julklappar i sista minuten :P Jag passade på att köpa en massa smyckesmaterial, en supermysig och fin tjocktröja med Garfield på och ett Beatles-monopol till Olof i tidig födelsedagspresent :) Vi käkade pizza och sprang runt som dårar bland alla idioter på stan. Jag förstår verkligen inte hur folk kan vara så otrevliga som de är, att man hela tiden knuffas hit och dit för att någon jävel vägrar flytta på sig. Det var hur som helst jättekul att umgås med Angelica igen eftersom det var sjukt länge sen sist :) Köpte även en julklapp till min lillebror som han kommer tycka jättemycket om :)

Ikväll blir det bingolotto med päronen och mandelmassekakor :D Haha.

En dikt

När livet känns som ett enda stort spel
Då vet man att någonstans har det gått fel
Allt jag vill känna är någon slags känsla
En känsla som inte går att pensla
Lite passion, lite förnuft
Allt går ur mig som en ballong som tappar luft
Vem är jag? Vad vill jag göra?
Allt jag vill är att alla ska höra
Allt är en enda stor fasad
Jag lever i en påhittad dag
Det enda som får mig att stå är de andra
Och vem, förutom mig själv, kan jag klandra?

Måndag

Sista dagen innan jouren börjar. Tänkte försöka träffa både Nina och Saga idag :)

Om de inte ringer från jobbet imorgon på morgonen ska jag åka till Uppsala och hämta min post, räkningar och sådant.

Sammanfattning

Idag har jag: Umgåtts med min bror. Skrivit tre dikter. Druckit en smoothie. Ätit popcorn. Varit på bio med pappa.

En ganska bra dag helt enkelt :)

Klirr i kassan

Nu är det färdigjobbat för dagen :) Första gången jag får OB och sånt också eftersom man inte får det när man bor under samma tak som personen man jobbar med. Nu har jag ju flyttat så nu blir det lite extra klirr i kassan :)

Vi drar väl till Heron någon gång runt halv åtta så nu ska jag bara ta det lugnt och slappa lite framför datorn :)

Bio ikväll


Ikväll blir det bio med pappa på Heron City. Yes man med Jim Carrey :)

Söndag

Gårkvällen var väldigt trevlig. Bra sällskap, god dricka och nattmat på Max :) Vi var först på Treat i några timmar, sen drog vi vidare till ett ställe jag aldrig hade varit på förut, Fellows. Det låg på en liten gata parallellt med kungsgatan, ner mot östermalmstorg. Väldigt schysst ställe rent designmässigt, men herregud vad många nyblivna 18-åringar de var överallt! Vi kände oss lite gamla bland alla småbarn :P Det kom även fram små 18-åringar och raggade på mig och Alexandra vilket vi tyckte var väldigt roande :P Haha.

Efter nattmaten skulle Olof följa mig till nattbussen, men den skulle inte gå förrän 40 minuter senare. När vi nästan hade gett upp hoppet visade det sig att det gick ett sista tåg 01:42 så allt löste sig perfekt :) Sen gick det även en sista buss från Tumba när jag kom dit så taxipengarna ligger kvar i plånboken. Skönt :)

Idag ska jag jobba med min bror :)

Lördag

Kom precis hem från en liten roadtrip med pappa och lillebror. Vi drog hemifrån vid 09:00 och kom inte hem förrän alldeles nyss :P Klippning, biltvättning, julklappsinköp och besök hos farmor och farfar :)

Nu jobbar jag fram till 18:00 och sen ska jag göra mig iordning och såsmåningom röra mig mot krogen :)

Fredag

Man kan verkligen hitta de finaste berlockerna på tradera :) Billigt är det också! :) Har hittat två som skulle passa perfekt till ett halsband. Måste bara köpa en silverkedja, men det går ju att fixa i vilken guldaffär som helst för en rätt så billig peng :)

Nu ska jag börja varva ner inför läggdags. Filmen var förresten väldigt bra :) Imorgon är det jobb med Kalle som gäller, men vi ska ut och åka en massa med pappa så det kommer kännas som att tiden flyger förbi. Det blir lite segare när man bara sitter hemma och "passar" honom, även om det är hur mysigt som helst att spendera tid med honom :)

Gonatt!

Bewitched


Ikväll ska jag äta glass och kolla på Bewitched med pappa :) Har aldrig sett den förut vilket är lite konstigt eftersom jag gillar både Nicole Kidman och Will Ferrell.

Om jag får pengar av tomten i julklapp ska jag köpa mig ett gymkort till våren! Det börjar kännas otroligt löjligt att jag inte ens kan lyfta en sån där lite tyngre stekpanna med en hand. Jag kan inte ens lyfta en bakplåt med en hand! Olof fick hjälpa mig när jag bakade lussebullar! :P Jag har nog inte en enda muskel i min kropp, de tvinade väl bort för flera år sedan. Jag får "träningsvärk" bara av att sitta och hålla upp armen i luften nu när jag skriver det här. Herregud!

Me and my brother

Just nu jobbar jag med min bror fram till 19, sen ska jag nog bara glo på någon film och sova. Jag ska jobba med honom både imorgon och på söndag också.

Det första jag gjorde imorse var att dricka ett glas juice och sedan gå till bussen för att pallra mig ner till centrum och apoteket. Sprang även in på H&M och köpte ett läppglans. En väldigt innehållsrik dag med andra ord ;)

Imorgon ska jag, pappa och Kalle åka iväg till frisören. Kalles lugg börjar hänga lite väl mycket över ögonen nu :P Sen ska vi tvätta bilen och efter det leta julklapp åt mamma. Jag ska hjälpa pappa lite :) Eventuellt blir det också utgång senare under kvällen :)

Kalle är otroligt fascinerad över min dator. Han sitter och drar "locket" fram och tillbaka samt stirrar på skärmen så fort jag skriver eller någonting rör sig. Nu försöker han skriva också så jag tror det är dags att avsluta här :P

There's no place like home

Hemma hos mor och far över jul och nyår. Det känns lite konstigt att inte bo här längre, att bara vara på besök. Men men, jag har i alla fall saknat Tumba, Stockholm och framförallt mina vänner här så nu ska jag ta vara på de två kommande veckorna :)

Jag har fortfarande inte hittat min mobilsladd så bilder kommer antingen nästa vecka (ska hem och hämta post och sådant) eller i värsta fall efter lovet. Suck.

Äckliga ideal!

Nu har jag precis kollat klart på de fyra första avsnitten av America's next top model säsong 11. När jag kollade på det här programmet för några år sedan minns jag att jag tyckte att de här tjejerna var så vackra och att jag ville se ut som dem. Nu blir jag nästan äcklad. Dels att 18-åringar kan se så otroligt vuxna ut, men framförallt att de är så äckligt smala. Revben, överarmar som liksom går ut från kroppen även när de hänger rakt ner. En stor inbuckling/grop där det borde finnas lite kött mellan armhålan och bröstet. Usch. Är det jag som har fått en bättre verklighetsuppfattning eller har modellerna helt enkelt blivit smalare?

Det känns läskigt och hemskt att tv-serier använder sig av 20-30-åringar för att spela 15-16 år, att det som förmedlas via media är att vi ska se så vuxna och mogna ut i en så tidig ålder. Titta bara på tjejerna i nya Beverly Hills-serien, de är trådsmala. Deras armar och ben ser ut som tandpetare! Det finns ett mellanrum på minst tio centimeter mellan låren på dem. Det är sjukt! Jag blir mest irriterad eftersom jag vet hur känslig och osäker på sig själv man var när man var i tidiga tonåren, och jag vet att många andra är/har varit det också.

Det känns som att Hollywood är lite av en sekt. Alla förvandlas till samma person. De kommer dit med en hälsosam kropp och ett sunt utseende, men ALLA slutar som trådsmala tandpetare med kindben och revben som sticker ut lite här och var. Alla får exakt samma kroppsbyggnad. Det hela känns bara väldigt sjukt och bisarrt.


Nu har jag flummat tillräckligt för ikväll, gonatt!

Borttappat

Hittar inte min USB-sladd till datorn så det blir inga bilder på mina nya armband idag :/ Suck. Varför ska man alltid tappa bort allting? Eller rättare sagt, varför ska jag alltid tappa bort allting?

Har i alla fall lyckats få (läs: tvingat) Olof att kolla på High School Musical idag :P Nu ska jag bara ta det lugnt och njuta av att kunna vara uppe hur länge jag vill ikväll samt sova hur länge jag vill imorgon. Skööönt.

PS. Klart jag fattar att det var ett skämt! Mitt var inte sådär jätteseriöst heller :P

Onsdag

Juridik och förvaltningspolitik i socialt arbete, 30hp. Låter det kul? Det är i alla fall vad jag kommer läsa hela nästa termin! Suck. Fast kurslitteraturen gick bara på cirka 3300:- (inklusive lagboken!) vilket är väldigt lite om man jämför med den här terminen då allt gick på cirka 5000:-. Sen blir jag lite orolig att vi har så lite salsundervisning och att det är så många dagar mellan föreläsningarna och seminarierna. Vissa skulle kanske tolka detta som någonting positivt, men jag tolkar det som att vi kommer ha sjukt svåra uppgifter/PM/salsprov att handskas med och att de därför ger oss lite extra fritid så att vi hinner med.

Idag hade vi vårat sista seminarium innan jullovet så imorgon drar jag hem till mamma och pappa :) Egentligen är det föreläsning på fredag, men jag ska jobba med min bror då så jag missar den.

Morgonkvisten

Nu har jag precis käkat frukost och fastnade lite här vid datorn :P Behövde kolla mailen och fixa en grej med Olofs och pappas julklappar. Det var så att jag beställde dem från samma webshop och råkade välja att de skulle slås in i samma paket (de hade presentinslagning) vilket resulterade i lite smått panik när jag insåg misstaget. Tänkte ringa kundtjänst och åtgärda detta nu på morgonen, men när jag kollar mailen ser jag att jag har fått ett leveransbesked från sidan. Suck. De får väl träffas och öppna paketet tillsammans! Eller så får jag helt enkelt slå in klapparna på nytt.

Seminarium idag. Kul jul. Ska möta min grupp om typ en timme. 20:- på kontot så det blir nog inte någon lunch för min del idag. Seminariet är mellan 13-15 och jag kommer vara i skolan redan 11:30. Ingen mat alls på 3,5 timmar. Under lunchtid dessutom. Suck.

Nu tänkte jag typ klä på mig och sånt. Btw, det är sviiinkallt i den här lägenheten!! :/

Film

Therese var precis här och hälsade på en stund :) Vi tittade på Shrek 3 och pratade en massa. I övrigt har jag väl inte gjort särskilt mycket vettigt idag förutom PPU:n. Jag har precis skrivit klart ett långt mail till en av mina lärare, och nu är det snart läggdags. Ska försöka gå och lägga mig någorlunda tidigt ikväll (typ ett eller två :P) eftersom jag behöver få sova ut för en gångs skull.

Tisdag

Tydligen tycker Patrik (som har sådan otrolig erfarenhet av att gå på föreläsningar!) att en föreläsning är som en lång fikapaus! Haha. Stolarna är inte alls bekväma. De är träiga och benutrymmet är extremt trångt. Och visst kan man väl ta med sig något att äta, men vilken fattig student har råd att göra det varenda gång? Slöseri med mat liksom :P
Då kommer Patrik med argumentet att det är inte lika jobbigt som att göra lumpen, men då säger jag att nej, det kanske det inte är, men det är fan jobbigt ändå! :P

Dagen har i alla fall varit utmattande. Vi blev klara med organiseringen av seminariet så det känns jäkligt skönt. Nu ska jag bara läsa lite på litteraturen de andra grupperna ska prata om. PPU hade vi idag också. Som sagt, väldigt utmattande, men också väldigt intressant.

Nu är det bara två dagar kvar tills jag åker hem till mamma och pappa för att ha jullov. Skööönt. Jag har seminarium imorgon som jag ska på och egentligen en föreläsning på fredag, men den kan jag inte gå på. Packar mina väskor och åker någon gång på torsdag :)

Måndag

Aplång skoldag idag. Vi gick från 12-16 non-stop. Det är sjukt egentligen att man tycker det är jobbigt om man kollar på vilka timmar man gick i högstadiet/gymnasiet, eller på en arbetsplats. Fast å andra sidan är det stor skillnad eftersom universitetsundervisning innebär att man inte gör någonting annat än att lyssna på en person som pratar. Att bara lyssna i fyra timmar, utan att vara aktiv, är väldigt uttröttande. Tur att det tog slut innan man somnade :P

Ikväll blir det quornfärssås med spaghetti till middag, glass till efterrätt, läsning av kurslitteratur och film. Trevligt :)

Duktig

Nu känner jag mig lite duktig. Har diskat och köket är äntligen fint igen! Jag har även klämt in lite läsning (skolböcker) och det gör att jag känner mig ännu duktigare. Även om jag har långt mer än hälften kvar att läsa.

Sugen på en lussebulle och en cigg. Meningslöst inlägg, men ibland måste man få skriva om småsaker också. Det är inte meningslöst för mig :)

Lördag

Nu har mamma och pappa precis varit här och fikat :) De tog med sig min bärbara hårddisk, men glömde elsladden så nu får jag vänta igen. Ska dock på julmiddag med släkten imorgon och då skulle de ta med sig den. Vi har i alla fall äntligen fått hit en helkroppsspegel! Så jävla skönt att kunna se sig själv i spegeln igen :P Jobbigt när man bara har badrumsspegeln liksom.

Ikväll blir det party hos Therese :)

Att städa eller inte städa, det är frågan

Jag tror nog att det är dags för mig att sova nu. Imorgon får vi finbesök i form av mamma och pappa. Detta innebär att vi måste gå upp vid nio för att städa, städa, städa. Det ser lite ut som en svinstia här just nu, speciellt i köket. Jag vill skylla på att vi är upptagna studenter, men den ursäktens trovärdighet försvinner lite när det enda vi gör är att sitta vid varsin dator och ropa saker till varandra lite då och då. Lata jävlar är vad vi är.

Gonatt!

Nya armband och shopping

Har precis pysslat lite med armband som ni kan se här :) I övrigt har jag varit i skolan mellan 10-12. Efter skolan åkte jag hem och käkade lite lunch, sen åkte jag och Therese till Gränby Centrum där jag äntligen hittade ett par fodrade, lågklackade, svarta skinnstövlar! De jag har haft i två år nu gick sönder totalt igår. Hela insidan typ revs upp. Jag blev så förbannad så att jag slängde dem i väggen och stod och skrek svärord i fem minuter. Sen tog jag på mig ett par bruna stövlar och sprang till bussen. Hur som helst köpte vi lite cider till imorgon och hårfärg till Therese. Sen åkte vi hem till henne och jag färgade hennes hår och efter det mötte vi upp Olof och käkade sushi på restaurangen här i närheten. Mysigt :)

Nu blir det lussebullar och film :)

Fredag

Precis hemkommen från skolan, men ska strax iväg igen. Jag och Therese ska till Gränby Centrum (typ som Skärholmen, Kista o.s.v.) och köpa hårfärg och dricka med mera.

Magnus Betnér

Har precis varit och kollat på Magnus Betnér. Ett ord: klockrent!

Kvällskvisten

Det känns som att jag åker berg-o-dalbana. Upp och ner hela tiden. Jag är glad ena sekunden och lever för stunden, men helt plötsligt inser jag att jag faktiskt bor här. Jag kommer inte behöva packa ihop mina saker om en vecka, det här är ingen semester. Jag bor här på riktigt. Det är så främmande och på något sätt läskigt att känna hur det blir mer och mer verkligt. Det går liksom inte att ha en slags låtsas-semester längre, det är dags att vakna upp. Lite ångestfyllt är det samtidigt som rädslan och ovanan inför allt nytt gör sig påmind. Usch. Det är en jäkla tur att Olof bor här också. Han är mitt enda band till det "normala" och det jag är van vid från stockholmslivet som har följt med mig upp hit till Uppsala.
Det känns lite som att om jag fäster mig för mycket vid den här platsen kommer jag glömma bort allt det gamla. Jag känner mig inte riktigt redo för det ännu, samtidigt som jag ibland gör det och då får ångest över att jag inte har någonting emot att börja på nytt. Hur man än gör blir det fel.

Alldeles för mycket tankar och alldeles för lite sömn. Gonatt!

Ett fint armband

Eftersom jag inte direkt känner för att lägga upp mina bilder på två ställen samtidigt (läs: på grund av lathet) tänkte jag att om det finns någon lat jävel (förutom jag själv) som inte orkar gå in på min bilddagbok så kan jag lägga upp alla veckans bilder på en gång typ en gång i veckan. Fast jag tror inte att jag kommer hålla det löftet särskilt länge, om ens överhuvudtaget :P

Jag har i alla fall gjort ett av världens finaste armband idag om någon har lust att kolla in det :)

Bakdag

Åkte till skolan runt elva för att möta upp Jenny och Gustav i seminariegruppen. Vi skulle fixa lite inför seminariet klockan ett, som förövrigt gick hur jäkla bra som helst :) Skönt. Nu är det bara ett seminarie kvar och sen kan man fokusera på hemtentan istället :)

Ikväll blir det lussebullsbak och imorgon blir det Magnus Betnér! :D

Bilddagboken

Jag har börjat använda mig av bilddagboken igen så det kommer antagligen var mindre bilder här och mer bilder där framöver. Kolla in den vettja :)

Hello Kitty

Det känns som att timmarna flyter ihop på något sätt. Jag minns knappt att jag har varit i skolan idag, det känns så overkligt. Det känns som att det var igår eller ännu tidigare. Kanske blev det så när lektionen var inställd och vi istället gick igenom seminariefrågorna i en halvtimme. Det kanske gjorde att det ändå inte kändes som att jag var i skolan. Blir dock otroligt irriterad på all litteratur vi måste läsa tills imorgon. För det första är det nog inte en människa som reagerar positivt på måsten. För det andra känns kraven otroligt höga när vi ska läsa ungefär 11 kapitel om olika saker och sedan kunna diskutera precis allting. När det är så här mycket hela tiden blir mitt minne sämre. Mitt huvud orkar inte, min hjärna hänger inte med. Usch.

Jag har i alla fall haft en väldigt trevlig eftermiddag/kväll med Therese på besök :) Vi pluggade, snackade och kollade på Desperate Housewives. Skoj :) Vi var även nere på ICA där vi köpte varsin rosa chokladkalender med en skridskodansande Hello Kitty :D Haha. Jag hade spanat in den typ i förrgår, men av någon anledning köpte jag den inte. Men nu tog jag tag i saken. 10,90:- st liksom. Det går inte att motstå. Köpte en till Olof också :P

Tisdag

Usch vad seg jag känner mig. Det blir så jobbigt när man är tvungen att läsa vissa kapitel ur kurslitteraturen till en viss dag, allt blir roligare utan tvång. Jag har i alla fall gjort ett armband idag, fick hem några berlocker som jag beställde. Nu väntar jag bara på resten :)

Johnny Cash


Armband, plugg, te och lussebullar

Nu har jag varit duktig och pluggat hela kvällen :) Tog en liten powernap mellan halv åtta och halv nio, sen kom Olof in med te och lussebullar :) Nice!

Jag gör ju lite armband ibland, endast vanliga flätor av mockaband eftersom det är den enda flätan jag kan göra :P Hur som helst är jag på jakt efter fina berlocker. Har hittat en del unika på tradera, men har googlat runt lite och tänkte kolla in ett ställe som heter Pärshopen i Sturegallerian. Tänkte försöka ta mig till stan någon dag den här veckan. Släkten ska ha julmiddag på söndag och då ska vi ha med oss julklappar som vi lägger i en stor säck och så får man plocka ett paket var. Eftersom jag är en fattig student tänkte jag göra några armband, men de ser så tomma och tråkiga ut utan berlocker. Har även en sjukt bra idé till ett kedjearmband som jag har beställt delar till. Varför slutar man pyssla bara för att man blir äldre? När jag jobbade på dagis ett tag kunde jag inte sluta lägga pärlplattor och sådant, inte ens när barnen slutade :P

Söndag

Trött som en gnu. Har sovit sex timmar inatt. Kom hem runt halv sex imorse. Men det var det värt för vi hade jäkligt kul igår! :D

Ska röra mig mot Uppsala snart, sen ska jag möta Therese och så ska vi gå på bio. Vi ska se Twilight som verkligen alla verkar tycka är den bästa filmen någonsin. Då måste man ju kolla själv liksom. För min del lär den nog vara bra eftersom jag älskar vampyrer och jag gillar kärlekshistorier. Vi får hoppas att den lever upp till förväntningarna :)

Time to sleep

Rubriken säger allt. Jag kommer antagligen inte skriva mer förrän söndag kväll/måndag efter skolan. Ifall någon undrar vart jag tagit vägen. Gonatt!

Elton John - Tiny Dancer

Jag har en låt som jag älskar mer än alla andra. Den är så vacker att jag suckar sådär lyckligt varenda gång jag hör den. Jag blir helt pirrig i kroppen och hur ledsen jag än är blir jag glad av just den låten. Här är den.

Nästa gång jag lägger upp den på bloggen blir när jag är lycklig. Man ska vara varsam med fina låtar, inte spela dem för ofta. Unna sig dem någon gång ibland för att kunna uppskatta dem så mycket som de förtjänar.


N och P

Nu har jag pysslat och hållt på med julklappar. Lite tomtens verkstad. Typ. Jag gillar att göra saker själv, billigt och mycket roligare/finare/personligare :) Planen är att göra 8 st, varav 3 jag tänker behålla själv. Lite ska man väl ha för besväret ;)

Nu blir det nog en cigg på det här. Har redan valt ut kläder till imorgon (jag är ett planeringsfreak) eftersom det är skönare att ha allt gjort dagen innan så man slipper stå där och vela när det väl börjar bli bråttom. Nu ska jag bara packa väskan också, och flytta fickinnehållet från täckjackan till skinnjackan. Sen vette fan vad jag ska hitta på. Sova kanske?

By the way, mitt tangentbord på den bärbara suuuger. Vissa knappar har börjat sega som fan! Bokstäverna n och p har börjat ge upp. Man får typ trycka på dem som om ens liv hängde på det för att det ska fungera.

Lenore - the cute little dead girl

The new toy .


Helgens planer

Precis hemkommen från en dag på stan. Typ. Mötte Jenny vid åtta för att käka frukost på donken, sen gick vi till Äldrekontoret där vår seminariegrupp skulle på studiebesök. Vid tolv när allt var klart satt vi först kvar en stund och skrev ner lite grejer, sen övertalade Gustav mig att följa med till Norrlands där de serverade palt. Jag har aldrig ätit palt, och inte heller fick jag chansen för det var helt slut när vi kom dit. Blev bjuden på tomatsoppa istället, det fungerade det med :) Sen fyllde jag på mitt busskort och nu sitter jag här i sängen med datorn i knät. Som vanligt :P

Ikväll har jag inga planer alls, men imorgon bär det av mot Stockholm eftersom Alexandra har sin 20-årsfest :) Fast jag ska dit lite tidigare eftersom vi ska kolla på Mamma Mia som jag inte har lyckats se ännu :) Sen sover jag hos mamma och pappa, och på söndag ska jag förbi mormor och morfar en snabbis för att sedan åka tillbaka hit.

Torsdag

Verkar som att typ två inlägg har försvunnit :/ Jobbigt när blogg.se håller på och fixar för av någon anledning lyckas alltid någonting bli fel :P

Nu har jag köpt julklappar till folket. Eller ja, jag gör egna julklappar eftersom det både är billigare och roligare :) No big deal.

Igår var Therese här och sov över eftersom Olof åkte iväg till Stockholm och jag inte ville vara själv. Vi glodde på en apdålig remake av Halloween, Pretty in Pink och Footloose. Skoj var det i alla fall :) Idag var Therese snäll och färgade mitt hår också :) Det röda i underhåret börjar faktiskt försvinna mer och mer nu :)

Jag har väl egentligen inte så mycket vettigt att skriva, tänkte bara visa att jag lever. Har alldeles för ont i huvudet för att orka koncentrera mig på att skriva någonting vettigt just nu.

Hemma från skolan

Trött som en gnu. Jag förstår verkligen inte vad problemet är :/ Å andra sidan är det väl ganska vanligt att bli mer trött den här tiden på året. Suck.

Imorgon ska den färdiga versionen av PM:et lämnas in och jag är typ klar med min revidering. Väntar nu bara på att Martina ska fixa sin del. Skönt att få det överstökat i alla fall :)

Dagens höjdpunkt var att pappa ringde mig och berättade att han hade en budkörning till min gata idag (!). Han plockade upp mig en timme innan jag började och så käkade vi lunch :) Sen plockade vi upp Therese och så fick vi skjuts till skolan där vi hade PPU. Det blev lite filmvisning idag. Vi fick se en film om härskartekniker med Berit Ås (som jag förövrigt har nämnt tidigare i bloggen när jag läste genusstudier). Jag hade redan sett den filmen när jag läste genusstudier, men Berit Ås är så jäkla cool så det var otroligt intressant ändå :)

Tuesday

Shit pommes frites. Jag däckade igår runt halv nio med kläderna på och vaknade typ 05:45 imorse. Det är fascinerande hur tidigt man kan gå upp om man bara går och lägger sig lite tidigare :P

Gårdagen spenderades till största delen i skolan där vi hade PM-opponering vilket gick väldigt bra faktiskt :) Sen åkte jag och Therese hit och käkade pizza samt mina hembakade muffins :) Sen däckade jag som sagt.

Jag har spenderat morgonen med att revidera mitt PM och så har jag kollat på julkalendern :) I övrigt är det inte så mycket bra på tv vid den här tiden :P

Idag börjar jag skolan 13:15. Vad fan ska jag göra tills dess...? :P