...

Jag känner verkligen att bloggen hamnar längre och längre ner på prioriteringslistan just nu. Jag har jobbat de två senaste nätterna och förmodligen blir det mer jobb inatt. Jag har inte sovit ordentligt på flera dagar så just nu går jag mest runt som en zombie. Trött, trött, trött.

Tisdag



Jag känner mig sjukt seg idag, men det är ingenting som inte lite smink och fina kläder kan rå på. Om de inte ringer in mig till jobbet idag ska jag iväg till Skärholmen för att lämna in mobiljäveln på lagning. Pappa måste följa med eftersom den är skriven i hans namn vilket innebär att både han och mamma möter upp mig där. Förhoppningsvis (om vi lyckas övertala mamma) blir det bio också. Fast det är rätt svårt att övertala henne, så vi får se hur det blir med den saken. Sen är det ju faktiskt så att jobbet kan ringa in mig fram till 20:00 ikväll så risken finns att det inte blir av alls.

Lördag

Det har varit en riktigt lång dag idag, men en väldigt trevlig sådan. Jag landade i Uppsala runt två och drog direkt till lägenheten. Plockade och fixade lite med de saker som var kvar i köket och sedan monterade jag ner min säng samt fixade lite andra småsaker. Kvart i sex rullade jag över till Åsa. Vi tog med oss lite städgrejer och gick tillbaka till min lägenhet. Flyttstädningen gick faktiskt riktigt bra, vi blev klara på typ en timme. Det beror nog mest på att lägenheten inte har något kök för jag gissar på att köket är det jobbigaste när det kommer till flyttstädning.

När vi hade gjort oss iordning lite drog vi ner på stan för en pizza och några cider. Åsas mamma och hennes polare kom också förbi och det var en riktigt trevlig kväll :) Tio över tolv tog jag tåget tillbaka till Stockholm och nu ligger jag i sängen med datorn i knät och funderar på att gå och lägga mig.

lost and insecure you found me, you found me



Det är en fin försvarsmekanism att göra konstiga miner istället för att ta en normal bild. Om man tar en normal bild har man ingenting att skylla på om någon kritiserar den, men om man gör en ful min så har man gjort sig ful med flit. Då har man tagit kontroll över situationen. Bara en liten tanke sådär.

Hur som helst, idag ska jag iväg till Skärholmen och äta lunch/middag med Bonnie klockan tre. Vi får hoppas att de inte ringer in mig till jobbet bara. Det vore tråkigt nu när jag har planer och allt, men ödet brukar inte vara på min sida så vi får väl se hur det slutar.

Btw, om ni vill lyssna på lite sitter-på-nattbussen-och-reflekterar-över-livet-musik (a.k.a. "nattmusik") borde ni definitivt ladda ner en massa musik från One Tree Hill. Det är anledningen till att den serien är min absoluta favoritserie - musiken. Jag vet inte vem som väljer ut musiken till alla scener och eftertexter, men den personen är jävligt bra på sitt jobb! Det är sjukt vilka känslostormar den serien kan framkalla. Helt fantastiskt!

Torsdag

I såna här lägen känns det sjukt jobbigt att jag inte kan prata om mitt jobb såhär offentligt. Ibland behöver man liksom spy lite galla, men den där jäkla sekretessen kommer ivägen! :P Jag kan i alla fall säga att det här har varit den jobbigaste och mest komiska dagen i mitt liv. Allt på en och samma gång. Adrenalinet pumpade ända tills jag kom hem och fick ett glas pepsi o en cigg. Nu har jag börjat lugna ner mig lite.

Jag har tänkt på en annan sak angående mitt jobb. Det är helt sjukt hur mycket skit jag klarar av att ta egentligen. Vredesutbrott och förolämpningar är nästan vardagsmat när man arbetar som personlig assistent, om man har otur som jag det vill säga. Självklart finns det kunder som är hur trevliga och bra som helst. Men hur som helst, när det kommer till all den här skiten man får ta. Jag har insett att jag faktiskt är en jäkligt stark person på det psykiska planet. Jag är riktigt stolt över mig själv när jag tänker efter för jag vet att det är ett krävande och utmattande jobb och jag klarar det. Jag gör det till och med riktigt bra! Fan, ibland måste man få vara riktigt stolt över sig själv och det här är en av de stunderna :)

Nu blir det mer pepsi och mer cigg. Imorgon har jag jour igen 08-20 så vi får se om det blir något jobbande eller inte. Mig spelar det egentligen ingen roll, bara jag får sova ordentligt inatt så :)

Jag kan även tillägga att jag brukar få min lön den 27:e så jag förväntade mig den på tisdag medan alla andra ska få den imorgon. Jag var lite bitter sådär tills jag fick hem mitt lönespec och såg att jag också får min lön imorgon! Wiho!

Good times



Jag är såhäääääär *spretar ut armarna så långt som möjligt* glad just nu. Inte på grund av chipsen och chokladen ovan (som förövrigt åts upp för några månader sedan) utan på grund av att jag har fått fast anställning hos en kund i höst! :D :D :D FAST JOBB! WIHOO!

When life gets hard there are songs to be heard

Nu har jag tackat ja till ett par distanskurser i höst. Det är två litteraturkurser och två kurser i webdesign. Alla är på 7,5hp vardera så jag kommer bara att välja två av dem eftersom jag förhoppningsvis kommer att jobba en del i höst också. Om jag får fast jobb som personlig assistent kommer jag antagligen välja litteraturkurserna eftersom jobbet i sig innebär en hel del dötid då man kan passa på att läsa böcker.

Jag funderade lite på det där med min framtid igår. Det är i och för sig ingenting ovanligt, jag funderar på det och ändrar mig i stort sett varje dag. Det jag kom fram till igår var i alla fall att jag vill hålla den kreativa delen av mitt liv vid liv. Jag älskar att tillverka smycken, hålla på med scrapbooking o.s.v. Jag älskar att redigera bilder och fixa med bloggdesignen. Jag känner verkligen att jag utvecklas och mår bra när jag håller på med kreativa saker. Det stora kruxet är huruvida jag ska göra det till någon slags karriär eller om jag ska låta det vara en hobby vid sidan om min karriär. Det är den eviga frågan som jag verkligen inte kan hitta ett svar på. Båda alternativen känns lika mycket rätt och fel på samma gång, av olika orsaker. Till exempel har jag 1,5 år kvar av min socionomutbildning som är en riktigt bra grund att ha. Jag har redan kommit halvvägs och det skulle kännas dumt att ge upp nu. Samtidigt är jag inte hundra procent säker på att socialt arbete på en administrativ nivå är någonting jag vill hålla på med.

Det dumma är att hela den här grejen är så jäkla dum. Fine, man måste tjäna pengar och klara sig ekonomiskt. Däremot måste det även tilläggas att man bara har ett liv och varför ska man då hålla på och vela som jag gör? Egentligen borde jag bara leva för stunden och göra det som gör mig lycklig nu. Det är så jäkla enkelt egentligen, men ändå gör man det svårt. Mina tankar och funderingar är som ett stort jäkla spindelnät och jag är flugan som sitter fast i mitten och desperat försöker ta mig ut. Jag lyckas inte.

Onsdag




Här har vi beviset för att jag bara har fått fyra timmars sömn inatt. Självklart blev det jobb eftersom jag hade planerat att hänga med Bonnie och några av hennes kompisar. Man ska inte planera saker för då går allt åt pipan, i alla fall i min värld. Däremot måste jag säga att det var trevligt att jobba, speciellt hos den här kunden. Så egentligen var det inte världens undergång, men lite synd bara att jag missade allt det roliga.

Idag ska jag hämta ut ett paket eller två. Sen tror jag även att kusin vitamin kommer förbi en sväng. Dock har hon sin hund med sig och den verkar läskig. Eventuellt låser jag in mig på rummet och låtsas sova. Fast å andra sidan borde jag nog sova på riktigt eftersom jag har jour inatt också. Fyra timmars sömn är inte att leka med.

Good morning sunshine

Igår åkte jag och hälsade på Nina. Fick träffa deras lilla plutt för första gången, och fan vad söt han var! :) Efter att vi suttit och snackat ett tag bestämde vi oss för käk på Donken. Jag, Saga, Bonnie, Nina, Conny och bebis. Himla trevligt :) Sen drog jag, Bonnie och Saga hem till Bonnie där vi satt på verandan och snackade ett tag innan Saga var tvungen att bege sig iväg. Jag och Bonnie kom fram till att jag skulle sova hos henne eftersom det är så knöligt att åka hem igen. Dock fick Bonnie för sig vid ett på natten att vi skulle åka till Mikaela där det var lite fest. Jag var så sjukt trött så jag sa till Bonnie att hon kunde åka om hon gav mig några cigg. Så nu är jag alltså hemma hos Bonnie, utan Bonnie. Det känns lite konstigt :P

Måndag

Gårkvällen var riktigt nice. Jag, Olof och Patrik hade en liten filmkväll och såg Crank - High Voltage. Det måste ha varit en av de sämsta filmerna i världshistorien, men samtidigt en av de roligaste.

Just nu sitter jag och försöker få tag på 3's kundtjänst eftersom min mobil har blivit konstig. Ljudet fungerar inte om jag inte har högtalartelefonen på.

Dagens planer är att åka till Tumba. Tänkte försöka hinna träffa Nina, Bonnie och Saga innan min jour börjar klockan åtta ikväll. Det blir nog bra :)

Söndag

Husbilssemestern fick sitt slut igår och nu har jag äntligen börjat komma in i de vardagliga rutinerna igen. Jag har en del bilder kvar att lägga upp, men jag väntar lite med det på grund av motivationsbrist.

Dagen har mest varit lugn. Jag har gjort ett par armband och bara slappat. Filmkväll med Olof och Patrik står på schemat ikväll så just nu väntar jag i stort sett bara på att börja röra mig.

12 Juli


11 Juli



Dagen blev ganska lugn. Vi stannade kvar i Ystad och hängde vid stranden. På kvällen åkte vi hem till några släktingar för att se VM-finalen.

10 Juli

Jag har faktiskt inte tagit en enda bild idag så det blir inte så mycket uppdatering.

Dagen har bestått av loppis i Spjutstorp, lite släktträff och nu har vi parkerat oss vid en rastplats där mamma och pappa snart ska titta på fotbollen.

9 Juli



Dagen började med att Emma plockade upp mig en bit utanför Ystad. Vi åkte direkt hem till hennes föräldrars lägenhet där vi åt frallor och drack pucko till frukost. Efter det drog vi till lägenheten i Tomelilla med en massa grejer. Vi åkte även förbi Emmas mammas väninna som förövrigt hade två stora håriga schäfrar som tyckte om att hoppa. Efter det drog jag och Emma ner på stan där jag köpte höstkängorna på bilden ovan. Jag är väldigt tidigt ute, men det är faktiskt bra ibland. Efter rundan på stan plockade vi upp Jonas och sedan blev det Donken. Senare åkte vi vidare till Emmas kompis Jenny för att sedan ta oss till Spjutstorpsbadet. Emma var den enda som badade, men det var rätt mysigt att bara sitta där och ta det lugnt. Emma skjutsade sedan mig till en mataffär i Tomelilla där jag mötte upp mamma för storhandling.

Nu är jag med familjen igen och vi har parkerat oss i Spjutstorp eftersom morgondagen bjuder på loppis och lite släktträff.

8 Juli




Dagen började med att Emma plockade upp mig utanför Tosselilla runt klockan tio. Vi åkte mot Ystad medan mamma, pappa och Kalle begav sig in på Tosselilla. Efter att vi hade ätit frukost med Emmas familj åkte hon och jag ner på stan för att kolla på skor åt henne. Jag hittade ett par perfekta höstkängor som jag eventuellt ska köpa imorgon. Efter det mötte vi upp Emmas kille Jonas och så åkte vi till en liten kiosk där vi åt världens godaste kulglass. Efter det tog vi en promenad med hundarna och sedan åkte vi till Emmas och Jonas nya lägenhet för att fixa lite. Runt fem skjutsade de tillbaka mig till husbilen som nu står parkerad vid havet precis utanför Ystad. Här ska vi stå över natten eftersom mamma, pappa och Kalle planerar en dag vid stranden imorgon. Jag och Emma planerar däremot en dressintur vilket innebär att man typ cyklar på någon grej längs ett tågspår i typ en mil tills man kommer till ett café och sedan vänder man och cyklar en mil tillbaka på den där grejen. Jag hoppas inte att Emma räknar med att jag ska cykla :P

7 Juli


6 Juli



Dagen började med att vi begav oss mot Halmstad. Dock insåg vi att vädret inte riktigt passade för bad och strand så vi fortsatte vidare till Båstad istället. Nu är vi på en parkering där vi har havet, en minigolfbana och en utomhuspoolgrejsimojs runtomkring oss. Vi har varit här många gånger förut på tidigare husbilssemestrar så jag minns ganska mycket av det här stället. Alltid trevligt med lite nostalgi.

Nu har vi alltså planerat att stanna här inatt och sedan utnyttja stranden och poolen imorgon för att imorgon eftermiddag röra oss vidare mot Tomelilla.

5 Juli



Dagen började med att vi lämnade Vimmerby runt nio på morgonen. Vi drog sedan vidare mot Jönköping och nu har vi stannat för natten någonstans i Skillingaryd. Dagen har mest bestått av stopp på diverse rastplatser, glass och mat.

Resans mål just nu är Halmstad och sen vet vi inte riktigt. Tomelilla blir ett stopp eftersom Emma bor där, men i övrigt har vi faktiskt inte planerat så himla noga.

4 Juli



Resan började med att vi packade in allt i lastbilen och begav oss mot pappas firma för att hämta husbilen. När vi var klara åkte vi och hämtade Kalle i Finspång för att sedan fortsätta resan ner mot Småland. Amanda plockade upp mig i Gullringen och vi åkte ut till en stuga för grillning. Där fick jag även träffa hennes supersöta kattunge och vi åt världens godaste efterrätt.

När vi var mätta och belåtna fick vi skjuts av Amandas mamma till Vimmerby där vi kollade på film och hade en riktigt mysig kväll. Jag sov hos Amanda medan mamma, pappa och Kalle parkerade husbilen mitt över gatan.

PS. Det kan komma bilder och text i omgångar så gå gärna tillbaka i arkivet under resans gång och kolla om det står någonting nytt. Detta eftersom jag ibland bara hinner publicera bilderna eftersom vi rör på oss ganska mycket och det mobila bredbandet är någorlunda oförutsägbart. Det gäller alltså att prioritera!

Husbilssemester

Nu är vi någonstans utanför Vimmerby vid en rastplats/badplats. Jag tänkte att jag skulle köra någon slags resedagbok här under de två veckorna vi är borta. Planen är att dokumentera varje dag med foton och text, vilket innebär att jag kommer döpa varje inlägg till ett datum. Därför kan ni ignorera själva datumstämpeln och istället se vad rubriken säger. Jag har även gjort en ny kategori med det otroligt uppfinningsrika namnet "husbilssemester" så att det är lättare att navigera sig fram.

Planen just nu är i alla fall att åka mot Halmstad, sen Tomelilla.

Lördag

Sitter för tillfället vid mammas dator och försöker hålla mig sysselsatt. Jag är sjukt uttråkad för tillfället. Dagens planer är i alla fall att eventuellt träffa Nina lite senare, och ikväll blir det antagligen party med Saga.

Jag kan även hälsa mamma och pappa välkomna till bloggen eftersom de har snokat fram den (!) och sparat den i favoriter. Privatliv, vad är det? :P

Fredagen äventyr

Jag slapp jobba idag så pappa kom och hämtade mig runt halv fyra och så bar det av mot Tumba. Jag gick hem till Saga som vanligt och sedan träffade vi Camilla och hennes lilla pojke. Mat från Donken blev det, trots att jag redan hade ätit cheeseburgare till lunch. Efter en jäkla massa velande från Sagas sida åkte vi ut till Täby (!) för att nattbada med några av hennes polare. Jag skippade dock badandet och satt på en filt vid stranden istället. Det var fullt av fulla fjortisar så det var rätt underhållande ändå.

Nu har vi precis kommit hem till Saga och projektet just nu är att packa hennes resväskor. Hon ska nämligen iväg till Jämtland i en vecka och sedan direkt till Grekland i ytterligare en vecka. Alla som har umgåtts med Saga vet att det krävs ett helt jävla arbetslag för att hjälpa henne med att välja kläder, och nu ska hon inte bara packa en utan två resväskor. Önska oss lycka till :P


Fredag

Nu har jag packat klart allting inför husbilssemestern. Tidrapporterna är klara och ska bara läggas i brevlådan. Det enda jag har kvar nu är att städa mitt rum innan jag åker. Duscha står också på schemat. Jag hade tänkt göra det nu, men insåg att det är Våra bästa år på tv så duschen får vänta ett litet tag till.

Om det inte blir jobb idag ska pappa hämta mig och min packning efter jobbet. Det känns vettigare att jag håller mig i Tumba i helgen eftersom vi åker på söndag.

Torsdag



Kompis är inte lika bra som mig på att göra roliga miner, men han är söt ändå.

NU ska jag alldeles strax iväg och jobba. 10-22, vilket jäkla helvetespass. Jag som behöver packa inför husbilssemestern. Slängde i en maskin med tvätt nu som farmor är snäll och hänger upp på tork senare. Jagh får hoppas på att de inte skickar iväg mig på jobb imorgon också, då blir det verkligen stressigt.