SömnlöshetJag har försökt somna i två timmar nu, men det går inte. Det blev lite skrivande på mitt CV, lite bloggande och lite allmänt surfande istället. Jag ska upp 07.00 imorgon, det vill säga om 6,5 timmar. Blä.

Söndag

Idag har varit en riktigt slapp dag. Jag har fixat lite med datorn, gått på långpromenad med Sofia, varit till affären och handlat. Sånt där som man gör på söndagar :) Jag har inte någon aning om vad vi ska hitta på ikväll, men någonting lär det ju bli eftersom vi är lediga imorgon också :)

Vi såg förresten papegojor och fågelholkar för fladdermöss på vår promenad idag :P

Tell me all the things you wanna do

Nu har det varit lite glest med uppdateringar en tid, men jag ska försöka skriva någonting åtminstone varannan dag. Det är så mycket ny information, nya intryck, nya människor. Jag är helt slut när jag kommer hem på kvällarna!

Idag har jag i alla fall skrivit lite på mina uppsatser som ska in i slutet av augusti och så har jag tvättat, städat samt mailat en tjej angående extrajobb under min vistelse. Jag är lite kluven när det kommer till det här med jobb. Jag skulle gärna vilja jobba lite extra inom socialt arbete här för att få den erfarenheten, men samtidigt skulle det antagligen innebära att jag behöver droppa en kurs. Jag ska nog fundera på det här ett tag till.

Nu ska jag och Sofia gå och handla, sen blir det grillning på gården anordnat av personalen här. Himla trevligt :)

Handwritten

Jag har bara en sak att säga: lyssna på Gaslight Anthems nya album!!!


Långledigt

Det är så jäkla nice att vara ledig fredagar och måndagar! Långhelg is the shit! Anyways, första skolveckan har varit jätteintressant och rolig och spännande och läskig och typ tjugo miljoner andra känslor på en och samma gång. Det känns så otroligt häftigt att faktiskt vara här och plugga här samtidigt som det känns så sjukt overkligt ibland.

I helgen ska vi i alla fall fika med en tjej från Kina som Sofia träffade förra veckan. Hon har bott här i några år om jag inte minns helt fel så hon ville gärna visa oss runt :) Det är en sån där grej som man blir lika förvånad över varje gång; folk är så sjukt trevliga här! Speciellt internationella studenter som har varit här en längre tid. De ger alltid ut sitt nummer och vill att man ska höra av sig och ses.

Ikväll vet jag inte alls vad vi hittar på. Iris kommer nog hit och hänger med oss senare och jag ska skypa lite med Kaj om nån timme. Förhoppningsvis hinner jag sticka lite på min halsduk också så att den blir klar innan helgen :)

Tillbaka i skolbänken

Nu har jag varit så jävla sjuk sen i fredags och det vägrar försvinna :/ Jag kan i alla fall andas genom näsan någorlunda okej nu, men febern och torrhostan är kvar. Den här hostan alltså, den kommer i attacker och varje gång känns det som att jag ska kvävas. Varken hostmedicin eller anti-inflammatoriska halstabletter hjälper :/

Idag var hur som helst första riktiga skoldagen. Det var sjukt kul! Föreläsningarna var intressanta och workshoparna verkar ha ett riktigt bra upplägg. Det är mycket återkoppling och gruppuppgifter som gör att allt fastnar mycket bättre. Vi träffade även vår mentor Barb som går sitt andra år på socionomprogrammet här. Hon är egentligen från Schweiz, men läser hela utbildningen här. Hon var jättetrevlig och det känns skönt att ha en mentor som förstår lite mer hur det är för oss eftersom hon inte heller är från Australien :)

Igår träffade vi Frances som är en askön tant som föreläser ganska mycket i sociologi här på Curtin. Hon är vår kontaktperson så vi kommer att träffa henne regelbundet varannan vecka. Hon bjöd på kaffe och presenterade oss för en del av lärarna vi kommer att ha.

Veckan har fått en riktigt bra start så nu får vi bara hoppas att det håller i sig :)

Sjukling

Folk brukar alltid säga att killar är väldigt ynkliga när de är sjuka, men jag tvivlar starkt på att det är någonting särskilt manligt med det. Jag tror snarare att det har att göra med att de som är sjuka mer sällan känner sig jättejättejättesjuka när de väl blir sjuka o.s.v. Jag är en sån person och just nu är jag sjuk. Jag har jättejättejätteont i halsen och det ilar jättejättejättemycket i kroppen. Därför tycker jag att alla ska avvara någon minut eller två till att tycka synd om mig. Okej?I come from a land down under

Perth, Western Australia

Det känns fortfarande overkligt att vara här i Australien! Jag och Sofia kom hit förra onsdagen och det känns som att vi har haft fullt upp varje dag. Vi har båda varit helt slut och snittat cirka tio timmars sömn per natt, men jag tror att det beror mycket på alla nya människor och miljöombytet. En blir rätt slut av så mycket nya intryck.

Flygresan hit var relativt smärtfri med väldigt god flygplansmat och bekväma stolar. Det blev inga stopp i tullen, men däremot höll jag på att glömma mitt pass i handbagagekontrollen i Hong Kong. Det värsta var nog resan mellan London och Hong Kong eftersom det var över natten och jag var tvungen att sova sittandes. Det gick inte alls, men på resan mellan Hong Kong och Perth fick jag i alla fall tillräckligt med sömn för att klara mig ett tag.

När vi kom till Perth tog vi en taxi till Erica Underwood House (vårt campusboende) där vi dumpade väskorna på rummet och gick direkt till en så kallad "induction session". Där förklarade de lite regler och sånt där allmänt som kan vara bra att veta. Istället för att gå och lägga oss åkte vi sedan direkt till IKEA där vi åt köttbullar med pommes (!) och köpte lite nödvändigheter såsom köksredskap och täcken/kuddar.

Den här veckan har bestått av Orientation Week vilket har inneburit föreläsningar och införskaffande av ID-kort samt kursböcker. Imorgon är det O-Week Party på The Tav (Universitetspuben) vilket ska bli väldigt spännande! Utöver skolgrejer så har vi varit och kollat in ett stort shoppingcenter samt varit i Perths innerstad. De har en massa roliga butiker här, men inte någonting jag känner igen från Sverige. Eller jo, de har Foot Locker. Annars har de en del amerikanska butiker som K-Mart och Target.

Just nu känner jag mig mest utmattad, men det är samtidigt så jäkla spännande att vara här. Jag är också jäkligt glad att jag är här med Sofia eftersom hon är så himla positiv och social. Det underlättar verkligen för mig samtidigt som vi kommer väldigt bra överens. Vi har även blivit bra polare med en tjej som heter Iris från Nederländerna. Hon bor inte i samma område som oss, men hon brukar hänga med oss på kvällarna och laga mat eller kolla på film.

Den lilla tid jag har över spenderar jag mest framför datorn och skypar med Kaj :)

Nästa vecka börjar skolan så då blir det nog mindre tid här och mer allvar. Jag hoppas att nivån inte är alltför annorlunda här än vad den är i Sverige och jag hoppas att det kommer gå bra att träffa klasskompisarna och så vidare. Det är nog inga problem, men jag blir alltid lite nervös inför sånt här.

Nu ska jag fortsätta skypa med Kaj som tålmodigt sitter och väntar på att jag ska skriva klart det här inlägget :P