The little mermaid




Jag fick ett ryck på tåget hem från Uppsala och bestämde mig för att färga håret rött igen. Färgen ges inte riktigt rättvisa på bilderna, men det ser ungefär ut såhär. Jag ska möta pappa på Heron city klockan åtta (vi ska se Wall Street) så vi får väl se om han känner igen mig... :P

Taken away on a beautiful day



Just nu sitter jag här framför datorn och dödar tid innan jag ska dra in till stan och möta Bonnie. Väskan är packad och det känns riktigt kul att spendera helgen i Uppsala :D

Fredag

Jag har verkligen inte hunnit med bloggen den här veckan. Jag jobbade i tisdags och sedan åkte jag hem till mamma och pappa och sov där. På onsdagen åkte jag hem till Nina tidigt på morgonen för att passa Lukas medan hon var inne på vårdcentralen. Det gick hur bra som helst, han sov hela tiden :P Sen gick vi ner till Tumba centrum och fikade på Spaaks. Efter att ha umgåtts med Nina ett tag gick jag till mammas jobb där jag fick en ryggmassage. Sjukt nice! På kvällen mötte jag upp Therese, Åsa, Tobbe och Madde för att dra till erotikmässan. Kanske inte riktigt min grej, men det var spännande. Sen var det bara hem och sova eftersom jag jobbade igår. Det blev även jobb idag så jag är ganska slut just nu.

Imorgon bär det av till Uppsala. Jag ska träffa Bonnie i stan 12.30, sen ska vi fixa lite grejer och efter det sätter vi oss på tåget mot Uppsala. Det kommer bli en bra helg det här :)

Shop 'til you drop

Jag skulle som sagt ha fått coaching på gymmet idag, men hon som skulle hjälpa mig var sjuk så det sket sig. Istället åkte jag in till stan på jakt efter ett par fodrade/slasktåliga stövlar a.k.a. mission impossible. Jag kom hem med ett par byxor från Zara, fimolera från Panduro och två tjocktröjor från Bikbok (se bilden nedan). När jag hade gett upp skojakten och var på väg till tunnelbanan gick jag förbi Vagabonds affär på kungsgatan och där hittade jag de perfekta vinterskorna. Skönt att ha det avklarat :) Sen passade jag även på att lämna in min mobil som aldrig slutar krångla. Förhoppningsvis får jag tillbaka den i nyskick.


Söndag

Så. jävla. ont. GAH! Min dumma jävla rygg har krånglat sjukt mycket idag. Jag hade så ont att jag tänkte "nu kommer jag antingen spy eller börja gråta". Usch. Fick en värktablett av kunden jag jobbar hos, men den hjälpte bara i någon timme och sen var värken igång igen. Jag funderar på att gå till doktorn och kolla så att det inte är någonting seriöst fel med ryggen. Jag tror att det handlar om att jag är otränad, men när det kommer så extrem strålande smärta varenda gång jag anstränger mig minsta lilla känns det ändå som att det skulle kunna vara någonting annat. Jag ska i alla fall till gymmet imorgon och få coaching. Tanken är att jag ska lägga upp ett träningsschema för att bygga lite muskler i mage/rygg så att jag har en stabil grund.

Farmor kom och plockade upp mig från jobbet med färdtjänsttaxi idag också. Skönt att åka bil hela vägen hem :) Det var för att kunden jag jobbar åt sålde en VHS-spelare till farmor och då hade hon erbjudit sig att komma och hämta mig så att jag skulle slippa släpa den på tåget hem. Det tyckte jag var väldigt snällt :)

Nu ska jag glo lite på tv och sen är det sova som gäller. Imorgon ska jag som sagt till gymmet och sedan tänkte jag ta en tripp till Farsta centrum och shoppa lite :)

Lördag

Idag har jag jobbat. Eftersom man har tystnadsplikt när man arbetar som personlig assistent så säger jag bara ett ord: STÄDNING. Det jobbiga är att min rygg är så otränad att jag får strålande smärta av minsta lilla. Jag ska få coaching på gymmet på måndag så förhoppningsvis kommer det här problemet försvinna till slut, men just nu är det verkligen ett stort problem. Mer än så har jag inte att säga idag, nu ska jag få lite sömn inför ännu en dag med jobb imorgon. Gonatt!

Fredag

Efter jobbet imorse tog jag tåget direkt till Tumba och bänkade mig framför tv:n hemma hos mamma och pappa. Köpte med mig cheese twists till frukost och kollade på Våra bästa år. Runt lunchtid tog jag en promenad till centrum där jag mötte upp Nina och lilla Lukas :) Vi käkade på donken och sedan handlade vi lite på Willy's. Efter det tog jag en promenad hem för att invänta lillebrorsan som skulle komma hem över helgen. Jag, mamma och Kalle käkade middag och sen fick jag skjuts hem av pappa :)

Jag har, efter promenerandet idag, insett att det är dags för mig att införskaffa ett par riktiga vinterskor! Jag hade riktiga jäkla vattenpölar i mina stövlar efter all slasksnö. Usch. Kallt var det också. På måndag blir det shopping så det skriker om det!

Torsdag

Ikväll är det jobb som står på schemat. 20.00-08.00. Jag spenderade gårdagen i Tumba genom att hänga med Saga, Jenna och Sagas två greker som är på besök. Vi drog till Skärholmen och fikade, men sen var jag tvungen att fixa lite grejer. Mötte upp Saga runt 23.30 igen när hon hade jobbat klart. Hon, jag och Camilla drog bland annat till Lida, sen hängde vi hemma hos Saga samt tog en promenad. Jag hade lovat Saga att sova hos henne eftersom hon behövde lite moraliskt stöd och vi kom i säng runt kvart i tre. Vid elva imorse drog jag hem till Hagsätra och sedan har jag lyckats sova två timmar nu på eftermiddagen så nu är jag utvilad lagom till jobbet.

Onsdag




För tillfället försöker jag leta efter en ishall som är öppen för allmänheten på förmiddagen och hyr ut skridskor. Det går inte så bra just nu. Saga kommer i alla fall och hämtar mig om en stund och sen åker vi mot Tumba med ett snabbt stopp på donken för frukost :)

Send me on my way

Jag har spenderat den senaste timmen med att läsa igenom min gamla blogg. Jag började från början (oktober 2006) så jag är långt ifrån klar, men det är väldigt intressant. Det är som att läsa om en helt annan person. Allt från sättet jag skriver på till det faktum att det var innan jag började bli nedstämd. Jag var 18, hade precis börjat jobba, gick i gymnasiet, var tillsammans med Olof och hur lycklig som helst. Det är fascinerande att läsa om ett visst tillfälle och få en flashback samtidigt som man inte ens känner igen personen som skrev det där. Å ena sidan saknar jag henne eftersom hon var mer öppen. Jag märker på sättet jag skrev då att den bloggen var mer personlig än den här. Jag öppnade upp mig på ett helt annat sätt. Det känns lite sorgligt att muren runt mig har blivit starkare när jag hela tiden hoppas på att den ska rasa. Vem vill egentligen vara instängd med sina känslor? Samtidigt undrar jag vad det är som har stärkt muren, varför har jag blivit lite kallare och lite hårdare? Jag vill inte ha det så, men jag vet inte alls hur man gör för att rasera en mur som började byggas för tjugotvå år sedan. Hur som helst tog jag precis en paus i läsandet eftersom jag kände mig lite illa till mods av att läsa hur min depression/nedstämdhet började ta form. Jag ville inte heller läsa om början till slutet för mig och Olof. Det känns så sorgligt på något sätt.

Livet var enklare då, samtidigt som det är enklare på andra sätt nu. Gräset är alltid grönare på andra sidan.


There's no escape



Idag har jag gymmat, varit på huddinge sjukhus och tagit en promenad till Lidl för att köpa cheesetwists. Utöver det har jag varit irriterad över pissvädret samtidigt som jag har varit glad över att slippa jobba i det här pissvädret. Lite tur i oturen kan man väl säga.

Just nu bävar jag verkligen inför imorgon. Jag har nämligen lovat Saga att följa med henne och åka skridskor. SKRIDSKOR! JAG på skridskor... herregud! Jag minns friluftsdagarna i skolan när vi skulle ge oss ut på isen. Fy fan vad rädd jag var! Jag brukade hålla i mig i rinken på ett krampaktigt sätt och gråta. Usch. Än idag har jag inte lärt mig varken skridskoåkning eller inlines eller någonting liknande. Jag får panik i och med att både mitt kontrollbehov och min höjdskräck sätts på prov. Men som sagt, imorgon ska jag möta mina rädslor en gång för alla. Innerst inne hoppas jag egentligen att det blir inställt, men jag räknar med att gråta och få blåmärken imorgon.

Nu ska jag trösta mig med lite cheesetwists och kolla på film.

Tisdag



Nu drar jag till gymmet och kollar på tv :P De har tv1000 och en massa bra kanaler mitt framför gåbanden och cykelmaskinerna. Livet blir inte mycket bättre än så ;)

I hope it's something quiet and minor and peaceful and slow

Precis hemkommen efter jobbet. Det känns skönt att jobba 12-timmarspass när man vet att man är ledig dagen efter, men det är värre när jag jobbar två dagar i rad. Med tanke på att jag kommer hem runt 21.30 och måste gå upp igen 06.00. Man hinner liksom inte ha något liv. Nu är jag i alla fall ledig tills på torsdag kväll.

Jag ska till Tumba på onsdag för att fixa lite grejer och leka med Nina :) Imorgon hade jag bara tänkt träna, men det blev lite ändrade planer i och med att mormor är inlagd på huddinge sjukhus. Jag hade precis ett långt telefonsamtal med morfar och jag ska dit och hälsa på imorgon.


Morfar och jag (hade ingen bild på mormor).

Hey good-looking



Jag köpte de här supersköna sammetsaktiga byxorna när jag och Olof sprang runt på stan i Malmö. De kommer från Zara och kostade bara 299:-. Jag funderar på att köpa ett par i svart också. De är lika sköna som leggings, men jag gillar att de samtidigt är och ser ut som riktiga byxor.

He's my best friend, best of all best friends



Då var man hemma i Stockholm igen vilket känns ganska jobbigt. Helgen har varit riktigt bra. I lördags gick vi runt på stan och sedan tog vi en tripp till Lidl och bunkrade upp med godis, chips och läsk inför filmkväll. Vi kollade på Toy story 3 och Machete. Väldigt bra filmer båda två :)

Det bästa med helgen var ändå att allt faktiskt var precis som vanligt. Det kändes som att vi hade träffats varje dag (som det brukade vara) och att vi var lika bekväma i varandras sällskap. Tyvärr är det också det som gör mig lite ledsen eftersom jag saknar honom så jäkla mycket. Han är trots allt en av mina bästa vänner och den jag kan prata om precis allt med.

Was I good to you, the wife of my youth



Sitter nu på tåget mot Malmö. Jag var uppe redan klockan 06 imorse och tåget gick 08.21 från centralen. Det kändes lite jobbigt i och med att jag jobbade över till 21.15 igår och inte kom hem förrän runt 22. Å andra sidan spelar det egentligen inte någon roll eftersom jag är så glad att jag ska åka och hälsa på Olof :)

Det här med tåg är lite spännande. Jag pratade med Olof igår om att jag har två tågupplevelser sedan tidigare som involverar Malmö, och de är båda ganska traumatiska. Första gången jag åkte X2000 till Malmö spydde jag som en gris. Det var inte kul. Andra gången jag åkte tåg från Malmö var det precis efter Roskildefestivalen så lilla jag på 13 år fick kliva över fulla drägg för att försöka hitta min sittplats med fem minuter kvar till avgång. Det var väldigt traumatiskt. Därför var jag lite nervös inför idag, men hittills har allt gått bra. Jag sitter och tittar på tv-serier och fascineras av utsikten från mitt fönster lite då och då. Jag har även bunkrat upp med godis så jag tror att jag klarar mig :) Å andra sidan vet man ju aldrig hur det går med hemresan imorgon :P

Onsdag




Nu ska jag iväg på kurs! Erfarna assistenter heter den och vi kommer bland annat få lära oss HLR och diskutera tystnadsplikten. Spännande! :)

I need a new start

Ny bloggdesign igen. Jag försöker liksom hitta någonting mer stilrent. Jag kan ibland tycka att de designer jag gör blir lite väl barnsliga. Nu känner jag i alla fall att den här nya designen är ett steg i rätt riktning.

I övrigt är det jobb som gäller imorgon. Jag är så sjukt trött just nu så jag funderar på att gå och lägga mig ganska snart. Samtidigt har jag väldigt svårt att somna såhär tidigt. Jag ska i alla fall försöka.

Food



bananchokladmuffins. halloumi och champinjoner. pastasallad med kyckling.

Måndag

Precis hemkommen från jobbet. Det var en lugn natt och så, men det är ändå ganska slitande att jobba natt överhuvudtaget. Det är tur att jag bara har tre nattpass i månaden.

Idag ska jag göra värsta goda kycklingsalladen, sen ska jag baka muffins och jag ska verkligen försöka hinna till gymmet också. Problemet är bara det här med energi, eller snarare bristen på energi. Jag skulle behöva sova lite eftersom jag bara fick fem timmars sömn inatt. Å andra sidan hinner jag inte träna någonting resten av veckan så idag är min enda chans. Jag ska försöka pigga upp mig själv så får vi se hur det blir.

The morning paper tells me you're gone


Venke Knutson - Scared.

Nostalgi!

I'm lost without a cause after giving it my all



Det här har varit en ganska lugn dag (förutom IDIOTERNA i lägenheten bredvid...). Jag har kollat på en massa nya avsnitt av diverse serier och bara såsat runt i lägenheten. Fast jag var faktiskt lite duktig och rullade farmors hår.

Pappa kommer och hämtar mig efter jobbet eftersom jag åker till Tumba redan ikväll. Tänkte kolla på Idol med Nina, plus att det känns skönare att sova i Tumba så att jag slipper gå upp tidigt och så imorgon. Det är ju kalas för lilla Lukas och även kalas för mamma som fyller 50 imorgon så jag har ett ganska fullspäckat schema. Plus att jag jobbar natt imorgon.

¤%¤(90BK@!!!i=?p??

De har borrat i lägenheten bredvid HELA JÄVLA DAGEN! Det låter som en sån där jätteborrmaskin som man borrar upp golv med. VAFAN GÖR DOM EGENTLIGEN?!!!! Jag vill seriöst gå över till grannen och skrika, eller slå in en vägg! Mitt tålamod är på bristningsgränsen och jag kommer fan få migrän snart. Jävla puckon..

Thrice upon a time



Idag var jag och mamma i frihamnen vid Magasin 3 och tittade på utställningen Thrice upon a time. Jag är inte så mycket för att gå runt i kala rum och titta på foton, men det var en del riktigt fascinerande konstellationer och tavlor där.

Efter utställningen åkte vi in till stan, käkade på donken och sedan shoppade vi lite. Jag lurade in mamma på Monki och till min stora förvåning tyckte hon att de hade jättemycket fina grejer. Jag lyckades även få henne att köpa sig ett par leggings och lite annat så att hon blir fin på lördag när hon har sitt 50-årskalas :)

New stuff



What's the point in doing anything

Idag har jag spenderat timmar framför datorn i jakt på den perfekta utbildningen. Jag vill så mycket och jag har flera drömjobb, men det är så svårt att bestämma sig för ett och utesluta alla andra. Jag hittade i alla fall en utbildning på Medieinstitutet som heter TV-produktion och en på Stockholms universitet som heter Kandidatprogram i digitala medier. Jag har även kollat lite på en dekoratörsutbildning vid Leksands folkhögskola.

En sak som gör att jag velar så jäkla mycket är att jag ändå har läst 4 av 7 terminer på Socionomprogrammet. Att inte gå klart den utbildningen skulle kännas som slöseri med både tid och pengar, samtidigt som det vore lika mycket slöseri med tid och pengar att gå klart en utbildning som jag inte kommer att använda mig av. Jag kan inte riktigt bestämma mig för vilket som väger tyngst.

Att gå klart Socionomprogrammet känns som den enkla och självklara vägen vilket inte är en väg jag vill ta, samtidigt som jag ibland tänker att jag bara försöker förstöra för mig själv och drar mig ur i sista sekund för att det egentligen är det som är det enklaste. Jag vill avsluta någonting, kunna säga att det här har jag gjort. Samtidigt vill jag inte läsa en utbildning på 3,5 år och sedan läsa någonting helt annat i 2 år. Det känns bara så konstigt alltihopa.

Tisdag

Jobbade till 20.15 idag och nu är jag ledig tills på lördag 20.15. Skööönt. Jag tycker jättemycket om mitt jobb, men det är alltid skönt med lite ledighet. Imorgon tänkte jag boka tid för coaching på gymmet och tvätta. En sådan där praktisk dag helt enkelt. Torsdag och fredag har jag ingenting planerat, men på lördag blir det istället-för-dop-fest för Lukas samt mammas 50-årskalas :)

Måndag




Måndag = jobb. Jag är trött som en gnu, men det är ändå ganska mysigt att gå upp innan solen ibland :)

Friday I'm in love



Just nu känns det precis sådär som dagen innan julafton. Kryssning med Therese och Åsa står på schemat imorgon och jag ser verkligen fram emot att få spendera nästan ett helt dygn med dem :)

Idag skulle jag egentligen ha jobbat, men jag kände redan igårkväll att det inte funkade. Jag är inte sjuk eller något sånt (tror jag), men jag kände mig liksom konstig i kroppen eller hur man nu ska förklara det. Träffade Olof en stund som var på besök från Malmö. Det känns riktigt konstigt och fel att inte ha honom i närheten hela tiden längre. Han är ju en av mina bästa vänner och en av de få personer jag kan prata med om ALLT. Därför känns det jobbigt att bara ha kontakt via telefon så det var trevligt att faktiskt umgås lite :) Dock var det väl inte världens bästa idé ur ett hälsoperspektiv i och med att jag fick dunkande huvudvärk av att anstränga mig. Höll nästan på att svimma när vi var ute också så vi var tvungna att gå in på ett café och äta lite mat.