Torsdag

Har precis kollat på Hide and seek med pappa. Har sett den typ 2-3 gånger redan, men den e nice :) För tillfället sitter jag o kollar slutet på House of wax.

Imorgon är det tvättstuga som gäller, o lite senare blir det party hos Nina :)

Blondinbella behöver stöd!

Jag blir så arg! Sen när ska vi börja jämföra våra traumatiska upplevelser och bilda någon slags skala från harmlöst till värst? Alla upplever olika saker på olika sätt, det som är jobbigt för en person kanske inte är det för en annan. Men innebär det då att man inte har rätt att må dåligt för det som har hänt en själv bara för att någonting värre har hänt någon annan? Sen när bestämmer andra vad man får känna angående sina egna upplevelser?

Jag pratar självklart om
övergreppetBlondinbella och alla hemska människor som säger att två fingrar inte är så farligt. Inte så farligt!? Övergrepp är övergrepp, oberoende av vad det var för exakt objekt som penetrerade. Att man kan sitta och säga till en 17-årig tjej att hon ljuger och överdriver, att det inte alls var så farligt, när hon precis har lämnat ut sig själv på det sättet och gjort någonting otroligt modigt genom att berätta för i stort sett hela Sverige om sin upplevelse. Hur kan någon överhuvudtaget förminska hennes upplevelse på det sättet? Jag vet att det finns många människor som själva mår bra av att få andra att må dåligt, men jag trodde inte att de personerna skulle sjunka så lågt. Jag mår verkligen illa när jag tänker på de här hemska personerna som sitter bakom tryggheten av sin egen datorskärm och skriver på det här sättet.

ALLA har rätt att må dåligt över precis vad de vill, och att Isabella faktiskt tar tag i sitt liv på så kort tid och försöker vända hela händelsen till någonting positivt är otroligt beundransvärt och hon borde hyllas istället för att sågas. Det är i alla fall tur att de flesta av hennes läsare stöttar henne genom den här händelsen.

Jag har gått och stört mig på alla idiotiska kommentarer som har dykt upp lite här och var i bloggvärlden den senaste tiden, var bara tvungen att skriva av mig lite.

Blondes have more fun!


Såhär ser man ut nu då :) Det är riktigt fint faktiskt, bara några silverschampootvättar ifrån perfektion ;) Nu gäller det bara att ta reda på om ryktet stämmer; har blondiner roligare? Hur som helst har jag åtminstone en hårfärg som matchar mina otroligt spontana och extremt korkade kommentarer som brukar komma ur detta annars så smarta huvud :P

(Ursäkta min otroligt osminkade nuna med trötta ringar runt ögonen. Jag har varit vaken sen igår morse...)

Orange is the new pink

Känner mig halvt förlamad i kroppen. Det är ansträngande som fan att bara få upp händerna på tangentbordet, och inte minst att träffa rätt knappar också :P Slumrade till i lite mer än en timme, vaknade nyss. Härligt! Idag ska jag fixa mer med håret så om ni ser en morotsfärgad tjej gå förbi på stan, tveka inte att hälsa! :P Nej men seriöst, det kommer antagligen bli lite orange-aktigt till en början, men det är ingenting som lite silverschampoo inte kan råda bot på. Så länge går jag under två nya smeknamn; Carrot Top eller Bugs Bunny.

And then there was panic

Som om inte jag redan hade nog med insektsfobier dök den här glada nyheten upp... :P

Going home


Bästa frukosten ever. Croissant x 2


På väg hem från jobbet cirkus 08:42 imorse. Märks det att jag är trött eller? :P


Folk måste ha trott att jag var galen som satt och grimaserade på tåget sådär tidigt på morgonen...


Äntligen hemma! Men jag ser inte direkt gladare ut för det :P

HD Night Train

Gårdagen i stan med pappa och hojen :)


För jag har inte alls mycket fräknar...


Försöker se cool ut, men misslyckas som vanligt :P


Världens finaste Harley. Detaljerna ser lila ut på bilden, men de är vinröda typ. Väldigt mörkt vinröda.

Full rulle hela dagen!

Kom precis hem från hoj-åkandet med pappa. Först åkte vi in till stan för att gå på bio och se Hancock. Vi käkade på taco bar och åt glass innan filmen :) Efter det åkte vi vidare till Hydet (en motorcykelklubb som pappa var med i förut) och hälsade på folket som håller på att göra iordning inför Hydet Hillclimb. Det är en apcool tävling där man ska göra precis som det låter; få upp motorcykeln för en jäkligt brandt backe. Försten upp vinner. Typ.

Ska snart röra mig in mot stan för att möta upp Olof och överlämna hans munkjacka som jag beställde från H&M, sen ska jag vidare till jobbet. Som jag nämnde tidigare blir det jobb mellan 20-08 inatt, så vi hörs imorgon. Tänkte lägga upp lite bilder från idag då också.

On the road


Ska snart bege mig in till stan på en sån här skönhet. Pappa och jag ska på bio och se Hancock. Finns det något härligare än att åka motorcykel när det är såhär fint väder? Skulle inte tro det :)

Jag är med!


Jag är med och tävlar om ett superpresentkort på 300 kr sponsrat av
gratisbio
60 butiker att välja ibland när ni växlar in presentkortet
. Några av dom syns på bilden.
Tävlingen avslutas den 31 Augusti för att ni ska få länge som möjligt på er att tävla och många ska hitta till tävlingen.
 och ni hittar tävlingen hos Emma och abby
Delta gärna i hennes andra tävling också som ni hittar här

Det skulle ju inte sitta helt fel med ett presentkort så att man kanske har råd med all studentlitteratur nu när skolan börjar :)

Good mornin'

Uppe med tuppen som vanligt. Vaknade av pappas jäkla mobilsignal :/ Trevligt ändå med tanke på att han inte har varit hemma sedan i måndags, så nu är han tillbaka i alla fall :)

Vad ska man göra idag då? Någon som har ett förslag? :P

Sweet dreams

Gaah, det är en ugn i mitt rum! Försöker vädra, men det verkar inte fungera. Det blir väl så när man har skinande sol mitt på dagen rakt in genom sovrumsfönstret och en jävla massa grejer överallt. Kvavt som fan. Men men, nu ska vi inte klaga. Imorgon är det jobb som gäller 20-08. I övrigt vet jag inte riktigt vad jag ska hitta på under dagen. Tvätta håret med silverschampoo typ. Det behöver ljusas upp en del.

Spenderar mina sista timmar innan läggdags med att kolla på So you think you can dance?. Himla skoj program det där, speciellt när knäppgökarna dyker upp.

Nu stänger jag av datorn eftersom all elektronik som är på bidrar till värmen i rummet. Gonatt!

Wrangler Joni

Såhär ser mina nya jeans ut. Det är mitt andra par Wrangler så man kan väl konstatera att det börjar bli ett favoritmärke.


Sjuttiotalet är tillbaka och där hittar vi Joni. Hög midja och ordentligt utsvängda ben ger den här byxan ett riktigt retroutseende. (JC's egna beskrivning).

Walking on sunshine

Fin bild på mig och mitt nya hår. Idag har jag varit hos Nina och slingat mitt hår, jag är nästan helblond nu. Det är en del inslag av gul/orange på vissa ställen, men det försvinner lätt med silverschampoot :) Efter slingningen åkte jag och Nina förbi Donken o sen vidare hem till Saikko. Vi satt där och käkade o rökte typ. Sen åkte jag vidare till stan för att möta Olof.



Såhär såg jag ut när det kom en snygg tekniker hem till Nina. Hur fan lyckas man?


I väntan på bussen vid Ringen Centrum.


Olof är lika cool som alltid i sin hatt och sina pilotisar ;)


Köpte världens finaste 70-talsinspirerade jeans på JC. Fina utsvängda ben :D

Tisdag

Good morning. Det känns som att det nuförtiden är en omöjlighet för mig att få sova ut med tanke på min bror och hans otroligt irriterande smäller-upp-syrrans-dörr-och-tänder-i-taket-vid-fem-på-morgonen-beteende.

Idag ska jag ringa runt till alla JC-butiker i närheten av Stockholm eftersom jag hittade världens finaste Wrangler-jeans på superduper-rea igår, men de fanns inte kvar i min storlek i den butiken vi kollade i. Efter det ska jag hem till Nina och få mitt hår slingat, och senare ikväll bär det av till stan för teater med Amanda. Jag har dock jour inatt (20-08) så vi får väl se om jag hinner se hela föreställningen. Men jag hoppas att jag hinner för den verkar jätterolig :)

6h sömn på 60h

Mhm. Jag är lagom seg för tillfället som rubriken bevisar. I övrigt har jag jobbat 8-16 idag, sen drog jag in till stan. Mötte Amanda, Olof o Patrik för en tripp till BK. Jag ville prova deras nya mozarella sticks, men de var helt slut :( Hade himla skoj ändå, jag och Amanda fick en del skratt/gråtattacker :P

Efter maten drog jag och Amanda vidare för att kolla i lite affärer. Jag köpte världens finaste t-shirt i typ blekorange, samt ett jättesött svart linne med typ en rosa krage med rosett. Allt från H&M.

Sol & bad

Åh vad härligt! Har precis varit och solat på Lida (en friluftsgård i tullinge) med Nina :D Lite bad blev det också, men jag var en badkruka och doppade bara benen. Hur som helst otroligt härligt att komma ut och ligga i solen en hel dag, det har jag inte gjort på evigheter. Badat har jag inte heller gjort på typ två år så det var kanske därför jag tog det lite lugnare ;)

Nu ska vi snart äta majskolvar med smööör. Kan det bli bättre? :) Plus att jag köpte med mig melongodisar hem, såna där långa stänger som är gröna med rosa insida. Gott som fan! :D

Söndag

Gud vad varmt det är ute! Mötte upp Patrik efter jobbet för frukost på centralen vid halv nio imorse :) Det blev donken och sedan varm choklad/kaffe i solen :)

I övrigt ska jag försöka hålla mig vaken tills ikväll så att jag kan sova ordentligt inatt. Jobbar 8-16 på måndag och känner inte för att vända om dygnet.

Nattmat

Var på ICA och köpte lite gott till inatt så att jag kan hålla mig vaken :) Röda vinbär, ananas, yoggi yalla samt en jacky chokladpudding. Mums :) Tänkte göra lite mackor också att ta med och äta till frukost.

Fick även hem mitt
paket från Halens med lite höstkläder :)

Lördag

Det är verkligen inte lätt att sova när man har en bror som börjar röja vid fem-sex på morgonen. Han har en tendens att smälla upp min sovrumsdörr och tända i mitt rum, vilket resulterar i att jag vaknar till och skriker till för att det är så ljust. Suck. Lyckades i alla fall somna om och vaknade kvart i tolv. Skönt :)

Idag ska jag hämta ut ett paket på posten, köpa mat (eftersom någon har glömt fylla på kylskåpet här hemma :P) samt ta en liten eftermiddagstupplur senare så att jag orkar jobba hela natten (22-08). Det värsta med att jobba natt är att det är lite kyligare på kvällen så man klär på sig lite mer kläder, men sen när man ska hem på morgonen slutar det alltid med att man får värmeslag typ. I alla fall nu när det är såhär galet varmt ute på dagarna.

Friday I'm in love

Hemma igen efter en heldag. Jobbade 8-16, åkte till mormor och morfar för fika (mormor fyllde år), sen vidare till Nina för en trevlig kväll med vin :)

Imorgon jobbar jag 22-08, tänkte försöka sova snart.

Läggdags?

Nu ska jag ta en sista cigg och försöka sova... Jag känner mig helt slut efter att ha jobbat natt och inte sovit någonting på hela dagen. Som tur är erbjöd sig pappa att skjutsa mig till jobbet imorgon eftersom jag börjar 08:00. Puuh! Hade fått gå upp 05:30 annars :/ Uuh, vill inte ens tänka tanken.

Men aa, gonatt och sov gott! :P Känner mig som en gammal tant...

Gratis är bäst!

Jag har blivit lite besatt av gratisbio.se! Försöker frenetiskt samla ihop poäng för att få presentkort. Det går väl helt okej eftersom jag fick min kompis Emma att registrera sig och då fick jag poäng för det :) Det är inte så att jag köper grejer för att få poäng, det finns även en massa länkar som det bara är att klicka på för att få poäng och sidor där man kan registrera sig gratis och få poäng. Det bästa är att de samarbetar med både Ellos, Halens, LaRedoute, Accessora, Lindex och många fler. Det är i stort sett alla webshoppar jag beställer kläder ifrån, så då kan jag lika gärna handla via gratisbio's länkar och få poäng för det.

400 poäng = gratis biobiljett
1000 poäng = superpresentkort på 300:-
1500 poäng = superpresentkort på 500:-
2000 poäng = superpresentkort på 700:-

För tillfället har jag 712 poäng, så om någon vänlig själ som ändå brukar beställa saker från till exempel de webshopparna jag nämnde ovan (det finns många, många fler) kan ni väl registrera er antingen genom den här länken, eller genom att skriva in användarnamnet skogstokiig som referens :)

Tänkte också bara påpeka att jag inte brukar vara så här komersiell och ytlig egentligen, men jag har blivit lite smått besatt av den här sidan eftersom det är så enkelt att få poäng, samt att superpresentkorten beställer man från presentkorttorget.se där man i stort sett kan välja vilken butik som helst som presentkortet ska gälla i, eller dela upp summan på olika butiker. Ja, som sagt, jag är lite besatt. Det är kul med gratisgrejer helt enkelt :)

Torsdag

Precis hemkommen från tumba centrum.

Jag jobbade som sagt 22-08 igår/idag. Fast det blev lite övertid så jag kom inte iväg förrän 9 på morgonen. Hur som helst skulle jag upp till storvreten och hämta ut ett paket (massa böcker!) så jag tänkte att jag kunde passa på att titta förbi hos Nina också :) Vi åt frukost, drack te, rökte o snackade strunt. Trevligt :) Sen åkte vi till tumba eftersom Nina skulle till systembolaget, och sen var hon gullig och skjutsade hem mig :)

Jag tänkte försöka vänta med att sova tills ikväll eftersom jag jobbar 8-16 imorgon.

...

Sitter och myser i min nya supermjuka tunika från ellos (som jag även lyckades fläcka ner med ett smultron som jag satte mig på). Ska strax möta upp mamma för att handla, jag måste ha lite mat o sånt med mig till inatt så att jag orkar vara vaken :)

Onsdag

För tillfället sitter jag här vid datorn och slappar. Har precis druckit en god och nyttig smoothie bestående av mjölk, apelsinjuice, blåbär, smultron och jordgubbar.

Vid tio imorse åkte jag ner till centrum för att hämta ut medicinen åt Amanda, sen mötte jag upp Cribban i tågdörren så att han kunde ta med sig den till henne. Efter det åkte jag hem, gick till ICA och hämtade ut några paket :) Har även pratat en massa med Emma i telefon :) <3

Jag jobbar 22-08 inatt så jag tänkte väl ta en liten tupplur senare i eftermiddag så att jag orkar vara vaken.

...

Ont i huvudet. Täppt i näsan. Trött. Antingen börjar jag bli sjuk eller så har jag bara en jävligt dålig dag.

Jag vill ha godis :/

Tisdag

Nu är jag hemma igen. Jobbade 16-22 igår så jag sov hos Elin :) Jag skulle egentligen ha jobbat samma tider idag, men de ändrade lite i schemat så jag fick jobba 8-16 istället. Skönt att ha "normala" arbetstider. Har inte slutat innan nio på väldigt länge nu. Antingen runt nio-tio på kvällen eller åtta på morgonen.

Imorgon jobbar jag 22-08 så nu har jag hela kvällen plus imorgon på dagen ledigt :) Ska förbi apoteket och hämta ut medicin åt stackars Amanda som har gått och blivit sjuk. Hon är strandsatt ute i skärgården och eftersom hon alltid är så snäll o hjälper mig med mitt hår tänkte jag vara lika snäll tillbaka :)

Nu ska jag bara ta det lugnt och verkligen vila ordentligt. En slapparkväll helt enkelt :)

Just saying

Då var man helt iordninggjord. Nu är det bara att vänta :P Ska inte röra mig mot jobbet förrän halv tre så det är ett tag kvar.

Måndag

Det verkar som att jag har ställt om mitt dygn till något mer vettigt nu. Hela den här veckan på Väddö har jag gått upp runt 8 på morgonen. Vi gick ju och la oss runt elva på kvällarna så det var väl ganska okej. Hur som helst vaknade jag halv nio idag så det verkar som att beteendet håller i sig. Det kan väl vara bra då jag börjar jobba klockan 8 vissa dagar.

Idag jobbar jag 16-22, sen ska jag hem till Elin o sova där :)

...

Det känns lite konstigt att vara hemma igen, nästan lite jobbigt. Det var lättare att bara vara borta från allt och inte ha någon möjlighet att tänka efter. Nu ska man istället tillbaka till verkligheten o fortsätta jobba, träffa folk, nästan som en zombie. Vissa saker stämmer inte, vissa saker stör mig, vissa saker vet jag inte hur jag känner inför. Allt är ett enda stort virrvarr.

Nu ska jag sova. Gonatt!

Söndagsmys

Sitter och slötittar på Batman begins på tv3. Tänkte kanske kolla på Dukes of Hazzard senare, har inte sett den ännu. I övrigt har det varit en riktigt slapp dag, och i den stilen kommer det fortsätta. Imorgon börjar en hektisk vecka med jobb i stort sett varje dag så jag passar på att slappa lite nu med en påse polly och film :)

Konsumtionssamhälle

Borta bra, men hemma bäst. Kom hem och gick direkt till ICA för att hämta ut några paket. Silverschampoo från Lyko.se, skor från dinsko.se och lite höstkläder från Halens.

Mamma tycker att jag shoppar för mycket, hon tror att det är ett beroende och att jag bara handlar för handlandets skull. Det är svårt att försöka övertyga henne om något annat när hon väl har bestämt sig. Därför ska jag ha en shoppingfri månad nu. Eller i alla fall inga beställningar. På stan får jag gå o handla, men inget över internet.

Personligen anser jag att om man har pengar att spendera, varför inte spendera de på något man tycker om? Jag betalar alla mina räkningar, och jag betalar dem i tid. Jag köper aldrig någonting jag inte har råd med. Jag ser verkligen inte problemet med att tycka om kläder. Vissa tycker om tv-spel, andra musik eller datorer och jag råkar tycka om kläder.

Men för min del spelar det ingen roll, jag kan strunta i att shoppa i en månad om hon mår bra av det.

Söndag

Igårkväll var hur kul som helst. Farmor o farfar + faster o hennes snubbe kom hit. Vi grillade grillspett, åt potatisgratäng, ost o kex, jordgubbar med glass, och drack lite vin. En bra lördagskväll helt enkelt :)

För tillfället håller vi på och packar iordning allting så att vi kan röra oss härifrån snart. Adjö till Väddö och tillbaka till Tumba. Vilken jäkla skillnad egentligen. Det har i alla fall varit skönt att komma bort ett tag, även om mina tankar fortfarande är ett stort virrvarr. Nu ska man tillbaka till verkligheten och börja jobba igen. Tur att jag gillar mitt jobb i alla fall :)

...

All my thoughts lead back to you
Back to what was never said
Back and forth inside my head
I can't handle this confusion
I'm unable, come and take me away

Flummiga ord på kvällskvisten...

Can't shake this feeling inside...


Hur vet man vad/vem man verkligen vill ha när man inte kan uppskatta det man redan har och alltid strävar efter det man inte kan få?

Filmkväll

Ska strax kolla på Saw II med pappa. Vi kollade på ettan igår. Han fastnade totalt. Det gillar vi :)

Beställningar

Lämna inte mig ensam ute på landet med en dator. Då går det såhär...


Kavajen är från Ellos och resten från Halens. Jag älskar verkligen hösten, lager på lager och mörkare färger. Det är mysigt :)

Fredag

Dagarna går förbi helt obemärkta. Det är som att de inte har någon mening, och därför inte heller hinner existera särskilt länge. Som om de vore ett av naturens felsteg.

Det blåser, det regnar, solen skiner. Vädret verkar inte riktigt kunna bestämma sig. Förhoppningsvis blir det solsken imorgon eftersom vi ska grilla. Men det tvivlar jag starkt på.

Come rain or shine

Blött väder idag. Växlat med strålande sol. Svensk sommar är nog det mest oförutsägbara som finns.
Det blev ännu en tripp till griscaféet idag. Två för min del. Först med mamma för att köpa godis, sen med pappa för att han också ville ha godis. Ska man ha filmkväll (vilket är en alldeles utmärkt idé med tanke på vädret) måste man självklart ha godis. Det funkar inte annars. Vi ska nämligen kolla på Saw ikväll, jag och pappa. Det var ett ganska bra tag sen jag såg den sist.


all my thoughts lead back to you...

Back on track

Nu är vi tillbaka i stugan.

Jag hittade världens vackraste skepparhatt i en liten röd bod. Den finns på hattbaren och ska inköpas vid löning.

Grisslehamn

Idag ska vi åka in till Grisslehamn och handla lite. Det blåser galet mycket här ute förresten.

Blommig falukorv

Ikväll blir det falukorv och makaroner. Vet inte hur länge sen det var jag åt det, typ minst ett år sedan. Gott är det i alla fall :)

This is what I do


Lyssnar på radio...


... och Ipod samt läser böcker.

Nothing fancy


Det här är alltså baksidan av mitt huvud just nu. Det är väl inga extremt blonda resultat, men det börjar arta sig :) Amanda och jag ska fortsätta med blekningsprocessen när jag kommer tillbaka till civilisationen.

Blondering

Sitter för tillfället med en slinghätta på huvudet. Blekningen ska sköljas av om en halvtimme. I och med att det här är första slingningen av många så kommer resultatet säkert inte synas sådär extremt mycket, men man måste ju börja någonstans :)

Uppdatering med bilder kommer.

Wasting time

Jag har snart läst ut en hel bok. Inte ens två dagar. Sammanlagt kanske tre-fyra timmar. Vad snabbt det går när man inte har något annat vettigt för sig :P Tur att jag har 2 böcker till med mig.


Den här är det jag läser. Belle De Jour.

...

Nu ska vi snart iväg till "gris-caféet" och fika.

Måndag

Dagen började med ett flertal koppar te och lika många glas juice. Jag vaknade sju imorse.

Sitter för tillfället i stugan och njuter av ensamheten. Mormor och morfar är nere på bryggan och solar medan mamma, pappa och kalle ska ut och ro.

Going to bed

Galen huvudvärk, men en bra dag trots allt. Jag tror det är dags att sova snart, har alldeles för mycket tankar som irrar runt i huvudet just nu.

Here we go...

Nu har vi äntligen kommit fram till Väddö, till den fina röda stugan med vita knutar. Vi bor precis vid vattnet och just nu sitter jag och kollar ut på alla fina båtar som åker förbi. Vi har också en båt till vårat förfogande här ute, men med mina fobier vet jag inte om det är någon bra idé. Det är åtminstone en fin tanke.

Planerna för kvällen är kyckling, pommes och tzatziki. Just nu ska det drickas te. Sen tänkte jag ta en massa fina bilder :)

The greatest thing you'll ever learn...

Konstig känsla i magen. Obehagligt. Skrämmande. Varför måste vissa saker vara så svåra, och varför får man inte låtsas som att de är det?

Nostalgi

Den här hörde vi i bilen på vägen hem från bion nyss :)


Lördag

Bästa pizzan nånsin kommer från Tasty7 i Alby. Så jävla goda panpizzor! Pappa beställde precis hem en jättestor till oss. Gott :D Senare ikväll blir det som sagt Sex and the city (filmen) med Nina och Conny på Heron City. Myspys :)


Imorgon åker vi till Väddö :)

I can feel it

Jag kan liksom inte riktigt koncentrera mig. Alla tankar bara flyter omkring i ett jävla virrvarr. Bio ikväll med Nina o Conny i alla fall. Kanske det ger mig lite perspektiv eller nåt.

...

Yesterday was perfect .

En bra dag

Nu har jag varit i tumba och köpt blekning till håret. Tänkte köra stegvis med slingor så att resultatet blir så naturligt som möjligt, men helblondt ska det bli så småningom i alla fall :) Ska även förbi ICA lite senare och hämta ut paket. Cdon-paketet hann komma idag så jag får läsa mina böcker på semestern :D

Ikväll är det inflyttningsfest hos Nina och Conny :)

En önskan...

En sak som alltid har funnits i mitt bakhuvud är att jag vill bli blond. Jag vet inte om det beror på samhällets syn att blondiner är snyggare, bättre och har lättare för sig, eller om det bara är min egen vilja. Hur som helst har jag aldrig riktigt kunnat släppa tanken. Därför känner jag att det är dags att göra någonting åt saken. Det är nu eller aldrig. Jag måste få prova, annars kommer jag aldrig kunna släppa det. Blir det fult så vet jag i alla fall det, men blir det snyggt så blir det. Hur som helst är det dags nu.

Here we go.

Lite allmänt sådär

Är så jäkla glad över det här med Uppsala :) Med tanke på att det tydligen är svårare att komma in till hösten än våren (på alla kurser/program pga antal sökande osv) och det faktum att det här är en väldigt unik inriktning som, vad jag har förstått det, bara finns i Uppsala och Malmö, hade jag en del tvivel på att jag skulle komma in. Det känns som världens lättnad att ha fått det här beskedet nu :)

Fick även ett mail från cdon.com att mina böcker (de rätta!) har skickats nu och ska vara hos mig nästa vardag (imorgon). Jag hoppas verkligen av hela mitt hjärta att det inte blir några förseningar... Kommer de inte imorgon så är det kört för mig att få med dem på semestern. Hoppas, hoppas, hoppas!

Ändrade planer också, bio på lördag istället :) Ikväll ska jag istället sitta hemma och försöka att undvika Kanal5 som idiotiskt nog visar The Ring klockan nio. Uuuh. Lättskrämd? Jag? Nää. Jag orkar inte få en massa mardrömmar och rädslor igen som jag fick sist jag såg den. Å andra sidan, om jag känner mig själv rätt, kommer jag vara så pass nyfiken att jag kollar ändå. Jag är en sån där skräck-junkie. Rädd som fan, men klarar mig inte utan adrenalinkicken som skräckfilmer ger. Jag tänker aldrig på de livslånga konsekvenserna som kommer av att skrämma upp sig på det där sättet. En vacker dag ska jag skriva ett lååångt inlägg om alla mina fobier, rädslor och tvångstankar.

UPPSALA HERE I COME!

WOHOO! Kom in på socionomprogrammet på Uppsala Universitet, så nu går jag där till hösten :D Vi får se om jag orkar pendla eller om jag flyttar dit så småningom. Happy, happy, happy.

Those magic moments.


Beställde två nya vinylare från hotstuff.se. Lykke Li - Youth Novels samt Caesars Palace - Strawberry Weed. Om det är något jag älskar så är det LP-skivor. Lite knastriga. Lite gammeldags. Otroligt mysiga att lyssna på. En dröm jag har är att äga en hel vägg fylld med vackra LP-skivor som förgyller min dag. För tillfället äger jag cirka 10 stycken.

Sommarstugan.


Här är stugan vi har hyrt nästa vecka. Röd med vita knutar. En fin parkbänk precis vid vattnet. Vad mer kan man begära? Det ska bli otroligt skönt att komma bort ett tag och bara slappna av. Njuta av vädret, lugnet, böckerna och musiken.

Torsdag

Tog precis en promenix till ICA och köpte biogodis till ikväll. Budget-Ronja är i farten :) Köpte dock ingen dricka, men det kan man göra på bion istället :)

Ska röra mig mot tumba vid halv åtta för att möta Nina. Sen åker vi bil till heron city o kollar på Sex and the city :)

You've got to love Facebook...

Jag snackade ju om att jag hade fått någon annan snubbes varor från cdon.com, men hans telefonnummer stod inte på eniro. Tror ni inte att jag hittar honom på Facebook av alla ställen? Ibland är det där Facebook verkligen bra att ha :P Hur som helst, han hade tydligen fått mina varor så nu ska vi båda skicka tillbaka de till cdon.com och de har skickat ut nya till oss. Skönt att det löste sig i alla fall :) Fast man börjar ju undra vad personen som jobbade på lagret höll på med... han var väl hög eller nåt när han packade ner våra varor i varandras paket. Jävla pucko alltså.

Hur skulle jag se ut?



Satt inne på taaz.com igårkväll och hade lite tråkigt. Ronja som blondie? Hmm, jag är tveksam.

...

Är fortfarande sjukt arg på cdon.com, men jag ska låna böcker av Nina så länge, så det löser sig :)

Vet inte vad jag ska göra ikväll, har inga planer. Imorgon blir det dock bio med Nina :)

Rosa drömmar


De här köpte jag på Åhlens idag. Kom på att jag inte ägde några gummistövlar, har inte gjort det sen mina blev snodda på Hultsfredsfestivalen '04. Jag tycker egentligen att de här är rätt fulsnygga, mer åt det fula hållet men ändå jäkligt coola. Sen funkar de ändå för min del eftersom jag är så besatt av färgen rosa :P

HATA CDON.COM!

Jävla idioter! Usch. Jag blir så jävla irriterad! Fick hem paketet med böckerna jag hade beställt från cdon.com idag (trodde jag!). Min adress stod som leveransadress på paketet och allting, men sen när jag öppnade det blev jag totalt förvirrad. Det var inte mina böcker! I paketet låg det 2 böcker (jag hade beställt 3) och en faktura till någon Lennarth på Ekerö... KUL! Jag skulle ha de där böckerna med mig ut på landet på söndag, men så lär det ju inte bli nu. Jävla rikspuckon! Sen när jag går in på deras hemsida för att försöka hitta kundtjänsten har de inte ens någon telefonnummer. Det fanns bara såna där formulär som man får fylla i o skicka in. Det kommer ta evigheter innan de svarar på det och jag kommer inte få mina böcker i tid :( Det värsta är dock att jag redan har betalat för mina böcker över internet, plus att den här stackars Lennarth har en faktura som han inte ens vet om som ligger hemma hos mig nu. Jag försökte leta upp hans nummer på eniro, men han står inte listad. Jag HATAR cdon.com!

Onsdag

Vaken igen. Mitt knä och min handled verkar inte bli så mycket bättre. Fast för mig är det alltid så att om jag är sjuk eller har ont någonstans är det alltid värre på morgonen och brukar lätta upp lite under dagen. Förhoppningsvis är det fallet med mitt knä. Handleden skiter jag i, det är bara den högra och jag är vänsterhänt. Mitt knä är däremot en nödvändighet för att jag ska kunna ta mig in till stan idag. Jag behöver införskaffa gummistövlar och ett par solglasögon. Bra kombo :P Men ska man ut på landet i en vecka måste man vara väl förberedd.

Tisdag

Imorgon är det onsdag. Jag har inga planer alls. Vi får se hur mitt knä mår. Jag lyckades i alla fall ta mig till affären i eftermiddags. Det är fortfarande en jäkla pulserande smärta, men nu har den reducerats till att bara märkas när jag står helt stilla. Då bultar det som tusan. Däremot om jag ligger/sitter ner eller går omkring gör det inte lika ont. Blodmärket har även börjat förvandlas till ett normalt blåmärke. Det börjar få fina nyanser av lila och lite blått.

Jaja, nu ska jag sluta klaga och kolla lite på tv eller nåt :)

Longing for something

Det värsta är när man längtar efter någonting så otroligt mycket att dagarna, timmarna, minuterna och sekunderna känns som en evighet. Jag längtar till på söndag då vi åker iväg till Väddö. Vi har hyrt en stuga i en vecka. Det ska bli så skönt att komma bort ett tag, få lite riktig semester.

Självömkan

Ont överallt. Ligger i sängen och tycker synd om mig själv. Svårt att ta sig någonstans när knäna värker som om någon precis hade kört över dem med en lastbil. Hittade i alla fall gasbinda och fixade handleden lite. Det gör inte lika ont om man spänner fast den.

Jag vill ha godis och glass. Jag vill ha Ben & Jerry's.

NYA WESC!




Mörklila med turkos text. I love them!

BLODIGA KNÄN!

Jag vaknade inte med ett blåmärke imorse, jag vaknade med ett blodmärke. Inre blödningar någon? Usch. Det är verkligen illrött. Var tvungen att fixa lite med bilden så att det skulle synas ordentligt, men själva blodmärket ser ut ungefär som på bilden, fast rödare och mer intensivt. Det gör ont. Jag kan inte stå upp i mer än en minut utan att det börjar göra svinont.

Min handled mår inte heller så bra. Den ilar och värker mest hela tiden. Tur att det var högra i alla fall, med tanke på att jag är vänsterhänt. De på vårdguiden sa att om knät eller handleden börjar göra mer ont ska jag åka in till vårdcentralen. Kul.

SMÄRTA!!!

Seriöst, det här är inte min dag. Jobbade 16-23, skulle ta ut hunden på en sista runda. En labrador. En stark sådan. Hunden gick lite framför och tydligen såg han en katt... jag FLÖG framstupa ner på GRUSGÅNGEN och drogs framåt, vändes till högra sidan och drogs med ansiktet i gruset. KUL! Sen på vägen hem skulle jag skynda mig till tunnelbanan, och vad händer? Jo, jag ramlar i rulltrappan! Springer upp till perongen med världens adrenalinkick (man får det när man skadar sig) och ser att det är 3 min kvar tills tåget går. Yes! tänker jag och tar fram en cigarett. Men vad händer då? Tändarjäveln fungerar inte!

Jag har skrapsår på händerna o hakan. Mina knän gör ont som fan. Jag har skadat högra handleden. MEN, allt det här var nästan värt det för jag köpte världens finaste hörlurar idag :D WeSC. Fiiiiina. Ska visa imorgon :)

...

Imorgon ska jag köpa hörlurar :) Sen ska jag jobba mellan 16-23. Nu ska jag sova. Typ.

Saturday night

Igår var en riktigt bra kväll :) Först satt vi i Olofs brorsas lägenhet och drack lite, sen gick vi till Huset i gamla stan. Det såg lite fjortisaktigt ut först, men väl där inne hade vi hur kul som helst, speciellt när de spelade apgamla låtar som till exempel Eenie, meenie, miney, mo, barbie girl och soap is in the air. Sånt som man lyssnade på för typ 10 år sedan :P

Runt halv tre drog vi vidare till Max för lite fyllekäk, sen drog vi till Olofs brorsas lägenhet och sov där. Somnade runt fyra imorse och vaknade runt ett idag. Gick till ICA och köpte god frukost, sen åkte jag hem :)

Som sagt var, en riktigt härlig kväll med härligt folk :)

Feeling good

Sitter här och slöar lite framför datorn innan jag ska börja röra mig mot stan. Fest ikväll :) Jäkla tur att bussarna går igen! Fast å andra sidan är strejken bara frusen så de kommer nog dras in igen om några dagar. Men man får vara glad för stunden helt enkelt :)

Ha en bra kväll!

4:an ikväll!

TV4 visar himla bra filmer ikväll :D Först Scream 2, följt av Josie and the pussycat dolls. Den sistnämnda var en av mina absoluta favoritfilmer för några år sedan, när jag var lite yngre :P Men det är alltid kul att kolla på gamla filmer för lite nostalgi :)

Det här var även min sista jourdag den här veckan, vilket innebär att jag kan sova hur länge jag vill imorgon. Jag kommer antagligen vakna tidigt ändå, men när pressen släpper och man vet att man inte har några tider att passa osv, då sover man i alla fall bättre och djupare de få timmar man sover. Härligt :)

Glass i solen

Har precis varit och handlat på ICA med mamma. Hämtade även ut ett paket från Accessora.se med 3 par hanky panky trosor (guuud vad fel det känns att säga "hanky panky" med tanke på att Amanda brukade kalla sitt ex för det :P). Anyways, fina var de i alla fall.

Efter att vi hade handlat mat köpte vi varsin glass och satte oss på innegården och njöt av vädret :) Fast vi var tvungna att sitta i skuggan med tanke på hur jäkla varmt det är i solen för tillfället. En glass som smälter rakt i handen är ingen höjdare! :P

Memories that never fade


Danmark 2005 (På bilden: Stoffe, Anton, Jonte och jag)

Fredag

Sju timmars sömn inatt. Fem timmar igår. Det går framåt i alla fall :)

Egentligen är jag inte riktigt mänsklig den första halvtimmen efter att jag har vaknat. Brukar mest gå runt i ett zombieliknande stadie. Därför sysselsätter jag mig med datorn såhär tidigt, den brukar få mig att vakna till liv igen.

Pingvinstänger med mask?

Blodpudding till middag. Andra dagen i rad. Med lingonsylt såklart. Mums :) Jag köpte en massa såna där pingvinstänger idag, men en av dem hade någonting väldigt äckligt i... vet inte vad det var. Mögel eller en mask tror jag. Kände inte för att äta upp de andra heller. Man börjar undra hur dåligt de lagrar godiset om det inte ska gå ut förrän i mitten av 2009... Tur att pappa har världens största chipspåse som man kan sno :)

Torsdag

En riktigt seg dag idag. Jag skulle gärna hänga ute i solen, men med vem? Mina kompisar som bor i närheten jobbar på dagarna (:P) och jag vet inte riktigt om jag orkar åka in till stan. Sitta på ett tåg och svettas, plus att busstrejken krånglar till det lite för mig.

Tänkte ta en tripp till ICA senare och hämta ut ett paket samt köpa hem lite gott till ikväll :)

Vilken outfit?


När jag är uppe såhär tidigt försöker jag alltid sysselsätta mig med någonting för att så snabbt som möjligt bli mänsklig igen. Det här är resultatet. Någon av de här två blir det på lördag. Vilken vet jag inte ännu, vi får se vad jag känner för på lördag helt enkelt :)
Det är också så att när man har jour hela veckan går man bara runt i bekväma kläder ifall att man ska iväg o jobba. Detta resulterar i att jag sitter och dagdrömmer om att få klä upp mig för en gångs skull :)

Goodmornin' sunshine!

Vaknade för cirka tio minuter sen av att min lillebror slängde upp min dörr och tände i mitt rum. Kuuul. Jag har alltid problem med att somna om när jag väl har vaknat så nu har jag druckit typ en halvliter juice och tänkte försöka hålla mig vaken istället. Däremot måste jag påpeka det faktum att det inte finns någonting bra på tv vid den här tiden...

Idag har jag jour fram till 20:00. Imorgon också. Och på lördag är det fest :)

Nya lägenheten

Precis hemkommen efter en trevlig kväll hos Nina o Conny. Vi lyssnade på en massa musik, åt pizza och drack öl i deras nya, fina lägenhet :) Var dock tvungen att gå hela vägen hem på grund av den här jäkla busstrejken, men som tur var är det nedförsbacke hela vägen från de hem till mig. Värre är det att gå från mig till dem :P

Imorgon har jag jour hela dagen så jag tänkte typ glo på lite tv och sen sova :)

Onsdag

Att jag alltid ska vakna så tidigt :/ Vaknade redan vid halv tio imorse, vilket egentligen inte hade varit något problem om det inte vore för att jag har jour inatt. Om jag får jobb och då ska vara vaken från 20-08 är det kanske inte så himla kul att redan ha varit uppe sen tidigt på morgonen.

Anyways, om det inte blir jobb ska jag hem till Nina o Conny för att kolla in nya lägenheten :) I övrigt ska jag hämta ut ett paket idag, samt hoppa in i duschen typ nu.

Sweet dreams

Nu tänkte jag glo på någon gammal disneyfilm och sen sova :)


Light my fire


Paket från posten!


Det första paketet var från have2have.se och innehöll världens snyggaste "mormorskängor" som kommer användas flitigt i höst. Jag måste säga att de var oerhört bekväma att gå i också, inte alls som högklackat brukar vara.


Det andra paketet innehöll lite grejer från Eleven.se. 2 produkter från ModelCo samt några testgrejer :)


Det tredje paketet var från Nelly.se och i det låg den här supersnygga klänningen samt den jättefina väskan :D Båda är köpta på rean, och ni som läser min blogg vet historien som ligger bakom de här två :)


Nu inväntar jag bara två paket till, men de kommer förhoppningsvis imorgon. Det känns som att jag har shoppat en hel del på sista tiden, men jag förstår inte riktigt varför vissa tycker att det är så hemskt? Varför ska jag inte få spendera min lön som jag vill? Jag har fortfarande några tusen kvar, samt några tusen sparade, så varför kan man inte då få shoppa lite extra utan att folk ska påstå att man har ett problem? Jag tror att vuxna tjatar om att man shoppar för mycket eftersom de är avundsjuka. Själva har de en massa räkningar och annat så de har inte råd, medan jag som inte har några egentliga utgifter kan spendera hela min lön på mig själv. De skulle nog också vilja göra det om de fick chansen.

Tisdag

Idag har jag 3 paket att hämta ut :) Fick även hem min nya Lancome aqua fusion, en fuktighetskräm som jag beställde från bellme.se förra veckan. Men som jag har nämnt tidigare kan man inte hämta ut sina paket förrän efter 14 så det får vänta ett tag.

Eftersom alla bussarna är inställda idag kan jag lika gärna sitta hemma och slappa. Jag har ju ändå jour inatt mellan 20-08 så det passar bra att vila upp sig lite ifall att det blir jobb :)

Where my heart wants to go