Raindrops are falling on my head

Precis hemkommen från en liten runda på stan med Olof. Vi letade inflyttningspresent till Alexandra och Rickard som vi ska till imorgon :) Det känns faktiskt rätt skönt att komma bort från Uppsala nu under Valborg, det känns som att jag ska ändå plugga här i 2,5 år till så det kommer fler tillfällen, plus att av vad jag har sett idag är det en jävla massa fylla på gång. Inget illa menat mot fylla, men jag kan tänka mig att eftersom majoriteten av alla som bor här är studenter så lär det vara lite för mycket fylla för min del :P

Nu tänkte jag klämma i mig några mackor och lite senare ska jag som sagt hem till Therese och inviga hennes kök :)

Onsdag

Det känns som att jag verkligen inte har någonting vettigt att skriva. Jag börjar på inlägg, men finner inga ord att avsluta med. Idag ska jag i alla fall till kuratorn och ikväll ska jag hem till Therese och umgås med henne och T-röd. Vi ska inviga nya köket :)

Imorgon förmiddag ska jag till Amanda och sen är det inflyttningsfest två dagar i rad. Frågan är bara när jag ska hinna köpa dricka, men det löser sig nog.

Over and out

Dagen har spenderats på stan med Åsa och Olof. Vi kollade mest i affärer och jag köpte klänningen jag skrev om tidigare. Vi köpte även ett minirivjärn att ha till vitlök. Det var väl typ det.

Jag blir så irriterad på att jag är trött hela tiden. Konstant huvudvärk och trötthet. Suck. Jag ska be mamma köpa pollentabletter till mig för det här fungerar inte längre. Jag är trött på att vara trött.

Imorgon bär det av hem till Amanda, och sedan vidare hem till mamma och pappa. Tänkte typ packa ikväll eller nåt. Jag kan inte ens koncentrera mig när jag skriver blogginlägg, det blir liksom helt tomt i huvudet. Därför avslutar vi det här nu och hörs imorgon. Gonatt eller nåt.

Yellow dress with flowers


Köpte den här klänningen idag på MQ. Det var halva priset. Trehundrafyrtionio riksdaler. Rules by Mary. Jag har kollat på den ända sen den var en nyhet på Nelly.com, men den var alldeles för dyr. 599:- på Nelly och 699:- på MQ. Nu hängde den där mitt framför ögonen på mig med en stor reaskylt ovanför. Alla storlekar fanns kvar. Det var lite som en dröm som gick i uppfyllelse.

God morgon!

Vaknade till lite snabbt och såg att jag hade fått sms från Åsa som undrade om vi skulle ses vid tolv utanför skolan. Jag hade fattat det som att föreläsningen var klockan tio och nu var klockan elva så jag hade redan försovit mig. Ringde upp Åsa som även hon kom fram till att den faktiskt började tio. Alltså, vi missade föreläsningen.
Vi ska mötas på stan istället och gå runt lite istället :)

Sleeping beauty

Jag är alldeles för trött och borde verkligen gå och lägga mig. Sitter mest och väntar på att Olof ska köra ut mig från vardagsrummet så att han kan få sova. Jag orkar inte riktigt resa på mig frivilligt. Med musik i bakgrunden har jag spenderat den senaste timmen (minst) med att kolla på roliga bilder i intressanta bloggar. Hann även med första avsnittet av Daisy of love på VH1. Det suger, men första avsnittet måste ses eftersom det är tre svenska snubbar som är med. Trillingar. Du luktar fisk Daisy. Awesome avsnitt. Anyways, nu ska jag försöka samla energi till att gå ut och röka.

Om någon undrar varför jag är så jäkla seg så kan jag berätta att det är pollen!! Jag går runt med i stort sett konstant huvudvärk och känner mig allmänt seg och trött. Det är en trötthet som påminner om när man har sovit alldeles för mycket. Ungefär som Törnrosa.

It's not me, it's you


Jag kan inte sluta lyssna på Lily Allens senaste album. Det är inte ofta man tycker om alla låtar på en skiva, det brukar alltid finnas mindre intressanta spår, men inte i det här fallet. Jag har inte så mycket mer att säga än att ni borde ta er tid att lyssna på det här. Så jäkla bra!

Borta bra, men hemma bäst

Jag skrev ett jättelångt inlägg igår, men när jag skulle publicera så loggades jag ut från blogg.se. Kul..
Hur som helst var jag hos Nina och Conny igår och spelade bingolotto samt käkade pizza som Nina hade gjort :) Dagen började dock med Nina på ICA Maxi där hon handlade en massa, och sedan blev det lite donken. Gårdagen slutade med Ben & Jerry's framför tv:n med mamma och pappa.

Nu är jag i alla fall hemma i Uppsala igen. Det blir dock bara en kort visit eftersom jag åker till Amanda på onsdag och sedan hem till mamma och pappa igen.

Saturday night

Precis hemkommen efter en trevlig kväll hos Nina och Conny :) Trots vissa störningsmoment i form av dryga personer så var kvällen väldigt lyckad för min del. Nina blev även glad över min present så jag känner att jag har åstadkommit någonting idag. Jag har även varit lite gladare och mer social idag än vanligt. Det finns nog ingen som slår mig på att göra fula miner, det är lite av en talang jag har :P

Nu är det dags för lite Ben & Jerry's och tv, sen sova. Gonatt!

Tjocka vita ränder

Jag sitter för tillfället och kollar ut genom fönstret på mamma och pappa som håller på att måla parkeringsränder. Det är nämligen städdag i området idag.

Det blir inte så mycket uppdateringar när jag är här hos mamma och pappa. Det beror främst på min egen paranoia. Jag vågar inte skriva in min bloggadress eftersom att vi sparar cookies på den här datorn. Jag tänker att mamma och pappa kan råka se den då, och det vill jag inte. Därför vill jag inte skriva så många inlägg eftersom jag är perfektionist och inte kan se hur de ser ut på bloggen. Hehe.

Idag jobbar jag i alla fall med min bror. Hade hellre följt med Alexandra på en grej, men vad gör man inte för pengar :P Plan A för ikväll är att dricka hos Nina, men det blir eventuellt inte någonting med det beroende på hur full hon är när hon kommer hem från båten :P Plan B är att följa med Therese på inflyttningsfest :)

Sleep tight

Det finns verkligen inte någonting mer tillfredsställande än att se folk man älskar/bryr sig om skratta av ren lycka. Det blir inte bättre än så.

Ikväll har jag och pappa sett filmen Rånarna. Som vanligt när det gäller svensk film var själva storyn bra, men skådespeleriet sög. Däremot fanns det ett undantag; Mikael Persbrandt. Han är riktigt bra. Hon som spelar tjejen i Arn-filmerna var inte så dålig hon heller. Det finns vissa guldkorn bland svenska skådespelare, men de flesta verkar ha insett detta själva och börjat göra film på den amerikanska marknaden istället. Till exempel Stellan Skarsgård, Peter Stormare och Lena Olin.

Gonatt!

Friday I'm in love

Det har verkligen varit underbart väder idag! :D Jag och Susanne tog ut Chili och Siggy tidigare idag (hundar :P). Vi satte oss på en filt på en äng här i närheten med varsin öl i handen och en boll att kasta åt vovvarna. Hur mysigt som helst :)

Efter det gick jag hem och käkade middag med mamma. Ciabatta med skagenröra. Just nu är mormor och morfar här och fikar. Jag borde vara social, men jag orkar inte riktigt. Känner mig helt utmattad, men jag antar att det beror på allt pollen. Suck.

Imorgon är det jobb med Kalle som gäller 9-16, sen ska jag förhoppningsvis hem till Nina och fira hennes födelsedag som egentligen är idag. De är på kryssning idag, men eftersom jag inte är 21 ännu kunde jag inte följa med. Det är som sagt oklart om det blir någonting imorgon, det hela beror på hur mycket folket super på båten :P

Gräset är alltid grönare på andra sidan

Nu är jag hemma hos mamma och pappa igen. Mötte Susanne i tumba centrum, gick till systembolaget och sedan fick vi skjuts hem av Anki :) Jag vet inte riktigt vad jag ska göra idag. Eventuellt blir det biljard med Therese, T-röd och några andra. Jag jobbar med Kalle imorgon så vi får se hur det blir. Just nu är jag mest irriterad på min pollenallergi som har satt igång. Jag kan knappt andas eftersom näsgångarna har täppts igen samtidigt som jag blir helt slemmig och hostig i halsen. Suck. Det värsta är att det här är bara början, det här är ingenting jämfört med hur det blir senare i sommar.


Sweet summer breeze

När Olof kom hem från skolan hoppade jag in i duschen och sedan tog vi en liten promenix till Preem och köpte varsin glass :) Promenerade hem förbi fotbollsplanen i solskenet. Det blåste lite, men det var inte såna där kalla vintervindar utan ljumna vår-/sommarvindar. Mys.

Tvättstuga om drygt en timme. Skönt. Imorgon är det skola 12-14 och sedan ska jag hem till mamma och pappa i Tumba.

Such a lonely day

Nu har jag diskat en jäkla massa disk och fixat iordning lite på diskbänken. Det känns ganska skönt att få sånt gjort, speciellt när man ska hem över helgen eftersom man inte gärna kommer tillbaka på måndag och det första man möts av är ett stort diskberg.

Det här är en sån där dag som bara är ivägen. Jag har ingen skola eller någonting, är helt pank och pengarna kommer först imorgon. Jag blir väldigt rastlös i situationer där jag inte kan göra någonting. Jag sitter gärna hemma och latar en hel dag, men då måste alternativet att gå ut och göra någonting ändå finnas i bakgrunden. Det gör det inte nu. Visst, jag skulle kunna ta en promenad, men sånt är inte särskilt givande för mig. I alla fall inte om man går ensam.

Milkshake à la jordgubbar



Recept:
1 dl mjölk
1 dl apelsinjuice
1 dl frysta jordgubbar


Det är en jäkligt enkel milkshake att göra. Jag förstår inte varför folk ska hålla på och blanda i glass och andra onyttigheter när det är så sjukt gott utan :)

Dinner is served


Dagens middag blev en jordgubbsmilkshake och knäckemackor med philadelphia och gurka. Jag känner mig ganska nyttig faktiskt :)

The girl with the bangs



När Amanda klippte lugg på mig sa jag till henne att jag har inte varit blond med lugg sen jag var liten. Blond var jag kanske inte, men rödblond i alla fall. Hur som helst är det ändå kul att se skillnaden mellan då och nu, den blir så tydlig när man tittar på fotona bredvid varandra såhär. Skillnaden blir så mycket mer märkbar än vad den brukar vara. Väldigt ofta känner man sig som samma person man alltid har varit, men egentligen har man kommit så mycket längre.

Anyways, jag bjuder på den :P


Now is not too late to set the fire on fire



Nostalgi.

Friends are never alone

Toybox, Sarah Brightman, Tegan and Sara, Lily Allen, Audioslave, Nerina Pallot och många många fler sitter jag och lyssnar på för tillfället :) Spotify är en av de bästa uppfinningarna någonsin, synd bara att man inte kan ta med sig musiken på ipoden när man lämnar lägenheten..



Stress, stress, stress

Jag gick och lade mig vid elva igårkväll eftersom jag skulle upp vid sju. Jag hade tid hos kuratorn vid nio och skulle ta bussen halv nio. När jag vaknar till på morgonen kollar jag mobilen och ser att klockan är 08:03. Jag tänker inte så mycket mer på saken utan lägger mig tillrätta för att somna om igen. Tre sekunder senare inser jag att klockan faktiskt är 08:03 (!!!) och hoppar upp ur sängen som en idiot. Jag som hade tänkt ta det lugnt, äta en ordentlig frukost och duscha. Så blev det inte. Jag svepte ett glas juice, slängde på mig kläder och borstade håret. Det var det enda jag hann med. Suck.

När jag var klar hos kuratorn mötte jag upp Therese och vi gick till skolan. Det blev inte så mycket mer än en macka och lite snabbt bläddrande i papprena, sen bestämde vi oss för att strunta i föreläsningen vid 14 och bara åka hem istället :)

Pannkakor och tjockiströjor

Idag var första gången på jag vet inte hur länge som vi åt pannkakor. Så jäkla gott! Jag testade med grädde, chokladsås och banan vilket var något av det godaste jag någonsin ätit. Banana split med pannkakor liksom, det blir inte mycket bättre än så :)

Idag hade jag som sagt skola mellan 15-17 och sedan promenerade jag och Therese hemåt. Jag var snäll och ledde min cykel. Sen tog jag en sväng förbi Preem och hämtade ut min nya urmysiga tjockiströja från Reebok. Den är sådär perfekt i killmodell och känns som pappas eller pojkvännens gamla tjocktröja. Det är så det ska vara :)

Vi åkte långt bort



Jag tänkte att det är lite trevligt med musik såhär mitt på dagen :) Skolan börjar inte förrän klockan tre idag så jag ska inte börja röra mig förrän om två timmar. Det blir cykeln idag :)

Do the world a flavour


Min drömsmak på Ben & Jerry's vore med en bas av banan- och chokladglass med browniebitar i och virvlar av marshmallows. Lite som en glass baserad på banana skids :D
Gör din egen smak
här.

Quote

Jag är så hungrig att jag skulle kunna äta en hel häst! - Kalle Anka

Min mage gör uppror så planen är att skramla ihop lite mynt och gå till affären. Eller så blir det fiskbullarna som ligger i kylen. Dock har vi ingen potatismos och jag tycker faktiskt inte att man kan äta fiskbullar utan potatismos. Det är som grönsaker utan vitlöksdipp.

I övrigt har jag spenderat eftermiddagen hos Therese vilket alltid är lika trevligt :)

Söndagspartyt är över


Nu är det över och jag drar en lättnadens suck. Inte för att det var dåligt utan snarare för att jag har spenderat en och en halv timme med att vrida och vända på mig, göra obekväma miner samt fått kramp i handleden av att ha hållt handen för ögonen i hopp om att pinsamheterna skulle ta slut. Såhär i efterhand kan jag faktiskt säga att de gjorde ett väldigt bra jobb, förutom att de var lite all over the place. De verkar alltid så stressade och hyper när de är i tv, som att de försöker få det hela överstökat så fort som möjligt för att sedan kunna springa och spy på toaletten av nervositet. Men jag måste ändå säga att de på något sätt alltid lyckas på humorfronten. Även om det ibland går lite överstyr blir det aldrig en tråkig stund med Filip och Fredrik.

Pictures





1. Olof provar håraccessoarer på H&M
2. Min chokladkanin jag fick av mamma och pappa i påskpresent
3. Sopborsten vi hittade idag på Hemköp (äntligen!)
4. Dagens middag - quorn, snäckskalspasta, paprika, avokado och creme fraiche
5. Mitt nya diadem från H&M. En marinblå fläta :)
6. Min favorittröja som jag praktiskt taget bor i för tillfället


Storhandla på Willy's

Kom precis hem efter att ha storhandlat för över 600 kronor. Nu har vi så att det räcker fram till löning i alla fall :) Skönt att komma ut och få lite frisk luft också, man blir så seg av att bara sitta inne en hel dag.
Vi har även hunnit städa Olofs rum (vardagsrummet) idag. Dock kunde vi inte dammsuga eftersom dammsugaren vägrar fungera som den ska, sugförmågan verkar ha försvunnit helt. Vi tänkte köpa en sopborste på Willy's, men vi hittade inte någon så jag antar att vi får leva med dammråttorna ett tag till.





Full Metal Jacket


Angående Full metal jacket kan jag väl säga att den definitivt var annorlunda jämfört med andra krigsfilmer. En sak jag inte visste sen tidigare var att hela den den där "me love you long time"-grejen kom från den filmen. Jag har hört repliken hur många gånger som helst, men det var inte förrän igår när jag såg filmen som jag förstod vart det kom ifrån :P
I övrigt var det jäkligt bra och ärlig dialog, humor och skådespeleri. En skitbra film helt enkelt :)

Idag är det en slappardag som vanligt. Jag tänkte väl sätta igång med städningen av vardagsrumsbordet lite senare, men just nu är planen att gå tillbaka till sängen och titta på tv:n.

Gonatt!

Kvällen har spenderats framför Almost famous och Full metal jacket. Vi bestämde oss som sagt för att stanna hemma så det blev en lugn filmkväll istället. Helt okej :) Det var första gången jag såg Full metal jacket så nu kan jag skryta med det också :P

Imorgon har jag inte några planer förutom att jag ska hjälpa Olof att städa vardagsrummet. Det behövs verkligen! Nu tänkte jag i alla fall lägga mig i sängen och titta på lite tv innan jag somnar. Gonatt!

Ingenting alls

Det känns jäkligt jobbigt att bo i Uppsala ibland. Vissa gånger känner man sig så jäkla fastkedjad. Till exempel när man vill åka till Stockholm och träffa vänner, men bara resan i sig går på minst 200 kronor. Det är inte särskilt ofta man känner att man har råd med det. När jag bodde i Tumba var det inte alls jobbigt att ta sig till kompisar eller in till stan eftersom man hade busskort och i vissa fall kunde man till och med promenera. Jag tvivlar starkt på att det är en bra idé att promenera från Uppsala till Stockholm..

Saturday night

Nu har vi precis varit på systembolaget och fy fan vad mycket folk det var! Fick i alla fall med mig fyra cider. Jag har hittat en ny favorit med smultronsmak. Det smakar sommar, precis som när man plockar smultron och sätter på såna där strån på midsommar. Riktigt nice!
Hur som helst, ikväll ska vi till Alexandra och Rickard i sumpan och dricka lite :) Olof är snäll och lånar mig pengar eftersom jag, som jag nämnde tidigare, är fattig som en kyrkråtta. Nu ska jag hoppa in i duschen och börja göra mig iordning.

Lördag

Jag gillar morgnar när man ligger och drar sig, går upp och äter lite frukost, går och lägger sig i sängen igen och tittar på tv, och sedan går upp en gång till och äter frukost igen.

Idag har jag inga planer alls. Utanför fönstret blåser det som fan och solen verkar blockeras av molnen vilket gör att en promenad eller någonting liknande inte känns särskilt lockande. Vi får se vad som händer helt enkelt.

Ego ego ego


Rensade precis skrivbordet på datorn. Ändrade om lite, rensade bland ikoner och ändrade även bakgrundsbild. Lite ego är jag nog ändå.. ;)

Vilse i Uppsala

För tillfället har jag lite kramp i vänstra handleden eftersom jag har suttit och spelat spel på facebook i typ en timme. Hade jag varit kille hade det antagligen klassats som en runkskada. Typ.

Hittills har jag hunnit med ganska mycket under kvällen. Käkade först middag och kollade klart på Australia. Sen plockade Therese, Madde och Tessie upp mig med bil och vi åkte hem till Therese där hon skulle plocka ihop lite kläder eftersom de ska ut och dansa imorgon. Själv är jag fast här i Uppsala, fattig som en kyrkråtta. Vi satt i alla fall och snackade en stund och Therese poppade två påsar popcorn. Av någon anledning kändes det som att en större procent hamnade på golvet än i folks munnar :P Sen fick jag skjuts tillbaka hem och de andra åkte tillbaka till upplands väsby.
Nu börjar jag känna mig febrig igen så det är nog dags för en film och sen ska jag sova :)

Btw, Therese lyckades köra vilse i Uppsala när de kom hit från väsby och skulle hämta mig. Alla tyckte det var roligt förutom Therese som blev lite arg på sig själv :P

Världens största rosa cykel


Idag tog jag cykeln till skolan, men det var kanske inte världens bästa idé. Jag verkar inte ha blivit helt frisk ännu eftersom jag fick feberyrsel lite då och då, vilket i sin tur innebar att jag gick femtio meter, cyklade femtio meter, gick femtio meter och så vidare ända tills jag kom fram till skolan. Det tog ungefär en halvtimme. Jag har dock ingenting att klaga på angående vädret så det var ju tur det. Solen skiner för fullt här.

Efter skolan blev det en liten rundtur på stan med Olof, Therese och Åsa. Jag köpte ett diadem och hårnålar för min 50-kronorskupong på H&M. På hemvägen stannade jag och Olof och köpte glass. Nice.

Angående cykeln så måste jag nog hålla med Olof som, när vi skulle ställa in cyklarna i cykelförrådet, påpekade att min cykel kanske är liiiite för stor för mig. Jag kan knappt förflytta den åt sidorna eller någonting och jag når knappt ner till marken när jag sitter på den (då är ändå sadeln nere på det lägsta läget). 28 tum är alldeles för stort för mig egentligen. Tyvärr är 24 tum alldeles för litet, men jag hittar inte 26-tummare någonstans! Det finns mountainbike-aktiga 26-tummare, men inte rosa damcyklar. Det suger. Vad hade de tänkt att vi som har korta ben ska göra!? Jag vill liksom inte ha en cykel där styret är lika lågt som sadeln så att man får kramp i händerna av att cykla (all tyngd läggs på handlederna). Nej, då nöjer jag mig med min alldeles för stora rosa damcykel :)

HALLELUJA!

JAAAAA! Jag fick Godkänt på tentan i Allmän rättslära och civilrätt! 24 poäng! JAAAAA!

Jag vill tacka min familj, mina vänner och alla andra för det här underbara resultatet. Men framförallt vill jag tacka Rickard som hjälpte oss otroligt mycket genom sitt pedagogiska lärande. Tack!

A good day

Jag sitter här och latar mig framför datorn samtidigt som jag försöker samla energi att orka ta fram hårtorken och fixa med uttagen :P Vi har inte något eluttag vid spegeln så antingen får jag stå och spegla mig i de svarta persiennerna i mitt rum, vilket inte är särskilt effektivt, eller så får jag hålla på och fixa och trixa med förlängningssladdar i hallen. Vilket jävla I-landsproblem! :P Jag har i alla fall ganska lång tid på mig så det är lugnt. Tänkte cykla över till Therese när hon är klar så ska vi cykla till skolan tillsammans.

Torsdag

Det blev kex med philadelphia till frukost för min del. Så jäkla gott! Lite apelsinjuice på det också. Helt onödig information, men det struntar vi i.

Just nu sitter jag mest och funderar på huruvida jag ska cykla till skolan eller inte. Det är mulet och tråkigt, men ändå ganska varmt. Eller ja, det beror väl mest på hur mycket det blåser. Jag börjar inte förrän 14 så jag har i alla fall ett tag på mig att fatta ett beslut :)

Hurtigt


Nu har jag och Therese planerat lite angående träningen. Det har blivit ganska mycket uppskjutet eftersom Therese har varit sjuk och sedan inte varit så mycket i Uppsala. Jag gillar inte att träna själv så jag har skitit i det helt enkelt. Hur som helst blir det Stepup imorgon, styrkemedel (typ jympa) på fredag samt aerobics på måndag. Sen ska jag även börja gå på Core där man tränar rygg/mage eftersom jag får strålande smärta i ryggen av att stå och diska i en kvart. Det är liksom inte normalt. Eller jo, för mig är det normalt eftersom jag aldrig har tränat ryggen, men det måste jag ta och ändra på!

Kryssningen - Thereses perspektiv


Saga och Ahlmark. Saga ser ut att ha kul med sin smirnoff :P


Patrik och Olof. Best friends forever. Naaw.


Therese och jag. Himla fin bild faktiskt! :)


Therese, jag och Patrik.


Olof är fett irriterande och slår mig i huvudet :P


Frukostbuffé är någonting jag aldrig missar. Vi var vakna tills de öppnade.


Snart dags att gå av båten. Olof gör fina miner som vanligt.

Det var bilderna från kryssningen i alla fall. Det finns en massa fler på facebook, plus två roliga videoklipp :)

Kryssningen - Olofs perspektiv


Jag och Camilla :)


Självutnämnda DJ's för kvällen; Camilla och Patrik.


Fyllekäk mitt i natten is the shit. Patrik, Löwengren, Therese och jag.


Therese är på bra humör. Nästan lite så att en doktor borde stå utanför och vänta med en tvångströja i beredskap... :P


Saga leker med Olofs snuff och vid sängkanten ligger en trött Camilla.

Det var en riktigt rolig kryssning faktiskt, även om folket på båten gjorde att man kände sig lite för gammal :P Jag lägger upp bilderna från Thereses kamera så fort hon har lagt upp dem på datorn :)

Willy!


Igårkväll kollade vi på Rädda Willy som jag fick i julklapp av Olof. Jag tycker att den är så himla bra och jag gråter alltid i slutet. Haha. Lite av charmen med såna här filmer försvinner oftast desto äldre man blir, men jag tycker att just den här filmen är lika bra år efter år :) Jag är en riktig sucker för lyckliga slut!

Svenne Banan

Skönaste låten! Olof spelade den här tidigare idag.


I miss you like crazy

Jag saknar Emma! Hade en lång telefonkonversation med henne idag och jag känner mig alltid på topp efter våra små stunder. Den 16 Maj ska jag eventuellt till Örebro över dagen och hälsa på henne vilket jag ser fram emot hur mycket som helst. Vi har nog inte setts på över ett år och det är inte okej! Emma är världens bästa och jag behöver träffa henne oftare <3

För tillfället sitter jag mest och slötittar på tv medan jag väntar på att Olof ska komma hem från skolan och lägga upp bilderna från kryssningen.

Den första som dök upp

... när jag googlade på glädjeskutt

Klockrent! Hur som helst hoppar jag glädjeskutt just nu eftersom jag fick godkänt på omtentan i statskunskap! Wohoo! Jag gick in på min mail där det stod att de hade lagt upp resultaten på hemsidan. Mitt hjärta satt bokstavligt talat i halsgropen medan jag klickade mig in på juridiskas hemsida och öppnade dokumentet. Ni anar inte vilken lättnad jag kände när jag såg att jag hade fått godkänt. Samtidigt var jag tvungen att läsa resultatet ungefär 20-30 gånger innan jag verkligen insåg att jag inte hade sett fel :P

Change of plans

Jag bestämde mig för att åka hem idag istället för att få den långa och jobbiga resan överstökad eftersom jag vill kunna slappna av och vila nu när jag är sjuk. Köpte en massa frukt på vägen hem för att kunna göra smoothies, samt hämtade ut ett paket på Preem som bland annat innehöll 21 Jump Street - Säsong 3 och Almost Famous (en av de bästa filmerna någonsin!). Det blir en bra kureringskväll det här :)

Förresten, när jag kom hem och skulle tända i mitt rum blixtrade glödlampan till och dog. Den sprutade glöd över hela min säng. Som tur var började det inte brinna :P

The worst part of being sick

Gah. Jag är sjuk. Låg hemma med feber hela eftermiddagen/kvällen igår och idag är jag lite piggare, men har fortfarande ont överallt. Det ilar sådär i kroppen, gommen är svullen, jag har ont i armhålorna (!) och är öm i svanken. Wtf liksom!? Jaja, jag åker hem till Uppsala imorgon i alla fall så det ska bli skönt. Jag är avundsjuk på alla som har föräldrar som är sådär gulliga och omhändertagande när deras barn är sjuka. Ibland behöver man ha någon som tar hand om en så att man glömmer allt jobbigt, speciellt när man är sjuk.

Rip my heart to pieces

Jag vet inte om jag orkar gråta mer. Det känns som att mina tårkanaler borde vara uttorkade vid det här laget.

Söndag

Jag har sovit alldeles för lite de senaste dagarna. I snitt 5 timmar per natt de senaste 4 nätterna. Jag känner mig sjukt seg, men idag jobbar jag med Kalle så det blir inget sovande förrän ikväll. Suck.


When life gets hard

... there are songs to be heard.

Det känns som att mitt liv är en serie av "oj, förlåt, vad sa du?". En massa upprepningar och folk som inte lyssnar ordentligt på vad jag har att säga. Att inte få säga det man vill säga i just den stunden då man ville säga det. Folk som inte har tid att lyssna just nu. "Vi tar det sen"-repliker och allt viktigt förskjuts några sekunder/minuter så att det inte alls känns lika viktigt längre.

Jag tittar på min spegelbild och försöker att verkligen se mig själv, men det enda jag ser är någonting tomt och ihåligt som stirrar tillbaka.

Glad påsk!

Just nu känns det inte riktigt bra. Jag fick en mindre ångestattack för en halvtimme sen och jag vet ärligt talat inte varför. Det är det som är jobbigt för min del, det brukar inte alltid komma så att man kan koppla det till någonting specifikt utan orsaken är alltid väldigt allmän och luddig. Hur som helst har vi ätit påskmiddag hos mormor och morfar idag. Kryssningen var jävligt nice, men jag väntar med att skriva om den tills segpropparna Therese och Olof har skickat bilderna :P Gårdagen var trevlig den med. Ikväll blir det bio med pappa och imorgon jobbar jag med Kalle.


Silja Galaxy

Nu sitter jag här helt iordninggjord och väntar på att tiden ska gå lite snabbare. 15:00 tar jag bussen till Tumba och sen vidare mot stan med Saga och Camilla som ska kolla lite i affärer. 17:30 ska vi möta alla vid centralen för att käka och sedan rulla vidare mot Värtahamnen. Det är ett ganska stort gäng som åker den här gången, 8 pers. Jag, Therese, Saga, Camilla, Olof, Patrik, Ahlmark och Löwengren.

Vi hörs imorgon när jag kommer hem om jag orkar sätta mig vid datorn då :P

Jägershots for Jesus

Jag sitter här och skriver ut lite resvägar från sl.se så att vi slipper stressa sen när vi ska till båten. Ibland är det bra att jag är ett jäkla planeringsfreak. Jag ringde till och med till Silja idag och dubbelkollade så att bokningen var okej och att betalningen hade gått igenom. För tredje gången. Jag ser fram emot det här som fan! Fast jag vet också att jag inte borde ha för höga förväntningar eftersom det alltid brukar sluta dåligt då.

Jägershots for Jesus. Olofs brillianta idé. Party på fredag. Det här kommer bli bra :)

Hagaparken och skrattattacker

Avrundade precis kvällen med att jag och mamma satt och asgarvade åt pappa som bokstavligt talat fick panik efter att ha bytt patronen i skrivaren och det kom ut typ fem kopior av det jag skulle skriva ut (hade tryckt på skriv ut ett antal gånger innan vi fattade vad felet var :P). Han såg ut som ett rådjur som fastnat i strålkastarljuset och det var nästan så att man såg hur det kom rök ur öronen på honom. Hysteriskt roligt! :D

Efter PPU:n idag drog i alla fall jag och Therese till Hagaparken med T-röd och hans polare. Vi grillade korv med bröd. Körde även den amerikanska stilen med grillchips till, det är riktigt nice. Sen drack vi lite cider och alla spelade brännboll medan jag och Therese räknade poäng. Egentligen var det Therese som räknade poäng, jag stod mest och kollade på och drack cider. Det var himla trevligt i alla fall, speciellt eftersom det var första gången jag träffade T-röd :) Dock var det lite väl kallt efter att solen hade gått ner, vilket i sin tur var ungefär en timme efter att vi kom dit. Därav drog vi redan vid halv nio. Jag fick skjuts till Solna station, tog tåget till Tumba och sedan hämtade pappa upp mig där eftersom det inte gick någon buss.

Imorgon är det kryssning! :D


Barbeque

Varenda gång jag skrattar eller hostar gör det sjuuukt ont i magmusklerna. Träningsvärk is the shit!
Jag tycker att det är skönt med vissa sorters smärta, som till exempel träningsvärk som gör att man känner att man har åstadkommit någonting. Fast det har jag typ pratat om en miljons triljons gånger i bloggen så vi skippar den diskussionen nu.

Skola snart då. Therese ska hålla i PPU :) Efter det ska vi iväg till Hagaparken och grilla med T-röd och några andra. Dock ska det tydligen inte bli sådär överdrivet varmt ikväll, men så länge det inte är nordanvinden vi snackar om tror jag nog att det kommer bli bra :)

Powernap


Jag gjorde en Therese och gick och la mig vid halv tolv. Satte larmet på 13:00. Skööönt. Bilden är förresten från när Therese var lite rund om fötterna och däckade i min säng bara för att minuterna senare envisas med att gå hem och sova i sin egen säng :P

08:39

Nu ska jag alldeles strax bege mig ner i tvättstugan igen. Suck. Jag känner att mina blogginlägg vid den här tiden på morgonen inte direkt bidrar till någonting, de är mest flummig text utan något egentligt innehåll. Jag känner mig sådär seg som när man är bakis, fast på ett mysigare sätt. Det är svårt att förklara, men jag är sådär lagom morgontrött så att jag fortfarande kan tycka att det är någorlunda behagligt att gå upp tidigt. Eller åtminstone mysigt med dimman och allting.

07:25

Det här är inte hälsosamt! Jag satte tre larm i rad på mobilen som skulle ringa imorse bara för att vara säker på att jag skulle komma upp. Jag kom upp efter första larmet vilket resulterade i att jag satt upp i sängen, i mörkret, i en kvart och bara väntade på att klockan skulle bli sju så att jag kunde öppna tvättstugan. Blä.

Jag ville bara passa på att klaga lite, men å andra sidan är det sådär mysigt dimmigt ute och jag har träningsvärk från gårdagen så jag är ganska nöjd ändå :)

Love's gonna get you down


Let it rock



Gah, stressade till gymmet en timme tidigare. Åsa skulle köra styrkemedel och jag är inte den som är den så jag hakade på det istället :) Dock var ledaren sjuk så det blev typ medeljympa istället, men det är typ samma sak minus fem minuter extra styrka. Sjukt jobbigt, men det var dock inte särskilt mycket jobbigare än basjympa. Den enda skillnaden är att på medelpasset är medelåldern mycket lägre och verkligen ALLA kan alla moves direkt. Förutom jag! Haha. Det är det jag gillar med att träna med Therese eftersom vi båda är ganska dåliga på det där med koreografi :P

Nu har jag precis duschat och resten av kvällen ska spenderas i lathetens tecken framför tv:n!

I need some help

10:30 befann jag mig på Studenhälsan där jag skulle träffa kuratorn. Det gick väldigt bra och vi bokade in ytterligare två tider. Skönt. Efter det drog jag till skolan där jag satt och häckade i min ensamhet tills klockan var runt två då jag mötte upp Therese inför föreläsningen i kommunalrätt. Jag gick efter pausen. Vilket resulterade i glass och promenad halvvägs hem med Olof tills vi (läs: jag) tröttnade och tog beslutet att vi skulle åka buss resten av vägen.

Idag tänkte jag gymma. Styrkebas heter passet vilket låter lovande. Jag älskar sånt eftersom jag är så jäkla dålig på det! Det blir tuffare då vilket gör att man känner att man har åstadkommit någonting. Nu är det bara att hoppas på att jag inte blir lat och skiter i det. Oftast blir det så, men jag ska försöka ta mig dit i alla fall!

When the night has come

Jag känner mig glad idag. Vet inte riktigt varför, men man ska inte ifrågasätta såna dagar :) Dock känns det lite tråkigt att slösa bort kvällen hemma i min ensamhet, men å andra sidan måste jag lära mig att umgås med mig själv så varför inte börja nu liksom.

Hittills har jag hunnit se Starsky and Hutch (nya versionen) och proppat i mig morötter med vitlöksdipp. Tänkte ringa och tracka någon av mina stackars kompisar nu för att få lite röksällskap. Nice!

Blek utan rött hår?

Nu när jag inte har rött hår längre funderar jag på om jag inte borde prova på det där med soldusch. Normalt sett brukar jag som sagt ha rött hår, vilket även är min naturliga hårfärg, så därför är det inte varken fult eller konstigt att jag är blek. Nu är jag dock blondin och jag kan tänka mig att, även om man fortfarande kan se lite röda pigment i mitt hår, det inte ser lika naturligt ut. Att sola solarium eller att sola utomhus är inte ett alternativ. När man har så dåligt med pigment som jag har är det otroligt korkat att sola solarium, farligt för hälsan rent ut sagt. Samma sak gäller för solen, och även om jag skulle bortse från hälsorisken finns det inte någon chans för mig att bli brun just på grund av min brist på pigment. Jag blir röd som en kräfta and that's it liksom. Så, det jag ville komma fram till är att jag ska prova att solduscha. Det var faktiskt rätt billigt så det skadar inte att testa :)

Gottgottigottgott


Jag var precis och handlade lite gott eftersom Olof är iväg på AIK-match idag och jag har hela lägenheten för mig själv :) Det blev ciabatta, philadelphia, morötter, vitlöksdipp, pucko och apelsinjuice. Nice!

We own the night



Camilla, Saga och jag


På dansgolvet inne i Saluhallen innan de började spela bra musik :P

In the middle of the night

Hemma efter en kväll på Saluhallen. Det är som det låter, en saluhall, som på helgkvällarna förvandlas till en stor nattklubb. Ni som bor i Stockholm kan ju föreställa er Kungshallen som skulle förvandlas till världens största dansgolv. Helt sjukt bra ställe. Saga, Camilla och Jessica drog runt ett, halv två och sen hittade jag Åsa så jag stannade kvar :)

Nu blir det lite mat och sedan sova. Gonatt!

Vackert

Lyssna på talet han håller i början. Vackert.


Saturday night


Ikväll är det utgång med Saga som står på schemat. Hon och några av hennes kompisar skulle till någons landställe som ligger här i närheten så ikväll ska vi göra stan osäker ;)

Big day coming

Den här låten är så mycket nostalgi. Vårkänslor. Minnen. Festival (både filmen och the real deal).


The sun is shining


Ute på promenad i solskenet :)




Solero berry berry. Awesome!

A rush of blood to the head


Spotify är bra till många saker. Det här är första gången jag har lyssnat igenom Coldplays album A rush of blood to the head. Jag är kär. Helt underbar musik. Den här skivan har ändå existerat i sju år så det är lite konstigt att jag inte lagt märke till den förrän nu. Dock började jag inte lyssna på Coldplay förrän förra våren/sommaren. Ett år sedan. Men jag tror ändå att viss musik passar bättre i vissa perioder av ens liv och om jag hade hört den här skivan för sju år sedan hade jag inte varit samma person som idag och därför inte uppskattat den lika mycket som jag gör idag.

Razorlight

Razorlight - America


Spotify!


Sitter och letar musik på Spotify som Olof fixade åt mig :) Jag tycker att Spotifys koncept är skitbra, det är klart att man vill lyssna på musiken innan man köper skivan. Vem fan köper grisen i säcken liksom? Jag tycker att de borde fixa någonting liknande för tv-program. Nu när man inte kan ladda ner serierna man vill kolla på blir man så låst i och med att vissa serier kanske inte ens kommer till Sverige eller sänds på apdåliga tider, därför borde det finnas en gemensam sida där alla program samlas så att man kan kolla på dem när man vill. Jag skulle till och med vara villig att betala en slant för det. Jag vet att de olika tv-kanalerna har någonting liknande med webb-tv där man kan se avsnitt efteråt, men det är oftast bara de svenskproducerade programmen och webb-tv i sig brukar sega sig som fan.

Städdag!


Det här är efter att jag har städat undan minst hälften av alla kläder/grejer som låg på golvet/i min säng...


Som sagt, det var mycket stökigare än så här från början.


Min nya bästa vän Herr Dammsugare.


Nybäddat och nystädat :)


Klädhögen på lådorna som nådde upp till taket är borta...


Man kommer fram på golvet igen! Weeei!

Cleaning up

Nu har jag varit duktig och bokat tid i tvättstugan. Jag väntar alltid till sista sekunden när jag inser att jag bara har ett eller två par rena underkläder kvar :P Imorgon 17:30-21. Det innebär förmodligen en lugn lördag, men det är helt okej :)

Olof har skola mellan 14-16 idag så jag tänkte försöka städa lite medan han är borta. Det känns som att det kan behövas för att undvika någon form av skräckfilm i stil med dammråttorna attackerar.

You're my candy cane


Känner mig otroligt godissugen idag. Kanske ska hyra en film eller någonting sånt ikväll och bara ta det lugnt :)

Man ska aldrig säga aldrig

Nu börjar det snart bli dags att sova. Tänkte kolla på en film, men den funkade inte och jag vågar inte ladda ner någonting nu när fucking IPRED-lagen gått igenom... Välkommen 1984! George Orwell var inne på rätt spår, det kom bara några år senare än vad han hade beräknat.

Bara för att förklara så anser jag att det här med att ladda ner någonting gratis som någon annan har lagt ner pengar och tid på egentligen inte är särskilt bra. Jag vill bara göra det för att jag inte orkar spendera pengar på någonting jag kan få tag i gratis. Jag är helt enkelt lat, och jag tror att många andra laddar ner på grund av något liknande skäl. Dock har jag problem med det faktum att vi nu ska låta skivbolagen agera poliser. Sen när får privata företag agera polis? Det här är inte rätt metod för att motarbeta nedladdningen. Rikspuckon är vad de är.

Gonatt!

HAHAHA

OMG! Bästa idol-audition ever! Hur fan kunde jag missa den?! Jag och Olof har precis vikt oss av skratt. Vilken jävla röst! Vilken jävla dans! Helt otroligt! Hahaha.


New stuff!

Det här var det som låg i paketen jag hämtade ut idag :)




Gud vilket härligt väder det har varit idag förresten! Det kändes som en ljummen sommarkväll när vi gick och handlade tidigare. Så himla mysigt! :)

Paket och pucko

Idag fick jag hem två paket som innehöll mina fina rosa Keds från Nelly.com och en svart kjol med spets längst ner samt ett par svarta finshorts från H&M. Beställde även någon ansiktsrengöring från Anatomicals (från Nelly.com).

Massa fint helt enkelt :) Nu blir det kakor och pucko. Vi köpte en sån där stor förpackning med pucko på 1,5L. Awesome!

Good morning sunshine

Idag är det himla fint väder och jag ska alldeles strax iväg till skolan. Olof den jäkeln hade tydligen gått upp minst en timme innan jag vaknade och när jag frågade hur han mådde fick jag tillbaka ett svar som endast innehöll ordet "huvudvärk". Han verkar ha återhämtat sig rätt bra från gårdagen faktiskt. Tur det ;)

Tygskorna, vårjeansen och skinnjackan på. Knallblå WeSC-hörlurar och ett bra humör. Det kan bli en bra dag idag, vi hoppas på det :)

Inkheart

Nu har jag precis kollat klart på Inkheart. Helt okej film, inte jättebra och inte jättedålig. Vissa filmer har man liksom inte någon speciell åsikt om, man bara kollar på dem. Jag är filmälskare så jag tycker att (nästan) alla filmer är värda att se åtminstone en gång.

Nu blir det cigg och sen sova. Imorgon är det skola och jag får träffa Therese igen :)

That's our Olof!

De senaste fem minuterna har jag spenderat med en whiskeyflaska i handen medan jag har försökt undvika att Olof ska få tag på den. Det är nämligen inte jag som har fått smak för whiskey i det här hushållet, utan det är Olof. Han har inom loppet av två timmar lyckats få i sig en halv flaska whiskey och nu är han på jakt efter flaska nummer två. Han sluddrar, han vinglar och han är allmänt rolig att titta på för tillfället och jag är inte den som är den. Däremot inser jag att om han dricker ännu en halv flaska är det jag som får torka spyor ikväll och det ser jag inte fram emot över huvudtaget. Därav tog jag flaskan ifrån honom.


Detta är Olofs min han alltid gör när han är nöjd/glad/full eller bara allmänt konstig. Ser ni honom någon gång med den här minen kan ni börja gömma whiskeyflaskorna direkt! ;)

Me, my bangs and Amanda


Här (bakom träden till höger) bor Amanda. Mitt i ingenstans i Märsta, men det är väldigt mysigt :)


Så jäkla nice med sol när man väntar på bussen :)


Mina nya fina tygskor.


Ronja + Pepparkatt = bäst i Sverige ;P



Jag är jäkligt nöjd med håret faktiskt :)

Let it rock

Idag klippte Amanda lugg på mig. Bilder kommer när jag är hemma igen. Weeei!