It's a little bit funny, this feeling inside

Sitter här i Amandas säng medan hon är ute på verandan och pratar i telefon med Markus/röker :) Vi har klippt mig idag. Inte några radikala förändringar, bara toppat, men ändå. Det känns som att mitt huvud väger några kilo mindre. Imorgon blir det färgning. Slingning för att vara mer exakt. Vi ska lägga i slingor som är två nyanser mörkare än det jag har nu så att det ser mer naturligt ut :)

Förresten så är min rygg nu helt fuckad. Det känns som att någon har satt in en fet stålplatta över hela ryggen så att jag knappt kan röra mig. Eftersom jag stressar så mycket och inte har någon vidare hållning blir min rygg väldigt lätt stel och det knölar sig. Jag nämnde det för Olof för ett tag sen att det enda jag saknar med att vara tillsammans med honom är ryggmassagen jag brukade få :P Nu har jag inte fått ryggmassage en enda gång på över ett år och det har verkligen satt sina spår. Jag får väl muta honom med pengar eller något sånt. Fast det känns lite weird med sånt när det är ens ex. Det är ändå en någorlunda sensuell grej det där med ryggmassage så det vill man ju helst inte ha av/ge till sitt ex. Jävla sociala regler, dom suger! :P

Anyways, alldeles strax ska vi kolla på Moulin Rouge! Sjukt bra film och det var länge sen jag såg den så det ska bli skoj. Imorgon har jag ingen skola eller någonting sånt så vi får se vad jag hittar på efter att jag drar härifrån.


Wouldn't that save you


change is coming

Nu är omtentan över och jag har precis kommit hem. Skönt Snart ska jag iväg till Amanda och sova över eftersom hon ska klippa och färga mitt hår imorgon :)

Det känns både bra och dåligt angående tentan. Det kan ha gått åt vilket håll som helst, men jag hoppas på att de är snälla med rättningen eftersom det var omtenta. Hur som helst känner jag mig mycket lugnare nu när det äntligen är över.

Tisdag

Nu är det snart dags att börja röra sig mot Juridicum. Det känns lite bättre än igår, men jag är väldigt osäker ändå. Efter tentan ska jag i alla fall ner på stan :)

I don't have the strength to stay away from you

Jag börjar känna mig nervös inför provet imorgon. Jag brukar oftast ha en någorlunda lugn inställning till tentor, men den här gången känner jag paniken bubbla. Jag har fått två gråtattacker bara under kvällens gång. Det känns som att det är alldeles för mycket just nu, och jag vet att stressen imorgon inte kommer bättra på situationen.

Love and memories

Jag känner mig lite patetisk. Håller på att ladda ner Twilight. Jag såg den förut, men då tyckte jag inte att den var särskilt speciell. Nu är jag dock ensammare och och därav mer kärlekskrank så jag tror att filmen kommer göra ett större intryck den här gången. Suck. Ibland är det lite som att jag inte bestämmer över mig själv längre. Jag gör saker, som att ladda ner den här filmen, emot min vilja när jag egentligen bara kan strunta i det hur lätt som helst. Jag är knäpp.

Olofs förklaring

... För att de vill skrämma folk.. BOOO! (som ett spöke)
Jag tror att han kan ha en poäng.


Läs inlägget nedan för att förstå kontexten.

Varför heter alla jobbiga människor Bo?

För min del är det tentaplugg som gäller hela dagen idag. Omtenta i Statskunskap. Kul. Imorgon 13-17 i Ekonomikum. Jag kommer antagligen avlida av tristess innan dess. Varför ska alla jobbiga människor heta Bo...? Seminarie-Bo från statskunskapen, Bo Rothstein (Politik som organisation) och Juridik-Bo.

Pink Keds


På väg hem till mig från Nelly.com. Lovely.

I can't even convince myself

Att sitta uppe sent och kolla på serier man väntat i en hel vecka på, det är grejer det. Nu har jag kollat klart på andra säsongen av The pickup artist och alldeles strax blir det ett avsnitt av Dollhouse.
Jag vet inte riktigt varför, men jag mår både bättre och sämre sent på kvällen. Både och samtidigt. Det är ganska skumt. På ett sätt mår jag bättre eftersom jag får tid att ta det lugnt, varva ner och vara lite för mig själv. På ett annat sätt är ensamheten, tystnaden och tiden till att reflektera det som gör det så outhärdligt. Det är svårt att beskriva en känsla som egentligen är en blandning av två extremt olika känslor, det är nästan omöjligt. Å andra sidan finns det alltid två sidor av ett mynt, två olika perspektiv. Det kanske helt enkelt är så det ska fungera.

the quiet scares me

When it's good, then it's good
It's so good until it goes bad
Until you're trying to find the you that you once had
I have heard myself cry, never again
Broken down in agony
And just trying to find a friend


coloured squares


Köpte de här tygskorna för tvåhundrafemtio riksdaler idag. Jag har spanat på dem ett tag nu och tänkte att det är lika bra att passa på. De är så jäkla coola! :)

Shake it up baby

Gårdagen, och hela helgen i stort, var riktigt nice! Efter kalaset för farmor och farfar igår åkte jag direkt hem till Nina och Conny där vi satt och lyssnade på musik, drack lite samt var duktiga och släckte ner lamporna under Earth Hour. Efter ett tag drog vi till Picasso där jag och Nina shakade loss och flamsade till musiken, även Conny var med på dansgolvet mot slutet när de spelade favoriten Twist and shout. Det kom även några andra och joinade oss vid bordet framemot slutet. En jäkligt nice kväll helt enkelt :)

Idag har jag varit i stan med Amanda och kollat på avlösningen vid slottet. Hennes pojke var med där så det var man ju tvungen att kolla på :) Efter det mötte vi upp Emma och gick till donken, sedan mötte jag upp Olof och vi åkte tillbaka till Uppsala.

Money, money, money

Precis hemkommen efter en jäkligt nice kväll hos Nina och Conny. Först gick vi till Picasso och käkade pizza (jag åt Ninas kanter eftersom jag redan hade käkat mat) och sedan satt vi där och ölade ett tag. Efter några timmar drog vi hem till dem och lyssnade på musik och körde Singstar :)

Fick förresten världens bästa erbjudande från jobbet också inför sommaren. En massa pengar bara för att vara "villig" som de kallar det. Det innebär i stort sett att om någon blir sjuk så ringer de mig. Passen jag har är till exempel 06-20, 20-08 eller dygnet runt, sen är det inte ens säkert att man får jobba. Min fasta månadslön (om vi antar att jag inte kommer få åka ut på något jobb alls) blir 17500 vilket inte sitter helt fel för att göra ingenting. Awesome! :D

Imorgon blir det bakispizza hos Nina och sen ska jag vidare till farmor och farfar för 70-årskalas!

All work and no play

Idag är det möte med AOM som gäller angående mina tider i sommar. Jag ska vara på kontoret vid ett så det börjar bli dags att rulla snart. Jag känner mig ganska laddad, men det hela beror lite på vad lönen kommer att ligga på. Även om jag kommer att bo här hos mamma och pappa i sommar så kommer jag fortfarande ha hyran i Uppsala att betala.

Torsdag

Nu sitter jag vid datorn hemma hos mamma och pappa och klämmer i mig en ciabatta med skagenröra. Mys. Eftersom jag och Therese skippade föreläsningen idag tänkte jag att jag lika gärna kunde åka hem nu istället för imorgon. Vet inte riktigt vad jag ska hitta på ikväll. Det blir antagligen en lugn hemmakväll :)

lite trasiga och knasiga

Jag hatar att vara iordninggjord långt innan jag måste gå. Det är ungefär femtio minuter kvar tills bussen går och jag är redan klar.
I övrigt fick jag mer lön än förväntat så jag är väldigt glad. Jag är dock inte alltför peppad inför föreläsningen idag, men vi får hoppas att det blir lite roligare. Han kanske använder sig av en dockteater eller någonting. Det vore gansa skoj.

 Imorgon är det möte med AOM angående vilka tider jag ska jobba i sommar och sedan ska jag möta Nina i Tumba för att dricka öl.

Blommigt .

Jag köpte en blommig klänning igår på Gina Tricot. Mönstret känns som någonting från mormors gamla gardiner, men det är precis det jag tycker om med den. Det finns en hel del potential i den här klänningen.

Don't let me go


the worrying kind

Jag börjar seriöst bli orolig nu. Jag hade skrivit in på internetbanken att alla räkningar skulle betalas in den 25:e. Det är nu officiellt den 26:e och pengarna har inte dragits från mitt konto. Kryssningen skulle vara inbetald senast den 25:e och vad händer nu? Jag måste ringa dem imorgon och kolla så att allt är okej ändå. Det här är ju helskumt :/

Usch. Jag får ångest.

Jack Bauer does!


Så jäkla töntig men samtidigt så jäkla cool! Jag tror att jag ska köpa den någon gång i framtiden.

look how they shine for you

Hemkommen från skolan och en liten runda på stan. Vi ansåg att dagens föreläsare var väldigt monoton i sitt framförande vilket resulterade i att vi inte stannade längre än till rasten. På stan letade jag efter ett halsband på BikBok, men det var slut så det blev ett halsband från MQ och en blommig klänning från Gina Tricot istället :) Käkade även mat på Subway med Therese och Olof.

Ikväll blir det chill.

Onsdag

Här sitter jag med håret inlindat i handduken som en turban och fortfarande pyjamas på. Jag orkar inte riktigt resa på mig, men jag ska gå till bussen om en halvtimme så det vore kanske en bra idé. Skola 14-16 och sen ska jag ner på stan och köpa en bok. Kurslitteratur alltså. Eventuellt ett halsband och ett par leggings också. Inte någonting märkvärdigt.

I'm being taken over by the fear


You're just 20, going on 21

Av någon anledning har jag flyttat tillbaka datorn in i mitt rum vilket innebär att jag ligger i sängen med datorn i knät. Detta kan uppfattas som väldigt bekvämt, men min personliga åsikt är att det är alldeles för bekvämt. Jag blir alltid så seg av att stirra in i en datorskärm som är alldeles för nära mina ögon samtidigt som jag halvsitter i en mjuk säng. Jag sitter hellre upp med datorn på armlängds avstånd från ögonen. Vem vet, jag kanske börjar bli gammal. Det låter i alla fall så... :P

Nu är jag klar med säsong 2 av 21 Jump Street och imorgon ska jag beställa säsong 3. Det är ett mirakel att jag får något skolarbete gjort överhuvudtaget med allt mitt tv-tittande/läsande och allmänt undvikande beteende.

Rökpaus och eventuellt chokladglass på gång nu. Jag lär väl återkomma senare med någon feelgoodlåt jag hittar på youtube ;)

21 Jump Street


För tillfället sitter jag här och slappar framför 21 Jump Street och har precis klämt i mig lite middag. Jag har fastnat totalt för den här serien och nu har jag snart kollat klart på säsong 2 också. Dags att beställa 3:an! Vem vill inte se Johnny Depps stora genombrott samt världens sämsta skådespeleri och repliker? Det är faktiskt 80-talet vi pratar om. Jag älskar 80-talet och allt som har med 80-talet att göra, men jag kan inte förneka att skådespeleriet har utvecklats en hel del sedan dess. Det har även manusförfattarna gjort!

Idag var det som sagt jag och Petter som höll i lektionen (PPU). Vi hade ämnet religion och det gick förvånansvärt bra faktiskt. Jag är riktigt stolt över mig själv för att jag har klarat av den här biten. Alla i gruppen ska leda två PPU och det här var mitt andra så nu är jag helt klar. Det känns hur skönt som helst! :)

Everybody wants to be a cat


good morning sunshine


Jag fick helt plötsligt sjuka cravings efter våfflor! Dock tvivlar jag på att jag ens kommer i närheten av den sortens frukost idag. 1. Olof pluggar som en tok. 2. Jag har ingen ork. 3. Vi äger inte ett våffeljärn...

Jag får nöja mig med knäckebröd och kaviar istället, det fungerar det med. Jag tänkte eventuellt koka lite ägg och göra äggmackor.

Your secrets I will keep

3 doors down - kryptonite. Nattmusik när den är som bäst.


choc choc chip

Choc choc chip. Glass alltså. Jag och Olof var precis och inhandlade lite nödvändigheter :P

Det börjar kännas lite jobbigt inför PPU:n nu. Jag får alltid ångest dagen innan jag ska prata inför människor. Visst, det är mina klasskompisar och vi har haft PPU tillsammans i över ett halvår, men det är fortfarande läskigt. Jag tror att det är ansvaret som gör det jobbigt. Det faktum att jag ska ha ansvar för en hel lektion själv. Visst, vi är två personer, men det känns lika läskigt ändå. Jag förstår inte varför jag måste göra det här när det ändå inte betygsätts. Å andra sidan blir det här mitt andra PPU vilket innebär att jag slipper resten av terminen. Plus att jag tycker att vi har ett riktigt bra upplägg (även om mina elaka tankar säger annorlunda).

music and lyrics

Sitter för tillfället hemma hos Therese eftersom Olof har finbesök hemma ;)

Tentan var lite läskig idag. Det känns rätt bra, men i vanliga fall brukar man få veta hur många poäng man kan få på varje fråga och vad gränsen för godkänt är, men inte den här gången. När man har den informationen brukar man i alla fall kunna lista ut ungefär hur man ligger till, men nu kan det gå lite hur som helst. Efter tentan planerade jag PPU med Petter och sedan drog jag och Therese förbi och hämtade pengar hemma hos mig för att sedan handla mat och hyra film.

Sleep tight, don't let the bedbugs bite

Nu är det dags att sova lite, eller åtminstone varva ner framför tv:n. Önska mig lycka till imorgon!

Who am I?

Lovar du att vara ärlig? Absolut!
Du heter: Ronja
Smeknamn: Ronja Rövardotter, Ronjill
Låt som när du är ledsen sörjer till? Saybia - Angel
Beroende av: Musik och vänner
Vem behöver du mest just nu: Emma!
Vad tror folk om dig? Tydligen uppfattar folk min sociala fobi/scenskräck som att jag är en lugn person. Man tackar!
Stämmer det? Inte alls, jag är den mest stressade personen jag vet.
Vad får du oftast komplimanger för? Att jag är bra på att lyssna.
Vad säger du för att imponera på någon? Att jag är naturligt rödhårig :P
Hur imponerar man på dig? Få mig att skratta!
Brukar du skratta för dig själv? Bara när jag läser boken Svålhålet av Mikael Niemi
Vad står det i ditt senast inkomna SMS?: "Det är laktos i mina nya ppiller. Vad fint. Och Ul-Sl kortet kostar 1480 kr. Vad fint det med"
Var bor du? Uppsala
Trivs du där: Ja, men jag saknar Stockholm.
Äger du några converse: Ett par mörkblå med högt skaft och rosa insida. Vet dock inte vart de är för tillfället.
Sprit, cider, vin eller öl: Sprit.
Brukar du bli för full: Det har väl hänt några gånger... :P
Vad har du för mobil operatör: Tre.
Är du allergisk i mot något: Pollen.
Har du haft sex idag: Nej.
Nästa mål i ditt liv: Klara socionomutbildningen.

Hur svarar du i mobilen: Hej, det är Ronja. Om jag känner personen brukar det bli Halloou eller Tjaaa.

Vem ringde du senast? Olof.
Vad sa den du senast pratade med i telefonen: Att han åt en macka och drack kaffe.
Antal timmar sömn inatt: Typ sju.
Sov du ensam: Ja.
Brukar du komma i tid: Jag är alltid minst en kvart för tidig :P
När mår du bra: När jag gör spontana grejer med vänner.
När blev du fotad senast: Det minns jag inte. Antagligen på någon fest.
Hur känner du dig nu: Seg.
Vanligaste färg på dina kläder: Svart.
Vad tycker du om fötter: Det äckligaste som finns i hela världen!!
Vad saknar du: Att vara nykär.
Hade du en bra kväll igår: Ja :)
Favorit dryck på morgonen: Apelsinjuice.
Rakar du benen: Ja.
När brukar du oftast gå och lägga dig: Runt två.
Är du blyg? Det kan man lugnt säga.
Sysslar du med någon idrott: Nej, men försöker gymma :P
Vill du hellre ha mail än brev: Enklare så.
Tror du på kärlek vid första ögonkastet: Möjligtvis attraktion, men inte kärlek.
Har du spytt offentligt: Nej.
Vad skulle du göra om du vore kille/tjej för en dag: Om jag var kille skulle jag ragga på krogen bara för att se det från deras perspektiv.
Är du nöjd med ditt liv: Någorlunda.
Är du bortskämd: Nej, men jag beter mig som att jag vore det :P
Vad gör du i morgon: Tenta!
Vad är det värsta du vet? Fötter!!
Hur mycket pengar brukar du slösa på en vecka? Det vette fan. Ganska mycket.
Vad behöver du just nu? Ryggmassage och någon som pillar mig i håret bara för att det är mysigt. Kanske någon som ligger och håller om en medan man kollar på tv
Vilken kändis tycker du är en bra förebild? Det finns inga kändisar som är bra förebilder :P
Vad längtar du till? Hultsfred och Hydet Hillclimb.
Har du bra vänner och äkta vänskap? Ja och det är jag tacksam för!
Vad använder du för shampoo? Phc för färgat hår (rosa förpackning)
Vad är det finaste du fått? Genomtänkta presenter från vänner.
En speciell dag du minns: Hultsfred '05.
Hur gammal är du: 20.
Tycker du om någon just nu: Inte mer än som en vän.
Om fem månader: är det Hydetfest och jag jobbar i baren :)
Du samlar på: Sudd och kapsyler när jag var liten, ingenting nu längre.
Gröna eller röda äppeln: Riktigt syrliga gröna.
Vem ringer du när du är arg/ledsen: Någon av mina vänner, jag kan prata med alla.
Gillar du golf: Nej, men jag spelade ett tag när jag var yngre.
Vilken tid gick du upp idag: 10.
Har du sovit i din egna säng inatt: Ja, hemma hos mamma och pappa.
Har du strumpor på dig nu: Nej, strumpbyxor.
Vad ska du göra ikväll: Sova.
Är det okej att gråta: Egentligen, men jag har problem med att gråta inför andra.
När grät du senast: För några dagar sen.
Laddar du ner musik och film från Internet: Ja.
Vad skulle du göra om du vann en miljon: Resa utomlands och shoppa ihjäl mig.
Bär du glasögon eller linser: Nej.
Tycker du det är viktigt att ha märkeskläder: Alla kläder är väl tekniskt sett märkeskläder? Löjligt tycker jag.
När går du upp ur sängen en helgmorgon: Runt 10.
Har du piercing: Öronen och läppen.
Vill du gifta dig: Ja, men bara om rätt kille dyker upp.
Vill du ha barn: Kanske.
Solar du ofta: Nej, jag är rödhårig så jag vill inte riskera cancer (säger jag som röker...)
Är du bra på att laga mat: Nej, men det beror på att jag inte har övat särskilt mycket.
Gillar du att dansa: Ibland.
Är du flygrädd: Jag är en allmänt nojjig person som stressar upp sig för minsta lilla, så ja.
Hur vig är du: Nästan inte alls.
Vad dricker du helst när du är törstig: Vatten.
Vilken är din favoritglass: Ben&Jerry’s Chocolate Fudge Brownie.
Tror du på ett liv efter döden: Jag vill gärna göra det, men jag vet inte riktigt.
Tycker du om sushi: Nej.
Vad äter du helst när du ser på film: Jordnötsringar.
Bor dina föräldrar tillsammans: Ja.
Har du tandläkarskräck: Nej.
Är du morgon- eller kvällsmänniska: Lite både och.
Vilken ögonfärg har du: Grå-blå.
Har du någon gång gråtit dej till sömns: Ja.
Biter du på naglarna: Nej.
Röker du: Ja.
Hur ofta tränar/motionerar du: Det börjar arta sig.
Senaste låt du hörde: The Who - Baba O'Riley.
Vad gör du på helgerna: Festar, pluggar, myser. Det varierar.


Min helg .

Gårkvällen var väldigt trevlig. Jag, Olof, Patrik och Ahlmark satt först på Theodoras en stund. Sen var det meningen att vi skulle till någon hej-jag-har-precis-fyllt-arton-klubb, men vi hann inte dit innan gästlistan slutade gälla och vi orkade inte betala inträde. Det blir lätt såna klubbar när man är med killar, men man får offra sig lite ibland för att de ska få lite ragg ;) Hur som helst drog vi till Söderkällaren istället där vi satt nästan tills de stängde. Efter det drog vi till ett ställe som heter After i gamla stan där Patrik och Ahlmark utövade sina The Game-strategier vilket resulterade i att jag och Olof rullade hem istället :P
Jag tycker om att åka nattbuss helt själv med musiken på högsta volym i hörlurarna. Det är mysigt. Dock får man akta sig för att inte somna, det var nära några gånger men jag lyckades hålla mig vaken hela vägen hem till mamma och pappa.

Idag mötte jag upp Therese och Madde i stan eftersom vi skulle gå på medeltidsmässa och se deras kompis Emil slåss för kung och fosterland. Dock hörde vi av några snubbar som gick förbi att Emil låg hemma och spydde så vi gick därifrån och mot tåget istället. Nu har jag precis börjat ordna upp lagboken inför tentan. Massa såna där klisterlappar som ska in så att jag hittar allting jag letar efter imorgon. Klockan 08:00 gäller det. Det enda jag är orolig för är att jag inte ska vakna när larmet ringer. Jag saknar min gullefjunsignal som jag hade förut. Den var hemsk, men man vaknade i alla fall.

Pounding headache

Dunkande huvudvärk. Vi tog en promenad till affären och köpte kolsyrat vatten med smak av mango. Kanelbullar blev det också. Jag trodde att den friska luften och det soliga vädret skulle bota min huvudvärk, men så blev det tyvärr inte. Vi ska rulla mot stan om sisådär en timme eller två. Tänkte börja göra mig iordning och svälja en till alvedon.

It was all yellow


Vad du anförtror åt mig ska jag anförtro åt dig

Ikväll är det krogen som gäller. Någonstans i Stockholm med Olof, Patrik och eventuellt några till. Det var länge sedan sist så jag är glad idag. För en gångs skull. Inte ens det faktum att jag fick underkänt på tentan i statskunskap berör mig. Jag var i och för sig väldigt förberedd på det resultatet så det kom inte som en chock. Hur som helst tycker jag om de dagar då det positiva vinner över det negativa. Jag uppskattar sådant som är sällsynt.

Love and memories

Jag saknar Hultsfred och sommaren. Det har snart gått tre år sedan jag var där sist, men i år smäller det! 04', 05' och 06' satt jag där utanför mitt tält och glassade i solen med en cider i handen. 04' med Amanda, Heidi, Natta, Nanda, Ecka och en massa fler. Vi sjöng någonting om sheep (får) och tältet bredvid oss döptes till Fuck tent. 05' var det bara jag och Amanda, men det var det bästa året av alla. Den bästa sommaren någonsin. Direkt när vi kom till campingen träffade vi på några snälla pojkar som hjälpte oss. Fredrik, Kalle och Marcus. Det året var det sjukt mycket sol och det var då jag brände min axel så att den blev lika hård som sten. Jag hade ett linne med korsade band på ryggen. Efter en dag hade jag ett stort X på min rygg, det var kul. Jag lyckades klara den omöjliga patiensen som Nina hade lärt mig bara för att lyckas lämna den magiska kortleken ute i regnet så att alla bevis förstördes. Jag och Amanda solade i gräset till Tori Amos och Lars Winnerbäck med varsin nachotallrik i handen. Vi hittade badhuset och promenerade dit nästan varenda dag för att duscha som normala människor. 06' var det jag, Amanda, Sabina, Olof och Johan som åkte. Ett tält flög nästan på oss första dagen. Det året var också hur bra som helst. Har inte så många specifika minnen därifrån förutom att vi låg i solstolarna och glassade samt att jag hade råkat köpa äcklig cider. En spindel lade ägg i min sko och jag mosade skiten. Detta ledde till att min sko kryllade av små svarta prickar som irrade runt. Inte mysigt, men jag fick bort dem till slut.

I år är det jag och Amanda igen, om pengarna räcker till. Jag hoppas på det för jag tror att det kan bli riktigt bra. Therese och hennes vänner ska dit också. Det blir bra det här :)

Been going crazy from the moment I met you

Klicka på bilden för att lyssna på låten.


we can't play on broken strings

Tillbaka efter ett litet uppehåll. Jag orkade inte skriva här längre. Det är så mycket jobbigt just nu som jag behöver skriva av mig om, men jag vet inte ens vilka alla är som läser den här bloggen så jag vågar inte blotta mig på det sättet. Inte här i alla fall, jag har ett annat ställe där jag skriver när det blir för mycket.

Idag har jag fixat ny design till bloggen, diskat och lagt in musik på min I-pod. Mys.