Helgen

Jag är hemma hos mamma och pappa för tillfället. Gårdagen var väldigt trevlig. Efter skolan tog jag och Therese hennes bil och rörde oss mot Stockholm. Vi stannade på Donken i stora väsby där jag lyckades vurpa inför hela stället! De hade precis skurat golven, men glömt att sätta upp en skylt. Jag skulle stoppa en kassör som var på väg in bakom disken för att fråga en sak så jag halvsprang mot henne. Helt plötsligt gick allt i slowmotion och jag står sådär som i tecknade filmer och halkar runt på samma ställe i tio sekunder innan jag faller pladask bakåt på arslet. Fy fan vad vi garvade ihjäl oss! Dock har jag ett ganska störigt blåmärke på armbågen idag, men det är helt okej för fy fan vad roligt det var :P

Jag begav mig i alla fall till farmor och farfar för lite fika. Sen kom pappa och hämtade mig och så åkte vi till Bajenkvällen på Hovet där Bajen Fans IF spelade mot Västerhaninge IF. Publiksiffran var 4800-nånting. Helt sjukt för en match i division 3! Det var riktigt härlig stämning där alltså :) Vi vann med 10-2. En obesegrad säsong för Bajen, 257 mål gjorda. Helt sjukt! :)

Ikväll ska jag på bio med Cissi och se Valentine's day :)

Intelligens enligt Aftonbladet

Jag mår illa när jag läser sånt här... Det är självklart ett ointelligent val i sig att börja röka, men att säga att rökare är dumma är nog det dummaste jag har hört. Dels lägger inte folk märke till ordet "genomsnitt" som faktiskt existerar i artikeln. Sen var jag precis på en föreläsning i skolan om intelligens där läraren tog upp att korrelationen mellan familjemedlemmar i intelligensnivå inte alls är hög, vare sig de levde tillsammans eller inte, så varför skulle då syskonrelationen styrka att rökningen hade någonting med intelligensnivån att göra? Den här artikeln är kränkande och extremt ointelligent i sig. Jag mår illa.

Läs artikeln här.

That's what I want


The Beatles - Money.

Running up that hill

Mina sömnrutiner började bli bra för ett tag sen. Jag somnade innan tolv och vaknade runt nio. Nu börjar det där suget efter att vara uppe längre och längre komma tillbaka, och jag försöker verkligen gå och lägga mig i tid men jag får sån otrolig ångest. Jag har någon form av rädsla för att livet ska gå för fort eller någonting åt det hållet. Jag hatar själva processen av att gå och lägga sig. Det är läskigt att dagen som har varit helt plötsligt ska ta slut och att flera timmar av mitt liv kommer att försvinna utan att jag märker det, och att det sen helt plötsligt börjar om igen när jag vaknar. Hela grejen är bara creepy och ångestframkallande. Mycket av det som ingår i en vanlig dagsrutin såsom att duscha, äta frukost, gå och lägga sig är jätteläskigt för mig. Självklart är jag tvungen att göra alla dessa saker, men det är inte särskilt roligt eller motiverande att få ångest för det varenda gång. Det är som att jag är så rädd att livet ska passera alldeles för fort att varenda ögonblick blir jätteviktigt och jättesvårt att släppa.

without you it's a waste of time


Det här har varit en bra dag för jag har umgåtts en massa med Therese :) Efter skolan gick vi hem till henne och käkade sushi, sen har vi bara umgåtts och snackat hela kvällen. Jättemysigt! :)

wearethessuperlativeconspiracy


Beställde de här hörlurarna idag. WEEEEE! :D

Tisdag

Skola idag 13-15. Kul. Jag är så jäkla otaggad för att gå ut i kylan. Det är fan illa när till och med jag är trött på snön...

Parkas


Nu har jag efter många om och men beställt mig en parkas. Jag har velat ha en i typ ett år, men det har liksom aldrig blivit av. Snubblade in på H&M's webshop och såg den här saken så det blev en beställning. Den är helt perfekt med dragsko i midjan och längst ner plus luva, men däremot är jag lite osäker på längden. Den är 76cm lång och jag vill att den ska gå helt över rumpan. I och för sig är jag ganska kort så jag gissar på att det är lugnt, men alla andra parkas verkade vara minst 10cm längre så man blir ju lite orolig. Dagens I-landsproblem.

Just another manic monday

Jag gick upp 06:00 imorse för att kolla på hockey. Käkade frukost med Olof framför min bautastora tv och sen pluggade jag lite. Försökte somna om, men det gick inte så bra. Vi vann i alla fall matchen om någon har missat det. Sen runt tio mötte jag upp Therese och så gick vi till skolan för att lämna in hemtentan. Det känns skönt att ha det avklarat, men samtidigt tycker jag inte om att känna mig såhär fri. Det känns obehagligt att må bra eftersom jag vet att det kommer bli sämre. Klockan ett var det i alla fall föreläsning, men jag gick hem efter halva eftersom min mage skrek efter mat. Sista veckan innan lön har jag inte riktigt råd att köpa mat i skolan.

Jag vet inte riktigt vad jag ska göra resten av dagen, men något skoj hittar man väl alltid på.

Jag vet vem jag är när jag är med dig

Jag har skaffat Twitter, bara så att ni vet. Användarnamn: RonjaAnnika

Fredag

För tillfället är jag hög på socker och sjukt glad eftersom jag är helt klar med hemtentan! Därav godiset, jag förtjänar det. Funderade på att ta mig ett glas vin också, men sen kom jag på att klockan bara är kvart över fyra. Det får bli te istället. Jag kanske tar mig ett glas vin lite senare :)

Jag och Therese satt tre timmar i skolan idag och skrev på tentan. Vi började en ny kurs idag så vi hade introduktion i en sprillans ny byggnad för psykologerna. Det är apnice där!

...

Jag vet inte riktigt vad jag ska skriva om eller varför, men jag behöver det. Just den här dagen har faktiskt känts riktigt bra. Självförtroendet på topp trots en fet jävla finne som har etsat sig fast i mitt ansikte (!), men den försvinner väl om några dagar. Det var skönt att sitta i skolan och verkligen känna att man åstadkom någonting istället för att sitta hemma och spela spel på datorn när man egentligen borde plugga. Det var väldigt trevligt att umgås med Therese också :)

Jag känner att jag kan slappna av resten av kvällen. Tentan ska inte in förrän på måndag och jag är nästan klar. Fast jag vet inte alls vad jag ska hitta på. Jag har en ganska jobbig huvudvärk just nu så det gäller att köra på kombon roligt och lugnt. Eh, några förslag? Jag tror att jag ska gå och ta mig ett glas vin. Therese har bryggt eget och jag fick en 2-litersflaska :D

Torsdag


Dagen började med att jag och Therese begav oss mot skolan för att skriva hemtenta. Vi satt där i flera timmar och vi fick faktiskt väldigt mycket gjort. När vi kände oss klara gick vi hem till Therese och fixade lite, sen tog vi bilen till Flogsta och hämtade ut paket. Jag hämtade ut skorna på bilden. De är verkligen jättefina, jag vill bo i dem! :)

Transmission

Poppar Joy Division och peppar inför morgondagen. Jag ska packa ihop alla mina böcker och min dator, sen ska jag sätta mig i skolan och stanna där tills de stänger. Det är dags att jag tar tag i mitt liv, eller åtminstone pluggdelen. Det enda jag kan tänka på just nu är dock att den här musiken skulle låta så mycket finare på en knastrig LP-skiva som snurrar i min LP-spelare. Mm. Jag ska ta och köpa mig en av deras skivor när jag får pengar.

Vaniljbullar


Om man är alldeles för lat/sjuk/trött för att baka kan man köpa färdiga vaniljbullar på Coop istället. De smakar som gifflar, fast med vaniljsmak. Himla mumsigt.

Nu har jag suttit här och försökt plugga en stund, men jag kommer ingenstans. Ska i alla fall sitta i skolan med Therese och Åsa imorgon så då lär jag väl få lite mer gjort.

Glorious


För det är ingen vanlig dag..

Dagen började med strömavbrott i hela huset. Jag tycker personligen att om någon är tillräckligt dum för att elektronifiera hela jävla huset får de fan skynda sig hit med en nyckeljävel när strömmen går! Vi har nämligen såna där blip-nycklar till ALLT i det här huset. Vi hade tur eftersom strömmen kom tillbaka efter typ tio minuter, men det gick alltså inte att komma in i korridoren eller köket medan strömmen var borta. Hur fan tänker människorna..?

Jag är fortfarande sjuk, men det börjar bli bättre. Det blev hur som helst ingen skola för mig idag, det känns dumt att överanstränga sig direkt. Snart ska jag gå och handla fika och sånt eftersom Olof fyller år idag :)

...

Just nu sitter jag i telefon med Saga, vi fönstershoppar på internet tillsammans. Jag gillar att umgås på telefon, sådär så att man är lite halvt distraherade och då och då kommenterar man det den andra gör, precis sådär som man umgås på riktigt med någon man har känt länge. Det är ganska mysigt :)

In my head



Satte igång min lilla dator eftersom den är lättare att släpa med sig in i köket. Installerade precis Office 2010 Beta så att jag kan plugga. Hur som helst passade jag på att ta de obligatoriska mongobilderna när jag ändå satt här.

The word is never gonna come out

Jag fick lite smått panik när jag insåg att jag typ inte har några rena kläder. Tvättstugan var i alla fall ledig så jag håller på för fullt med det just nu. Tänkte sätta mig i köket och plugga sen också. Jag får mer gjort om jag sitter vid ett bord med tv:n på och folk runtomkring. Lite knäppt, men så är det. Jag börjar känna mig mycket piggare nu, men jag är fortfarande sjuk. Blä. Jag hoppas verkligen att jag är frisk till imorgon för jag kan inte missa skolan :/

Big lights will inspire you


Bjuder på en mongobild från något år tillbaka. Jag tycker att mitt hår var fint när det var sådär blekt, men samtidigt vill jag spara ut min riktiga hårfärg och se om det röda sitter kvar. Dagens dilemma. Nu tänkte jag gå och käka lite frukost/lunch, så kallad "brunch".

Måndag

Jag är fortfarande sjuk :( Spenderade gårdagen i sängen med en toarulle, en vattenflaska, chips och Freaks and Geeks. Idag hade jag tänkt gå till skolan och skriva på min hemtenta, men jag får hålla mig hemma istället. Det är heldag i skolan imorgon och då måste jag vara frisk.

Old pictures


Jag och min barndomskompis Martina framför "dockskåpet" min mamma byggde åt mig :)

Happy valentine's day



Jag fick världens bästa kort från min lillebror!

What to do

Snor snor snor. Nu är jag sådär torr om näsan också som man blir när man har snytit sig för mycket, så nu svider det. Jag dör!! Snart kommer Åsa hit för att kolla på Melodifestivalen, i alla fall någonting trevligt mitt i all misär. Har precis hällt i mig en kopp te och funderar på att gå ut och röka. Konstigt nog är det bara när jag röker som näsan klarnar upp helt, sen blir det snorigt och jävligt igen så fort jag släcker ciggen. Man kanske borde börja kedjeröka?

She's lost control


Don't let me go


Fina grejer.

Lördag

Vaknade med ännu mer snor i näsan. Blä. Tänkte eventuellt gå ner på stan och kolla lite i affärer, men jag vet inte om det är en bra idé när jag mår såhär. Förhoppningsvis är det bättre till ikväll så att man kan festa lite :)

Min näsa är dum!

Jag nyser fan hela tiden. Jag tror kanske att en viss person vid namn Therese kan ha haft någonting med det här att göra.. men men, det är bara att vänta på febern och låta det gå över. Jag har i alla fall en jättestor godispåse som håller mig sällskap :)

Jag och Olof diskuterade idag att vi tror att alla i våran korridor tror att det är någonting mellan oss. Dels har vissa av de frågat Olof rakt ut och dels vet de om att vi har bott tillsammans tidigare. Olof menade på att han försöker motverka de här ryktena genom att påpeka högt och tydligt så fort han ser en snygg tjej att hon är jävligt het. Detta fungerar självklart bäst om jag är i rummet eftersom han annars framstår som ett otroget svin. Jag har inte riktigt kommit på vad jag ska göra för att motverka allt detta, men jag har flera gånger övervägt att lura i folk att jag är lesbisk eller någonting i den stilen. Alternativt att Olof är bög.

Nu blir det godis och film. Ha en bra kväll! :)

Friday I'm in love

Hade seminarie idag 10-12:30. Det gick faktiskt riktigt bra. Vanligtvis brukar jag inte säga mer än nödvändigt och läsa direkt från mitt papper, men idag tog jag mod till mig och gjorde spontana tillägg i det vi pratade om och så vidare. Det kändes bra :)

Nu är det helg! Wohoo! Vet dock inte alls vad jag ska hitta på ikväll, men det löser sig alltid :) Jag måste i alla fall ta tag i hemtentan som ska in på torsdag, men det lär få vänta till tidigast söndag. Nu ska jag bara njuta av att vara ledig :)

I feel like smiling today

Det är roligt att facebook och bloggar finns. Jag tycker om att hålla mig uppdaterad om gamla vänner som man inte riktigt pratar med längre, bara för att se hur de mår. Det känns härligt att börja le när man inser att någon är lycklig eller att någonting bra har hänt i deras liv, även om man inte längre är en del av det. Jag gillar att vara glad för andras skull. Jag kanske borde börja behandla mig själv som jag behandlar andra. Hur som helst är det härligt att se folk öppna upp sig och våga vara sig själva ibland.

...

Jag känner mig rastlös. Jag vet inte om det har att göra med allt jag har funderat på idag eller om det är någonting annat, men det är jobbigt. Det blir liksom svårare att fokusera på det som är nu när mina tankar hela tiden handlar om det som kommer senare. Jag ska i alla fall gå och laga middag nu för att förhoppningsvis ha någonting annat att tänka på en stund.

...

Såhär ser min plan ut just nu: Hoppa av socionomprogrammet, läsa Engelska A i höst, läsa Engelska B i vår och förhoppningsvis bli utbytesstudent i USA hösten 2011/våren 2012. Det här är ingenting som är skrivet i sten, men jag känner mig i alla fall ganska säker. Det är nämligen försent att söka utbytesprogrammet till hösten 2010/våren 2011 så jag är helt enkelt så illa tvungen att göra såhär. Jag känner bara att om jag ändå inte tänker bli klar med socionomutbildningen kan jag lika gärna läsa någonting jag tycker är roligt medan jag väntar istället för att fortsätta med socionomprogrammet ett år till och sen hoppa av. Jag ska i alla fall läsa klart den här terminen, sen får vi se.

Onsdag

De senaste dagarna har jag faktiskt fått in en bra dygnsrytm, nu är det bara att hoppas på att det håller i sig. Jag känner mig hur som helst väldigt omotiverad till det mesta idag. Det är som att luften har gått ur mig. Jag måste i alla fall iväg till studievägledaren klockan ett. Det kan jag helt enkelt inte missa. Efter det måste jag hem och skriva klart min del av presentationen till seminariet på fredag. Kul. Förhoppningsvis mår jag bättre när jag har pratat med studievägledaren.

Tisdag

Det här känns inte alls bra. Gårdagen blev skit på grund av onödiga kommentarer, men slutade bra i sällskap av Olof. Jag var jätteduktig och gick o la mig redan vid 23. Vaknade typ halv åtta, men gick inte upp förrän nio. Jag känner mig tom och konstig idag, som om allting är lite fel. PPU 13-15 och sen ska jag träffa seminariegruppen. Det är bara att bita ihop.

Söndag

Det har blivit riktigt dålig uppdatering av bloggen i helgen. Fredagen och lördagen spenderades hos Nina och Conny med tacos, grönsaker, chips, dipp, godis och såklart Melodifestivalen :) Idag försökte vi oss på att avfärga Ninas hår, men det gick inte sådär jättebra.

Just nu sitter jag hemma hos mamma och pappa. Vi har fikat med semlor och sagt hejdå till Kalle som åkte tillbaka till skolan för en stund sen. Snart ska vi gå ut och käka middag :)

In the pain there is healing


Stickandet fortsätter. Jag har snart stickat upp allt garn och jag behöver mer. Det blev en liten felberäkning så jag kommer behöva dubbelt så mycket som jag köpte.

Skulle egentligen ha spelat lasertag med Therese och Tobias ikväll, men jag orkar verkligen inte. Jag vet inte om det är psykiskt eller fysiskt, men det är som att luften har gått ur mig. Jag känner mig uttömd och utmattad. Jag mår pissdåligt inombords samtidigt som jag känner mig ihålig och tom. Det är svårt att förklara.

...

Jag känner mig konstig idag. Inte direkt illamående, men konstig. Var i skolan en stund och planerade lite med Tina. Jag tror att det här kommer bli jättebra :) Efter det gick jag förbi Folkes och handlade lite nödvändigheter. Nu har jag precis käkat lunch (!) med Olof och Rickard, och snart är det dags att träffa Therese och Tobias. Vi ska skjuta laser på varandra.

Use your love tonight



Vi startar den här dagen med lite Katy Perry.

Let's do this!



Efter att ha letat runt som en galning på internet efter en guide för att göra maskor är jag äntligen igång med stickandet. Jag lyckas alltid glömma bort hur man börjar och det är jobbigt att ringa mormor och försöka förstå över telefon. Det kommer i alla fall bli en väldigt fin halsduk :)

Tisdag

Precis hemkommen från en liten tripp på stan. Först var jag i skolan och träffade seminariegruppen mellan 11-14 och efter det tog jag en promenad ner till stan. Köpte ett diadem från Monki för 10:-, garn så att jag kan sticka en till halsduk samt te. Det blev "päron" och "hallon/lakrits". Fett najs. Har även bokat tid hos studievägledaren nästa onsdag.

I've been thinking

Just nu känner jag mig ganska peppad inför skolan imorgon. Det kan i och för sig bero på att det inte är lektion utan bara seminariegruppen som ska träffas. Om jag hinner ska jag även träffa Tina för att planera lite skolsaker som vi av någon anledning erbjöd oss att ta hand om :P

De senaste dagarna har jag funderat mycket på vad jag vill göra med mitt liv. Just nu är jag ganska osäker på om jag verkligen vill bli socionom. Jag har velat bli det så länge jag kan minnas, redan i högstadiet visste jag. Dock tror jag att det berodde på att vi hade en kurator som var så himla omtyckt av alla. Jag tror att jag hade någon längtan efter att vara omtyckt på grund av tidigare jobbiga händelser. Nu när jag har kommit över allt det där vet jag inte riktigt vad som motiverar mig längre. Jag vill hjälpa barn och ungdomar, men det finns andra vägar att gå för att uppnå det målet. Under de år jag har spenderat i skolan har bara tre ämnen intresserat mig: engelska, genusstudier och juridik. Jag vill bo i USA, jag vill läsa mer engelska, jag vill läsa mer om queerteori och jag vill lära mig allt som går om mina egna rättigheter. Jag vet bara inte vad jag skulle kunna få för framtid om jag hoppade av socionomprogrammet. Jag ska boka tid hos studievägledaren och jag hoppas att hon kan hjälpa mig komma underfund med vad jag faktiskt vill göra. Det känns bara som att folk förväntar sig att jag ska följa den här vägen jag har stakat ut för mig själv, och jag är inte så pass impulsiv att jag bara kan ändra riktning utan att ha ett säkert mål i sikte. Borde jag kanske vara det?

Vi får se hur det här slutar. Det ska i alla fall bli skönt att åka hem till Nina i helgen, jag behöver komma bort från Uppsala och jag behöver spendera tid med en av mina bästa vänner.

Just another manic monday

Det blev cigg och godis när jag gick till affären. Köpte även världens största påse med broccoli. Rickard och Olof har börjat kalla mig "broccoliflickan" eftersom det typ är det enda jag äter. Aptiten är inte på topp och med tanke på mitt tillfälliga sinnestillstånd har jag ingen ork att ställa mig och laga mat. Dagens meny bestod till exempel av broccoli och te till lunch samt broccoli och pommes till middag. Lite ketchup på det också.

Imorgon ska jag träffa seminariegruppen klockan 11, sen ska jag ta mig ner på stan och köpa garn så att jag kan sticka en till halsduk. Busskortet ska fyllas på med pengar också.

This is not what I planned

Vaknade på lite halvkasst humör, men blev glad av Ninas kommentar :) Nu funderar jag på att gå och köpa ett paket cigg. Jag har inte råd att röka, men jag vet inte ens om jag vill sluta just nu. Jag har inte orken just nu när jag mår som jag mår. Vi får se hur det blir.

When the night has come

Det känns lite läskigt för jag känner mig tom. Ihålig. Jag tittar på the breakfast club och st elmo's fire och jag blir lycklig samtidigt som jag inser falskheten i den lyckan och känner mig tommare än någonsin. Jag är inte ens ledsen, arg eller besviken på någon eller någonting. Jag är bara tom och det gör ont i hjärtat just nu. Min motivation har försvunnit och jag orkar inte. Skolan känns inte viktig just nu och det gör mig stressad eftersom jag vet att den borde vara det. Det enda som känns viktigt är mina vänner, men jag vill inte prata. Jag vet inte ens varför jag känner såhär ibland. Det är ett återkommande tema i mitt liv när det blir lite för mycket. Jag tror inte att det är ovanligt, jag tror att de flesta känner såhär ibland. Eller så känner alla helt olika. Jag har svårt att ta mig upp ur sängen på morgonen och jag stänger av mina känslor för att inte gråta. Om jag funderar för mycket kommer jag definitivt börja gråta. Därför avslutar vi det här nu och pratar aldrig om det igen. Gonatt!