The good life

I fredags kom jag hem till mamma och pappa 03:45 (teknisk sett var det lördag) och insåg att jag inte hade några nycklar. Det hade väl inte varit någon big deal om det inte var för att mamma och pappa var bortresta... Med sjukt lite batteri på mobilen fick jag till slut tag på Susanne som bor i huset bredvid oss. Hon kastade ner sina nycklar från balkongen och sen fick jag sova på soffan med Chilli :P

Igår vaknade jag runt tio hemma hos Susanne. Hjälpte henne lite med jobbsökandet och sen bar det av hem till Uppsala igen för ännu en partykväll. Åsa firade att hon fyller år på onsdag :) Det var riktigt roligt där, även om jag ibland kan vara väldigt feg när det kommer till att prata med nya människor. Men det blev bättre framåt slutet :)

Jag kom hem inatt runt halv två, promenerade hela vägen hem från stan med Olof och pratade om livet. Vid åtta imorse ringde väckarklockan och jag drog till Kristina i min klass och pluggade. Det var faktiskt första gången jag någonsin har varit i en studentkorridor :P När vi var klara runt 10 tog jag en promenad hem igen. Fy fan vilket skönt väder det har varit! Kollade mig i spegeln när jag kom innanför dörren och såg att jag har fått typ en miljon nya fräknar.

Poängen med det här inlägget var, förutom vad jag har gjort i helgen, att jag inte har sovit sådär jättemycket de senaste dagarna. Men å andra sidan, man lever ju bara en gång!

Party i hagaparken!

Fredagkvällen var sjukt rolig! Vi hängde i Hagaparken och spelade kubb och brännboll samt drack och dansade :P Jag har lagt upp filmer på facebook så jag länkar dem här :)

1.
Dynamite!
2. Det är inte okej, fast jag har roligt ibland
3. Match.com
4. So you think you can dance?
5. Vals på gatan
6. It never ends

Dancing the whole way home

Det här har jag pysslat med den senaste halvtimmen. Klippa och klista in bilder på polaroidborstar och en massa krimskrams. Photoshop är bra till mycket, speciellt när man har tråkigt. Det blev i alla fall en liten hyllning till de närmsta vännerna (absolut ingenting illa menat mot mina andra vänner).

I svartvitt:




I färg:

Touch and go

Shit vad duktig jag känner mig! Dels har jag varit i skolan sen tio imorse och pluggat en massa med seminariegruppen. Redovisade gjorde vi också, även om jag personligen bara sa typ två meningar. Lyckades ändå bli tokröd i ansiktet och darrig som ett asplöv.

Anyways, när jag kom hem slängde jag in en färdigköpt fläskpannkaka i mikron (så jäkla duktigt!) och sen kletade jag på lite lingonsylt innan allt slank ner i magen. Började kolla på Bedtime stories, men avbröt mig själv för att plugga (!!!). Blev klar med två och en halv fråga på hemtentan. Jag kan säga som så att jag är riktigt stolt över mig själv! Tur att jag köpte det där paketet med B&J innan jag åkte hem, det var ju nästan som att jag förutsåg att jag skulle förtjäna någon form av belöning senare under kvällen :P

Nu sitter jag här och vet inte riktigt vad jag ska hitta på. Förslag? Pilla navelludd kanske, eller ta en cigg, eller fortsätta kolla på filmen, eller käka mer glass, eller ringa en vän. Världen är full av möjligheter. Shit vad flummig jag känner mig, fick nog en massa överskottsenergi efter att ha pluggat. Typ.

Lyssna på
Swingfly - Touch and go

Dumpa honom!

Efter att jag hade sett filmen igår insåg jag att jag måste läsa boken också. Tänkte inte så mycket mer på det förrän jag tidigare idag insåg att jag faktiskt redan hade boken! Den ingick i min beställning som jag gjorde för inte alls länge sedan, men som vanligt hade mitt minne helt svikit mig.

Jag bestämde mig i alla fall för att läsa boken eftersom jag är ensam i Thereses lägenhet utan någonting att göra (Olof har besök), men när jag började läsa den kom jag ihåg att jag redan har läst den! Eller i alla fall delar av den, korta utdrag som Amanda visade mig för väldigt länge sedan. Är det inte sjukt vilket dåligt minne jag har?


Läste i alla fall ut den från början till slut alldeles nyss och jag måste säga att jag förstår filmen mycket bättre nu, och jag kan helt ärligt säga att både boken och filmen är det bästa jag upplevt på länge. Nu är det dags att jag tar tag i mitt liv :)

He's just not that into you

Det var riktigt länge sedan jag såg en film som jag blev helt uppspelt av, men det här är definitivt en sådan film! Jag blev sådär pirrig i magen och fnittrig, nästan lite nykär, av den. Lite fascinerande egentligen att någonting som är på låtsas kan påverka en så otroligt mycket.

Eftersom jag inte har läst boken vet jag inte riktigt hur storyn egentligen ska vara, men lite irriterad blev jag ändå på att man inte riktigt förstod budskapet ordentligt. Var det meningen att man som tjej skulle lära sig hur killar egentligen tänker? Eller var det meningen att man skulle förstå att det inte finns något mönster i hur varken killar eller tjejer tänker? Ska man som tjej börja inse att man är regeln eller fortsätta tro att man är undantaget?

Det fanns en väldigt bra röd tråd i själva storyn, men det var svårt att förstå budskapet i filmen som helhet. Men som sagt, filmen gjorde i alla fall att jag blev glad :)

Pancakes


Olof var typ världens bästa igår och lagade pannkakor lagom till att jag kom hem från Stockholm :) Det var så mycket gott att jag inte orkade mer än 3 stycken.

Den första fylldes med banan, grädde och chokladsås medan den andra fylldes med jordgubbar, grädde och chokladsås. Den tredje hade jag bara socker på.

Ikväll blir det leftovers till middag för min del. Olof är iväg och har avslutningspartaj med klassen så jag ska proppa i mig pannkakor och glo på film hela kvällen :) Imorgon ska jag träffa seminariegruppen vid 10 och sedan är det föreläsning 14-16 så det blir en heldag. Det kommer ju att suga hästballe om det är lika fint väder som idag, men jag får väl njuta av vädret under mina rökpauser eller nåt.

Pineapple shopping


Jag beställde precis den här tjocktröjan från
pineappleshopping.com. Jag visste inte att affären existerade förrän Amanda hade på sig en sån här tjocktröja i grått. Det är hur som helst en brittisk hemsida som säljer danskläder till sjukt bra priser. Den här tröjan kostade till exempel bara 25£.











Magnus Carlsson




I söndags var jag med Nina och AK på Blue Moon Bar som ligger ungefär vid Humlegården. De hade gayklubb och Magnus Carlsson skulle uppträda. Nina är nämligen lite besatt av honom :) Det var riktigt synd att vi inte hade en bättre kamera med oss, det är knappt ens värt att lägga upp bilderna, men AK var i alla fall schysst och fixade en hälsning + autograf till Nina så hon blev nog glad ändå :)

Hydet Hillclimb '09

I lördags jobbade jag och Bonnie i backen som publikvakter. Vi hade såna där gula lysande västar på oss och stod i en lerig backe för att kolla så att folk inte plankade. Vi hann även se en liten del av tävlingen och på den första bilden ser man backen som hojjarna åker upp för.


På kvällen drog vi till Hydet och lyssnade på livemusik och så. Det var riktigt nice :)


Grillning och trädklättrande




Onsdag 20/5: Grillparty hos Connys moster. Conny fick fylleryck och började klättra i träd. En rolig kväll helt enkelt :)

På den sjunde dagen vilade han

Gud har sagt att söndagen är en vilodag, men inte fan får jag vila för det. Gick upp 05:50 imorse för att jobba med brorsan. Suck.

Gårdagen var i alla fall riktigt nice och ikväll blir det ännu mera röj, och imorgon är det löning. Det kan liksom inte bli mycket bättre än såhär och därför hade jag tänkt sluta klaga på hur sjukt jäkla trött jag är och återgå till jobbet. Tänkte ändå försöka klämma in en tupplur när jag har jobbat klart bara för att försäkra mig om att jag inte kommer däcka på krogen ikväll.

Tea in the afternoon

Det känns så jäkla tråkigt att inte kunna lägga upp bilder :( Men men, det kommer en hel drös på måndag.
Jag har i alla fall hunnit hälla i mig en kopp te samt skrivit ut hemtentan och alla seminariepapper. Jag tycker väldigt mycket om att vara organiserad så nöjet med tentor och sånt för min del är att fixa med detaljerna samt skriva ut allting och häfta ihop papprena fint o.s.v. Jag är så sjukt nördig så det finns inte, men det är gulligt det med :P

För tillfället är det jobb med bror som gäller. Det lär väl bli en bit in på kvällen eftersom mamma och pappa är borta så det blir nog inte en händelserik fredag för min del. Jag ska ju ändå jobba på Hillclimben imorgon så det spelar ingen större roll :)

Over and out

Det har varit en väldigt händelserik dag för min del. Jag jobbade med Kalle 8-18 och vi åkte som sagt iväg till farmor och fick presenter. Sen skjutsade pappa upp mig och Bonnie till hydet där det var crewmöte inför lördagen. Vi fick såna där gula fula västar med reflexer eftersom vi ska vara publikvärdar eller nåt sånt. Vi ska typ bara stå i gräset och se dumma ut och förklara för folk vart inträdet ligger. Tänkte försöka gräva fram mina gamla crewtröjor också så att man har någonting att ta på sig, det vore ju en fördel.

Imorgon ska jag lämna Kalle till taxin på morgonen och hämta honom från taxin på eftermiddagen. Däremellan vette fan vad som händer, men någonting lär jag väl hitta på.

Gonatt!

Torsdag

Nu har jag och lillebror precis kommit hem efter att ha varit och hälsat på farmor och farfar. De kom hem från typ Kanarieöarna för några dagar sen och självklart fanns det presenter till barnbarnen! :) Fikade lite och fick en klänning, ett armband och två limpor cigg. Nice!

Gårdagen var apbra med grillning och trädklättring (!). Sjukt kul. Bilderna kommer upp på måndag eftersom jag inte har med mig min dator hit.

Liten


Sitter för tillfället och rotar lite i mammas och pappas bildmappar här på deras dator och hittade denna otroligt snuckra bild på Nina! Haha. Den var för bra för att inte visa upp för världen liksom.
Det är även denna tant jag sitter och väntar på för tillfället eftersom vi ska ut på landet och grilla. Dock vet jag inte om vädret är det bästa, men det är ju för fan bara att ta på sig en regnjacka! :)

Sleep tight, don't let the bedbugs bite

Packning pågår. Egentligen inte, men det borde vara så. Imorgon åker jag hem till mamma och pappa igen. Grillpartaj med Liten imorgon, jobb med Kalle torsdag-fredag-söndag. På lördag är det Hillclimb och jag ska jobba med Bonnie. Det kommer bli nice, hoppas på fint väder :)

Så, vad gör jag istället för att packa/sova? Jag lyssnar på musik och sitter och stirrar på ryggsäcken jag ska klämma ner alla kläder i. Nästan samma sak tänker jag, men jag vet ju att det inte riktigt är så det fungerar.

Lyssna på Lily Allen - Fuck you och Not fair.

Korvstroganoff is the shit


Therese goes crazy with the kökskniv and the falukorv. Vackert. Slutresultatet blev korvstroganoff som smakade förvånansvärt bra med tanke på att riset inte var färdigkokt och att vi inte hade sådär jättemycket ingredienser att välja på i hennes kylskåp.

Jag kom hem för någon timme sen typ. Har fixat med min timrapport samt lagt in Susannes CV på arbetsförmedlingen. Jag borde starta ett företag där jag skriver folks CV åt dem för pengar. Typ.

Tisdag

Idag är det skola som gäller 15-17 och sen ska jag och Therese iväg och gymma lite. Jag hade tänkt cykla till skolan idag, men det känns inte riktigt som att vädret är på topp. Regnet ligger i luften. Plus att mina däck är nästan helt tomma på luft av någon konstig anledning.

Nu tänkte jag ta tag i diskberget som väntar i köket. Inte världens roligaste, men det måste ju göras.

Att ge någonting en chans

Ikväll ska jag tvinga Olof att kolla på ett avsnitt av Harper's Island, bara för att se om han tycker om det :) Han är lite jobbig när det kommer till filmer/serier/musik eftersom han är en sån person som kan ogilla någonting utan att ens ha gett det en chans. Jag vet inte riktigt varför han gör så, personligen anser jag att man åtminstone ska kolla på en film innan man har rätt att uttala sig om huruvida den är bra eller inte. Det låter väl rätt logiskt? Hur som helst blir jag i alla fall väldigt irriterad när det uppstår sådana här situationer och därför försöker jag få honom att inse att allt är värt en chans.

Han är dock en större mes än mig när det kommer till skräckfilmer (vilket säger ganska mycket!) så vi får väl se hur han reagerar på en skräckserie... :P

Candy cane

Sitter här och poppar Springsteen på Spotify medan jag funderar på vad man kan hitta på idag. Det är grått och trist ute och det duggregnar. Sommaren verkar komma och gå lite som den vill, och idag vill den inte alls. Jag funderar på att hyra någon film och käka upp mitt godis. Jag, Therese och T-röd stannade nämligen vid en godiskiosk på vägen hem igår där de hade 500 sorters godis. Sjukt nice! Dock stannade vi vid donken typ fem minuter senare och där fanns det en kiosk med 700 sorter... så jäkla typiskt. Men vi nöjde oss med det vi köpte innan :) Jag fick med mig cirka 1,2 kilo hem.

Helgen i bilder

Spenderade lördagen och söndagen hos Emma i Örebro. Jag saknar henne redan! <3





Måndag

Jag däckade runt elva igårkväll. Det är väldigt tidigt för att vara mig, jag brukar normalt sett gå och lägga mig tidigast två på natten. Jag var bara så sjukt trött igår efter att inte ha sovit ordentligt på hela veckan.

Hur som helst har jag i alla fall haft en riktigt bra helg i Örebro med Emma :D Tänkte lägga upp bilder senare idag. I övrigt är jag trött som en gnu trots att jag sov 10 timmar inatt, men jag antar att det har med pollenallergin att göra också.

Grillparty på Junibacken

I fredags var vi ute på Djurgården och grillade med en massa människor :) Senare drog vi vidare till Olofs brorsas lägenhet, men mina bilder därifrån är helt suddiga så jag lägger upp det jag har från grillningen istället.






...

Söndagen är en vilodag, det har Gud sagt. Därför återkommer jag imorgon.

Min Emma


<3

Let's do this!

Jag väntar bara på att Therese och T-röd ska komma och plocka upp mig, sen bär det av till Örebro, till min Emma! :D Ni anar inte hur mycket jag har saknat den människan!

Gårdagen var riktigt nice! Vi grillade på Junibacken och sen drog vi vidare till Olofs brorsas lägenhet. En jäkla massa skratt och sjukt roligt sällskap :) Tänkte lägga upp bilder typ imorgon när jag kommer hem till Uppsala.


Fredag

Nu har jag jobbat med min bror sen sju imorse. Just idag är han sjukt trotsig heeela tiden. Han vill ha specifika kläder på sig och vägrar acceptera att just de kläderna är smutsiga och ligger i tvätten, vilket resulterar i att han klär av sig sina nuvarande kläder i ren protest ungefär var tionde sekund. Han får tokryck när han ska ha mat och kladdar ner överallt. Den där ungen behöver inte ha ett förkläde, han behöver ha en jävla ninjadräkt som täcker allt förutom ögonen. Typ. Men han är ändå väldigt söt och snäll för det mesta så det är lugnt :)

Ikväll blir det grillparty någonstans i stan :)

Harper's Island - ett helt nytt koncept

Nu har jag ätit en tallrik glass och tänkte strax äta en tallrik till. Jag har även hunnit kolla på första avsnittet av Harper's Island som är en skräckserie! Jag älskar konceptet. Varför har ingen kommit på detta tidigare!? Visst, det finns ju tv-serier med mördare, men inte på samma sätt som i skräckfilmer. Helt fantastisk serie i alla fall (även om jag satt och höll för ögonen halva avsnittet). Egentligen kanske den spårar ur totalt efter några avsnitt, men det är ett senare problem.

Mina förhoppningar när jag ger mig in i det här okända är i alla fall någon slags blandning mellan Stefano DiMeras ö där Marlena blev besatt av en demon och massa shit (Days of our lives) möter en hederlig skräckis med någon deformerad mördare som typ hatar alla för att han är ful. Awesome! :D (Jag kommer gråta mig till sömns inatt och krama mina gossedjur så hårt att jag får kramp, men vad gör man inte för en liten adrenalinkick..).

A day in the life of...


Kalle tycker om att flytta mattan från hallen och lägga den på lite olika ställen. I fåtöljen, på stolar, eller som i det här fallet utanför badrummet. Det är ju skönt att grabben är lättroad i alla fall. Själv går jag runt i mammas otroligt fashionabla Musse Pigg-tröja som jag antar härstammar från 90-talet. Fast jag måste säga att det är en av mina favorittröjor någonsin, även om den är otroligt sliten.

Höstkläder hos H&M






På ett sätt tycker jag att det är lite fascinerande, och nästan stressande, att H&M skickar ut en katalog med höstkläder redan i Maj. Å andra sidan har de lagt upp det på ett bra sätt genom att man inte får hem kläderna, och behöver inte heller betala, förrän i slutet av Augusti.
Här ovan är i alla fall min beställning. Jag gillar mörka färger på kläderna tillsammans med lite mer färgglada accessoarer. Btw, min nya favoritfärg (har haft den som favoritfärg i några månader nu, men i alla fall..) är mintgrön/blå/turkos. Jag vet inte den riktiga benämningen, men precis som sjalen ovan.

Mammas garderob



Jag hittade ett par riktigt fina klänningar när jag rotade i min mammas garderob igår. Den första är en vinröd fodralklänning i sammet från H&M. Den andra är en turkos spetsklänning som har tillhört min mormor. Om jag inte minns fel hade hon den när hon var brudtärna någon gång på 80-talet. Jag hade den på mig på nyårsafton för några år sedan. Den är riktigt vacker.



Jag hittade även den här paljettklädda saken i silver. Jag funderar på om den skulle kunna göras om till en väst för jag tror att det skulle kunna bli riktigt snyggt!

Trying to catch the moon

Jag hörde den här låten på radion igår när jag skulle sova. Det var flera år sedan jag hörde den sist, men den är alltid lika underbar. Jag tänkte att den passar bra såhär på morgonkvisten.


Att bero på bilar

Det här blev en riktigt bra kväll faktiskt :) Nina plockade upp mig vid halv åtta och vi styrde bilen mot Skanssundet där vi tog en cigg och njöt av den fina utsikten. Det är helt sjukt att man inte spenderar mer tid ute i naturen egentligen, speciellt vid vattnet, det är så sjukt avslappnande och mysigt. Hur som helst drog vi sedan vidare till Donken och åt cheeseburgare och sedan släppte Nina av mig hos mamma och pappa.
När jag kom hem blev det Fast and furious med pappa, samt ostbågar och kolsyrat vatten. Nice. Dock sög filmen hästballe. Jag älskade ettan och jag trodde att den här uppföljaren skulle vara bra (jämfört med de andra två) eftersom det var orginalskådisarna. Dock tycker jag inte riktigt att det räknas som en bilfilm när det förekommer riktigt racing i mindre än en tredjedel av filmen. Det kändes inte som att den handlade om streetracingkulturen på samma sätt som i ettan. Fast å andra sidan, här sitter jag och försöker analysera den här filmen på ett sofistikerat sätt när det är helt meningslöst. Hur som helst, den enda av filmerna i serien som är värd att se är ettan. Så var det med det.

Gonatt!

Words don't come easy


Ett av de bästa köpen jag någonsin har gjort var min blårutiga oversizeskjorta från Vila för 79,90:-. Bara så att ni vet.

I almost fell into that hole in your life

Vackrare musik får man leta efter. Jag kan inte lyssna på den här låten och göra någonting annat samtidigt för varje gång jag hör den stannar jag upp. Allt går lite i slowmotion och jag fylls av en underbar känsla.


Money, money, money

Usch vad jag inte orkar vara vaken egentligen. Jag ska jobba ungefär 11 timmar idag och 12 timmar imorgon. Suck. Å andra sidan är det väl inte särskilt mycket jobb, jag behöver mest bara passa Kalle och ge honom mat/byta blöja. Det svåra är att ta sig upp tidigt på morgonen eftersom min dygnsrymt för tillfället är inställd på att gå och lägga sig runt 02 på natten. Att jobba 11-12 timmar på cirka fem timmars sömn är inte så lätt. Jag kommer i alla fall få en massa pengar för det här, jag får helt enkelt fokusera på det. Plus att det är mysigt att umgås lite extra med lillebror :)

Varför finns det ingenting bra på tv vid den här tiden?

Change of plans

Ikväll är det semifinal i Eurovision och jag antar att man borde kolla på det. Typ. I övrigt har jag aptråkigt, sitter bara och väntar på att pappa ska komma hem med mat till mig. Förhoppningsvis Donken :) Jag är nämligen hemma med Kalle eftersom han skickades hem från skolan pga feber. Pappa ringde och väckte mig vid åtta imorse och frågade om jag kunde komma hem och passa brorsan medan de jobbade så det var bara att packa väskan och dra. Jag fick i alla fall med mig datorn :) Jag ska jobba med honom varje dag till och med fredag och sen åker jag till Emma på lördag. Dock vet jag inte om jag kommer kunna stanna så länge eftersom sista bussen från Örebro går 18:05 :( Hade egentligen tänkt sova över där, men det gick inte. Känns som att allt bara rasade samman. Jag saknar ju Emma så himla mycket och det känns så tråkigt att bara få ses några timmar med tanke på att vi inte har setts på hur länge som helst. Det känns som flera år sen sist.

Böcker i mängder!

Jag passade på att beställa en jäkla massa pocketböcker från bokus.com inför sommaren. Jag är egentligen en riktig bokslukare, men det hinns inte riktigt med när man läser på universitet/högskola. Det är så mycket kurslitteratur att man inte hinner fokusera på någonting annat. Jag längtar i alla fall till sommaren för då ska jag läsa, läsa, läsa :)




Träningsvärk imorgon


Vi bestämde oss för att prova på gymmet ute i Ultuna idag och det var helt okej. Vi körde mest motionsmaskinerna. Cykel, löpband, roddmaskin och så. Höll på till klockan åtta och sen åkte vi hem till Therese. T-röd hade hört av sig till mig tidigare för att han ville komma till Uppsala och överraska Therese så vi konspirerade lite och han kom med sushi till oss :)

Imorgon ska vi träna ännu mer, fast på gymmet som ligger här vid oss. Vi tänkte dra dit runt ett för att slippa lunchrushen.

Måndagstankar


Jag skulle egentligen ha föreläsning idag klockan två, men jag orkar inte. Det är ansträngande att lyssna på Bo i två timmar och jag känner inte att jag orkar det idag. Därför ska jag sitta hemma och göra ingenting fram tills ikväll då jag och Therese ska iväg och träna. Spinning.

Nu har jag suttit här i minst tio minuter och försökt komma på vad jag ska skriva. Som jag nämnde igårkväll känns det som att det finns någonting som behöver komma ut, men jag vet inte vad. Å ena sidan känner jag mig väldigt tom och ihålig, å andra sidan känns det som att det finns alldeles för mycket tankar i mitt huvud så att allt bara exploderar och blir ett stort kaos där det inte går att sortera någonting längre. Allt bara flyter ihop. Hjärnsläpp kallas det om jag inte minns fel.

Nu blir det morgoncigg och apelsinjuice.

Ingenting alls

Jag känner mig helt slut i huvudet, tömd på energi. Spexet var i alla fall väldigt roligt :) Dock höll det på i 4 timmar så nu är jag som sagt helt död. Typ. Det känns som att jag både vill och borde skriva någonting vettigt. Jag vet att det finns någonting i mig som vill komma ut, skrivas ned, men jag kan inte komma på vad det är. Det är lika bra att jag går och lägger mig istället.

Söndag

Helgen har spenderats helt hos Nina och Conny, förutom en snabb visit hos mamma och pappa igårkväll för middag. Det finns ju gästsäng hos Nina så jag stannade kvar både i fredags och igår :)

Nu är jag tillbaka i Uppsala igen. Precis när jag gick ut från tågstationen och började promenera mot busstationen började det spöregna. Usch. Jag hade bara kavaj och ingen luva eller någonting. Inte ens min väska går att stänga ordentligt. Det var en sån där jobbigt störtskur som bara håller på i typ 5-10 minuter.

Ikväll ska vi gå på spex och tills dess funderar jag på att ta en tupplur.

Friday I'm in love


Mina pollentabletter smakat godishalsband..

Nu ska jag alldeles strax börja röra mig mot Stockholm. Det är partaj hos Nina som gäller ikväll och jag känner mig taggad :)

Träningsverk och roliga gubbar

Precis hemkommen från gymmet! Jag och Therese var på basjympa. Jag tycker att det är lite krångligt med alla rörelser när ledaren står i mitten och alla andra står i en cirkel runtomkring. Det är svårt att se åt vilket håll hon menar att man ska röra sig när hon själv snurrar runt som en karusell för att visa alla andra. Min koordinationsförmåga har lämnat mig för länge sen.. Jävligt kul dock när jag såg Therese på andra sidan salen som stod och asgarvade åt någon stackars gubbe som rörde sig roligt. Jag tyckte mest att Therese såg rolig ut som skrattade ihjäl sig samtidigt som hon försökte göra alla rörelser :P

Jag har även varit i skolan idag 10-14.30. Hade PTÖ 12-14 (det blev lite längre eftersom kursföreståndaren Sverker var och hälsade på) och vi träffades i PTÖ-gruppen 10-12 för att svara på lite frågor innan. Det känns som att jag verkligen har åstadkommit någonting idag. När man pluggar på universitet/högskola verkar det inte finnas särskilt många dagar då man har saker att göra hela dagen.

Ikväll ska jag slappa så att det skriker om det!

Ananasexpressen


Nu har jag och Olof ätit pizza och kollat på Pineapple express. Helt okej film, men ingenting jag hade betalat dyra pengar för på bio. Olof menade på att man antagligen hade behövt vara hög för att älska den här filmen. Det var bra formulerat.

Gossip girl och One tree hill ikväll. Kanske Dollhouse också. En helt vanlig onsdag helt enkelt. Jag och Therese sköt fram träningen till imorgon istället, det kändes bättre så. Jag hade ändå inte velat vistas utomhus i det där spöregnet som var här och hälsade på för ett tag sen.

Life is bigger than you

Jag känner verkligen att jag gör framsteg angående det här med självkänslan. Det känns så svårt i början, som ett omöjligt uppdrag. Hur ska man kunna bygga upp självkänsla när man inte tror på sin egen förmåga att göra någonting? Det är en ond cirkel som måste brytas. Jag är inte alls färdig med mitt arbete, men jag har börjat. Jag har brutit mig igenom den där första muren och tagit några steg på vägen. Det blir så svårt att försöka få bort nedstämdheten från sitt liv när den har varit en så stor del av det så länge. Jag har inte hittat mig själv ännu, inte kommit på vem jag är, men jag har insett vad jag inte är. Nedstämdheten är inte en del av mig, det är en utomstående faktor som jag klarar mig alldeles utmärkt utan. Jag trodde inte det förut, att jag skulle klara mig utan den. Jag har alltid varit mer eller mindre nedstämd och glaset har alltid varit halvtomt för mig. Det finns anledningar till detta från min barndom, men bara för att det finns en anledning betyder inte det att det finns en ursäkt. Man kan alltid ändra sin situation, man kan alltid bete sig eller tänka på ett annat sätt. Ett mer hälsosamt sätt. Visst finns risken att jag blir nedstämd igen, kanske väldigt snart, men jag får inte tänka så. Det vore som att jag skulle låta nedstämdheten vinna över mig. Eller snarare ta över mig. Om jag räknar med att den ska komma tillbaka, precis som om jag skulle sluta röka och räkna med att börja igen, så skulle det vara ett tecken på dålig självkänsla. Ett tecken på att jag inte tror på min egen förmåga att klara av vissa situationer.

Det här ska jag göra mitt bästa för att klara av. Den här gången tror jag på mig själv.

No one on the corner has swagger like us


Love story

Det här med kärlek är så jäkla komplicerat. Jag vill verkligen bli kär och ha det där mysiga. Hålla varandra i händerna, pirret i magen, de outhärdliga tysta stunderna. Ögonkontakten. Allt är så perfekt i början. Pappa sa till mig att kärlek är en kemisk reaktion för att vi ska skaffa barn och att människor egentligen inte är skapade för att vara med en och samma partner i mer än tre år. Det låter så deprimerande, men det är ju så det är, i alla fall det där med den kemiska reaktionen. Vi kan låtsas hur mycket vi vill. Dock kan man omdefiniera begreppet och säga att kärlek betyder olika saker för olika personer. För vissa är det tryggheten, förtroendet, vanan, pengar och en massa andra omkringliggande faktorer som får folk att hålla ihop. Ibland är det minnet av att vara kär. Ibland är man bara kär i kärleken. Jag vet inte vad jag är eller hur jag känner, men jag vet att människor är flockdjur och det är inte mer än naturligt att man känner sig ensam när man är singel.

Det är skönt att skriva ner sina tankar ibland.

You with the sad eyes


All I want to do is

Olof och Rickard kom hem med en stor röd vägkon och en skylt som säger "Gående hänvisas till andra sidan". Det säger väl allt om deras kväll :P Själv satt jag hemma och kollade på Heroes. Det var riktigt nice faktiskt, jag kände att jag hellre sparade mina pengar eftersom jag ska till Tumba så mycket den här månaden :)

Idag står ingenting alls på schemat. Träning ikväll med Therese. Det var väl typ det.

[ M.I.A. - Paper planes ]

Kommunikationssvårigheter

Det känns som att hela Sverige har haft problem med Comhem under kvällen. Internet dog för vår del. Jag tycker mest synd om Olof och Rickard som hade betalat för att få se en livesändning av AIK-matchen och så dör internet precis när andra halvlek ska börja. Snacka om dålig timing.

I övrigt har jag precis betat av några avsnitt av Heroes och druckit en massa iste.

Bacon and scrambled eggs

Just nu önskar jag att Nina var här och lagade ägg och bacon till mig! :P Hon gjorde nämligen det i lördags när vi kom hem från Malin, ställde sig i köket och lagade fyllekäk. Det uppskattades! :)

Idag är det skola 15-17. Jag funderar på om jag ska cykla eller ta bussen. Vädret ser ju inte alltför roligt ut.



When I was young

När jag var hemma i helgen passade jag på att gå igenom ALLA mina fotoalbum och hittade några väldigt söta/roliga/fula bilder på mig själv för x antal år sedan. Enjoy.


Födelsedagskalas. Tre ljus på tårtan så jag gissar på att det var så mycket jag fyllde.


Ingen aning om hur gammal jag var här.


Hultsfred 2005.


Hemma i Uppsala

Nu sitter jag här i soffan hemma i Uppsala och känner mig sjukt jäkla utmattad. Åkte från Tumba idag vid elva. Sällskapade med Susanne och Chilli hela vägen till centralen. Chilli är verkligen världens sötaste! :D Hon är en portugisisk vattenhund.
När jag kom till Uppsala traskade jag genom duggregnet till skolan där jag mötte upp Therese som satt och planerade PPU med Petter. Sen kom Åsa också :) Föreläsning 14-16 och efter det skulle Therese storhandla på Willy's så jag hakade på och köpte lite gott till ikväll.

Söndagsfilosofi

Mellan 7-17 jobbade jag med min bror vilket var helt okej förutom att jag fick så satans ont i huvudet på grund av sömnbrist. När jag slutade gick jag och mamma till ICA för att handla middag, Billy's pizza blev det. Sjukt gott. När Saga hade kommit hem från dansträningen möttes vi upp halvvägs mellan våra hus för att ta en cigg, vilket vi alltid gjorde förr i tiden när jag inte vågade berätta för mina föräldrar att jag rökte. Saga kom på cykel den jäveln, men det var fan inte stabilt någonstans :P Jag tog med mig Ben & Jerry's till henne och vi satt framför tv:n och såsade typ hela kvällen. Jag kom precis hem.

Imorgon ska jag tillbaka till Uppsala. Det känns både bra och dåligt. Jag tycker inte om att åka härifrån på grund av mina vänner, men samtidigt hatar jag det här stället och allt det representerar så jäkla mycket. Det är väldigt bitterljuvt för mig att vara här. Jag har i alla fall lovat mig själv att försöka tänka mer positivt i fortsättningen, lite att glaset är halvfullt istället för halvtomt, så jag får helt enkelt tänka så att det är värt att vara här eftersom mina vänner är här. Jag kommer inte heller behöva sakna dem särskilt länge eftersom jag kommer tillbaka igen nästa helg :)

Saturday night

Vaknade igår runt 6 på morgonen hemma hos Nina och Conny av att solen sken rakt i mitt ansikte. Kul. Somnade om lite halvt fram till typ nio, sen orkade jag inte försöka längre :P Efter ett tag tog jag en promenad ner till Susanne eftersom hon behövde hjälp med jobbsökandet och sedan gick jag hem för att göra ingenting. Jag hade så tråkigt att jag till och med lade lite bitar på pappas pussel som ligger på vardagsrumsbordet.
När Saga äntligen var klar med sin dansträning åkte vi till donken och jag fick äta för första gången på hela dagen :D Efter det skjutsade hon hem mig till Cissi och vi drog vidare till Heron City. Wolverine blev det. Helt okej film :)
Efter bion drog vi till donken (igen!) och käkade cheeseburgare. Vi försökte mest komma på vad vi skulle göra, men klockan var tolv och det finns inte så mycket mer än krogen öppet då. Det slutade med att vi åkte till nån krog i Salem.
Kom hem runt halv två och var tvungen att tvätta bort sminket direkt eftersom jag tror att jag är allergisk mot min flytande eyeliner. Mina ögon sved som fan hela dagen igår, och precis när vi skulle gå från krogen sved det så mycket att tårkanalerna bara öppnade sig. Jag sa det till Cissi att nu fattas det bara att jag börjar vingla också så är jag ett praktexemplar av en full fjortis :P

Idag jobbar jag med lillebror fram till 17.

Min mormor har världens coolaste namn

Hon heter Valborg.

Det känns som att jag inte har uppdaterat på flera år. Jag har helt enkelt inte suttit särskilt mycket vid datorn de senaste dagarna på grund av solskenet och Valborg :)

Torsdag: Jag släpade mig upp ur sängen vid halv nio för att göra mig iordning. Sen kom Therese och T-röd och hämtade mig och vi åkte ner på stan. Vi missade nästan hela forsränningen, men en del frigolitbåtar hann vi se. Efter det traskade vi upp till ekonomikumparken där det kryllade av ungdomar. De hade till och med livemusik, inte för att någon direkt lyssnade, men det var mysigt. Vi drack lite, rökte vattenpipa och hade allmänt trevligt. Fräknarna blommade upp på näsan och jag satt ändå bara där i typ två timmar. Sen rörde jag mig ner mot stan, mötte upp Olof och vi sällskapade på tåget till Stockholm. På kvällen hade Alexandra och Rickard inflyttningsfest och det var en riktigt nice kväll :)

Fredag: Bakis och jävlig. Ligger i sängen i stort sett hela dagen. På kvällen pallrade jag mig iväg till Saga för att grilla med henne och Amanda. Sjukt mysigt :) Dock fick vi sitta inomhus och käka eftersom solen hade försvunnit och tagit lite av värmen med sig. Efter att vi hade käkat och gjort oss iordning drog vi till Nina en stund, och sedan traskade vi iväg till Malin som hade inflyttningsfest. Det var riktigt kul att träffa folk man inte hade träffat på länge, samt lyssna på alla som körde Singstar :) Kvällen slutade hemma hos Nina och Conny där jag sov över i gästrummet.

Jag tog en promenad hem idag och gick över till Susanne för att hjälpa henne lite med sitt CV. Planerna för kvällen är bio, vilket jag har längtat efter så jäkla länge! :P Det ska bli skönt med en lugn kväll eftersom jag jobbar med brorsan imorgon 7-17.