Söndag

Fredagen var hur trevlig som helst, vi hade ju inflyttningsfest här i Uppsala :) Jag tänkte lägga upp lite bilder från kvällen senare. Just nu försöker jag varva ner lite efter att precis ha kommit hem från Stockholm. Tänkte passa på att baka chokladmuffins med bananbitar i. Stackars Olof ska antagligen sitta uppe och plugga hela natten så han behöver ha något som håller honom vaken, plus att jag är jäkligt sugen på choklad! :P

Party party

Ikväll blir det inflyttningsparty :) Synd bara att vi inte kan ta hit sådär jättemycket folk eftersom det inte finns tillräckligt med sovplatser. Vi bor ju så himla långt bort nu att folk inte orkar åka hem om de kommer hit :P

Eftermiddagen spenderades i stan med Therese :) Jag hittade ett par knallblå spetstights för 79,50 på Rut m.fl. De är jäkligt fula i sig, men de kommer sitta fint ovanpå mina knallblå heltäckande strumpbyxor :) Sen käkade vi på Max och nu väntar jag mest på att folk ska komma, fast det dröjer ett tag :P

Why don't you?

Vi fortsätter på samma spår, jag känner mig nostalgisk idag.


Black Balloon - Kärlek!

So many memories. So much joy and so much pain.


Fredag

Jag har sovit jättekonstigt de senaste dagarna. Allt bara flyter ihop eftersom jag var uppe hela natten mellan onsdag och torsdag, somnade 12 på torsdagen och vaknade runt 17. Sen somnade jag inatt runt 4 och vaknade vid 10 imorse. Jag har helt tappat kollen på dagarna nu.

Jag har i alla fall varit väldigt duktig hela morgonen, städade mitt rum och diskade all disk :)

God morgon?

Ye, jag somnade typ vid tolv eller nåt. Vaknade nyss med ett ryck av att Olof den jäveln smög runt i mitt rum :P

Dags för middag eller nåt antar jag.

Inte ens trött

Lord have mercy. Jag har varit vaken sen 10:00 igår morse. Sjukt. När jag var klar med mitt PM imorse runt kvart över sju passade jag på att ringa Therese eftersom jag visste att hon skulle gå upp då. Det slutade med att jag följde med henne till skolan och vi typ gjorde några sista-minuten-ändringar på våra arbeten för att sen stressa som fan för att få iväg dem i tid. Skönt att ha det hela avklarat nu :) På måndag ska vi opponera och sen har vi till på onsdag att revidera.

Mornin' !

Yee... det är nog ingen idé att gå och lägga sig. Jag är typ klar med mitt PM. Ska bara skriva klart sammanfattningen och skriva en referenslista. Inte så himla jobbigt. Det känns dock som att jag inte riktigt får till resultatdelen, men vi ska ändå inte lämna in den allra sista versionen av PM:et förrän den 3:e december så jag har ju tid på mig att fixa om lite i den nästa vecka efter PM-ventileringen.

Flummerier

Gaah. Trött. Usch. Håller på att skriva klart mitt PM som ska vara inskickat imorgon klockan 10:00. Jag gillar stressen med att göra det i sista sekunden eftersom jag oftast skriver bättre då. Motivation antar jag. Men det är som sagt stressigt trots allt, så jag skiftar lite mellan paniktillstånd, trötthet, ilska, frustration och glädjeryck. Planen är i alla fall att sitta uppe tills det är färdigt så att jag slipper skiten, ingen idé att sova nu eftersom jag i så fall knappt skulle få någon sömn alls. Det skulle bara bli konstigt om jag sov i typ tre timmar, gick upp 07:00 och skrev klart arbetet. Däremot kanske jag ska ta en liten powernap på 30 minuter snart. Jag fryser som en galning, men jag antar att det har med tröttheten att göra.

Onsdag

Hur fan kan man vara så jäkla respektlös...?

Usch. Är på skitdåligt humör och orkar inte skriva något. Kanske lägger in en låt eller nåt senare.

Sleep tight

Usch nu är det snart dags för mig att sova. Min tv-kontroll har döda batterier så nu kan jag inte byta kanal eller ändra volymen från sängens bekvämlighet längre. Suck. Orka gå fram till tv:n varenda gång :P

Imorgon får vi finbesök i form av Patrik, men jag kommer mest behöva sitta och plugga hela dagen :/ Jag hoppas i alla fall att jag kommer ifrån en stund lite senare på eftermiddagen för då är tanken att jag, Olof och Patrik ska käka fancy pizza. Sånt kan man ju inte tacka nej till :P

Gonatt!

Tisdag

Idag har jag varit i skolan och lyssnat på en föreläsning om åldrande. Väldigt intressant faktiskt :) Sen följde jag med Therese till Västertorg eftersom hon skulle handla lite. Jag passade på att köpa clementiner :D Sjukt billigt är det också, fick med mig åtta stycken för 7,50:-. Nice price :)

Ikväll är det plugg som gäller, men jag måste vänta på att Martina kommer hem så att hon kan skicka artiklarna plus den ena intervjun till mig. Hon kommer inte hem förrän nio, men det gör inte mig så mycket eftersom jag pluggar bäst sent på kvällen. Helst in på natten. Ska försöka skriva typ hela arbetet ikväll, eller åtminstone ett utkast så att man kan sitta och bearbeta texten hela dagen imorgon. På torsdag 10:00 ska PM:et vara inskickat. Störningsmomentet imorgon blir dock seminariet mellan 12-14, men å andra sidan har vi en del frågor att ställa så det kanske är bäst så ändå.

Nu ska jag kolla på one tree hill, heroes och true blood.

Good night

Har suttit uppe och kollat på diverse serier och pluggat ett tag nu. Dags att sova snart kanske?
Kom på en jätterolig sak. Eller ja, roligt är det väl inte, men det är en sån där shit-vad-världen-är-liten-grej som händer ibland.

Jag läste Introduktion i genusstudier på SU i våras. Nu på UU har vi en programansvarig som heter Maria Eriksson som arbetar på Sociologen (vår institution) och jag tyckte att jag kände igen namnet lite grann. Men jag tänkte självklart att Maria Eriksson måste vara det vanligaste namnet någonsin så jag tänkte inte så mycket mer på det. Nu satt jag precis och läste genom min gamla uppsats jag skrev till genusstudierna, och i min referenslista står det självklart ett arbete av just Maria Eriksson. Samma Maria Eriksson som är programansvarig på socionomutbildningen här i Uppsala. Lite småskoj sådär tyckte jag, fast å andra sidan kanske det tyder på att jag borde skaffa mig ett liv om sådana här saker roar mig?

Kvinnoideal & Årsrutiner

Känner mig sjukt seg för tillfället. Det skulle ju i och för sig kunna bero på marängsvissen jag klämde i mig tidigare, men nu ska vi inte vara så negativa :P Det börjar kännas lite som att jag kommer stå framför spegeln lagom till nyårsafton och undra varför dragkedjan på min klänning inte går att stänga helt. Det fungerade ju för en månad sedan. :P Å andra sidan är det faktiskt fritt fram att fläska järnet i november-december! Det är nästan som en självklarhet. De flesta tjejer går runt med sina komplex hela tiden, men två månader varje år förvandlas vi till kakmonster, med betoning på ordet monster. Sen planerar vi noggrannt hur vi ska spendera våren med att hårdbanta och gymma som galningar för att få den där perfekta strandkroppen lagom till sommaren.

Egentligen är det en ganska sjuk årsrutin vi har om man tänker på det...

  • November-December = äta som en gris.
  • Januari = äta upp resterna. Varenda. Liten. Smula.
  • Februari-Mars = vi börjar se stora fläskberg varenda gång vi går förbi spegeln (endast vår egen fantasi, men det är vi för hjärntvättade av mediasamhället för att förstå).
  • April-Maj = Hårdbantning eller åtminstone frenetiskt gymmande. Gaah, solen är på väg!
  • Juni-Juli-Augusti = Vi är smala och fina, dricker mycket vatten och tänker att en liten godisbit gör väl ingenting...
  • September-Oktober = Vi längtar efter lussebullar, pepparkakor, julmust och knäck! GE MIG!!

Det där kanske var lite överdrivet, men det är i stora drag så de flesta tjejer fungerar. Jag gör allt det där, förutom träningen. Dock kan jag jojo-banta en del ibland (vilket är extremt dumt och farligt för kroppen!). Det sjuka är att det har blivit så normalt. Det här är rutin för oss. Vadå farligt att banta? Vaa? Helt sjukt att vi klagar på idealen heeela jävla tiden, men ändå följer vi dem likt slavar.

Jag önskar att jag var en sån där cool tjej som inte brydde sig om vad någon annan tyckte, inte någonsin. Frågan är egentligen om det ens finns någon sådan tjej? Om du finns där ute kan du ju kontakta mig för jag skulle gärna vilja veta hur du gör.

Vinterland .






Dumma blogghysteri!

Usch. Jag känner mig så tråkig och blä. Jag saknar mig själv om det nu låter normalt? Rent bloggmässigt alltså. Jag saknar mitt sätt att skriva, min underliggande entusiasm och mitt brinnande intresse för att dela med mig som fanns i min gamla blogg. Det var bara ett och ett halvt år sedan, men det var också precis innan blogghysterin utvecklades. Det var kul att skriva, jag skrev för min egen skull. Det gör jag till viss del nu också, men det är svårt att inte påverkas av blogghysterin och dess press på en att hela tiden skriva intressanta/lockande inlägg. På den tiden kunde jag helt ärligt säga att min blogg, mitt sätt att skriva och min personlighet var helt unik. Nuförtiden finns det massvis med exakt likadana bloggar och det känns bara som att man är en repris av någonting. En kopia. Trots att man bara är sig själv. Varför måste allt bra och fint förstöras så småningom? Varför kan inte vissa saker bara stanna där de var istället för att utvecklas till någonting överdrivet och jobbigt?

Plugga med bästis


Såhär ser det ut när
jag och Amanda
pluggar tillsammans.
Haha. Fast vi brukar
faktiskt vara rätt duktiga
och disciplinerade,
vilket är helt jävla
otroligt egentligen :P

Söndag

Nu har vi precis varit och handlat lite nödvändigheter. Jäklar vilken snöstorm det är! Det kändes som att jag skulle flyga iväg :P Skönt att komma in i värmen igen i alla fall, och ikväll blir det varm choklad med grädde plus glass med jordgubbar, grädde och chokladsås :D Mys.

Passade på att köpa min absoluta favorit också, skagenröra! Haha, jag blir helt galen ibland när vi går i affären bara för att jag inte äter så mycket kött nu. Helt plötsligt kan jag få värsta suget efter till exempel skagenröra eller lövbiff eller någonting liknande. Då förvandlas affären till en enda stor tjurrusning (läs: jag är tjuren). Men skämt åsido, det är faktiskt väldigt svårt att äta så lite kött som jag har gjort de senaste veckorna, i alla fall när man är så vad vid att göra det dagligen som jag gjorde innan. Det känns tomt på något sätt :P

If I were a boy


Food .




Marängsviss. Löfbiff med pommes. Musse Pigg-rostbröd. Musse Pigg-brödrost.

Kände ett behov av att lägga upp lite random mat-bilder från de senaste veckorna. När jag är nöjd med någon maträtt jag har fixat helt själv brukar jag ta ett kort. Typ som bevis ifall att någon inte tror på mig. Risken att de inte gör det är nämligen stor med tanke på att jag har en tendens att bränna allting. Jag lyckades till exempel bränna bulgur. BULGUR! Fatta hur svårt det måste vara att bränna någonting som endast ska koka i ett visst antal minuter och sedan ställas bort från plattan. Trots detta lyckades jag och det är nästan så att man förtjänar en applåd för att ha uppnått det omöjliga :P

Inget party

Nehe, det blev inget. Jag vet inte om jag överreagerar lite, men det känns så tråkigt att det alltid måste vara någonting speciellt för att man ska träffas. Antingen en fest, ett speciellt tillfälle eller krogen o.s.v. För min del tycker jag inte att det spelar någon roll om det inte kommer mycket folk, om det bara blir "de vanliga". Jag trodde att man hade vänner för att man gillade deras sällskap? Vem vet, jag kanske har alldeles för höga förväntningar.

Men nu ska vi inte vara bittra för det, inflyttningsfesten är flyttad till på fredag istället :)

Kvällen ska istället spenderas med marängsviss och film så jag är nöjd ändå :)

Lördag

Vaknade precis, ganska skönt att sova ute lite :) Är helt igentäppt i näsan vilket har tvingat mig att sova med öppen mun inatt (för att inte dö av andnöd) vilket i sin tur inte har varit bra för min läpp. Det blir så torrt i munnen när man sover med öppen mun, och det gör att ringen svider ännu mer om jag kommer åt den.

Ikväll är det i alla fall inflyttningsfest hos oss :) Det kommer väl inte sådär jättemycket folk, vi får inte plats med så många, men det blir kul ändå :)

Friday night

Nu har jag precis blivit klar med disken. Olof är nere i tvättstugan och fixar (läs: viker min tvätt :P). Ikväll blir det frossarkväll och eventuellt någon film. Jag har ju i och för sig hela första säsongen av 21 Jump Street som jag fick i goodiebagen. Dock säger alla att den är dålig, men jag vill ändå ge den en chans eftersom Johnny Depp är med :P

Har kollat runt lite på internet och verkligen alla sidor med skötselråd angående piercingar säger att man INTE ska ta ut den om det blir en infektion, utan man ska direkt kontakta en piercingstudio. Jag tänkte väl ta mig dit på tisdag och få lite hjälp eftersom jag ändå är luspank nu och inte kan köpa något rengöringsgrejs. Däremot ska jag tvätta med alsolsprit och skölja med klorhexidin (eller vad det nu heter) fram tills på tisdag och hoppas på en förbättring. Kanske ska tugga på en isbit också för att försöka få ner svullnaden på läppen.

Sjukvårdsrådgivningen SUGER!

Usch vad arg jag blir på folk som inte kan bete sig professionellt i sina yrken. En person som jobbar med att hjälpa människor med deras problem, vare sig det är en kurator på en ungdomsmottagning eller en sjuksköterska på sjukvårdsrådgivningen, ska absolut INTE under några omständigheter försöka pracka på mig deras egna personliga åsikter.

Såhär såg mitt samtal till sjukvårdsrådgivningen ut idag:
- Hej! Du har kommit till ??? ??? på sjukvårdsrådgivningen.
- Hej! Jag har en piercing i underläppen som de senaste veckorna har börjat vara. Imorse när jag vaknade hade underläppen svullnat så nu gör det ont nästan hela tiden. Vad ska jag göra?
- Du ska ta ut den och rengöra med alsolsprit tills såret har läkt.

Hittills en fullt normal konversation. MEN:
- Nu är det så att jag inte vill att hålet ska växa igen eftersom jag vill ha kvar piercingen efter att den har läkt. Går det?
- Ja men lilla gumman, min systerdotter höll också på med sånt där när hon var yngre, men det växte hon ifrån. *skrattar* Det kommer du också göra!

... VAFAN? Sen när är det okej för en sjuksköterska att prata nedlåtande till mig som att jag vore ett barn!? För det var precis det hon gjorde, det där sista sa hon med lite bebisaktig röst. Det är otroligt oprofessionellt beteende och jag förstår verkligen inte varför vissa inte får sparken. Ser inte folk att de är olämpliga? Det är samma sak som om en kurator skulle säga till sin klient att hon tycker att det klienten berättar om är dumt och att hon inte borde göra på ett visst sätt.

Jag blir så jävla arg...

Inkompetenta apoteket

Idag är det skola som gäller 10-12 och sedan ska jag och Martina plugga på PM:et så vi får det klart någon gång :P

Helvete vad min läpp är svullen alltså... det har liksom blivit en grop där ringen sitter, en slags inbuckling. Jag ska gå till Blackwell idag (där jag köpte min ring) och fråga dem vad man kan göra. Det är en sak som är väldigt irriterande med Apoteket och liknande, personalen vet ingenting om hur man sköter en piercing. Lite sjukt faktiskt eftersom så många människor ändå har någon form av piercing. Eller så kanske det bara var just hon jag frågade som var lite halvt inkompetent, men stört är det i alla fall!

Spaceman



Gonatt .

90210 - förhandsvisning

Har haft en sjukt trevlig kväll med Alexandra, det känns riktigt bra att vi kan prata med varandra på ett helt annat sätt nu än förut :)

Jag och Alexandra var på Veckorevyns förhandsvisning av nya 90210 ikväll som jag tror har premiär på tv på måndag. De bjöd på popcorn och läsk, samt cheeseburgare från donken och sen fick vi även varsin goodiebag på vägen ut :) Men det roligaste för min del var i alla fall att vi äntligen har börjat kunna prata med varandra på ett helt annat sätt nu än förut, att vi kunde umgås och ha kul tillsammans :) Väldigt snällt av henne att bjuda med mig också :)

Kom hur som helst precis hem, åkte först till hägersten där pappa plockade upp mig med bilen. Skönt när han jobbar sent ibland så att man kan tigga skjuts :P Han skulle även förbi statoil så det blev en french hotdog för min del, plus glass som vi köpte hem. Gud vad jag äter! Kommer antagligen rulla fram inom en snar framtid, men det blir väl mysigt och mjukt nu när det hårda kalla vintern börjar närma sig ;)

Gonatt!

Jag har faktiskt lyckats plugga ikväll. Det är ett mirakel. Jag satt och skrev ner intervjun vi hade inspelad på mobilen på papper. Det är jävligt mycket svårare än man kan tro. Intervjun var på cirka 30 minuter, men det tog mig minst fyra timmar att skriva ner den. Man måste ju vara så himla ordagrann så man trycker på play, lyssnar på max en mening, trycker på stopp, skriver ner meningen och så fortsätter det om och om igen. Hemskt var det, men det känns jävligt skönt nu när det är över! Jag har dock en massa mer pluggande att göra den här veckan, men det fixar jag på torsdag :)

Sen en tid tillbaka

Sen en tid tillbaka har jag varit trött
Försökt att vara allt på samma gång
Så mycket man kan göra och borde och vill
Mitt i allt så ska man räcka till

Sen en tid tillbaka har jag varit tom
Och försökt att hitta spår som leder rätt
Ja det finns så mycket måsten att vara bra på det man kan
Och mitt i allt så ska man vara sann

Jag har ändrat i mitt rum, köpt nya möbler
Och samlat damm på min gitarr
För allting jag skriver det blir ändå för kort
Och allt som är bra med mig har jag förmågan att glömma bort

Sen en tid tillbaka har jag varit tyst
Och försökt att känna efter hur det känns
Ja man gör som alla andra och försöker att bli van
Men jag har tröttnat på att vara likadan

Sen en tid tillbaka har jag känt mig svag
Och försökt att vara nån till lags
Ja man kämpar för en plats som passar både här och där
Och snart har man glömt vem man är

Och jag har ändrat i mitt rum, köpt nya möbler
Och samlat damm på min gitarr
För allting jag skriver det blir ändå för kort
Och allt som är bra med mig har jag förmågan att glömma bort

Sen en tid tillbaka har jag tänkt såhär
Och insett att jag måste börja om
Ja jag har kämpat för en plats som passar både här och där
Men snart ska jag hitta den jag är

Tisdag

Olof står i köket och lagar mat medan jag ligger här och slöar framför datorn. Jag känner mig lite kass faktiskt :P

Det känns lite jobbigt med skolan just nu. Av någon anledning känner jag mig omotiverad, tömd på energi. Det är inte kul alls när jag vet att jag har hur mycket som helst att göra, men samtidigt gör den vetskapen att jag blir ännu mer omotiverad. Jag får fan ta tag i mig själv! Det här går inte! Usch.

The love of my life!

Jag är kär. Jag har inte hört en lika vacker röst sen jag var liten och hittade mammas Lisa Ekdahl-skivor. Melissa Horn heter hon. Hennes röst låter som Lisa Ekdahls, men med en renare ton. Gud så vackert det är! Lyssna!

Måndag

Nu har jag precis klämt i mig några mackor eftersom jag på något sätt lyckades glömma bort att äta lunch. Hade föreläsning mellan tolv och tre, men jag drog redan i pausen för våran föreläsare är verkligen ett sömnpiller! Åkte hur som helst hem och sen drog jag och Olof till Willy's för att storhandla lite :)

Planen ikväll är antagligen att plugga, ska verkligen försöka hålla mig till det också... Önska mig lycka till! :P

Illamående

Usch och fy. Jag mår skit. Visst att jag har gått runt med lite av en sån där bakiskänsla i magen hela dagen, men när jag gick av tåget i Uppsala trodde jag fan att jag skulle spy. Det var flera år sen sist jag blev åksjuk, men jag kommer ihåg att jag brukade bli det väldigt lätt. Jobbigt om det har kommit tillbaka :(

Nu är vi i alla fall äntligen hemma igen. Jag tvingade Olof att följa med mig till donken innan vi åkte hem, av någon anledning brukar jag må bättre av riktigt fet mat. Inte för att det hjälpte särskilt mycket den här gången, men det skadar aldrig att försöka. Ikväll skulle jag egentligen ha pluggat, och jag är klar med ungefär hälften, men jag känner att jag klarar inte av att koncentrera mig ordentligt när jag mår såhär. Jag gör hellre ett ordentligt arbete imorgon än ett halvdant idag. Därför avslutar jag istället kvällen med överblivna kakor från pappas kalas (som mamma var snäll nog att packa ner åt mig) och tv. Det är så det ska vara på söndagar :)

Söndag

Just nu sitter mamma och pappa och intervjuar killen som kanske ska jobba med Kalle framöver. Han verkar jättetrevlig så jag hoppas att de väljer honom :)

I övrigt har jag hur mycket plugg som helst så jag tänkte börja röra mig hemåt (läs: Uppsala) om en timme. Lättare att plugga där. Det känns lite konstigt och ångestfyllt att åka "hem" när jag fortfarande känner att det här är mitt hem. Men men, som jag har sagt tidigare antar jag att det är fullt normalt att ha lite separationsångest första gången man flyttar hemifrån.

Alkohol vs. balanssinnet

En bakis Ronja kommer lastad med... apelsinjuice i mängder.
Lite segare, lite tyngre huvud.

Men hur som helst hade jag jättetrevligt igår på Treat, satt och pratade en massa med Alexandra och vi kommer faktiskt riktigt bra överens vilket var trevligt att inse :)

Av någon anledning lyckades jag hälla i mig några glas vin för mycket. Eller alltså, jag drack kanske fem-sex stycken vilket i sig inte är så farligt, men med tanke på hastigheten jag drack i och det faktum att jag endast hade ätit tårta och kakor innan så blev resultatet inte sådär jättelyckat :P Däremot hade jag jättekul och jag blev aldrig spy-full vilket jag tackar gudarna för! :)

En läskig sak som jag har märkt med mig själv på fyllan är dock att det spelar inte längre någon roll hur mycket jag dricker eller hur full jag är, mitt balanssinne kan svika totalt bara sådär. Jag förstår verkligen inte, det är skitläskigt. Helt plötsligt, även om jag bara är lite salongsberusad kan jag börja vingla som en dåre eller inte stå still. Det är faktiskt läskigt på riktigt för jag känner aldrig att mängden alkohol matchar förlusten av balanssinnet. Någon som har en förklaring?


One more


Saturday night

Nostalgi-musik. Krogen ikväll.


Radion spelar Johnny Cash

Har precis varit nere på konditoriet i centrum och köpt tårtor med pappa. Det blir släktkalas idag vid ett, men tills dess tänkte jag sitta här och slöa lite framför datorn :)

Bjuder på en skön låt så hörs vi senare :)

What to do?

Känner mig lite sådär småtrött, men ändå rätt hyper. Övertrött är väl ett ganska passande ord. Jag vill köpa ett par skor för över 3000 spänn. Spara pengar får jag göra. Å andra sidan vill jag ut och resa också, men jag vet inte vad som känns mer som en investering? Ett par stövlar jag kommer använda i flera år eller en resa med minnen för livet? Svårt val faktiskt. Egentligen är jag en stor tönt om det här är mitt största problem just nu. Tur att det inte är det då.

Pappa verkade i alla fall glad idag :) Vi kollade på någon apseg film med Kevin Costner, regisserad av Kevin Costner. Man borde ju ha sett varningslampan redan där, men nej. Å andra sidan fyllde ju pappa år så då får man vara lite snäll :)

Det brinner!

Olof sa tidigare ikväll att det brann i huset mittemot honom (läs: mittemot hans föräldrars lägenhet) och jag tänkte väl inte så mycket mer på det. Det var tills Olof skickade ett mms till mig där man såg hur alla sex våningar i huset brann till max. Sen säger mamma att de pratar om det på nyheterna. Sjukt :/

14 November

Nu är jag i Stockholm hemma hos mor och far. Vi har käkat tacos och köpt tårta eftersom pappa fyller 51 år idag :) Himla många som fyller år idag. Pappa, faster Elizabeth, Alexandra, Astrid Lindgren, prins Charles och säkert massa fler. Grattis till alla i alla fall! :)

Det känns så jäkla konstigt att vara här utan att bo här. Att mitt hem sen sju år tillbaka inte längre är mitt hem. Det kändes skitskumt att packa kläder och grejer för att åka hit. Det brukar ju vara tvärtom. Fick lite ångest när jag satt på tåget bara för att jag insåg att jag faktiskt inte bor här längre. Jag antar att det är vanligt att känna lite så första gången man flyttar hemifrån, men det är ändå väldigt jobbigt.

Nu ska vi inte bli deprimerade här! Tänkte bara meddela att jag inte kommer uppdatera särskilt mycket förrän typ söndag. Kanske :P

Duktiga Ronja

Nu känner jag mig sådär superduktig som har städat köket :) Det såg lite ut som ett bombnedslag innan, men nu är det hur fint som helst, det ska bara dammsugas lite.

Tänkte gå ner till affären och handla lite mat snart, men vi får se om jag kanske väntar tills Olof kommer hem. Han slutade nu vid fyra så det borde inte ta så lång tid. Det är tråkigt att handla själv :P

Broken wings


Torsdag

Idag har jag absolut ingenting planerat. Ska försöka få tag på en kurator på vårdcentralen typ. I övrigt ska jag bara ta det lugnt :) Vaknade kvar över tolv idag av att Olof kom in och frågade om inte jag skulle gå upp snart... Kan man inte få sova ut någon gång? :P

Onsdag

Har precis haft finbesök bestående av Therese :) Det känns som att man märker ganska snabbt om någon är värd att slösa energi på och med Therese känns det som det. Jag har redan öppnat upp mig väldigt mycket för henne, berättat saker som det tog flera månader om inte mer innan jag berättade för mina andra vänner. Det är skönt att ha en sån person i skolan, någon man kan lita på :)

Nu ska jag och Olof glo på film och äta mentos. Good times :)

När säger man nej?

Jag började tänka på en sak idag. Jag har gått hos en kurator på en ungdomsmottagning i Stockholm för att lära mig hantera stress och framförallt använda ordet "nej" oftare.

Idag skulle jag egentligen ha gått på en föreläsning i skolan, men Amanda ville mötas i Stockholm och gå runt på stan. Med tanke på den jobbiga perioden jag och Amanda hade nyligen och det faktum att allt faktiskt är så mycket bättre nu vill jag verkligen ta vara på den tiden vi har tillsammans, och de stunder båda faktiskt hinner träffas. Men trots det fick jag ångest för att jag inte gick till skolan som jag egentligen borde. Då undrar jag; Vad är det jag egentligen ska säga nej till? Det jag verkligen vill göra eller det jag borde/måste göra? Ska jag prioritera mitt ansvar eller mina vänner? Mina vänner är allt för mig, det allra viktigaste och bästa i mitt liv. Så vad gör man i en sådan situation?

Nyårsklänningen!


När jag var i stan idag (läs: Stockholm) med Amanda var vi inne på Gina Tricot eftersom hon hade ett presentkort där som hon ville göra sig av med. Jag hade inte planerat att köpa någonting alls, men när jag såg den här var det verkligen kärlek vid första ögonkastet. Den är sjukt mycket snyggare i verkligheten, och framförallt när den sitter på :) Det här får bli min nyårsklänning. Illa om jag blir inringd av jouren på nyår, men jag får väl ta med mig ett par mjukisbyxor i väskan eller nåt :)

Tisdag

Ingen skola alls idag. Tisdag också vilket för min del innebär nya avsnitt av one tree hill, gossip girl och heroes. Entourage fixade Olof så det ska vi också kolla på senare. Plus att True Blood redan fanns uppe igår så den är avklarad :)

Jag sov faktiskt till kvart i tolv idag. Det är inte vanligt alls. Även om jag sover länge så brukar jag börja vakna till en gång i halvtimmen från typ åtta på morgonen, men nu sov jag verkligen rakt igenom hela natten fram till kvart i tolv. Jag antar att det har med vintern att göra, man behöver ju sova mer vid den här tiden på året.

Måndag

Nu har jag precis klämt i mig rostmackor med marmelad och en stor kopp te. Mysigt såhär i höstmörkret :)

Jag hade skola 12-15 idag, sen åkte jag förbi Preem-macken som ligger några hundra meter härifrån och hämtade ut ett paket som innehöll pappas födelsedagspresent :) Han fyller nämligen år nu på fredag.
Hur som helst har det verkligen varit pissväder idag. Det spöregnade när jag skulle hem efter skolan och jag råkade trampa i en vattenpöl så mina stövlar är genomblöta nu. Suck. Det regnade inte på vägen till skolan, men hade jag vetat om vädret hade jag definitivt tagit på mig mina rosa gummistövlar!

Nu är det dags för mig att resa på arslet eftersom vi har ett berg med disk som måste tas itu med. Egentligen är det Olofs tur att diska idag, men jag ska hjälpa honom lite eftersom den här högen verkligen inte är att leka med.

I wish I could follow you

Vackert .


Mitt första presentkort!


Nu har jag beställt mitt allra första presentkort från
Gratisbio :) Det tog sin lilla tid att samla ihop alla poäng eftersom jag inte har över tusen läsare om dagen som kan registrera sig via mig :P Ville heller inte beställa saker från ellos, halens eller nelly bara för att få poäng, då skulle man ju inte tjäna någonting på det där presentkortet sen :P Jag är i alla fall glad att såna här sidor faktiskt fungerar på riktigt, och snart får jag hem mitt presentkort på 300:- på SIBA som jag ska köpa en datorväska för :)

WALL-E


Har precis kollat på WALL-E, bästa Pixar-filmen sen Toy Story! Fantastiskt hur de fick till humorn och "mänskligheten" i robotarna, och för att inte tala om kärlekshistorien mellan Wall-E och Eve som var sjukt bra och detaljerad. Helt klart den bästa datoranimerade filmen jag någonsin har sett :)

When they cut me open



Min favorit just nu. The Killers - Spaceman

Fall for anything


Söndag

Olof har precis gjort te. Mysigt :) Sitter här och slötittar på Singing Bee. Aptråkigt program :/ Vi tänkte antagligen glo på någon film lite senare, jag börjar inte skolan förrän tolv imorgon och Olof är helt ledig :)

Funny story

Har precis följt Amanda till bussen och nu är det nog dags för frukost snart. Det var jättemysigt igår, vi drack några groggar, kollade på lite film och käkade brownies :)

Tänkte berätta en jävligt creepy/rolig grej som hände häromdagen. Det kommer en tant och ringer på dörren medan jag står ute och röker så Olof öppnar och tydligen hette hon Löfgren i efternamn (precis som jag) och hade råkat få min post. Sen frågade hon Olof om det var han som hette Morian och om han kände någon Stig Morian. Stig Morian är Olofs farbror så tanten berättade att hennes systers son typ var någon utomäktenskaplig unge till Stig Morian.

Jag tycker i alla fall att det var en jävla slump att hon dels skulle bo i samma hus som oss, och i samma trappuppgång. Världen är läskigt liten ibland! Vem hade trott att någon halvsläkting till Olof skulle bo i just det lägenhetshuset vi flyttade till i Uppsala? :P Första tanken var; "Shit! Tänk om vi är släkt...", (med tanke på slumpen med efternamnen) men så illa är det nog inte :P

Going to the city

Ska strax ta mig ner till bussen för att åka till Stockholm. Ska möta Amanda och sen ska hon komma hit ikväll :) Tänkte typ dränka mina sorger i några glas vin ;)

This town has got the youth of me


Worst day of my life

Först och främst hade jag omtenta idag 09:00, skulle gå upp 07:00. Therese ringer mig vid 08:01 och frågar varför jag inte sitter på bussen... PANIK! Jag tror att jag skrek fula svärord cirka 20 gånger innan jag ringde Gunilla som kom och hämtade mig med bilen. Sen när jag väl fick provet i handen var det självklart bara frågor som jag inte hade pluggat på. Jag hade pluggat på gamla tentor och så, men de grejerna var verkligen inte med där. Sjukt jobbigt. Jag kände bara att allt gick åt helvete. Skrev det jag kunde och gick därifrån efter en timme. Suck.

Förhoppningsvis kommer Amanda hit senare, höjdpunkten på min dag :)

Fredag

Det gick jättebra i skolan idag, som tur var hade Martina kommit på ett jättebra ämne! Hon hade till och med drömt att vi gjorde hela arbetet och typ vann Nobelpris :) Det ni!

Efter seminariet mötte jag upp Therese och vi satt i skolan och pluggade ett tag, sen gick vi och mötte Olof o traskade ner till Max för lite mat. Sen åkte jag och Therese hem till henne för att plugga ännu mera (vi har ju omtenta imorgon), och jag kom väl hem för typ en timme sen eller nåt.

Ikväll blir det film, julmust, popcorn och glass :) Sen ska jag sova eftersom jag måste upp aptidigt imorgon. Det låter väl som en rolig fredag? :P

Bra ämnen?

Nu sitter jag mest här och försöker komma på ett bra ämne som vi ska skriva forsknings-PM om. Det är verkligen apsvårt att välja någonting när man i stort sett får välja vad som helst. Lite regler och struktur hade passat bra. Men men, om jag inte kommer på någonting intressant får jag väl hoppas på att Martina har gjort det när vi ses imorgon.

Dagen har faktiskt spenderats inomhus. Förutom ett antal rökpauser på balkongen, men i övrigt inte ett steg utanför ytterdörren. Eller jo, jag gick ner till porten och öppnade åt Therese förut, men ni fattar vad jag menar :P

Vi lunch var Rickard här och umgicks lite med Olof, jag var lite osocial eftersom jag kollade på Våra bästa år :P Haha. Sen kom Therese hit lite senare och hon färgade mitt hår, käkade middag med oss och sen pluggade vi lite. Hon gick för någon halvtimme sen så nu tänkte jag väl glo lite på tv och sen sova typ.

We can breathe again


Torsdag

Vaknade för ungefär en halvtimme sen. Skönt :) Gick ut i köket för att göra frukost där två kokta ägg väntade på mig, trevligt att ha en snäll rumskompis :) För tillfället sitter jag och kollar på Jay Leno på femman, ska väl börja göra mig iordning snart eller någonting åt det hållet.

Plugg, hårfärgning och ett nytt liv

Nu har jag pluggat järnet i cirkus två-tre timmar. Det känns jävligt skönt, men än är det en bit kvar. Jag har dock ingen skola imorgon så jag ska försöka fokusera på omtentan ännu mer då. Fast förhoppningsvis kommer Therese över och färgar mitt hår (utväxten) någon gång på eftermiddagen så då tar jag nog en liten paus :P

Fan vad skönt det känns med nya lägenheten. Att hitta ett ställe som känns så "hemma" på något sätt, men jag antar att Olof har bidragit rätt mycket till den bekvämlighets-/trygghetskänslan. Det är alltid lättare att ta med en liten del av sitt gamla liv när man ska börja ett helt nytt, som i mitt fall då en vän. Hur som helst tror jag att det äntligen börjar sjunka in att jag faktiskt bor här nu. Det har känts lite som att jag bara är på besök eller typ lägenhetsvakt och att jag kommer åka "hem" snart igen, och det känns fortfarande lite så, men det börjar sakta med säkert avta. Hoppas att jag inte får en panikattack eller någonting när jag inser fullt ut att det här faktiskt är mitt hem nu.

Beställde förresten linnet i inlägget nedan. Jag kände att jag har varit duktig och pluggat så någonting måste jag få unna mig :)

Sleep tight, don't let the bedbugs bite.

Mickey Mouse


Sjukt snyggt linne från Nelly.com :)

And the winner is


Barack Obama blev inatt USA's nya president vilket är ett stort historiskt ögonblick :) Nu kan jag säga till mina barnbarn att jag satt uppe hela natten och såg på valvakan och följde den första svarta presidentkandidatens resa på väg till att göra historia :P

Mittemellan natt och morgon

Sitter mest och halvsover för tillfället. Olof verkar ha gett upp, han sover i alla fall nu. Jag tänkte skippa skolan imorgon och plugga till omtentan istället så jag ska stanna uppe och kolla på hela skiten. Det känns lite onödigt att gå och lägga sig nu när det snart är slut. Dock är det egentligen redan "slut" eftersom Barack Obama nu har fått över 270 såna där elektorsröster vilket innebär att han är USA's nya president :)

03:12

Vaknade precis efter en välbehövd powernap. Sov i en timme ungefär. Nu är jag tillbaka, fortfarande ganska trött faktiskt :P

Det verkar gå bra för Obama :)

The streets of Philadelphia


Du sålde våra hjärtan

Nostalgi.


Tisdag

Sitter här och halvsover lite framför datorn. Ikväll ska vi som sagt glo på valvakan, men frågan är ju hur länge vi egentligen kommer orka sitta uppe :P

Imorgon är det skola mellan 10-14, sen ska jag hem och plugga som fan. Har omtenta på lördag 09:00. Jag var bara 1,5 poäng ifrån godkänt på det förra provet, så om jag bara pluggar liiite extra borde det nog gå bra :)

The crazy roommate


Olof leker madrassmonster! Eller så ville han helt enkelt inte vara med på bild och tog till drastiska åtgärder för att föhindra det.


Här däremot lyckades jag fånga honom på kort. Vet dock inte vad dealen är med hans min :P

Pictures .


Såhär ser mitt sovrum ut :) Behöver nog skaffa ett sängöverkast eftersom täcket är för litet för madrassen :P


Såhär ser Olofs sovrum/vardagsrummet ut.

Vem är bäst på att packa upp? :P

Valvaka inatt

Det har varit en rätt händelserik dag idag faktiskt. Gick upp vid elva och började skolan ett. Hade PPU-seminare mellan 13-15. När jag var på väg till skolan gick jag förbi Therese (hon bor bara en bit bort) och kollade lite på tv medan hon käkade frukost och gjorde sig iordning. Sen efter skolan tog hon och jag bussen till Västertorg och handlade lite mat. Efter det kom Olof med Rickard i släptåg, de hade gått ända från stan hem till oss. Det är en jävligt lång bit kan jag säga, Olof såg ut som Rudolf med röda mulen :P

Efter att Rickard hade varit här och kollat in lägenheten lite åt jag och Olof middag, sen fixade han tv:n i mitt sovrum så att jag inte blir helt galen. Typ. Nu har vi precis kommit hem från affären där vi köpte ingredienser till smoothies (jag har kommit på världens godaste som jag ska lägga upp receptet på någon dag framöver). Sen har vi även julmust. Vi tänkte att eftersom vi ska sitta uppe och kolla på valvakan med Filip och Fredrik hela natten måste vi ju ha någonting gott också :) Fast jag tvivlar starkt på att vi orkar sitta uppe hela natten, vi får se hur det går helt enkelt :P

Ny header

Det blev en ny header. Jag fick ett ryck och kände mig motiverad till att hålla på lite med photoshop, vilket inte har hänt alls på sista halvåret ungefär. Ibland tappar man gnistan, men nu känns det som att jag har fått tillbaka den. Sen har jag fått en del klagomål på att min blogg är i gråskala och att det ser "tråkigt" ut. Ja, kanske det, men jag gillar att ha allt runtomkring i gråskala så att när jag lägger upp fina bilder i inläggen sticker dem ut :)
Hur som helst var det dags att byta header eftersom jag faktiskt är blondin nu och på de gamla bilderna var jag rödhårig. Ibland behöver man lite ombyte :)

Talk

Olof sitter och poppar Coldplay på sin stationära. Vi sitter i varsin ända av rummet med varsin stor kopp te i handen och surfar på varsin dator. Mysigt :)


Good times

Har en massa bilder att lägga upp, men jag orkar inte leta efter sladden just nu :P Vardagsrummet är en stor jävla röra, men det är bara för att all Olofs packning står här inne. Sådär halvt uppackad så det hänger saker ur flyttkartongerna och det ligger stora klädhögar både i soffan och i hans säng. Men det blir nog fint såsmåningom :)

Idag var jag först i skolan mellan 12-15, sen mötte jag Olof och vi gick ner på stan där det skulle inhandlas en tekanna, muggar och askkopp. Askkoppar är verkligen svåra att hitta, men jag tror det beror på att Sverige börjar bli mer anti-rökning, vilket är hur bra som helst i sig, men om man vill köpa en askkopp och ta död på sig själv är det väl ens eget ansvar? Man köper ju åtminstone en askkopp istället för att slänga fimpar på marken. Miljövänligt värre ;) Hur som helst hittade jag en fin en i en sån där krimskramsbutik. Köpte tekanna och fina koppar på DUKA där jag hade ett presentkort från när jag tog studenten. Fint.
Sen lyxade vi till det lite och käkade middag på Max :P Studentlivet är verkligen inte lyxigt någonstans, men det funkar. Jag är sjukt nöjd med lägenheten, läget, skolan, min rumskamrat. Ja, allt. Det känns som att alla bitar håller på att falla på plats :)


Nya lägenheten

Nu sitter jag här i nya lägenheten och bara slappar :) Jag har redan packat upp alla mina flyttkartonger medan Olof segar efter som vanligt :P
Vi var nyss nere i Västertorg centrum och handlade mat o grejer. Man börjar ju nästan känna sig vuxen :P

Ska lägga upp lite bilder på stället sen när vi kommit iordning lite bättre :)

Packning pågår

Nu börjar det kännas lite att man faktiskt ska flytta hemifrån. Allra första gången dessutom. Men det känns i alla fall skönt att inte flytta helt själv, att ha en kompis med sig :) Speciellt när man flyttar till en helt annan stad. Normalt sett brukar ju folk åtminstone flytta inom den staden de bor i när de flyttar första gången. Men nej, inte jag, jag måste självklart flytta ända till Uppsala... å andra sidan tar det bara 40 minuter med SJ-tåget från Uppsala till Stockholm så jag kommer ju komma "hem" en del och hälsa på :)