Sleep tight and don't let the bedbugs bite



Nu har Therese varit här och hjälpt mig med packningen. Eller ja, hon höll mig sällskap medan jag packade. Det var himla mysigt :)

Imorgon tänkte jag skriva klart de sista artikelreferaten och sen är det PPU 13-15. Efter det ska jag träffa min grupp så att vi blir klara med vårt PM någon gång. När vi är klara med det måste jag skynda mig hem och göra mig iordning eftersom vi ska ut och fira Åsa som fyller år i veckan. Det är mycket just nu!

Just because I'm losing doesn't mean I'm lost



Just nu är jag helt sjukt uttråkad. Det känns lite som att jag samlar mig inför all stress som kommer de närmsta dagarna. Nu är i alla fall min del av PM:et färdig och ivägskickad till de andra i gruppen. Tvättstugan börjar alldeles strax och ikväll ska det packas. Imorgon firar vi Åsa och på onsdag kommer Åsa och hjälper mig med ännu mer packning. På torsdag har jag seminarie och sen ska jag skynda mig till Stockholm för att gå på min kusin Johannas studentmottagning. Så får vi inte glömma att jobbet börjar på måndag. Det är mycket nu, men det känns ändå rätt bra i grund och botten eftersom jag vet att jag har tagit rätt beslut :)

Just another manic monday


Det här är vad jag sysslar med just nu. Plugg. Somnade runt tre inatt och vaknade pigg som fan runt åtta imorse. Hur går det ihop liksom? Jag lär vara död om några timmar. Men det känns ändå skönt att ha åstadkommit någonting innan klockan tio på morgonen, nu vet jag hur vuxna människor känner sig.

Idag har jag tvättstuga 13:00 och sen ikväll kommer Therese hit och hjälper mig packa ihop lägenheten :)

Söndag

Jag glömde faktiskt helt bort bloggen idag. Det känns ganska skönt :) Det har hursomhelst inte varit en särskilt innehållsrik dag ändå. Jag vaknade runt tolv och sen dess har jag varvat plugg med packning och diverse måltider. Jag försöker packa ihop hela mitt rum till på onsdag vilket är ganska stressigt eftersom jag även har ett PM och två referat att skriva klart till på onsdag. Plus att tisdagen går bort eftersom jag kommer att spendera i stort sett hela dagen i skolan. Eh, någon som vill byta liv med mig? Det blev liksom allt på en gång och jag har ungefär tre dagar på mig. Lyckat.

Imorgon blir det tvättstuga och packning, samt PM-skrivande.

Mitt i natten



Det kan vara så att jag borde gå och lägga mig nu. Fick lite mitt-i-natten-inspiration och gjorde om designen på min blogg. Jag är inte hundra procent nöjd riktigt ännu, eller jag är rättare sagt alldeles för övertrött för att avgöra den saken just nu. Tänkte ta en cigg, sova och se hur jag känner imorgon. Gonatt/godmorgon/whatever!

...

Godis till frukost, glass till lunch, frukost till middag och jag ska vara i skolan 21:00. Plus att det är lördag. Är det någon mer än jag som tycker att det här känns lite konstigt?

Youth in Revolt



För det första tycker jag väldigt mycket om Michael Cera. Han personifierar verkligen en lite bortkommen och tafatt tonåring i nästan alla sina roller och det är helt okej för han gör det så himla bra.

Jag tror att jag lätt fastnar för filmer som Youth in Revolt, Juno, Superbad etc. eftersom dessa filmer ger mig hopp om en ny generation av the brat pack. Filmer som kretsar kring tonåringar och deras problem med samma återkommande skådespelargäng, men i en ny och lite mer tidsenlig tappning. Det känns sjukt bra!

För att återgå till just den här filmen så var den väl lite svår att relatera till i själva handlingen, men det genomgående temat var ändå allt det där man går igenom i tonåren; första kärleken, bli av med oskulden, att vara/uppfattas som cool eller töntig. Det är en charmig film och de har lyckats samla ihop ett bra gäng med skådisar. Bland annat är galningen från Armageddon med (han som blir koko i huvudet när de är i rymden). Se den!

Good morning sunshine


Jättegott te med smak av vanilj/rabarber.

Gick inte och la mig förrän runt fyra inatt så det är inte särskilt konstigt att jag vaknade såhär sent. Ganska skönt att sova länge, men man känner ändå att man har missat halva dagen. Det jobbiga just nu är att jag ska plugga ganska mycket idag, men koncentrationsförmågan är inte sådär jättebra när jag bara sitter i min säng med datorn i knät. Helst av allt skulle jag vilja gå och sätta mig i skolan, men jag har inte något passerkort så det är kört. Jag funderar på att kanske gå och sätta mig i köket, men då har jag inte något internet. Suck.

When the night has come

Klockan är mitt i natten och jag känner att jag inte riktigt vill gå och lägga mig ännu. Funderar på att se en till film eller kanske kolla lite på tv, men nej, jag bestämmer mig för att plugga lite! Ibland känner jag mig så jävla duktig! Nu har jag suttit här och läst PM och redigerat och hållt på så nu förtjänar jag att titta lite på tv och kanske spela lite spindelharpan. Tänkte även dricka lite läsk och äta upp min choklad. Fan vilket spännande och oerhört intressant liv jag lever! ;)

You wanted something beautiful, you wished for something true



Träffade Amanda i stan förra torsdagen. Hängde lite på hennes skolavslutning där vi sjöng den blomstertid nu kommer och alla andra tillhörande låtar samt åt tårta. Det var jättemysigt och en riktigt nostalgitripp. Efter det gick vi runt på stan, hängde lite i solen och pratade om allt möjligt.

Det är jobbigt det här med Amanda. Hon är min äldsta vän och hon betyder verkligen hur mycket som helst för mig, men det är någonting som gör att vi nästan aldrig har tid att ses. Nu har hon flyttat till Småland och jag flyttar snart till Stockholm. Vi har en sån där vänskap som gör att det kan gå väldigt lång tid mellan att vi ses, men vi är ändå lika tighta när vi väl gör det. Jag är väldigt glad över att det är så, men samtidigt hade det varit trevligt att ha henne i närheten.

Shop til you drop


Dagens shopping.

Jag har varit ganska frånvarande de senaste dagarna, minns inte ens när jag skrev sist. Jag bestämde mig för att ta en liten paus eftersom jag inte kände att det jag skrev var särskilt vettigt eller nödvändigt. Min inspiration var liksom helt bortblåst och jag skrev bara för skrivandets skull. Nu kör vi igen, men jag vet inte om det kommer hålla.

Idag har jag varit nere på stan med Olof och shoppat lite. Han köpte jobbskor och jag köpte en tjocktröja på Monki och ett linne på Carlings. Dagen avslutades med Subway där jag la märke till att de säljer presentkort (tips inför min födelsedag!).

Eftersom gårkvällen innehöll middag på Snärkes och dans/alkohol på Stocken blir det en lugn kväll för mig. Jag har ett halvt paket glass i frysen och några filmer på datorn att underhålla mig med. Tänkte även gå och handla snart så det kanske följer med en godispåse eller nåt. Man vet aldrig :)

'Cause I'm driving one of your cars


Den här bilen har stått på parkeringen utanför mig i minst en vecka nu. Varför kommer ingen och tar bort den? Jag tycker mest synd om bilden bredvid som har fått lida på köpet. Stackarn.

Jag har inte så mycket att komma med idag. Det är mycket på gång i mitt huvud just nu.

Where the people are happy with their broken hearts


Wow, djungeltrumman is the shit! Berättade för en korridorskompis att jag ska flytta och nu vet minst halva korridoren om det. Folk kommer fram till mig och säger "Jag hörde att du ska flytta!" och jag blir liksom lite fascinerad över hur snabbt ryktet sprider sig. Det känns spännande, och även ganska skönt att slippa berätta det själv. Idag kom Daria fram till mig och frågade om det var sant att jag skulle flytta och att hon tyckte att det var synd och så. Det som gjorde mig glad var att hon verkligen menade det. Detta innebär med andra ord att folk tycker om mig här i korridoren, vilket egentligen kanske inte är så konstigt, men det är inte vad jag förväntade mig. Jag ser mig själv som en ganska tyst och tillbakadragen person som egentligen inte utbyter mer än tvåordsmeningar med några andra än Olof, Rickard eller Sandra i den här korridoren. Även om det är så är det tydligen inte intrycket folk har fått av mig och det gör mig glad. Det känns fint att jag inte har passerat obemärkt förbi och att jag har gjort någon form av intryck på folk. Det värmer i hjärtat.

Nu: middag!

Fredag

Jag känner mig ovanligt utvilad för att inte vara utvilad. Igår när jag skulle somna mådde jag så illa att jag var tvungen att sätta mig på badrumsgolvet i typ en halvtimme (för att vara nära toaletten). Det slutade med att jag la mig i sängen med alla kläder på och en hink bredvid. Jag vet inte varför, men det kändes tryggare att vara påklädd av någon anledning. Kanske för att kunna springa till toaletten eller nåt.

Idag ska jag möta min seminariegrupp 13:00. Jag ska göra en matlåda så att jag kan sitta kvar i skolan jättesent. Det känns som att jag lika gärna kan göra klart så mycket som möjligt nu så att jag slipper stressa senare.

Personangrepp, påhopp och fula ord

Jag brukar inte ha som vana att läsa bloggkommentarer i andra bloggar, men överallt på internet verkar det som att så fort man tycker illa om någon eller inte håller med den personen så skriver man en kommentar i STORA BOKSTÄVER som innehåller ordet "hora". Jag vet inte om det beror på att majoriteten av bloggläsare är under 18 år och kanske inte riktigt har mognat ännu. Jag hoppas nästan det eftersom jag på något sätt skulle bli ännu mer besviken om det faktiskt är vuxna tjejer som sitter och trycker ner varandra på det här sättet.

Oavsett ålder blir jag ledsen och framförallt besviken när jag läser sådana kommentarer. Varför ska tjejer klanka ner på varandra i form av personangrepp? Ful, äcklig, hora, tjock o.s.v. Vad får vi ut av det egentligen? Varför kan man inte istället skriva en kommentar som förklarar varför man inte håller med om en viss åsikt så att personen kan få sig en tankeställare. Att skriva hatfulla kommentarer som syftar på att trycka ner en persons självförtroende i botten ger oss inte någonting. Känner man sig som en bättre människa när man vet att man medvetet försöker förstöra en annan människa från grunden? Är man så himla mycket bättre än den människa som hade en "dålig" åsikt? Jag skulle snarare säga att det är lika illa om inte värre.

Mitt intryck av påhopp likt de ovan är att det är någonting som sker i en situation där man känner sig maktlös. Jag kan tänka mig att man eventuellt börjar skrika fula saker till någon när man känner att det inte finns någonting annat kvar att göra, när man känner att man inte har ett uns kontroll över situationen. Det kallas panik. Däremot är det inte en sådan situation när du sitter framför datorn och läser en blogg. Du är i en lugn miljö och om du tänker efter i två sekunder inser du att du har all makt i världen, det gäller bara att utnyttja den på rätt sätt. Detta sätt skulle kunna vara att ge konstruktiv kritik.

Jag vet inte vad jag vill få ut av det här inlägget eftersom jag inte har särskilt mycket läsare som jag kan påverka. Det är inte heller så att jag är den första som tar upp det här med konstruktiv kritik vs. påhopp. Däremot är det här någonting jag känner ganska starkt för, dels eftersom jag anser att vi tjejer måste sluta kasta skit på varandra. Ibland undrar jag om inte tjejer är bättre på att förtrycka tjejer än vad killar är på att förtrycka tjejer. Det är helt enkelt inte okej. Det spelar egentligen inte heller någon roll huruvida vi är tjejer eller killar eller någonting annat, vi är alla människor och förtjänar inte att behandlas på ett sådant sätt. Att säga att någon förtjänar det för att de borde ha tänkt på konsekvenserna innan de skrev det de skrev är rent ut sagt korkat. Menar folk på riktigt att bara för att en person har uttryckt sig på ett dumt sätt så har man rätt att lyncha henne/honom psykiskt? Ett sådant tankesätt är inte hälsosamt för någon.

Anledningen till att jag tar upp det här som en fråga gällande tjejer snarare än killar är för att jag tänker på de ideal och den press som finns bland unga tjejer idag. Jag är säker på att det finns liknande utseendefixeringar bland killar, men jag är inte kille så jag känner mig inte bekväm i att uttala mig om den saken. Det jag kan prata om är att tjejer växer upp i ett samhälle där det finns extrem utseendefixering överallt i media angående hur tjejer ska se ut. Dessa ideal är inte hälsosamma. Därav blir det fel när vi tjejer sitter och klagar på varandra i form av skällsord som handlar om just utseende. Vad får man egentligen ut av att kalla någon dessa skällsord?

Jag förstår verkligen inte det här. Nu har jag fått skrivkramp i handleden så med detta avslutar jag diskussionen och går och lägger mig. Gonatt!

Polkagris


Nämen ojsan! Det blev visst godis idag igen.. höhö. Jag orkar inte bry mig om att äta nyttigt bla bla bla. Dock behöver jag få in en rutin med motion eftersom min kropp egentligen inte mår sådär jättebra av att ha varit en soffpotatis i snart 22 år. Jag har väldigt svårt att få in en sådan rutin, har försökt många gånger och misslyckats. Därför känns det dumt att börja nu när mina rutiner inom två veckor kommer att göra en u-sväng i och med att jag övergår från plugg till jobb och flyttar från Uppsala till Stockholm. Min slutsats är alltså att om två veckor ska jag fan börja gå ut och springa eller någonting åt det hållet. Någon som känner sig manad att påminna mig om detta löfte senare? Om jag känner mig själv rätt kommer jag att förtränga det in i en dammig arkivlåda längst bak i huvudet.

Maybe this time I'll come undone

Nostalgi!


Venke Knutson - Scared.

Onsdag



Det fick bli en bildserie på Therese idag eftersom jag för tillfället inte har några nya roliga miner på lager. Stackarn är tvungen att ha vantar för att hon fryser så mycket. Hon fryser alltid, fast det är faktiskt ganska kallt i det här rummet just nu. Jag antar att de skruvar upp ventilationen så fort det blir lite varmare ute. Att bero på det kunde jag faktiskt gå utan jacka idag när jag promenerade till skolan. Det är lycka! :D

H&M Höst 2010




Jag fick hem H&M's höstkatalog idag. De skickar alltid den i början av sommaren så att man kan förhandsbeställa kläder som sedan levereras i Augusti. Det här var det jag beställde och det känns som att det kommer bli en bra höst!

Dagens inköp


Jag kan inte sluta äta onyttigt! Efter skolan gick jag till Folkes för att köpa bacon och kom hem med det här. Inte okej!

Tisdag


Sitter på föreläsningen just nu med Therese. Vi sitter vid varsin dator och läser artiklar istället för att lyssna på läraren, vi är egentligen bara här för närvaron. Om en halvtimme är det slut och då ska jag möta upp min projektgrupp för att jobba med vårat PM.

Sweet dreams


Nu har jag färgat min utväxt alldeles själv! Använde inte blekning utan bara en blond färg så det blev inte riktigt lika ljust som resten av håret, men det är i alla fall mindre skillnad nu än innan :)

Imorgon är det föreläsning 8-10, sen ska jag sitta med min projektgrupp och efter det är det seminarie 13-15. En heldag helt enkelt. Gonatt!

Måndag

Det slutade med att jag satt hemma och pluggade idag. Har läst en artikel och två PM inför seminariet imorgon så det känns rätt bra. Har två PM kvar att läsa, men jag har inte fått dem av projektgrupperna ännu så det är inte så mycket att göra åt saken. Sen är det tre artiklar kvar som jag tänkte läsa lite senare. Just nu har jag rast.

I övrigt har jag även varit och handlat idag så nu är kylskåpet fullt. Använde mitt kreditkort för första gången och det gick finfint. Var lite rädd att det inte skulle fungera eller något sånt, men det var inga problem. Hade helst velat undvika kreditkortet den här månaden, men jag har inte pengar till mat just nu och mat är en nödvändighet för att jag ska överleva.

De hade även fått in Marabou Polka på Coop. Jag vet inte riktigt vad jag ska tycka, den smakade precis som all annan mintchoklad. Ingenting speciellt helt enkelt.

Söndag



Såhär kul har jag på söndagar.

Hade tänkt vara duktig och sitta i skolan idag, men man behöver tydligen ett passerkort och det har självklart inte jag. Dumt. Det får bli en heldag med pluggande imorgon istället, idag ska jag bara såsa runt i lägenheten och kolla på tv. Det vill säga göra precis samma sak som igår.

Morgonmusik


Emmy the great - Dylan.

Spat out a broken hallelujah


Emmy the great - First love.

Lördag

Det här känns verkligen inte som en lördag. Dagen började med ägg och bacon till frukost, sen satt jag vid datorn ett tag. Efter det kollade jag på 24 och How I met your mother med Olof. Sen gick jag och köpte sushi till oss i spöregnet. Stackarn är sjuk så jag kände för att vara lite snäll :) Har även hunnit med tvättstuga och att kolla på hockey. Nu har jag satt mig framför datorn igen och här lär jag sitta resten av kvällen. En ganska lugn lördag med andra ord :)

Sleep tight

Jag förstår inte varför jag aldrig kan gå och lägga mig när jag är trött.. :P Kom i alla fall hem för en liten stund sen efter en riktigt trevlig kväll! Jag var med Åsa och hennes kille samt några av hans polare och grillade. Eller ja, Peter och Andreas grillade på balkongen medan vi andra väntade på att bli serverade mat :P Sen kollade vi på filmen The others. Hade inte sett den förut, men jag visste redan slutet så den var lite spoilad för mig. Fast det var ändå en bra film så jag är nöjd :) Fick även sällskap hela vägen hem av Åsa, Peter och Andreas. Snälla människor det där!

Imorgon har jag ingenting mer än tvättstuga på schemat. Det blir bra det :)

Tjena mittbena!



Nu ska jag iväg och grilla med Åsa och några till. Är lite nojjig över att det blåser så jävligt, men jag får ta en cider och lugna nerverna lite så blir allting bra :)

@ School


Den osminkade sanningen. Sitter i skolan och smygfotar mig själv medan de andra pluggar på. Jag är redan klar med det jag ska göra så för tillfället försöker jag fördriva tid. Skönt att man kan koppla upp sig på skolans internet i alla fall :)

Now we are free


Gladiator soundtrack - Now we are free.

Polka


Hörde rykten om att en ny Marabou-smak hade dykt upp i butikerna så jag slängde på mig kläder och traskade till Coop. Till min stora besvikelse fanns det bara de gamla vanliga smakerna så det blev en mjölkchoklad istället. Jag borde dock ha förutsett detta då Coop har världens sämsta sortiment överhuvudtaget, i alla fall den som ligger här. Ibland har de till och med saker som gick ut för flera månader sen! Men men, choklad blev det i alla fall. Sen fick jag även en Samarin av Rickard och Sandra. Har haft konstant halsbränna typ tre dagar i rad nu så jag kände att jag behövde göra någonting åt saken.

Funderar på att göra om min bloggdesign lite, men jag har inga idéer om hur det ska se ut så det får nog vänta ett tag till.

...

Jag funderar på att gå och laga middag redan nu, är ganska hungrig. Det känns som att jag lika gärna kan få det överstökat nu och om jag blir hungrig senare ikväll är det bara att äta en macka eller nåt. Tänkte även gå och handla senare och det är aldrig bra att gå in i en mataffär på tom mage! Jag kommer alltid därifrån med en massa onyttigt skit då :P

Efter att jag städade badrummet tog jag tag i uppgiften att byta ut vintergarderoben mot sommargarderoben. Det känns som att det faktiskt är dags för det. Därför ligger nu vinterkläderna fint packade i en flyttkartong i garderoben. Då återstår alltså städning av resten av lägenheten. 25 kvadratmeter känns ganska mycket just nu.

Skogshuggarskjorta

Jag har varit på jakt efter den perfekta rödrutiga skjortan hur länge som helst. Problemet är bara att jag inte tycker om rött! Haha. Därför får den liksom inte vara för röd, samtidigt som den måste vara tillräckligt lång för att ha som tunika. Hittade den här på Nelly.com från Vila och den kändes bara så jäkla bra! Det röda balanseras liksom ut av det vita och svarta, plus att den är sådär perfekt oversize som jag gillar :)

Torsdag

Jag har precis städat mitt badrum, fy fan vad dammigt det var! Det jobbiga med den här lägenheten är att den enda ventilationen finns i badrummet och därför blir det mer damm där. Nu är det i alla fall fint igen :)

Nu är det bara resten av lägenheten kvar... :P

Dagens/veckans/månadens gladlåt

Jag blir jätteglad när jag hör den här låten, vill typ hoppa runt och dansa som en galen apa! Eller nåt.. haha :)


Sean Kingston & Justin Bieber - Eenie meenie.

...

Jag måste verkligen hitta ett fritidsintresse som inte involverar tv-tittande eller datorsittande. Mitt huvud känns tungt och jag känner mig allmänt seg. Blä. Träning är inte min grej och promenader tar jag redan fram och tillbaka till skolan. Stickning brukar vara en bra grej, men jag har inte råd att köpa garn just nu. Det är samma sak med armbandstillverkningen. Böcker blir jag seg och rastlös av. Det här känns ju rätt hopplöst.

Feeling pretty good about myself


Cissi och jag i Ekonomikumparken på Valborg.

Nu har jag varit superduktig och läst igenom en artikel på 48 sidor om ekonomisk utsatthet. Jag har även gjort fina markeringar med en blå markeringspenna och skrivit snitsiga kommentarer med blyerts. Fan vad ambitiös man kan vara! Hehe. Lyckades även ta mig till Lidl och Willys (med hjälp av Therese och hennes bil) där jag köpte så mycket mat jag kunde få plats med i kylskåpet, och lite till. Det är nämligen så att när man har gemensamt kök med tio andra personer får man inte mer än en hylla i kylen och en box i frysen. Därav blir det problematiskt att storhandla, men jag lyckades någorlunda bra. Nu gäller det bara att de andra två som delar kyl och frys med mig INTE bestämmer sig för att storhandla de med. Det skulle bli väldigt jobbigt.

Tisdag

Nu har pollenallergin dykt upp igen. Blä. Ska köpa tabletter imorgon, men egentligen ska man börja käka dem typ en vecka innan man utsätts för sin allergi så jag vet inte riktigt hur bra det kommer fungera. Mitt huvud känns tungt som bly. Men men, vi fick i alla fall tillbaka psykologitentan idag och jag fick godkänt! :D Känns skönt att kunna släppa det där. Nu återstår bara resultatet från medicin/psykiatritentan, men där hade jag inte förberett mig tillräckligt (pluggade typ några timmar dagen innan tentan) så jag räknar med att få göra omtenta.

För tillfället väntar jag på att Therese ska bli klar med sitt studiebesök så att vi kan åka och handla mat. Jag är hungrig, men har ingenting hemma.

There are no rules

Valborgsbilder från Sandras kamera:



1. Patrik, jag och Olof i Ekonomikumparken.
2. Jag, Therese och Magnus.
3. Grabbarna grus.
4. Jag och Rickard posar arslet av oss.
5. Jag och Sandra posar arslet av oss.
6. Laguppställning!
7. Jag och Olof dansar arslet av oss medan Martin dricker öl.

...

Jag har börjat få halsbränna! Gah! En reaktion på stress kanske? Senaste månaderna har det i alla fall börjat komma :/ Har aldrig någonsin haft det förut så jag fattar inte varför det ska komma nu..

No surprises


Regina Spektor - No surprises (Radiohead cover).

Måndag

Jag skickade precis iväg min CV till ett dagis där jag jobbade för två år sedan. Känns skönt! De har dock bytt chef sen jag jobbade sist så jag vet inte om de kommer vilja ha mig som vikarie i höst, men jag tänkte att det skadar ju inte att chansa. Det känns som att jag kommer behöva mer än mitt PA-jobb i höst om jag ska klara av att leva och även lägga undan lite pengar.

Jag har även skrivit ut en massa skolpapper, bland annat två artiklar som ska läsas inför ett grupparbete. Tänkte skumma igenom dom ikväll eftersom jag ska möta gruppen imorgon klockan tolv.

It's like forgetting the words to your favourite song

Jag måste verkligen försöka lära mig att inte lyssna så mycket på vad andra säger. Pratade precis med pappa i telefon och ibland är det som att prata med en vägg. Jag har redan förklarat en miljon gånger vad jag vill med det här studieuppehållet; att jag ska jobba, att jag behöver ta reda på vem jag är, att jag behöver en chans att andas ut. Trots det är det som att han inte riktigt hör vad jag säger för han ska hela tiden påpeka vilket drastiskt beslut det här är och att det är minsann tur att jag har en chans att gå tillbaka till socionomprogrammet sen och en massa annat negativt. Mina föräldrar älskar mig och de stöttar mig, men ibland undrar jag om de bara oroar sig som föräldrar gör eller om de faktiskt inte har något förtroende för mig. Jag vill klara det här själv, jag vill inte att de ska sitta och säga vad som vore bäst för mig och vilka jobb jag borde ta. Det är inte deras sak att uttrycka sig om så länge jag inte ber om deras råd. Hela mitt liv har gått ut på att lyssna på andra och falla för grupptryck. Det är någonting jag kämpar mot varenda dag och jag behöver inte att mina föräldrar försöker pracka på mig sina åsikter. De tror att de har den rättigheten bara för att de har den titeln de har, men de har aldrig förtjänat det och det är dags att jag slutar lyssna.

Sen är jag medveten om att föräldrar bara vill sina barns bästa och att de lägger sig i för att de älskar en, men är det bara jag som ser problemet i det? Mina föräldrar är i alla fall väldigt negativt inställda till det mesta jag gör istället för att lita på mig, låta mig göra mina egna misstag och ställa upp när det behövs. Jag tycker att det är respektlöst att de inte har det förtroendet för mig som person. Jag förstår inte hur man kan ursäkta ett dåligt beteende med att det handlar om kärlek.

Sådär, nu har jag fått det ur systemet. Då kan vi gå vidare :)

I'm using my headphones to drown out my mind


Regina Spektor - Eet.

Söndag

Jag känner inte riktigt att jag har vaknat till liv ännu. Först tenta, kvalborgsfirande några timmar senare, sen upp klockan åtta och börja fira valborg för att sedan vakna upp bakis igår. Det är först idag jag känner att jag faktiskt kan andas ut, vilket i sin tur gör att jag känner mig helt tömd på energi. Plus att förra månadens kurs bestod av ett flertal heldagar i veckan i skolbänken medan kursen som börjar imorgon består av sammanlagt kanske tio timmar i skolbänken på en hel månad. Det känns jättekonstigt.

Kvalborg och Valborg i bilder





Kvalborg och Valborg i bilder