Jag lovar den här gången att jag ska ge allt jag säger att jag har

Idag har jag hängt med Therese och hjälpt henne med kuvert och frimärken. Hon ska dela ut en enkät till en massa tjejgrupper inför sin C-uppsats så vi ordnade allt det praktiska. Efter det gick vi ner på stan och fönstershoppade lite samt åt på Max. Jag kom väl hem för en halvtimme sen ungefär.



Jag köpte lite garn idag eftersom jag och Susanne ska ha en heldag i helgen då vi ska sticka mössor :)

Måndag



Idag kör vi på mammas disney-tröja från 80-talet och oranga byxor. Kanske en knallblå halsduk på det.

Idag börjar kurs nummer 3 av 4 den här terminen. Det känns lite läskigt att tiden går så sjukt fort. Snart är det praktik och sen är det uppsats och sen är jag klar. Helt sjukt!

Söndag

Det blev utgång igår i alla fall. Jag, Åsa, Peter, Anders och Christian drog till Oasia och tog några glas. Himla trevligt :)

...

Idag har jag haft tvättstuga OCH varit och handlat. Fan vad duktig jag är!

Eh ja, nu tänkte jag som vanligt inte göra någonting alls. Kanske fixa ihop lite middag och sen spendera resten av kvällen framför film/BSG :)

Lördag



Osminkad, oborstad och konstiga miner. Precis så som det ska vara.

Idag känner jag mig lugn vilket är ganska ovanligt. Jag tänkte gå till affären och inhandla någonting gott till ikväll och ladda ner någon film :)

Fredag

Jag har haft början på migrän hela dagen. Tryckte i mig både alvedon och omega 3, men ingenting hjälpte. Jag kände inte riktigt för att behöva anstränga mitt stackars huvud genom en massa flummigt tänkande så jag skippade seminariet. Lika bra det.

Nu tänkte jag göra lite äggmackor och glo på BSG :)

...

 

Jag satt på fullaste allvar i tio minuter och letade igenom mitt enorma bildarkiv här på bloggen för att hitta just precis den här bilden. Varför? För att visa hur jag ser ut just precis nu. Eh.


Kreativitet

Jag känner mig himla kreativ idag! Antagligen på grund av att jag vill undvika seminarieuppgiften till varje pris, men ändå! Jag har nu inhandlat lite grejsimojs så att jag kan göra fina julklappar, jag har precis stickat min första mössa, jag gör smycken och scrapbooks. Vad blir nästa projekt? :P

...

Respect people who find time for you in their busy schedule,
but love people who never look at their schedule when you need them.

Color

Idag hade jag på mig mina nya fina oranga (stavas det så?!) byxor :D



Processpelet gick bra, om än lite segt mot slutet. Fick dock sjukt ont i ryggen av att sitta i en rättssal på en jobbig liten trästol i sju timmar. Anyways, nu tänkte jag kolla på lite BSG för senare måste jag förbereda mig inför seminariet som är imorgon.

Torsdag



De senaste dagarna har spenderats med att tillverka den otroligt snygga och ascoola mössan ovan (som man egentligen inte ser mer än konturerna av) så därför har jag varit lite frånvarande. Men, nu har jag i alla fall en egentillverkad beenie-mössa och jag är nöjd!

På dagens schema står processpel. Today is the day! Vi ska leka rättegång i tingsrätten tillsammans med juristerna. Jag ska egentligen bara kolla på så det känns rätt skönt :) Dock kommer vi hålla på 8-15 så det blir en väldigt lång dag. Jag tänkte i alla fall äta lunch på stan med Therese och Åsa :)

Onsdag



Nu drar jag ner på stan och möter Åsa för lite shopping.

Back in the hood

Då var man tillbaka i hemtrakterna igen. Hemtentan blev klar idag så jag drog tidigare till Tumba. Det blev lite häng hos mamma och pappa, sen hamnade jag som vanligt hos Saga :) Vi tänkte glo på film och bara ta det lugnt.


Torsdag



Just nu sitter jag i bibblan och väntar på att Åsa och Therese ska hitta mig. Jag har vräkt ut mina grejer över hela bordet och alla stolar så att ingen tror att de är lediga.

Happy Socks




Jag fick hem mina nya fina strumpor på posten idag så jag är nöjd. Har även hunnit med en massa nya serier som jag måste komma ikapp med. Det är mycket nu!

Imorgon blir det en pluggdag med Åsa och Therese. Yay. Jag tänkte väl försöka skriva klart hemtentan så att jag bara behöver lägga till lite referenser och sånt när jag kommer tillbaka på måndag.

Onsdag



Nu har jag bänkat mig i biblioteket tillsammans med Åsa. Hon håller på och läser/rättar mitt PM så jag kan inte göra så mycket för tillfället.

You said ask anything

Jag blir aldrig helt nöjd med den där jäkla designen, men nu börjar det i alla fall likna någonting. Vill dock byta headern eftersom jag tycker att i princip alla headers ser ut sådär nuförtiden. Jag väntar bara på att en brilliant idé ska ploppa upp i huvudet (det här kan alltså ta ett tag).

Regnet verkligen öser ner och jag har städvecka i korridoren. Detta innebär att jag har ansvar för att ta ut soporna som börjar välla över. Dock har dessa soptunnor varit proppfulla sedan i söndags när jag kom hem vilket innebär att personen som skulle städa innan mig inte har gjort sitt jobb. Jäkla stil alltså. Anyways, jag tänker inte gå ut i det här vädret så folk får väl slänga soporna i sina rum så länge. Visst är jag snäll? ;)

Nu ger jag upp det där med designen och kollar på film istället.

When a heart breaks no it don't breakeven



Maddi Jane (The Script cover) - Breakeven.

Tisdag

Jag hoppade över skolan idag precis som igår. Jag hade inte klarat av att hålla i PPU:n. Hur som helst har jag inte gjort ett piss idag. Nya säsongen av The Walking Dead hade premiär igår så jag har kollat på det och ätit lunch. That's about it.

Nu tänkte jag kolla på lite BSG och vila. Jag hade tänkt gå och handla, men med tanke på vädret känns det inte särskilt aktuellt.

...

Jag pratade lite med min mamma igår om ångesten. Ibland förstår jag mig inte på henne för hon kan komma med sjukt väsentlig information som kanske borde ha varit ett varningstecken redan då. Exempel: Vi pratade om min självdiagnostiserade sociala fobi/ångestsyndrom och mamma nämner i förbifarten, typ som om det vore ingenting, att när jag var liten och vi hade besök och folk hälsade på/pratade med mig så blev det så jobbigt för mig att jag satt och slog mig själv. Eh. Varningsklocka? Hallå?! Min mamma tror att jag har en släng av autism och visst, det kan jag köpa. Men varför fick jag inte någon hjälp då?! :P

Nu blir det godis och film.

Måndag

Ångesten har inte gått över ännu så jag stannar hemma idag. Jag tänkte dock ta mig till affären för att handla lite gott och sen ska jag ha filmdag/kväll.

...

Det här med ångest är lite jobbigt för det tar verkligen över. Jag kan inte tänka på någonting annat. Jag måste stirra mig blind på tv-serier för att kunna tänka på annat, men ibland fungerar inte ens det. Ångesten tar liksom över hela mig och jag blir på något sätt apatisk.

Nu känns det i alla fall lite bättre, men jag tror att jag stannar hemma imorgon. Kanske i övermorgon också. Imorgon är det processpel och i övermorgon ska jag leda PPU, och jag tror inte att jag klarar något av det just nu. Eller rättare sagt så vet jag att jag inte klarar av det. Tacka vet jag självinsikt!

...

ÅNGEST ÅNGEST ÅNGEST.
Jag andas ångest idag. Eller ja, jag kan typ inte andas. Det känns som att jag kommer explodera snart.

Hjälp.

det hjärta som skulle bli ditt på nåt vis det fryser nu sakta till is



Jag är sjukt trött idag. Nu ska jag pallra mig till skolan för ett seminarium, sen ska jag hem en snabbis och efter det bär det av mot Stockholm. Jag ska se Winnerbäck på Cirkus ikväll :D

This my love is what's haunting me

Folk brukar säga att man ska uppskatta de små stunderna i livet. Att sitta här under en filt med Säkert! i bakgrunden är kanske en sådan stund. Jag vet inte för jag har aldrig kunnat se dem. Jag lever inte i nuet, jag planerar och har förväntningar.

Folk brukar säga att man inte kan förändra någon annan, bara sig själv. Men om jag är ledsen för att mina vänner inte har den tid för mig som jag vill att de ska ha, är det då jag som ska förändras? Ska jag kräva mindre och nöja mig med mindre? Om det är jag som ska förändras, är det då mitt fel? Jag känner lite såhär: Alla mina vänner har någonting i sitt liv som de prioriterar högre än mig, men för mig är mina vänner mitt liv. Det går inte att beskriva bättre än så. Det är kanske inte realistiskt, men det gör lika ont ändå. Om vi ska bli lite psykologiska så bottnar det i att jag hela min uppväxt blev bortprioriterad. En gång sa jag till min mamma att jag var ledsen för att de hade försummat mig och då svarade hon att pappa gjorde en massa saker med mig som att till exempel gå på bio. Jag förklarade för mamma att det var det faktum att han bara hittade på saker med mig när det fanns tid över som gjorde ont. Jag var aldrig deras högsta prioritet och det gjorde jätteont. Det gör fortfarande ont när jag sitter här och är i exakt samma situation med alla mina vänner. Jag har gråtit mig till sömns varje kväll i flera veckor nu. Jag har haft panikångestattacker. Jag kanske borde söka hjälp, men jag vet ju redan vad problemet är så det känns rätt onödigt.

Ett annat problem är att jag inte vill/klarar av att gråta inför folk. Det gör inte saken bättre för det innebär att jag inte kan prata med mina vänner om det här på riktigt. Det här är inte något snacka-skit-inlägg, det här är mitt sätt att få utlopp för åtminstone en del känslor. Take it or leave it säger jag sådär klyschigt.


...

Insåg precis att det nästan ser ut som att jag har på mig en OnePiece på bilderna nedan. Eh, nej. Jag har inte sjunkit så lågt. Det är en tjocktröja från BikBok.

Anyways, nu har jag varit i skolan och även hunnit med en liten promenad ner på stan. Dags för chillkväll och kanske lite pluggande. Vi får se.

Tisdag




Idag kör vi på lite färgglatt. Det kan behövas i höstmörkret. Det känns lite jobbigt just nu för jag har en finne i örat. Mysigt, jag vet! Dagen består i alla fall av möte med seminariegruppen och sen ska jag sitta och skriva lite på hemtentan.

Vi lever alla med känslan att falla

Jag vet inte hur man skriver om sånt här, eller om man borde det. Jag orkar/vill inte prata om det, men jag måste få det nedskrivet och jag vill inte att det ska vara någon smutsig hemlighet.

Igår när jag skulle hem till Therese och Tobias pratade jag med mamma i telefon hela vägen från tunnelbanan. Vi la på så att jag kunde ringa Tobbe så att han kunde komma ner och släppa in mig i porten. Det var mörkt och regnigt ute, men klockan var inte mer än åtta. När jag precis ska säga hejdå till Tobbe (i telefonen) så ser jag att det går någon en bit bakom mig. Jag står alltså precis vid porten som har noll insyn på grund av buskar. Snubben har luva och ser sådär läskig ut, men såna ser man ju hela tiden och det händer ju aldrig någonting. Så tänker man i alla fall. Jag vänder mig mot porten och helt plötsligt tar någon tag i mig bakifrån. Ni vet när någon av ens vänner ska skrämma en och lägger armarna runt en bakifrån, så kändes det. Tills snubben började antasta mig. Allt det här hände kanske under loppet av en halv minut, men för mig kändes det som en evighet. Jag skrek så högt jag kunde. Jag skrek efter hjälp och jag bara gallskrek. Till slut släppte han mig och sprang därifrån.

Det värsta var att när han sprang därifrån såg jag precis att hissen började åka uppåt. Detta innebar att det skulle dröja en eller två minuter innan Tobbe kom ner till porten. Det var nog det värsta, att stå där och veta att han kunde komma tillbaka närsomhelst och jag hade ingenting att försvara mig med.

Det var tur att jag skrek så högt som jag gjorde och att det inte blev mer än att han tafsade på mig. Jag kom ganska lindrigt undan, men det är fan inte acceptabelt. Jag tror inte att den där killen hade några planer på att våldta mig heller. Han hörde nog mitt och Tobbes telefonsamtal och insåg att han hade några minuter på sig att "passa på". Jag kommer i alla fall aldrig gå ensam i Tensta igen. Jag vet att man inte ska ha fördomar och sånt här händer på andra ställen också, men nu hände det mig i Tensta och jag kommer aldrig känna mig trygg där igen. Kanske om jag köper lite pepparsprej att ha i väskan.

Fredag

Dagarna bara flyger förbi, det känns som att det var måndag igår. Idag är det hur som helst seminarium 10-12, sen drar jag till Stockholm för att hänga hos mamma och pappa hela helgen.

If the sky that we look upon should tumble and fall



Jag fick en panikattack inatt när jag skulle sova. Grinade så mycket att jag inte kunde andas. Tände lampan, tittade på tv och spelade wordfeud med Therese istället. Detta resulterade i att jag skippade föreläsningen imorse, men jag hängde med seminariegruppen i några timmar och skrev ihop ett arbete inför morgondagens seminarium. Efter det satt jag och Therese i biblioteket och pluggade hela eftermiddagen. Jag fick ihop 6 sidor till hemtentan och Therese hade med sig coca-cola och kakor så det var en lyckad dag :) Det behövdes verkligen efter nattens händelser.

Sen jag kom hem har jag kollat på Battlestar Galactica, packat (åker hem till mamma och pappa i helgen), pluggat och glott på tv. Nu tänkte jag diska lite och sen sova.

Tvättstuga

Till min förtvivlan upptäckte jag en akut brist på underkläder och insåg att jag måste tvätta. Helvete också. Därav har denna kväll spenderats i våran sjukt konstiga tvättstuga där man inte bokar tider utan bara hoppas att det finns en ledig tvättmaskin/torktumlare. Kul. Dessutom fick jag köra kläderna i torktumlaren TVÅ omgångar, och det är fortfarande inte helt torrt! Gaaah! Dagens I-landsproblem.

Nu tänkte jag kolla på ännu ett avsnitt av Battlestar Galactica och sen ska jag för fasiken sova!

...

Jag måste skaffa en stavmixer! Panik! Jag vill göra en smoothie men inte fan går det :( Aja, i övrigt har det varit en rätt bra dag. Processpelet var väldigt skoj och jag slapp leka 9-åring så det var skönt.

Nu är jag helt slut så det blir väl lite tv-serier och sen sova.

Onsdag



Idag kör vi på ett knallrosa/svart tema. Strumporna och linnet är mer rosa än på bilden.

Jag har gjort en apnice sallad med räkor, fetaost, krutonger och avokado till matlåda. Idag är det processpel för min grupp som spelar barn i ett vårdnadsmål. Vi ska träffa utredarna. Så länge jag slipper spela barnet så är det ganska lugnt, men tills jag vet säkert går jag runt med en fet klump i magen.

Måndag

Sjuk igen. Kul! Har spenderat dagen med snorpapper, film och godis. Jättekul, verkligen. Det värsta med att vara sjuk är inte för mig själva snorandet eller febern utan det är att man (som singel) inser hur jävla ensam man faktiskt är. Inte en enda människa erbjuder sig att ta hand om en/komma förbi och hjälpa en med någonting. Så, nu har jag fått klaga lite så det känns bättre. Jag tycker faktiskt att man får tycka lite synd om sig själv ibland. Allt är relativt och det som känns skitjobbigt för mig är skitjobbigt för mig.

Nu tänkte jag kolla på film och snora lite till.

We don't care that we'll never be like you

My god vad jag känner mig sliten. Det märks att man blir äldre! Gårdagen började på Beer & Whiskey Festivalen för att fira Rickard och slutade på Berns med ett väldigt stort hål i plånboken. En himla trevlig kväll med andra ord :) Dock kändes det lite weird när jag någon gång efter midnatt helt plötsligt började känna mig bakis. Jag blev lite chockad faktiskt, men å andra sidan hade vi druckit sen tvåtiden. Resultatet blev att jag pallrade mig till 7Eleven för lite fyllekäk och sedan satte mig på nattbussen.

Nu är jag hemma i Uppsala igen och vill helst bara sova, men jag måste plugga och göra matlådor och massa andra jobbiga saker. Blä.