Baby when the lights go out

Vi har haft strömavbrott ända fram tills för en halvtimme sen. Jag och Martin har hängt i köket, spelat gitarr (han har spelat, jag har lyssnat) och så har vi hängt lite på balkongen. Vi tänkte spela kort, men ingen av oss hade någon kortlek. Det är verkligen någonting som ska skrivas upp på inköpslistan!

Nu är i alla fall elen tillbaka och jag har bänkat mig framför datorn och tv:n :)

Fredag



Praktiken gick väldigt bra idag, jag hade ett samtal med en elev och sen hängde jag med en annan elev på syslöjden. Efter det blev det en massa skrivande i form av temauppgifter och en praktikrapport. På vägen hem tog jag ytterligare en vända på systemet. Jag tänkte att jag lär ju dricka upp mina cider under dagen så då vore det sjukt nice om jag hade en dunk vin som stod och väntade på mig när jag kom hem. Jag visade även legitimation utan att tanten i kassan behövde fråga så då fick jag en jättefin vattenflaska på köpet :D Den kan definitivt komma till användning på måndag!

Jag har även tagit itu med ännu en grej på min att-göra-lista idag, nämligen att städa badrummet. Det måste vara en av de tråkigaste sakerna man kan göra.. men nu är det i alla fall överstökat.

What to do, what to do


Det här är veckans att-göra-lista och det känns som att jag har kommit en bra bit på vägen :) På söndag ska jag ta itu med städningen och garderobsrensningen.

Idag har jag tvättat hela förmiddagen och sen åkte jag iväg på studiebesök på Brogården. Det är ett utredningshem dit familjer kommer på begäran av socialtjänsten. Vi var några från klassen som var där så efteråt gick vi ner på stan för en fika följt av ett besök på systembolaget inför måndagens bravader.

Imorgon är det praktik som gäller igen, då ska jag försöka ha lite samtal med ett par elever och sen ska jag skriva lite på min praktikrapport.

Onsdag

Trött som en gnu, men jag ställde mig ändå och gjorde storkok direkt när jag kom hem från praktiken :) Imorgon är jag ledig, men det blir dock ett studiebesök på Brogården på eftermiddagen. Innan dess tänkte jag försöka hinna med lite tvätt och kanske städa mitt rum. Jag får eventuellt finbesök på måndag då det ska firas Valborg i Uppsala enligt anrika traditioner (läs: parkhäng och fylla).

Just nu känns saker och ting rätt bra. Det enda som är lite jobbigt är den här jäkla ovissheten innan beskedet kommer huruvida jag faktiskt får åka till Australien eller inte. Det är redan 99,9% säkert, men man vet ju aldrig. En annan trevlig grej är att morfar är hemma från sjukhuset igen. Han mår bättre och jag hoppas verkligen att det håller i sig :)


Pyssel - Yoshi



Nu har jag spenderat den senaste timmen med att göra det här otroligt snygga örhänget. Det är som sagt ett jäkla pillande, men det är lätt värt det när en ser resultatet :D

Tisdag

Det har varit en riktigt bra dag idag. Gruppövningarna gick jättebra trots att det var rätt rörigt och jag har varit sjukt produktiv i övrigt också. Imorgon ska det göras klassindelningar och samma sak gäller på fredag. Det ska bli skönt med lite administrativt arbete eftersom jag har varit i Smile i en vecka nu. Även om det är jättekul där så är jag en sån person som behöver en liten paus från sociala sammanhang då och då.

Nu blir det middag och sen ska jag slöa framför någon tv-serie :)

Just another manic monday



Det har varit en hektisk dag på praktiken, men det har ändå varit himla skoj. Jag hängde med en elev till idrottshuset för att simma och vi hade så sjukt kul. Det var länge sen sist jag skrattade så att jag fick ont i käken :)

Praktiken går bra, men däremot är jag jäkligt besviken och arg på mitt jobb. Jag ska inte gå in på detaljer här, men jag är väldigt missnöjd med väldigt mycket för tillfället. Jag ska försöka släppa det just nu och bara fokusera på praktiken istället! Imorgon ska jag vara i Smile igen och då ska jag leda gruppövningar med eleverna. Eh ja, vi får väl se hur det går. Jag ska få sju elever med koncentrationssvårigheter och beteendeproblematik att lyssna, engagera sig och delta i övningar under en timmes tid. Antingen blir det skitbra eller så går det åt helvete, men då kan en i alla fall skratta åt det efteråt ;)

Tusen tomma fraser blev en explosion

Nu har jag precis smällt i mig lite mat från världens bästa Max. Grand de Luxe Cheese and bacon. Jag åkte iväg till Åsas jobb (Elgiganten) vid fyra för att kolla på min dator. Batteriet slutade fungera för ett par veckor sedan, men nu helt plötsligt fungerade det hur bra som helst så det var inte mycket de kunde hjälpa mig med. Sedan åkte vi och hämtade Åsas kompis som skulle hämta sina katter och efter det körde Åsa förbi Max så att jag kunde få med mig lite mat hem. Himla nice :)

Jag ska upp 05.30 imorgon så resten av kvällen lär gå åt till att kolla på tv-serier och bara slöa.

Because I'm worth it



Finns det någonting bättre än godis till frukost?! Skulle inte tro det va!

Sunday, bloody sunday

Det är helt absurdt hur mycket jag sover nuförtiden. Jag har gått in i någon slags dvala och kan lätt sova 12 timmar varje natt. Det kanske inte låter så konstigt, men för mig är det inte alls normalt.

Nu har jag i alla fall fixat och trixat lite med bloggdesignen och gjort den lite luftigare. Jag kände att det var för mycket färger, ramar och detaljer så nu blev det stilrent och enkelt istället :)


I hela mitt liv har jag hört en sång, en vaggvisa du sjöng en gång



Bilder från mitt påsklov med Emma i Tomelilla.

Nu har jag precis kommit hem från praktiken och jag är helt slut. Det är så mycket nya intryck just nu eftersom jag precis har börjat hänga i Smile (en slags grupp för elever som har lite beteendeproblem och/eller behöver lite extra stöd i pluggandet). Det är sjukt kul, men det tar en del energi. Man kanske skulle ha blivit specialpedagog istället? :P

Nu är i alla fall ansökan till Australien inskickad. Skööönt. Jag håller tummarna för att de på Curtin godkänner mig. Det vore så himla trist att falla på mållinjen liksom.

Utöver det så mår morfar bättre nu. Det var väldigt nära ögat när han åkte in till akuten. Blodtrycket var extremt lågt och det var tur att han åkte in när han gjorde det. Nu är han inlagd på obestämd tid, men det ser som sagt bättre ut.

So we walk the plank with our eyes wide open

Just nu har jag en dålig magkänsla. Jag hoppas verkligen att allt löser sig, men jag är jätterädd.

Morfar ligger på sjukhus. Han har åkt in och ut nu flera vändor. Är det inte hjärtat så är det lunginflammation, influensa, feber, kräkningar, gallsten.. you name it. Det känns som att såna saker är ett tecken på att det börjar gå utför, när allt kommer på en och samma gång. Det verkar liksom aldrig ta slut, sjukdomarna avlöser varandra.

Jag har en gnagande känsla av obehag i magen, men jag håller tummarna.