King Kong

Kollade precis på King Kong (som också var en present från Nina :)). Har sett den förut, men den är faktiskt rätt bra :)

Idag har jag haft fika-besök av Olof och Patrik som hjälpte mig äta upp lite chokladtårta (det finns fortfarande en halv tårta kvar). Trevligt :) Imorgon är det tenta som gäller så jag tänkte väl gå och lägga mig snart eller nåt.

Inkasso

Jag blir sjukt irriterad på Dinsko (eller Nilsson Group AB). De har verkligen noll koll.

Det började med att jag beställde ett par skor från dinsko.se. När jag fick hem dem låg det ingen faktura i paketet (vilket det brukar göra) så jag antog att de hade börjat göra som H&M, Ellos och alla andra och skicka fakturan separat istället. Ungefär en och en halv månad senare får jag ett inbetalningskort av dem med en påminnelseavgift som jag betalade in nu den 26 vid löning. Jag orkade inte tjafsa, och det var ändå bara 50:- extra. Egentligen hade jag ju inte ens fått en originalfaktura, men jag tänkte att det var skitsamma. Idag får jag dock hem ett brev från inkasso... Varför!? Jo för att de är så jävla puckade att de inte märker att jag faktiskt redan har betalat in räkningen med påminnelseavgift och allt. Jävla rikspuckon. Hur dålig koll kan man ha egentligen...

Nu har jag i alla fall betalat in mellanskillnaden på 168:- och jag orkar verkligen inte tjafsa mer. Tänker dock aldrig beställa skor från dinsko.se igen, i så fall köper jag dem i butik istället.

Sleep tight, don't let the bedbugs bite

Dags att sova snart tror jag. Det har varit en fullspäckad helg och jag behöver ta igen lite sömn som av någon anledning har bortprioriterats. Imorgon blir det stenhårt pluggande eftersom jag har tenta mellan 13-15 på tisdag. Kul jul.

Det har i alla fall varit en riktigt bra helg, och jag är väldigt nöjd med min 20-årsdag :)

Vägen till fetma :P

Jag har mer än tre fjärdedelar kvar av en saccertårta. Det är en sån där chokladtårta med flera lager. Fikabröd, chips, choklad, jordnötter och en del annat finns också. Funderar på att lägga mig i soffan och kolla på någon av filmerna jag fick av Nina i present (2 pirates-filmer och King Kong) :)

Vi hörs om några dagar när jag har gått upp sisådär 100 kg... :P

Söndag

Gårkvällen kändes riktigt lyckad :) God mat, bästa sällskapet och lite alkohol på det :)

Idag ska jag ha hit lite släkt på fika, mamma o pappa kommer vid 12 för att hjälpa mig göra iordning allt. Jag har väl egentligen inte så mycket mer att säga för tillfället, förutom att jag antagligen inte kommer skriva särskilt mycket mer förrän på onsdag. Jag har tenta på tisdag och innan dess kommer jag behöva all tid till att plugga.

Grattis till mig!

Såhär ser jag ut idag på min 20-årsdag :) Tänk att tiden går så jäkla fort egentligen...

Idag har jag i alla fall varit i farsta centrum med Olof och kollat runt lite. Vi skulle egentligen på en vintagemässa här i stan, men vi sket i det. Trevligt hade vi i alla fall :) Gjorde även mitt första köp på Systembolaget. Snubben i kassan sa inte grattis, han sa "Välkommen..." :P

















Jag köpte en tårta :)




Då var man vuxen då... :P

Growing older

Imorgon fyller jag 20 år :) Tänk vad tiden går fort egentligen. Som tur är har jag inga åldersnojjor (ännu i alla fall :P), men lite tråkigt är det att idag är min allra sista dag någonsin som tonåring enligt ordboksdefinitionen (tror knappast att jag kommer bli vuxen på riktigt över natten :P).

Förresten var jag på krogen i onsdags (Engelen i Gamla stan). Var där med min kusin, men hon försvann lite då och då. Det slutade med att jag träffade en tjej som visade sig vara hur cool som helst. Verkligen någon att se upp till. Hon är egen företagare och jobbar som manager åt en del svenska popartister. Bland annat September :) Hon bjöd mig på en grattis-i-förskott-drink, nattmat på donken och så fick jag en skiva med September. Jag önskar att jag var lika ambitiös som henne, det är otroligt vad man kan uppnå bara man vågar satsa. Jag är mer en sån som planerar, men nästan aldrig gör någonting i slutändan. Hur som helst tyckte jag att hon var hur trevlig och cool som helst, kolla in hennes
hemsida om ni känner för det :)

Torsdag

Idag har jag spenderat dagen hemma hos farmor och farfar. Behövde komma iväg från datorn ett tag så att jag kunde plugga lite, plus att jag skulle hämta lite grejer som farmor hade köpt på båten åt mig :) Satt i alla fall där från typ två på eftermiddagen till halv åtta och pluggade, åt mat och snackade med Johanna :)

Nu tänkte jag ta det lite lugnt och kolla på några avsnitt av Entourage. Imorgon ska jag fram och tillbaka till Uppsala eftersom vi har seminarie vid 13. Kul jul.

Äntligen tillbaka!

Gud vad härligt det är när man kan se kommande insättningar på kontot (såsom lön, studiebidrag o.s.v) :D Jag blir i alla fall på betydligt mycket bättre humör av en sån liten sak.

Min frånvaro beror mest på att jag har varit i Uppsala sen i måndags kväll. Jag orkar inte släpa med mig datorn dit, plus att jag behöver plugga och datorn är väldigt distraherande ibland.

Ikväll ska jag ut med min kusin och på lördag fyller jag 20 år. Så var det med det! :)

Lördag

Känner mig helt seg och död typ. Tänkte göra upp något slags schema för mitt pluggande nästa vecka eftersom jag verkligen måste ta tag i det här nu innan tentan. Det blir bara lite jobbigt när man knappt har någon motivation till någonting. Det känns som att det sista jag behöver är så här mycket stress precis runt min 20-årsdag. Inte kul alls.

Bara för att!


Bara för att jag och Olof är så jävla coola har vi köpt den här brödrosten från Ellos.se till oss själva i inflyttningspresent :P

Friday I'm in love

Jag älskar fredagar, både när jag är i skolan och när jag är ledig. På fredagar har vi nämligen seminarier, och dessutom har vi en otroligt bra och rolig lärare :) Nu är jag i alla fall "hemma" igen och ska väl försöka äta nåt snart. Är helt slut i kroppen efter att ha varit igång sen halv sju imorse, non-stop.

Tänkte nog mest ta det lugnt och glo på tv eller nånting ikväll. Har köpt naturgodis och mjölk (så att jag kan dricka te), plus att mormor skickade med mig en massa hembakade kakor igår. Ibland är det skönt att bara göra ingenting och slappna av för sig själv. Vem vet, då kanske jag orkar plugga en massa resten av helgen (vilket behövs) :P

Torsdag

Känner mig helt död just nu. Dagen började med att jag åkte hem (till Tumba alltså) för att hämta min nya vinterkappa som jag fick hem från Halens för några veckor sen. Efter det åkte jag upp till ett utlämningsställe för att hämta ett paket från Asos och efter det drog jag vidare till tandläkaren. Hade inte några hål den här gången heller, min tandläkare säger alltid att jag har så bra tänder. Inte för att jag sköter om dem sådär jättenoga (röker, dricker te, dricker vin o.s.v.), men det är väl genetiskt antar jag. Efter tandläkaren plockade morfar upp mig och så åkte vi till Tullinge. Mormor skulle hjälpa mig med min kappa som jag nämnde nyss. Den hade som en slags volang längst ner (fin på bild, skitful i verkligheten) så jag bad henne klippa bort den biten och sy upp kappan. Det blev skitfint :)

Imorgon ska jag till Uppsala en snabbis eftersom vi har seminarie, och efter det återstår en lång helg av pluggande. Bara en och en halv vecka kvar till tentan.

Jag bjuder på den!

Jag tycker att det kan vara riktigt läskigt att vara helt själv i en lägenhet (det vill säga den enda människan). Katterna gör inte saken bättre eftersom jag hoppar till så fort jag hör ett litet ljud från vardagsrummet. Typ. Därför tänkte jag avsluta med dessa två extremt (o)snygga bilder på mig som jag tänkte kanske skulle skrämma bort alla potentiella rånare/spöken.



Jobbigt

Det känns som att det kan vara bra för mig att flytta till en ny stad. Att få chansen att vara vem man vill, någon helt ny. Det finns mycket jag behöver ändra hos mig själv, vilket jag är väl medveten om, och det finns en del saker jag ångrar såhär i efterhand. Saker jag inte borde ha gjort. Det känns helt enkelt som en lättnad att få börja om. De viktiga personerna från stockholmsområdet kommer ändå att stanna kvar i mitt liv, men resten kommer sållas bort.

Det här var inte menat att vara något deprimerande luddigt filosofiskt inlägg, men så blir det ibland. Det som egentligen fick mig att skriva det överhuvudtaget var att jag bara behövde få ner tankarna i skriven form. De är så förvirrande när de surrar runt i huvudet. Det jag känner är i alla fall att jag har svikit en person. Vad gör man i en situation där man känner ett behov av att berätta någonting för en person som egentligen har all rätt att veta, men det samtidigt finns andra inblandade att ta hänsyn till som kommer att ta stryk om man berättar?

Drömskorna!

Jag vet inte hur länge jag har velat ha ett par cowboy-aktiga boots. Eller jo, det vet jag nog. Det var när jag hittade mammas gamla skitsnygga ljusbruna cowboyboots i garderoben för x antal år sedan. Jag har tvingat på mig de där jävlarna, trots att de var för stora, och nästan hoppats på att växa en skostorlek. Nu är dock problemet löst eftersom jag hittade exakt de skorna som har varit i mina drömmar och spökat i alla fall de senaste fem åren. De stod där inne på Wedins på Drottninggatan och bara glodde på mig. Det värsta var när jag upptäckte att min storlek inte fanns kvar eftersom de var på rea. Nedstämd åkte jag iväg till Uppsala och satt och klagade för mamma i telefon på tåget. När jag väl kom fram tänkte jag att det skadar ju inte att kolla i Wedins-butiken i Uppsala också. När jag kom in där stod de och bara väntade på mig. Plus att jag fick en hundralapp rabatt eftersom den ena tydligen var lite mer blekt än den andra (som om inte det går att fixa med lite skokräm :P). Det var ödet helt enkelt.


Tänk att man kan bli så glad över ett par skor. Det känns lite löjligt, men det skiter väl jag i :D

Matlagning

Matlagning är definitivt inte ett stort intresse för min del. Jag är jättebra på att följa recept, men så fort det kommer till att improvisera får jag ett panikutbrott (Olof kan bekräfta detta) och kastar stekspaden i väggen. Typ. Sen tycker inte jag att det är det minsta lilla roligt att laga mat till sig själv. Om jag ska laga mat tillsammans med en kompis är det roligare, men att bara laga mat åt sig själv känns rätt meningslöst. Hur som helst tog jag mig i kragen idag och lagade farmors köttfärssås och spaghetti (hur gott som helst!). Jag gjorde typ fem portioner så nu är det bara in i frysen med skiten och så slipper jag laga mat på några dagar.

En sak jag är någorlunda bra på är i alla fall att inte stöka ner.


Tillbaka

"Hemma" igen. Igår och idag hade jag föreläsningar och har därför varit utan dator i Uppsala. Plockade även upp Olof efter att han hade slutat och så åkte vi till lägenheten för att kolla. Jag tror att det här kan bli riktigt bra faktiskt :) Så himla skönt att inte behöva stressa över att hitta en lägenhet på i alla fall ett år nu.

Ansökte även om studielån i måndags. Fick besked idag. Självklart gick det bra, deras största profit är ju på de lånade pengarna så de är nog lite som jultomten i det fallet.

I övrigt ska jag inte göra någonting speciellt ikväll, bara vila. Imorgon är det tandläkaren som gäller, samt hämta ut ett paket på posten och sen ska jag vidare till mormor och morfar för en fika. Mormor ska hjälpa mig sy om lite på en vinterjacka som jag köpte eftersom jag själv inte kan sy en rak linje för fem öre. Eller i och för sig kunde jag det när jag var mindre och hade syslöjd, men det var länge sen och jag vågar inte riskera någonting :P

Måndagstankar

Det börjar kännas jävligt stressigt nu. Jag har tenta om två veckor och inför den har jag 3 böcker att läsa ut, samt 20 sidor med instuderingsfrågor att svara på. Mest stress känner jag nog över det faktum att jag aldrig har klarat av att skriva salsprov. Jag vet inte om det är så att jag blir nervös och glömmer allt, eller om jag helt enkelt inte har den inlärningstekniken som krävs för salsprov, men det har i alla fall alltid varit ett stort problem för mig. I högstadiet och gymnasiet kunde man få hjälp, och kanske till och med få göra provet på något annat sätt, men nu när det gäller vuxenstudier kan man inte direkt gråta ut inför läraren. Det känns i alla fall så. Sen är jag också medveten om det faktum att om man intalar sig själv att det inte kommer gå så gör det inte det heller. Därför får jag helt enkelt försöka tänka positivt och kanske börja tro på mig själv och min egen förmåga lite mer. Det är trots allt inte min intelligens det är fel på, boksmart är jag, det är snarare någonting som antagligen har med min stress/nervositet att göra. Jag får nog jobba lite mer på det där.

Det jag tänkte säga var i alla fall att jag snart ska in till stan och möta Olof för lunch typ. Sen ska jag iväg till Uppsala och kommer hem på onsdag kväll. Hem = fasters lägenhet.

Ett störningsmoment med att ha datorn på ett riktigt skrivbord som jag har nu är att man är väldigt van vid att använda en datormus när man sitter såhär. Därav blir det så att jag automatiskt sträcker mig efter bankdosan (som lämpligt nog ligger precis till höger om datorn) så fort jag vill göra någonting med pilen. Detta resulterar i sin tur i ett frenetiskt roterande av bankdosan, samt en vag tanke att "varför är musen så liten för?". Sen kommer jag på vad jag håller på med, skakar på huvudet, väntar i fem minuter och samma situation uppstår igen. Kul jul.

Söndagsmys

Hade precis en väldigt lång telefonkonversation med Amanda, känner att räkningen den här månaden kommer vara ganska hög. Dels har jag ringt en hel del och dels har jag varit tvungen att skicka sms-biljetter när jag har varit i Uppsala (eftersom cykeln blev stulen som jag nämnde förut).

Nu har jag precis ansökt om lån från csn eftersom jag måste kunna betala hyran sen när jag flyttar. Hoppas de inte håller på och krånglar, men det tror jag inte. Dags att gå tillbaka till soffan för att äta naturgodis, dricka kolsyra och kolla på film. Jag har ingen speciell tid jag ska upp imorgon eftersom jag inte ska till Uppsala förrän på kvällen, så ikväll ska jag bara njuta av att kunna vara uppe precis hur länge jag vill :)

Söndag

Jobb med min bror idag. Jag skulle egentligen behöva plugga som fan, men jag försöker klämma in lite läsning då och då när det funkar. I övrigt känns det som att jag håller på att packa ihop hela min garderob. Bor ju i min fasters lägenhet nu fram till den 8 oktober, och som tjej packar man i regel lite mer än vad killar gör. Sen ser det ju lite mer ut när det är höst/vinterkläder man packar till skillnad från sommarkläder som knappt tar någon plats alls.

Återkommer antagligen senare ikväll när jag är i fasters lägenhet. Är alldeles för trött för att skriva någonting vettigt för tillfället.

Honey and the moon

Vackert.


Äpple, kanel & vanilj

Sitter här med en kopp te i handen. Mys. Typiskt att mjölken tog slut idag vid middagen (jag har alltid mjölk i mitt te), men det är sånt man får leva med. Det är ändå inte så mycket för smakens skull, mest för att jag har problem med att dricka varma drycker. Jag är skitskraj för brännheta saker och eld typ.

Mitt största dilemma för tillfället är om jag ska vara uppe sent och kolla på Boiler Room som börjar snart eller om jag ska sova. Börjar jobba rätt tidigt imorgon med min bror, men å andra sidan är han i rummet bredvid så det är väl inte direkt någon resväg till jobbet att snacka om :P Filmen verkar i alla fall ha en del bra skådisar, typ Giovanni Ribisi och Vin Diesel. Vin Diesel är väl i och för sig kanske inte en bra skådis, men han är het. Det räcker gott och väl :)

Sunny side up

Nu känner jag att de senaste inläggen kanske har varit lite väl deprimerande, och därför tänkte jag meddela den positiva nyheten att jag snart ska titta på Scorpion King med pappa och äta glass :) (fast glassen är min, pappa får kolla på filmen utan :P).

Sen tänkte jag också nämna det att jag har en himla tur som har så fina vänner som jag har, och att det därför är ganska dumt att oroa sig för det där med stolleken i höst. Det är ju bara att jag kramar mina kompisar om jag känner mig ensam :)
Och det där med Uppsala blir nog bra det med. Man måste ju stå på egna ben någon gång i livet, och då är det faktiskt tur att jag har en person som Olof att stödja mig mot om jag snubblar till lite. Han har ju faktiskt varit så mycket mer än min pojkvän, han har varit en otroligt bra kompis i två och ett halvt år nu (vilket också var orsaken till att vi gjorde slut, vi ville båda vara vänner istället). Jag har nog ganska mycket tur ändå. Fina vänner, en bra familj, mycket stöd från alla. Nu tycker jag att det är dags att börja tänka positivt :)

Hur fungerar det?

Jag börjar känna ångest. Det börjar kännas verkligt att jag faktiskt ska flytta till Uppsala snart. Jag började tänka på allt när jag satt på bussen på väg hem idag. Jag började tänka på alla mina vänner, alla potentiella pojkvänner. Allt som finns här i Stockholm. Det finns säkert i Uppsala också, men det är ingenting jag känner till än så länge. Vännerna kommer självklart finnas kvar, men inte ens jag är så naiv att jag tror att det kommer vara på samma sätt eller i samma grad som förut. Längre avstånd blir till mindre ork och mindre tid. Så är det tyvärr.

Jag har aldrig varit självständig, fått stå på egna ben. Aldrig någonsin. Hur gör man? Hur orkar man?

Sen det faktum att jag ska flytta ihop med Olof, mitt ex. Vi fungerar verkligen hur bra som helst som kompisar, även om sådant är svårt att tro. Vi är nog undantaget som bekräftar regeln. Men man börjar ändå tvivla lite när folk runtomkring en nästan blir chockade när man säger att man är kompis med sitt nyblivna ex. Folk förstår knappt att det kan fungera. Detta leder självklart till att jag som är så osäker på mig själv och dessutom aldrig har haft sån här tur blir orolig. Tänk om någonting händer? Tänk om han kanske inte tycker att det går så bra som jag tycker? Massa sådana (egentligen ganska löjliga) tankar dyker upp. Jag tror att jag analyserar alldeles för mycket. Jag borde sluta tänka. Det borde finnas en OFF-knapp i mitt huvud, en stor fet röd knapp. Men det gör det inte. Tyvärr.

Kräver hösten närhet?

Hösten känns lite som den där leken med stolar man alltid lekte på alla födelsedagskalas när man var liten. Man ställde upp stolarna i en ring, gick runt dem, och när musiken stoppades skulle man fort som fan hitta en stol att sätta sig på. Det var nämligen alltid en person mer än antalet stolar. Den som inte hann sätta sig var ute ur leken.

När hösten/vintern börjar närma sig blir folk som besatta av närhet. Alla vill ha någon att mysa med i höstmörkret och kylan. Det är precis som den där leken, det gäller att hitta någon fort innan de tar slut. Hittar man ingen har man förlorat. Kyla får i alla fall mig att känna ett stort behov av närhet, och jag tror att de flesta känner likadant. Jag tycker att hösten och vintern är det bästa som finns, men när man är ensam är det inte lika roligt längre.

Jag ska nog sluta prata nu, börjar låta lite väl deprimerad :P Så är inte fallet, jag bara undrar varför den här årstiden gör så med folk.

Torsdag

Det enda jag vill göra är att cykla runt på min nya rosa cykel hela dagarna :P Men det går inte. Idag ska jag till faster och äta middag samt gå igenom allting eftersom jag ska vara kattvakt åt dem i tre veckor. Sover nog där inatt eftersom jag ska iväg till Uppsala imorgon under dagen. Lika bra det :)

Lill-lördag

Hemma igen efter ett par öl på TB's med Nina och efterslentrianen Malin. Trevligt :) Det som stör mig är dock att jag alltid blir så jäkla nostalgisk och nästan deprimerad när jag dricker. I alla fall när jag är singel. Man hör den där sorgsna låten spelas precis innan stängning och man får ett enormt behov av närhet. Varför vet jag inte, men jävligt jobbigt är det i alla fall. Jag hatar känslor som bara existerar på fyllan. De känslorna som inte alls finns där när man är nykter, men så fort man har fått i sig en öl eller två är man som en helt annan människa. Tänkte försöka glömma mina fyllekänslor och kolla på några avsnitt av Entourage istället. Adrian Grenier... WOW! Heting gånger tusen. Typ.

Isn't she looovely?


Min alldeles egna supersnygga ROSA cykel!!! :D Vacker. Den ska jag ställa i ett cykelrum med dubbla lås på. Om någon snor den här blir jag ledsen på riktigt. Det här är min två veckor tidiga 20-årspresent från mamma och pappa. Den här presenten bara skriker Ronja. Allt som är rosa skriker i och för sig Ronja, men ändå :P

Sen hände det här...

Finn ett fel.


Min cykel är inte med på bilden... någon idiotjävel snodde den när jag var och åt lunch med Olof i måndags. Det var egentligen inte min cykel, hade fått låna den av farfars systers dotter. Men det är ju nästan värre :/ Tydligen är det här ett rätt så vanligt problem i Uppsala. Typ som en välkommen-i-gänget-gest. Jävla puckon.

Lunch i måndags


Han är rätt flummig den där Olof :P


Jag undrar hur vår lägenhet kommer se ut om vårat lunchbord ser ut såhär efter någon kvart...


Banana Surprise! Hahaha. Är det bara jag som får sjuka tankar? :P (Banana split egentligen)


Ett fejkat smile kan räcka långt ;)

One week ago


Våran grupp vann första pris på Reccemottagningen på Stockholms Nation :)


World champion liksom! ;)


Tyvärr var det en chokladpeng och nu finns den inte kvar längre.

A few days overdue


Vi gillar fina miner :P


Partaj på en fredag e inte helt fel.


Bio i lördags med Saga som inte alltid vill vara med på bild.
Vi såg Narnia :)

Måndag i Uppsala

Gaah. Jag måste plugga. Måste läsa. Har bilder att lägga upp, men det får vänta till imorgon. Har i alla fall käkat indiskt idag, vitlöksmarinerad kyckling e nice :D Åt lunch med Olof gjorde jag också. Trevligt :)

Söndag

Ligger här i soffan, inlindad i en filt och håller på att somna. Jag är Uppsala igen om det är någon som undrar :P Den här gången är jag här tills på onsdag, sen på fredag börjar en månad av kattvaktande hos min faster så då kommer jag nog inte vara i tumba någonting alls.

Det börjar kännas lite att det bara är två veckor kvar tills jag fyller 20 :) Det är lite bitterljuvt sådär. Man kan inte skylla på att man är tonåring längre, man har inte längre någon "stor ålder" att se fram emot. Å andra sidan ska det bli skönt att vara "fullvuxen" och inte längre ha något man inte får göra.

I övrigt har jag en bok på 600 sidor att läsa ut under september. Kul jul.

Kvällens planer

Det verkar som att kvällens plan är bio med Saga :) Det vill säga om jag lyckas få henne att röra sig från södertälje inom en snar framtid :P Ska försöka jobba lite på det.

För tillfället håller jag på med tvättstugan åt mamma. Inte så värst kul, men ibland får man väl offra sig.

Lördag

När jag kom hem igår hade mamma lagat en bulgursallad med fläskfilé, hur gott som helst! Sen blev det marängsviss (det stavas så, kollade på google :P) vilket inte heller satt helt fel :) Efter middagen gick jag över till Saga för att hjälpa henne välja kläder och hinna med bussen, vilket hon inte brukar klara av på egen hand :P Det gick i alla fall hur bra som helst, och sen drog jag vidare till Nina för lite vin och trevligt sällskap :) Tog taxi hem runt halv två inatt. En jävligt bra helkväll helt enkelt :)

Idag vet jag inte riktigt vad som står på schemat. Hämtade ut alla myskläder från Nelly och Asos idag. Fint som fan. Kanske ska träffa Saga ikväll, annars har jag inga direkta planer faktiskt :)

Time to go

Ska snart röra mig mot stationen och åka hem till Tumba igen :) Det var väl i stort sett det jag hade att säga, ska skriva någonting vettigare sen när jag är hemma :P

Fredag

Jag vet att det har varit lite bloggtorka här de sista dagarna, men är man sjuk så finns det inte så mycket att skriva om förutom det faktum att man snorar och hostar hela tiden. Det kanske inte alla vill läsa om :P

Idag ska jag i alla fall hem igen. Är hemma hela helgen och åker tillbaka på söndag kväll igen. Vet inte riktigt vad planerna för helgen är, men sånt löser sig alltid :)

Att bli frisk


Tog en promenad till apoteket som ligger några hundra meter härifrån. Införskaffade allt som behövs för att må bättre (Kan Jang och nässpray). Gick även in på ICA och köpte croissanter till frukost och en baguette att äta till middag senare :)

Happy birthday!

Jag orkar verkligen inte anstränga mig för att skriva någonting intressant när jag är sjuk. Vill bara krypa ner under täcket och försvinna. Dock måste jag säga att det finns en positiv sak med den här jobbiga dagen, och det är att Amanda fyller 20 år idag :D Tänk att vi har känt varandra i ungefär 14 år. Det är helt sjukt! :) Om du läser det här hoppas jag att du får en underbar födelsedag, och jag ber om ursäkt för att jag är här i Uppsala och inte kan vara hemma och fira med dig <3

Sjukling...

Har knappt kunnat sova inatt på grund av andningsproblem. Min näsa har varit helt igentäppt, alltså verkligen totalt blockerad, och jag har sovit med öppen mun. Detta har resulterat i extrem muntorrhet och sår i gommen. Suck. Har även fått hosta. Inte vanlig hosta, utan sån där som när man väl börjar hosta kan man inte sluta, trots att det aldrig löses upp någonting. Ungefär som "sätta-i-halsen-hosta". Känner mig helt febrig, det ilar i kroppen hela tiden.

Men, jag måste till skolan ändå eftersom vi fortsätter introduktionen för socionomprogrammet idag. Det kan ju vara bra om man är med på den liksom. Å andra sidan vill jag inte sitta och hosta ner hela klassen, så vi får se hur jag gör. Det blir hur som helst inte något cyklande idag, istället blir det bussen.

Återkommer senare med detaljer från gårkvällen, men jag kan väl säga såhär: Min grupp vann och fick fina chokladpengsmedaljer :D

Party snart

Sitter här och äter mormors hembakade bröd :) Hade väl tänkt börja göra mig iordning snart eftersom jag ska dra om cirka en och en halv timme. Hittade en ICA där jag kunde ta ut pengar :) Nu återstår det bara att se hur full man blir ikväll, samt hur det går för mig att gå hem helt själv. Det tar typ 40 minuter att gå och jag är mörkrädd. Önska mig lycka till! :P

Tisdag

Sitter här i lägenheten och försöker fundera ut vart det kan ligga en bankomat i närheten. Jag ska nämligen ta bussen in till stan om några timmar, och jag tvivlar starkt på att busschauffören tar emot VISA-kort :P Anledningen till att jag inte cyklar dit är för att vi ska på Reccemottagning (= alkoholdrickande) vilket antagligen skulle resultera i en väldigt vinglig och farlig hemresa :P

Nu ska jag ta en liten promenad runt området för att se om man kan hämta cash någonstans.

Första skoldagen!

Nu sitter jag här och slappar i soffan. Hade massa introduktion i skolan idag, träffade nya klasskompisarna och så :) När jag slutade vid 15 cyklade jag "hem" igen, bara för att cykla tillbaka en timme senare. Jag skulle nämligen möta Olof och käka middag innan han drog tillbaka till Stockholm (han slutade inte förrän 17). Vi käkade på en asiatisk restaurang så det blev sushi till Olof och friterad kyckling till mig :)

Imorgon har jag föreläsning mellan 8-10, sen är det Reccemottagning på Stockholms nation på kvällen :)