Torsdag



Jobb står på schemat idag och jag är trött som en gnu. Förhoppningsvis släpper det lite när jag väl kommer dit :)

New stuff



Mössa/basker/virkad sak från H&M och halsduk från Monki.

This is my reality



Tada! Var hos frissan och permanentade håret idag. Tycker inte att lockarna syns sådär superbra på bilden, men man får i alla fall en bild av ungefär hur det ser ut :)

Vimmerby 100903-100905


Tomorrow, tomorrow, I love you, tomorrow

Imorgon ska jag göra någonting galet med håret. Det ni! :P

Nu ska jag dricka lite läsk och kolla på Idol, sen blir det sängen. Man känner sig ganska körd efter att ha jobbat ett 12-timmarspass. Jag fick dock inte lika ont i ryggen idag som jag brukar få så det var trevligt :)

Tisdag




Ännu en vanlig vardag. Nu drar jag till jobbet!

It's my party and I'll cry if I want to




Då var ännu en födelsedag över. Jag har haft en riktigt bra dag och fick även finbesök av mamma, pappa, mormor, morfar och Saga :) I present fick jag en parfym, pengar, en receptbok med smoothies, ett inramat foto på mig och lillebror, ett linne, smink, smycken, choklad och blommor. Himla trevligt :)

Happy birthday to me!




Idag fyller jag 22! Började dagen med att gå till gymmet och köra lite kondition. Nu har jag precis röjt lite i mitt rum så att folk inte får en hjärtattack när de går in här senare idag.

When the night has come

Då var min sista dag som 21-åring nästan slut. Det känns inte särskilt speciellt att fylla år längre eftersom man har passerat de viktiga åldrarna då det faktiskt händer någonting (18, 20 och 21). Nu är det väl 25 som blir nästa "stora" siffra. Enligt Bonnie går det bara utför efter 25 så jag har tre år på mig att leva livet :P Själv har jag inte några problem med att bli äldre som många andra verkar ha. Det här är nog min första födelsedag som jag faktiskt inte bryr mig så mycket, jag har inte ens planerat någonting speciellt förutom lite fika imorgon. Det känns vuxet, att jag inte längre känner behovet av att få uppmärksamhet på min födelsedag. Det gjorde jag förut. Jag hade inställningen att eftersom jag inte tar så mycket plats och aldrig försöker stå i centrum så är det minsta mina vänner kan göra att ge mig all uppmärksamhet en dag om året. Visst, det är väl en helt okej filosofi egentligen, men jag är ändå glad att jag inte har det behovet längre. Tidigare har jag alltid blivit besviken när min födelsedag inte har blivit så perfekt som jag har velat, men nu är det inte lika viktigt längre. Det känns skönt :)

Nu ska jag sova. Imorgon blir det gymmet (förhoppningsvis, ska verkligen försöka tvinga mig själv) och på eftermiddagen kommer det lite folk på fika. En lugn födelsedag helt enkelt :)

Söndag



Nu drar jag till jobbet! Trött som en gnu, men imorgon är jag ledig plus att jag fyller år så det gör ingenting :D

Torsdag


Fan vad skönt det var att träna! Skulle egentligen ha gått på ett pass som hette body balance, men det blev inställt så jag körde kondition i en timme istället. Svettades som en gris! Det kommer antagligen vara så att jag behöver en rullstol, eller åtminstone en rullator, imorgon med tanke på att mina ben kommer vara som spaghetti.

På vägen hem från gymmet gick jag och hämtade ut ett paket med både mammas 50-årspresent och Lukas namngivningsceremonipresent :)

Ikväll/inatt blir det jobb, men tills dess hade jag bara tänkt lata mig framför datorn :)

Work that body



Nu känner jag mig redo inför träningen. Jag ska bli biff! ;) Efter passet tänkte jag stanna kvar och springa/cykla lite, eller så blir det att sola lite solarium. Det beror på hur tufft passet känns. Om det är någorlunda lugnt vill jag nog ändå svettas lite på löpbandet efteråt.

Peace out



Mina ögonlock försöker protestera mot mina uppesittarfasoner just nu genom att bli tunga och stänga sig själva hela tiden. Jag tycker personligen att det är ganska elakt av dem, men det blir nog ändå så att jag ger med mig och går och lägger mig. Min kropp behöver samla energi eftersom jag ska gå och träna imorgon, vilket jag inte är van vid för fem öre. Min kropp kommer antagligen gå in i något slags chocktillstånd och kollapsa efteråt.

Gonatt!

One step forward and two steps back



Beställde precis de ljusrosa hörlurarna ovan. Jag hittade dem på en sida som heter
gatget4all.com och de kostade bara 10$ (typ 70 spänn) inklusive frakt. Jag tänkte att det får bli en födelsedagspresent till mig själv :) Jag hade velat ha de gröna också, men de var slut så det får bli någon annan gång.

Onsdag

Jag ska alldeles strax röra mig mot gymmet och få en liten rundvisning samt prata om gymkort och sånt där. Eftersom jag får strålande smärta i ryggen varje gång jag jobbar (antagligen på grund av dålig hållning och att jag är helt jävla otränad) så tänkte jag att det kanske är en bra idé att börja gymma. Jag vill inte behöva sjukpensionera mig vid 30 på grund av att min rygg har gått sönder.

Jag har förresten bokat tid hos frisören nästa onsdag. Det känns spännande :D

Politik

Egentligen kan jag inte säga att jag är särskilt insatt i politik. Jag var osäker på vad jag skulle välja hela vägen fram till röstbåset. Däremot tycker jag att det är synd att Sverige inte längre kan stoltsera med att vi minsann inte har ett främlingsfientligt parti i vår riksdag.

Jag anser dock att eftersom SD nu har kommit in i riksdagen så är det faktiskt en stor del av svenska folket som stöder deras åsikter och därav borde de ha all rätt att få vara med och bestämma, inte frysas ut på ett odemokratiskt sätt. Jag tycker att det är läskigt att det har gått så långt att folk känner sig manade att rösta på ett sådant parti och jag skyller mest på de andra partierna som hela tiden har vägrat att röra vid SD med tång. Hade de bara debatterat mot dem och spräckt hål på deras sköra politiska bubbla hade folk insett att SD inte är värda att rösta på. Genom att ignorera dem stigmatiseras de.

Genom säkra källor vet jag själv att många av de som har röstat på SD är stereotypa förortsbor som inte ser längre än näsan når, samt folk som är missnöjda med dagens samhälle och då röstar på ett "nytänkande" parti. Dessa människor har jag egentligen ingenting till övers för, jag tycker mest synd om dem.

Egentligen känner jag inte att jag kan avgöra vad som är rätt eller fel, däremot tycker jag att det är läskigt att SD har kommit in i riksdagen och det är, enligt mig, ett steg i helt fel riktning. Jag anser att integration är lösningen på "vi-och-dem"-problemet, men jag tror att SD kommer skapa segregering och göra problemet större än vad det redan är.

Jag vet inte riktigt vad jag försöker säga med det här inlägget, men jag kände att jag behövde skriva av mig lite.

Nightmare before christmas



Jag behövde ett par earbuds eftersom jag bara har stora hörlurar (vilket kan bli jobbigt om man t.ex. ska ha keps/mössa/hatt) så jag köpte de här jättesöta Disney-hörlurarna :)

Just another manic monday



Nu drar jag till jobbet! Hade väldigt svårt att somna igårkväll så jag är lite extra trött idag, men det löser sig :)

Söndag

Kvällen igår slutade med att jag och Bonnie drog till Hägersten och träffade några av hennes polare. Vi tog bara en cider och sen drog vi hem, men det var trevligt :) Det kändes faktiskt ganska skönt att vakna hemma eftersom jag har hunnit med en massa saker idag. Jag har bakat ännu mer bullar och jag har även rensat min garderob på en massa kläder. Jag funderar på att gå ut och gå/springa en stund snart. Har även kontaktat ett gym som ligger här i närheten för att boka in en rundtur. Jag behöver verkligen träna upp min rygg om jag ska klara av jobbet som personlig assistent. Det är inte okej att ha strålande smärta i ryggen varje gång man har jobbat.

Lördag



Jag har hunnit med ganska mycket idag och klockan är bara 12. Jag har tvättat en massa kläder och även bakat bullar med farmor. Nu är det dags att hänga upp tvätten och sedan tänkte jag bege mig mot Tumba. Jag ska försöka hinna med att träffa Nina och mamma, sen blir det myskväll med Bonnie :)

Fredag




Jag skaffade Skype idag så att jag kan prata med min bästis Olof som numera bor i Skåne. Utöver det har jag varit och röstat samt organiserat mitt rum. En produktiv dag helt enkelt :)

DÖ!

JAG HATAR 3!

Varför ska det vara så jäkla svårt att svara i telefonen? Jag försöker just nu ringa runt till olika 3-butiker för att se om någon av dem har en lånetelefon inne (vilket verkar vara jäkligt ovanligt). Dock är det i princip omöjligt för dem att svara i telefonen! Detta är standard när man försöker nå en 3-butik. Då undrar jag varför idioterna inte kan se till att ha ett system där man kan se vilka butiker som har lånetelefoner inne. Det skulle vara mycket mer praktiskt att bara ringa till kundtjänst och få svar på den frågan istället för att behöva sitta i TIMMAR i telefonen för att personalen i 3-butikerna inte hinner svara i telefonen. GAH!

...

Tänkte bara ge en eloge till Cissi som tydligen är en sån där person som kan allt. Jag fick till exempel veta hur man lyckas med att få ut vatten ur örat samt vart i stan man kan hitta ett café med gratis internet. Tänk vad härligt det är med såna människor som man kan ringa när man behöver svar på en konstig fråga!




PS. Nina, bubbelpapper är sånt där plastgrejs med luftbubblor som man kan "poppa", sånt som man packar in ömtåliga saker i (otroligt proffsig förklaring.. :P).

Torsdag



Jag ska alldeles strax börja röra mig mot jobbet och det blir definitivt gummistövlar idag. Fy fan vilket väder! Det är i såna här stunder man önskar att man faktiskt hade en regnjacka.

Onsdag



Kom precis hem från jobbet, dag 2 av 3 avklarad. Det känns skönt :) Jag trodde dessutom att jag skulle få vara ledig fredag, lördag och söndag men farmor har visst andra planer. Hon har hämtat bubbelpapper från källaren och har nu bestämt att fredagen kommer att spenderas med att organisera mitt rum. Hon menar dessutom på att jag inte får använda datorn eller tv:n förrän vi är klara. Vad är det för fasoner? :P Sen ska vi baka en massa på lördag, och på söndag ska jag gå och rösta så det blir inte så mycket ledighet som jag hade trott :P

...

Jag är helt död! Det var en hektisk dag på jobbet idag och jag känner inte att jag riktigt har hunnit varva ner ännu. Jag skulle egentligen ha jobbat tisdag, torsdag och fredag den här veckan, men nu bytte jag ut fredagen mot onsdagen så det blir jobb imorgon igen. Det känns dock ganska skönt att få vara ledig hela fredagen, men jag kommer nog vara jäkligt sliten på torsdag kväll. Tre dagar i rad är faktiskt ganska mycket, speciellt när man jobbar 12-timmarspass som är rätt krävande.

Good morning sunshine




Dags att bege sig mot jobbet! Trött som en gnu är jag, men det är faktiskt lättare att ta sig upp på morgonen när man trivs på jobbet :) I övrigt har jag en dålig hårdag, därav mössan - en räddare i nöden.

Ny design!

Nu har jag fixat en ny design till bloggen :) I övrigt har jag spenderat de två senaste timmarna med att fika med farmor, farfar och faster Elisabeth. Äppelpaj med vaniljsås blev det.

Tittar för övrigt på Biggest Loser Sverige just nu. Jag tycker att det är ganska roligt att se när svenskarna försöker göra exakta kopior av amerikanska tv-program. Det brukar oftast bara bli larvigt, men vi får se. Jag tänkte i alla fall att jag skulle ge det en chans.

...

Nu har jag precis kommit hem efter att ha ätit lunch med pappa. Det var den konstigaste buffén jag någonsin sett. Friterad fisk, kyckling, thaiwok, nudlar, stuvade makaroner, köttbullar o.s.v. Helt enkelt en blandning mellan kinamat, thaimat och husmanskost. Weird.

Eftersom jag jobbar 8-20 imorgon tänkte jag bara vila upp mig resten av dagen. Det blir väl lite tv-tittande och så.

Monday morning



Haha jag ser verkligen helt död ut på den här bilden! Fast det är nog så med tanke på att jag har jobbat natt. Sovande natt kallas det, men när man bara får sova fem timmar håller jag inte riktigt med.

Hur som helst, just nu sitter jag på Café 60 med en kopp varm choklad och en äppeljuice som jag fick alldeles gratis (!). Jag har aldrig varit här förut, men det är verkligen sjukt nice! Personalen är hur trevlig som helst, priserna är överkomliga (egentligen anser jag att alla caféer har för dyra priser) och gratis internet. Helt perfekt när man ska fördriva tiden. Pappa kommer nämligen och plockar upp mig vid 11 och sen åker vi och äter lunch :)

I just don't know what to do with myself




Nu är det alldeles strax dags att bege sig mot jobbet igen. Jag är lite i valet eller kvalet huruvida jag ska hänga i stan hela eftermiddagen eller eventuellt hälsa på mormor och morfar. Jag ska nämligen tillbaka till jobbet 15.15 för personalmöte (gud vad vuxen jag känner mig!). Det känns så jäkla onödigt att åka hem eftersom kontoret ligger i Jakobsberg och det är en bit att åka. Däremot känns det lite tråkigt att hänga i stan helt själv. Jag funderar på att ta med mig datorn och låna internet på Café 60 som jag har hört att man kan göra, men vi får se. Som sagt, det är ett tufft val det här. Helt klart dagens I-landsproblem.

Söndag

Kom hem runt halv tio imorse eftersom jag jobbade natt. Det är sovande natt, men man får ändå inte mer än max sex timmars sömn. Det fick jag inatt och det var lyx jämfört med de nätter jag jobbade hos den här kunden i somras. Å andra sidan är det mindre faktiskt jobbande på kvällarna/nätterna så på det sättet är det ganska skönt ändå. Det blir en natt till nu och sen jobbar jag tisdag, torsdag och fredag nästa vecka. Det ska bli skönt med en ledig helg, men å andra sidan har jag inga pengar så jag vette fan vad jag ska hitta på :P

I övrigt känns allt ganska bra just nu. Jag är ju bara fast anställd till 2 januari, men som det ser ut nu kan jag få minst 50% i vår. För mig gör det ingenting att jobba mindre eftersom jag väldigt gärna jobbar kvar just hos den här kunden. Det är ju bara att jag läser någon distanskurs också så att jag får in lite bidrag utöver lönen.

Resten av dagen tänkte jag bara slappa och glo på någon film. Jag kanske tar en liten powernap också så att jag orkar jobba ikväll :)

My playlist - 100911

  1. The Pretty Reckless - Miss nothing
  2. Chris Cornell - Watch out
  3. Hoffmaestro & Chraa - Seize the day
  4. Oskar Linnros - Genom eld
  5. Mohombi - Bumpy ride
  6. Kylie Minogue - All the lovers
  7. Lady Antebellum - Need you now
  8. Hoffmaestro & Chraa - Young dad
  9. The Pretty Reckless - Make me wanna die
  10. Eminem feat. Rihanna - Love the way you lie
  11. Oskar Linnros - Från och med du
  12. K'naan - Wavin' flag
  13. Lifehouse - Broken
  14. Melanie Fiona - Monday morning
  15. Hoffmaestro & Chraa - Highwayman

Good morning sunshine



Nu drar jag till jobbet! :)

Good times

Idag var vi och käkade på Pizza Hut vilket var jäkligt nice. Jag är ett stort fan av Pepperoni Lovers. Vi var även inne på Åhlens och köpte nya matlådor till mig eftersom de jag har nu inte verkar fungera så bra. De är rätt höga så det kan vara så att det kommer in för mycket luft, eller så är de helt enkelt inte så bra förslutna som de borde vara. Hur som helst blir pastan vit och hård. Sen var jag även inne på H&M en sväng och köpte en ascool petrolblå keps samt ett linne/fodral. Kepsen fick jag gratis eftersom jag hade en bonuscheck på 50:-.

Jag ser fram emot resten av veckan som består av jobb imorgon, träffa Nina på fredag, utgång på fredag kväll, jobb lör-sön natt. Vi ska äta värsta goda grytan i helgen. Det är typ kotletter i en jäkla massa grädde med banan och curry. Sjuuukt gott! Farmor kallar det för "exotisk gryta". Förhoppningsvis blir det en massa över så att jag kan göra några matlådor :)

Nu är det snart dags att sova, men jag tänkte glo på någon film först. Jag ska upp 06.00 imorgon så jag ska försöka gå och lägga mig runt 22-23. Det blir nog en ganska hektisk dag på jobbet imorgon så jag vill ju gärna vara utvilad.

Onsdag

Idag är jag ledig så jag, farmor och farfar ska in till stan och käka på Pizza Hut :)

I övrigt har jag skrivit en lista över alla saker som ska fixas den här veckan. Dessutom håller jag på och skriver en önskelista till min födelsedag. Det är riktigt svårt att komma på saker man önskar sig desto äldre man blir.

Jag börjar tro att vi kan gå genom eld



Ibland är jag verkligen riktigt trög. Har börjat lyssna på Oskar Linnros och tänkt att "wow vilken bra snubbe!". Tidigare idag slängde jag iväg ett sms till Olof och rekommenderade honom att lyssna på Oskar Linnros. Hans svar var att "det är ju snook-snubben..". Jag ba "nää det är ju inte någon slags hiphop, bara en blandning mellan Håkan Hellström och Erik Hassle..". Men ja, Olof hade rätt och jag är rätt korkad. Här går jag runt och tror att Oskar Linnros är en ganska ny artist när han egentligen hela tiden har varit en av Sveriges snyggaste killar; Kihlen i Snook.

Tisdag



Nu ska jag dricka upp mitt te och sedan rullar jag mot jobbet. Vi får hoppas på att det inte är några förseningar. Jag kollade precis SLs hemsida och där står det att allt är lugnt.

Måndag

Idag var första dagen på nya jobbet och jag trivs som fisken i vattnet! :) Det enda jobbiga var att SL strulade så att mitt tåg var 35 minuter försenat, vilket i sin tur resulterade i att jag blev 30 minuter försenad till jobbet. Jag förstår mig verkligen inte på SL. De blir förvånade när det kommer löv på spåren (OJ! NEJ! VA!? Vad är höst för någonting??) och samma sak när det kommer snö (VINTER?? I SVERIGE?? VAAA??). Utöver det har de signalfel minst en gång om dagen. Om deras system är så jäkla dåligt att det krånglar varenda dag borde de kanske fixa det!? De har ju ändå höjt priserna för oss resenärer ganska mycket de senaste åren, vart tog de pengarna vägen?

Hur som helst, imorgon jobbar jag 8-20 igen. Sen är jag ledig tills på lördag kväll, jobbar natt lördag och söndag. Jag är back-up på torsdag vilket i stort sett innebär att jag får jobba om assistenten som egentligen ska jobba är sjuk.

As I watch you disappear into my head




Onsdag

Pengarna bara rinner som sand mellan fingrarna. Blä. Jag har haft ovanligt mycket räkningar och ovanligt lite lön den här månaden. Men men, det är väl ingenting att göra åt saken. Jag har ju mat hemma i alla fall.

Ikväll är det kryssning som gäller, men först ska jag städa mitt rum. Jag har redan börjat lite smått, men vi får väl se om jag lyckas bli klar med hela skiten eller om jag fastnar framför datorn istället :P

Onsdag

Pengarna bara rinner som sand mellan fingrarna. Blä. Jag har haft ovanligt mycket räkningar och ovanligt lite lön den här månaden. Men men, det är väl ingenting att göra åt saken. Jag har ju mat hemma i alla fall.

Ikväll är det kryssning som gäller, men först ska jag städa mitt rum. Jag har redan börjat lite smått, men vi får väl se om jag lyckas bli klar med hela skiten eller om jag fastnar framför datorn istället :P