...

Idag var det väldigt mycket samtal på jobbet. Jag hann inte ens dricka min yoggi eller äta mitt godis! :P Men det är rätt skoj när det är mycket att göra, jag gillar att det går upp och ner och finns lite variation. Då tröttnar man aldrig :)

Nu har jag kommit hem och bänkat mig framför datorn. Här kommer jag nog sitta resten av kvällen. Skönt!

Onsdag



Ny dag, nya tag. Tänkte alldeles strax röra mig mot jobbet, men hade lite tid över så jag sitter här och slöar framför datorn/tv:n.

Tisdag




Idag har jag tagit 73 samtal, haft en massa möten, blivit erbjuden telefonnummer från en obehaglig människa på bussen (kunde han inte ha varit runt 25 och snygg!?), ätit Jell-o och snackat med Olof i telefon. En produktiv dag helt enkelt.

Trött

Trött - ordet som sammanfattar hela mig just nu. De sista två timmarna var vi bara två personer som tog samtal så det var sjukt stressigt. Men vi klarade det och nu är jag hemma och har bänkat mig framför tv:n. Big Brother börjar alldeles strax så jag tänker bara sitta här i sängen och glo en stund.

Måndag

Det känns lite konstigt när man jobbar 11-20, som att man har glömt att gå till jobbet. Jag är alltid på jobbet vid den här tiden.

Nu börjar semesterplanerna arta sig lite också. Vi måste lämna in semesteransökan senast 8 april. Det känns lite knäppt att behöva planera sin sommar när det fortfarande är snö ute. Det är lite för vuxet för min smak.


Shop 'til you drop



Läderpjucks från Din Sko. Fina som fan.

Nu blir det slappande framför tv:n resten av kvällen.

You'd better know what you're fighting for



Janelle Monae - Cold war.

Söndag



En tripp till frisören och lite shopping blev det idag. Trimmade frillan och gjorde om min page med mittebena istället för sidbena. Fint. Sen köpte jag ett par boots och ett par byxor. Nu börjar nog min plånbok bli arg på mig.

Idag ska vi äta fiskgryta (AWESOME!) och sen ska jag bara ta det lugnt och glo på film. Nästa vecka är en asbra vecka för jag jobbar 11-20. Det är faktiskt jätteskönt för dels får jag sovmorgon och dels undviker jag rusningstiden med ersättningsbussarna.

Lord have mercy ain't it plain to see

Egentligen är det så självklart. Vi går igenom livet med vanan av att killar tar plats och tar för sig, och vi reagerar knappt. När en tjej gör samma sak är hon plötsligt störande, omogen och tar för mycket plats. På ett sätt gör hon det eftersom vi inte är vana vid det, men egentligen gör hon bara samma sak som den där killen har gjort hela sitt liv. Det fascinerar mig hur vi baserar hela vår verklighet på vanor och mönster. Så fort dessa mönster bryts blir vi så obekväma och ställda att vi helt enkelt inte klarar av det. Vi protesterar mot nya saker/beteenden/händelser hela tiden, det ligger i vår natur. Utan vanor och mönster har vi ingenting. Det är knappt att vi själva vill bryta mot ett mönster eller en vana eftersom vi vet att alla i vår omgivning kommer att reagera negativt. Att säga att killar trycker ner tjejer är fel. Att säga att tjejer trycker ner varandra är också fel. Människor trycker ner varandra. Människan har mönster och vanor som gör att livet känns okej att leva. Det spelar ingen roll vem som bryter mot normen, vi känner oss obekväma med den personen oavsett kön.

 

Vuxna trycker på hur viktigt det är att passa in. Föräldrar kanske säger till sina barn hur speciella de är, men dessa föräldrar gör ändå allt för att passa in i samhället. Det ligger i vår natur att passa in. Om normen säger att killar ska stoja och bråka medan tjejer ska vara passiva och tysta, ja då är det så vi kommer agera.

 

Som Mimmi så fint säger i Tusen gånger starkare; Varför är det killarna som ska bråka om en tjej medan hon bara står där passivt och väntar? Varför kan det inte lika gärna vara tjejen som kollar på killarna som bråkar och väljer ut vem hon vill ha? Varför kan det inte lika gärna vara tjejen som bestämmer?

 

Det börjar precis där. Ordval. Det är faktiskt så enkelt som hur vi väljer att se på saker. Hur vi väljer att formulera oss.

 

Kan vi inte bara höja medvetenheten ett snäpp och inse detta? Först då skulle vi kanske kunna göra någonting åt problemet.


Tusen gånger starkare



Jag är helt mållös. Den här filmen borde verkligen alla se! Den borde vara obligatorisk på lärarutbildningen, i klassrummen, ja överallt faktiskt! Helt fantastiskt! SE DEN!

At every occasion I'll be ready for a funeral

Ersättningsbussen var faktiskt helt okej idag, antagligen för att jag missade rusningstiden. Skönt!

Imorgon blir det jobb 8-17, sen ska jag hem till mamma och pappa för att proppa i mig våfflor. På lördag ska jag och mamma in till stan och shoppa lite. Det blir en lugn helg för mig :)

Someone like you



Pixie Lott - Use somebody.

Onsdag

Onsdagar går alltid lite långsammare än andra dagar, antagligen för att det är mitt i veckan. Hur som helst är det torsdag imorgon och jag ska jobba lite extra. 9-20 istället för 9-18. Lite komp är aldrig fel! Köpte en fet godispåse att ta med mig så att jag orkar hålla energin uppe.

Jag fick hem ett stort paket från eleven.se idag också med en massa ansiktsgrejer o sånt. Köpte även ett genomskinligt nagellack för jag hade faktiskt inget sånt. Jag tror att jag har ett nagellack överhuvudtaget och det är mintgrönt så det funkar ju liksom inte till allt. Men men, nu är det problemet löst i alla fall.

Vårkänslor

Idag har varit en helt vanlig dag på jobbet. Är lite trött i huvudet efter all stress med att ta mig hem, men annars är det lugnt. Vill inte ens tänka på att det ska hålla på så här fram till september.. men men.

Nu har jag i alla fall plockat fram två av mina favorit-converse-skor. De vita med lila fjärilar och de rosa. Imorgon ska de invigas!


Måndag

En väldigt bra dag på jobbet idag, precis som vanligt :)

Försökte mig på ersättningsbussen från gullmarsplan idag... Jag säger bara en sak: $£@½½!!!5##"!.

Annars är allt prima skinka.

Lördag

Jag var ju som sagt och hälsade på Nina, Conny och Lukas idag. De har flyttat till Västerhaninge och det här var första gången jag hälsade på dem där. Jättefin lägenhet! Jag är så himla kär i fönster som sitter lågt, alltså nästan nere vid golvet. Det är sjukt fint!

Det blev lek med Lukas, lite småprat och pizza innan jag började röra mig hemåt igen.

Nu ska jag bara slappa lite framför datorn, sen ska jag sova. Tänkte faktiskt ta mig till gymmet imorgon! HA!

The greatest thing you'll ever learn



Finaste Amanda gav mig en present när hon var i Stockholm på besök. Hon håller på med keramik där nere i Småland så hon hade gjort världens finaste mugg till mig med en massa fin text. Hon är så fin!

Saint Patrick's Day



Såhär gick jag klädd i torsdags. Grönt är skönt!

Those dancing days



Sebastian Ingrosso på Münchenbryggeriet igår med Elin, Simon, Calle och Camilla. Det var en riktigt bra kväll, stupade i säng runt halv fem imorse.

Nu ska jag börja göra mig iordning och röra mig mot Västerhaninge för att träffa Nina :)

Youth knows no pain



Jag tog bara en enda bild när jag var i Malmö förra helgen, men det blev en väldigt fin bild i alla fall. Jag och Olof på gayklubben Tomboy. Fett kul.

Idag har jag jobbat som vanligt. Vi hade samtalscoaching där vi fick sitta och lyssna/ge feedback på varandras samtal. Det var lite läskigt, men det gick bra. Jag har tydligen en väldigt bra och lugn telefonröst. "Som en sån där växeltelefonist från förr i tiden" fick jag höra. Tydligen borde jag läsa in ljudböcker eller bli en sån där automatisk röst. Haha.

Tisdag

Sjukt lugn dag på jobbet idag. Nästan inga samtal alls. Jag satt mest och lyssnade på disney-musik via Spotify medan jag kollade mail och fixade lite ärenden. Tog en tripp till ett arkivrum med Lisa för att hitta ett papper från 2009. Det gick inte så bra, men det var ett roligt tidsfördriv.

The things we do for love


Måndag

Idag har jag suttit på norska kundtjänsten, ätit köttgryta till lunch, ätit middag (sushiiii!) med Amanda, fått världens finaste bästis-present, pratat med konstiga budfirmor som inte klarar av att leverera ett paket när det inte finns någon parkering, ätit mums-mums och bokat biljett till Sebastian Ingrosso på fredag. En väldigt fin dag helt enkelt.

there's something lucky about this place



Jag kände att jag måste skriva ett fint inlägg också. Helt ärligt har jag haft en av de bästa helgerna på länge. Det är skönt att komma bort lite från vardagen och det är väldigt trevligt att få en hel helg med en av sina bästa vänner. Lite kvalitétstid helt enkelt.

I fredags var vi på en gayklubb som hette Tomboy med några av Olofs klasskompisar. Sjukt bra musik och skön stämning. Lördagen spenderades på stan med fönstershopping och fika. På kvällen kom Olofs polare Viktor över och vi hade filmkväll. Idag storstädade Olof medan jag kollade på tv. Sen kom Maria och vi drog ut på stan för att äta lunch, och sen var jag tvungen att åka hem igen. Tillbaka till verkligheten.

These scars of mine make wounded rhymes tonight

Jag har precis spenderat en underbar helg i Malmö med en av mina bästa vänner. Det jobbiga är bara att nu när jag kommer hem känner jag mig mer ensam än någonsin. Jag känner mig lika ensam som jag gjorde innan jag flyttade tillbaka till Stockholm. En stor anledning till att jag flyttade var just ensamheten. Jag ville vara nära mina vänner och kunna umgås med dom hela tiden. Jag fick inte besök särskilt ofta, och när jag kom på besök kändes det som att tiden inte räckte till. Sen när jag väl hade flyttat insåg jag att det egentligen inte handlar om avstånd. Det handlar om att ta sig tid till det som är viktigt. Det känns som att alla förändringar jag gör i mitt liv handlar om att få mer tid till mina vänner, men när jag har tid för dem har inte de tid för mig och tvärtom. Vi bara går om varandra.

Jag vet att jag inte är ensam rent fysiskt och tekniskt sett och allt det där, men att känna sig ensam med den där konstanta klumpen i magen är nog det värsta som finns.

Tisdag

En helt vanlig tisdag med jobb, viktiga samtal, nya inköp och tv-tittande.

Nu: Big Brother.

Square


Köpte en ny klocka idag också. Det är lite vardagslyx i och med att mitt förra jobb som personlig assistent inte var optimalt för smycken eller klockor. Det var bara totalt opraktiskt. Därför bestämde jag mig för att jag skulle unna mig en klocka när jag bytte jobb. Sådana där småsaker i vardagen som man inte alltid tänker på :)

I dream of times when you were mine



Jag köpte världens finaste kjol idag från Zara. Bara så ni vet.

Gårkvällen spenderades i Uppsala med Therese och Åsa. Lite förfest hos Therese följt av en kväll på Platina (Saluhallen). Sjukt nice :) Bästa bakisdagen idag med pizza och tv-tittande. Nu är jag hemma i Stockholm igen och ska mest ta det lugnt ikväll. Jobb imorgon 9-18 :)