Brilliant uppfinning eller djävulens redskap?

Jag måste nog vara den mest korkade människan på planeten, eller i alla fall en av dem! Att jag aldrig lär mig det här med att gå och lägga sig. En bärbar dator är en mycket lömsk sak. Man ligger/sitter i sängen med den i knät, alltså tror kroppen att den vilar. Man tittar på tv samtidigt så man sitter egentligen inte vid datorn (det är i alla fall vad man intalar sig själv). Den har lurat mig många gånger, och fler lär det bli. Jag tycks inte kunna överlista denna enormt smarta makapär. Till och med nu, i skrivande stund, pågår en inre kamp om huruvida jag ska stänga av det här djävulens redskap eller fortsätta skriva lite, läsa lite bloggar. Jag ska bara göra klart det där först, och den där grejen får jag inte glömma, och sen var det det som skulle fixas också...

Ibland får man helt enkelt inse sina begränsningar och låta varelser med högre intelligens ta kontrollen (i detta fall den bärbara datorn).

Rasism

The Cell skriver ofta jäkligt bra inlägg. Läs det här inlägget om rasism till exempel.

Du är vad du äter

Shit pommes vad sjukt att folk kan äta så mycket! När hon liksom ställer upp allt på ett bord, allt de har ätit under en vecka. Det är lika mycket som en buffé för 100 personer. Helt sjukt! Fast det är nog en jäkla motivation till att börja träna/banta/äta rätt. Jag skulle må illa och skämmas som en gris om någon lade upp allt jag äter på en vecka på ett bord mitt framför ögonen på mig. Usch.

Bambooörhängen till Ronja

image446
Jag har gått och funderat ett tag nu på varför det inte såldes silverfärgade hjärtformade bambooörhängen, men nu såg jag på
den här tjejens blogg att hon äntligen säljer det :D Självklart blev det en beställning, även om det kommer svida lite i plånboken :P Fast de är väldigt billiga ändå, bara 130:-.

What a girl wants


Kärlek. Båda väskorna finns att köpa hos Nelly.com.

Wishes

Just nu finns det ingenting jag hellre skulle göra än att glo på en massa filmer, äta en massa chips med dipp samt godis. Och gärna att Olof ligger bredvid och håller om mig, eller att sitta och snacka skit med en tjejkompis. Men det är torsdag, Olof pluggar och folk jobbar imorgon. That's life.

Ändrade planer

Tydligen hade Olof missuppfattat det här med krogen, det var inte den här helgen som vi skulle ut, det var nästa helg :P Men men, sånt är livet :) Jag får helt enkelt hitta på något annat :)

Torsdag

Usch, jag är riktigt rastlös idag... Vill bara ställa mig upp och hoppa eller nåt. Det liksom sprätter i benen. Jag får väl helt enkelt ta mig ut på en promenad eller något senare.

Helgen ser ut ungefär så att på fredag blir det utgång med de vanliga :) På lördag ska jag jobba med brorsan hela kvällen och in på natten så då blir det en hemmakväll :) På söndag måste jag läsa en massa kurslitteratur. En fullspäckad helg med andra ord :)

Konsten att hoppa av

Då var man hemma igen efter en tripp till Alby. Nu slipper man bli gravid i ännu ett år :)

Nu har jag även hoppat av kursen Tecknade Serier på 7,5 hp. Att kursläraren är dansk och inte kan skriva på svenska tycker jag är någonting man borde ha informerats om innan man tackade ja. Att kursen dessutom är upplagd så att man en gång i veckan ska lämna in en uppsats på typ 3 A4-sidor känns väldigt tidskrävande. Jag föredrar det här med föreläsningar och tentor. Hela upplägget kändes bara så klumpigt och diffust. Jag känner att det säkert skulle ha varit en intressant kurs att läsa, om bara upplägget hade sett lite annorlunda ut. Tyvärr. Men jag läser fortfarande Filosofins historia och Introduktion i Genusstudier :)

Hammarby - AIK

Idag var det match :) Vi förlorade med 2-4, men det gör inte mig något med tanke på den mentala segern vi åstadkom idag. Det var nämligen så att hela jävla hammarbyklacken samt i stort sett hela långsidan var proppfull! Vi hade lika många åskådare som AIK-sidan, det har nog aldrig hänt tidigare i hockeyns historia. Härligt! :D Ni anar inte hur glad man blir av att se folk stödja sitt lag på det sättet, speciellt när de inte gjort det tidigare.

Nu ska jag försöka varva ner lite och imorgon blir det ungdomsmottagningen samt shopping :)

Jobb istället

Ja nu blev det inte riktigt som jag hade tänkt mig imorgon. Ungdomsmottagningen får vänta tills på torsdag :P De ringde från dagiset som ligger typ tio minuter från Olof och frågade om jag ville jobba imorgon 8-16 och det kan man ju inte tacka nej till :) Fast den här gången är det lite nytt för mig eftersom jag ska jobba med 1-2åringar! Vad fan gör man med dom då? Har inte de fortfarande blöja o kan inte gå o massa sånt? Läskigt :P

Föreläsningen idag var riktigt rolig! Den här kursen är bättre på det sättet att de 3 timmarna (18-21) är uppdelade i 3 moment. 1 timmes föreläsning, sen 1 timmes gruppdiskussion (6 pers. i varje grupp, samma personer varje gång) följt av 1 timmes "redovisning" inför alla vad man har kommit fram till. Jag hamnade i en väldigt trevlig grupp där de flesta var i min ålder. Det känns verkligen jättebra det här :)

Där hade jag tur!

Wohoo! Jag skulle egentligen ha tagit mig till ungdomsmottagningen i Alby idag, men kände att jag har fan inte tid. Jag måste läsa en massa till föreläsningen ikväll! Som tur var ringde jag till ungdomsmottagningen och de har öppen mottagning imorgon också :) Skönt, då slapp man den stressfaktorn. Jag tar ju som sagt mitt sista p-piller imorgon kväll så det var rätt bråttom det här. Att jag aldrig lär mig :P

Så, nu ska jag äta frukost och läsa böcker :)

I'm back

Det gick ju riktigt bra det här :) Föreläsningen var väldigt intressant och handlade om försokratiker. Mitt intresse för filosofi bottnar i att jag, för typ 5-10 år sen, läste Sofies Värld. Jag fastnade direkt :) Det är i övrigt en väldigt bra bok att läsa om man vill ha en snabbkurs i filosofi och vill lära sig på ett lite roligare sätt.

Nu blir det tv, chips, loka och Olof :P Imorgon ska vi upp tidigt och dra till ungdomsmottagningen i Alby eftersom jag ska skaffa ett nytt recept på P-piller. Min sista karta går ut i övermorgon så man kan ju lugnt säga att jag är en sån som skjuter upp saker till sista stund :P Imorgon har jag också min första föreläsning i Introduktion i Genusstudier. Det ska bli spännande :)

Föreläsning ikväll

Sitter för tillfället hos Olof och äter chokladkakor och dricker te :) Jag har precis läst ett antal sidor i Filosofins historia av Svante Nordin. Tur att jag är intresserad av filosofi, annars hade jag nog somnat :P Hur som helst ska jag börja röra på mig om drygt en timme och gå på min allra första föreläsning i Filosofins historia :D Jag är lite nervös eftersom jag dels inte har någon aning om hur det fungerar, samt inte har träffat någon av de andra eleverna ännu. Spännande! :)

Efter föreläsningen som slutar 21 ska jag hem till Olof igen :) Jag stannar här till på onsdag kväll då jag ska på hammarby-match med pappa (hockey) :) Vi möter AIK så förhoppningsvis blir det vinst :)

Söndag

Nu har man badat o duschat o haft ansiktsmask o hela kittet :) Jag börjar starkt tvivla på att jag hinner läsa all litteratur till föreläsningarna på måndag och tisdag. Det är svårt att hitta motivation till att läsa faktaböcker eftersom jag hatar ämnet historia, och man vill inte heller läsa det bara för att och sen inte komma ihåg ett skit. Jag har en hel bok + några kapitel i en annan som ska vara lästa och klara till på tisdag, och till på måndag ska jag läsa typ 40 sidor i en bok om filosofins historia. Önska mig lycka till! :P

Ikväll kommer i alla fall Olof hit och vi ska göra tacos och grejer :)

Feminism

Gomorron! Jag är lite stolt över mig själv som gick upp tio utan väckarklocka eller nåt. Det var länge sen jag gick upp så tidigt :P

Nu tänkte jag äta upp min frukost, sen ska jag ta en bad och läsa en massa i en bok som heter Feminism av Lena Gemzöe.Det är väldigt intressant att få lite bakgrundsfakta till feminismen och vad feminism faktiskt står för. Det är egentligen något alla, båda tjejer och killar, borde läsa lite mer om. Man kan ju inte bilda en åsikt om något förrän man har alla fakta.

High Fidelity

En bra film helt enkelt :) Den råkar också vara Olofs favoritfilm, så det var genom honom jag tog tag i saken och läste boken :)

Det var väl inte så mycket mer jag hade att säga. Jag ska kolla klart på filmen, sen tänkte jag försöka sova. Imorgon blir det ta-hand-om-mig-själv-dag med chokladbubbelbad och sånt :) Sen på kvällen kommer Olof förbi och vi tänkte göra tacos och kanske ha en liten myskväll :) Fast mitt i allt det roliga måste jag faktiskt trappstäda åt en av granntanterna. Jobbigt, men bra med pengar :)

Gonatt!

Mysig lördagskväll

Mamma gjorde iordning glass och frukt förut så då har man fått i sig den dagliga dosen av onyttigheter :P Funderar på att ta en till kopp te och kolla klart på Harry Potter som går på ettan :) Myspys!

80's tees





Supersnygga tees från 80s tees :)

Min nya last!

Ja visst mina damer och herrar, Ronja har en ny last (tidigare laster: cigaretter, choklad, jordgubbsgodisar). Vad kan då detta vara? Te såklart! Kanelte för att vara exakt. Vuxenpoäng till mig som tidigare har varit en sån där saftdrickare som är emot både kaffe och te :P

Latmask nr. 1

Oh my god vilken seg jävel jag är! Klockan är halv sex och jag har bara suttit vid datorn hela dagen :P De enda gångerna jag har gått upp ur sängen är när jag har rökt eller ätit. Haha. Fast jag är lat och bekväm av mig och bryr mig egentligen inte om att "se fin ut" hela tiden och det är jag stolt över! :P Nej, men i alla fall den sista delen, att jag inte behöver sminka mig/göra mig iordning varje dag. Jag är en sån som skulle kunna gå till ICA i pyjamas och det innebär bara en sak; att jag har lite perspektiv på livet och inte blir besatt av, som så många andra, att allt handlar om utseendet. Självklart gillar jag snygga kläder, smink och annat, men jag låter det inte styra mitt liv. Min farbror sa en gång till mig att han inte alls skulle bli förvånad om jag gick till mataffären i morgonrock och papiljotter. Han har nog rätt :P

Love at first sight

image432
Jag är ytlig jag vet, men jag är fan kär i den här tröjan! Märket är The Stray Boys.

Tonight

Ännu en underbar låt med Lykke Li :)


I'm good, I'm gone

Dagens gladlåt! Enjoy :)


Mintgrön



Den här klockan var himla snygg, den finns hos kyssjohanna.se :)

Lördag

Det känns inte riktigt som att det är helg, men det beror väl mest på att jag satt hemma och glodde på Resident Evil med pappa igår :P Ikväll blir det nog ännu en lugn kväll, men det gör inte mig något :)

FFS!

Nu sitter man här igen alldeles för sent :/ Men det blir tyvärr så när man är spelberoende. Det ligger i släkten. Tur att jag inte spelar om pengar i alla fall! Jag håller mig till hederliga gamla Harpan, lite Jewel Quest och även en omgång Bitch då och då. Bara ett parti till... så låter det i mitt huvud och därför blir det så att jag vänder på dygnet. Skärpning FFS!

Gonatt!

Väskor & smycken


Här är några söta saker från bagsandfashion.com som jag gärna skulle vilja ha. Jag är speciellt kär i ringen :) Visst, den ser kanske lite för mycket ut som en förlovningsring eller nåt i den stilen, men den är sååå snygg! Silver och blått tillsammans funkar alltid :)

Hälsosam is my new name

Mhm, var nyss ute på en halvtimmespromenad med Susanne och Chili :) Andra promenaden idag, så mycket har jag nog aldrig promenerat på en dag i hela mitt liv! :P Dags för lite nya vanor kanske? :) Fast fasen vad det blåser ute! Det skulle tydligen bli värre imorgon :/ Jag tror nog att jag stannar inne då, man vill ju inte blåsa bort.

Fick även hem nya numret av Nemi idag :D Alltid lika lycklig varje gång den där underbara tidningen dunsar ner genom brevinkastet :)

Hål i plånboken

Då har man beställt ännu mer studentlitteratur för 450:-. Har två böcker kvar att köpa till Introduktion i Genusstudier. Böckerna till Tecknade Serier har jag inte ens kollat upp ännu eftersom den kursen vägrar starta samt att de vägrar lägga upp schema eller någon slags information överhuvudtaget :/

Hurtig som man är

Dagen började med att Nina plockade upp mig med bilen och vi åkte till farsta centrum för lite shopping :) Jag köpte två tröjor och ett linne på Bikbok, ett linne och två BH-tvättpåsar på H&M, två par nagellack från Depend och två par ögonskuggor (matchande), samt ett par apsnygga ankelstövlar med skärpdetaljer från Skopunkten :) Sen mötte vi upp Conny och Lasse utanför systembolaget där de kom kånkandes med typ 20 liter diverse alkohol :P Sen bar det av mot Tumba igen och vi stannade på en grekisk kolgrill som precis öppnat i centrum och käkade massa god mat. Vi hade en jävligt speedad servitör också, han hade fan lika gärna kunnat vara telefonförsäljare :P Vi fick i alla fall gratis efterrätt så det var najs :)

När jag kom hem sprang jag upp och lämnade alla påsar för att direkt springa över till Susanne och följa med henne och Chili på en lååång promenad. Jag kom precis hem och vi började gå vid halv fyra :P

Uppdatering

Då har man läst lite i filosofiboken då. A brief history of western philosophy.

Just nu är jag så trött att jag snart däckar, sitter här och försöker hitta på bra födelsedagspresenter till Olof :)

Tillbaka till verkligheten

Nu har jag kommit hem efter en god frukost på donken bestående av nachos, guacamole, pommes, chokladmilkshake samt fanta. Nyttigt och bra ;)

Idag kom även alla mina lönebesked och det visade sig vara en hel del mer än vad jag trodde :) Ska lägga undan 4000:- (har redan 2000:- sparade) eftersom vi ska till tyskland i mars, samt grekland i sommar :)

Idag blir det slappardag hemma i sängen med datorn i knät, och imorgon blir det shopping i farsta med Nina :)

Gomorron Sverige!

Nina har skaffat bil. Den är röd. Opel nånting... Hon ska i alla fall hämta upp mig om en kvart och vi ska till donken. PANIK! Jag måste klä på mig och borsta håret! Hejdå!

Strandväskan


En sån här skulle inte sitta helt fel i sommar :) Jag skulle självklart välja den rosa, men det är väl ingen överraskning direkt :P Den finns i alla fall att köpa i H&M's webshop. Jag skulle verkligen behöva en strandväska med tanke på att vi ska till Kos i sommar, men de sakerna tänkte jag inte börja köpa ännu utan det får vänta några månader.

Van Helsing

Ikväll blir det filmkväll med pappa samt chipspåsen och cola-burken :) Vi ska kolla på den apdåliga filmen Van Helsing, men det är bra skådisar så jag ser den gärna igen :) Fast som sagt var, själva filmen suger hästballe och specialeffekterna ska vi inte ens tala om...

Heath Ledger

Alla har skrivit om det, men jag blev bara så chockad när jag hörde det. Det tog ett tag för mig att reagera. Heath Ledger som alltid har varit, och alltid kommer vara, en av de snyggaste och mest talangfulla skådisarna i Hollywood... Det var i alla fall min personliga åsikt om honom.

Tråkigt, jävligt tråkigt.

Dagens outfit & lite nytt

image424
Rosa kabelstickad tjocktröja - En japansk webshop som Olof beställde från (NY!)
Svart glansig kjol - Gina Tricot (NY!)
Mörkgrå strumpisar - H&M (NY!)
Vita sockor med rosa ränder - Lindex
Halsband - H&M's barnavdelning
Mörkbrunt skärparmband - Pilgrim (NY!)

Bruna stövlar - Skopunkten
Svart jacka - Everest

Studentlitteratur & huvudvärk

Då har man varit på introduktionsdag på Stockholms universitet samt köpt studentlitteratur för 1268:-. Jag behöver egentligen ännu fler böcker, men nu har jag köpt all litteratur till en av kurserna, och det som är kvar är böcker som jag inte kommer behöva förrän längre in på terminen. Ingen stress alltså :)

Min huvudvärk har fortfarande inte försvunnit :/ Jag har haft den i två veckor nu, och det är ingen liten huvudvärk heller. Man tycker ju att den borde ha försvunnit vid det här laget, men så kul ska vi tydligen inte ha.

Ska lägga upp min fina dagens outfit samt skärparmbandet från Pilgrim så fort pappa kommer hem och kan ta ett kort :P

Dust it - volym för håret

Köpte även den här lilla saken när jag var ute och shoppade :) Det är ett slags puder man gnuggar in i hårbotten för att ge håret en massa volym. Den ska tydligen fungera jättebra, så jag var tvungen att prova :) Perfekt för såna där dagar när håret känns livlöst och trist.

Den finns att köpa på PUB-huset för 129:-.

Shopping & Stockholms universitet

Idag blev det en shoppingrunda i stan med Amanda :) Jag köpte ett brunt skärparmband i skinn med guldspänne från Pilgrim för bara 100:- :D Sen köpte jag ett par söta knästrumpor med rosetter och ett par grå varma strumpisar från H&M, samt ett turkost linne och en svart kjol i lite glansigare material från Gina Tricot :) Det var de pengarna det... :P

Imorgon kommer dock studiebidraget in på kontot (2500:-) och på fredag kommer lönen så jag lider inte :)

Just nu sitter jag hemma hos Olof och gör ingenting. Imorgon blir det introduktionsdag på Stockholms Universitet :)

Tjejkväll

Cissi, klart jag är med på fackeltåget! ;)

Amanda kom hit halv sju och vi inhandlade potatissallad, grillad kyckling, grönsaker, chips, godis, läsk samt hyrde film :) Catacombs och Transformers. Transformers var apbra! Både jag och Amanda är väääldigt svaga för Shia Lebouf... :)

Dagens outfit

image421
Lila linne i längre modell - Gina Tricot
Svart skinnbälte - Gina Tricot
Svart kofta i länge modell - H&M
Svarta strumpisar - H&M

Jag la till en bild på den lila färgen det är på linnet egentligen, det blev nästan vitt på outfit-bilden :/

Måndag

Introduktionsdagen för nya elever var inte förrän på onsdag så jag har bestämt mig för att gå på hela ändå :) Det skadar ju inte. Hur som helst, idag ska jag in och registrera mig på kursen "Introduktion i genusstudier". Det är nog den kursen som lockar mig mest eftersom feminism är ett väldigt intressant ämne som jag vill veta mer om. Det känns så dumt att ha åsikter och inte kunna backa upp dem med fakta, men nu kommer jag ju ha fakta att utgå från :)

Märkte även att linnena jag köpte på Gina Tricot var så långa att man kan ha dem som fodralklänningar :D Så nu har jag ett svart, ett ljuslila och ett ljusgult fodral :) Samt världens snyggaste skinnbälte! :)

Ikväll blir det tjejkväll med Amanda :)

Pepparkatt + Ronja = Bäst i Sverige! ;)

Gonatt!

Nu tänkte jag försöka sova. Typ. Olof kom hit runt fyra och så käkade vi pizza o sånt med mamma och pappa :) Har fortfarande galet ont i huvudet, men jag har inte tid att vara sjuk.

Imorgon ska jag till stockholms universitet och registrera mig på en av kurserna jag ska läsa. Det är sån där introduktionsdag för nya studenter också, men det känns inte så lockande. Jag tänkte gå på introduktionsföreläsningen typ. Sen ska jag hem och möta upp Amanda för en myskväll :D Det var alldeles för länge sen vi sågs, så det ska bli trevligt :)

Angående gårdagens klagomål

Eftersom Patrik är en mansgris och inte förstår det jag försökte förklara så ska jag försöka eeeen gång till ;P

Det handlar om vanligt hyfs. Det är vett och etikett. Det handlar om att vara en gentleman. Det är samma sak om man är ute på restaurang, killen ska alltid erbjuda sig att betala. Jag tycker inte att killen alltid ska betala, självklart ska man dela på notan eller betala varannan gång eller hur man nu vill lösa det, men han ska åtminstone ha hyfs nog att erbjuda sig. Och om hans flickvän ligger hemma i feber ska han definitivt erbjuda sig att stanna hemma, även om det egentligen bara är ett tomt erbjudande så visar det på att han är en gentleman.

Hoppas du förstår nu Patrik :P

Fint från Lindex


De här två skulle gärna få hänga i min garderob :) Båda är från Lindex.

Shit pommes!

Att man alltid lyckas glömma bort tiden när man sitter med laptopen. Mitt liv har bara gått utför, eller jag har rättare sagt fått mindre av ett liv, sen jag skaffade den här saken. Jag har lätt för att fastna i bekvämligheter, och det är jäääkligt bekvämt att sitta i sängen och glo på tv med den här lilla älsklingen i knät. Jag är en svag människa...

Gonatt! :)

Pudding?


Såhär såg kalaset ut idag :) Mamma blev lite galen med de svenska flaggorna där, men det är bara gulligt :) Brorsan fyller ju bara 16 en gång liksom :P

Imorgon ska jag, mamma, pappa och Kalle till donken i Södertälje. Eftersom Kalle är så himla duktig och brukar leda fritidsfröknarna hela vägen från stationen dit (Ja, han hittar faktiskt!), så ska han få leda oss dit imorgon :) Lite gulligt sådär, han älskar ju mcdonalds och det är hans födelsedag så det passar ju utmärkt :)

Skjortklänningen

image416

Såhär ser jag ut i min nya skjortklänning som jag beställde från H&M. Det här var egentligen dagens outfit i tisdags eller nåt, men eftersom jag var så sjuk orkade jag inte lägga upp den då. Himla fin är den i alla fall :)

Killar och kärlek

Här sitter jag i min ensamhet och funderar. Sjuk och jäklig är jag.

Varför har killar så svårt för att förstå ibland? Jag måste faktiskt erkänna att jag blir sårad när vårat "gäng" ska gå ut på krogen o jag är sjuk, men min pojkvän erbjuder sig inte att stanna hemma med mig! Är det fel av mig att bli upprörd? Nej, det tycker i alla fall inte jag! I en sådan situation börjar man ju faktiskt undra varför ens pojkvän inte reagerar så automatiskt? För om han hade erbjudit sig att stanna hemma hade det varit ett tecken på att han älskar mig på ett så osjälviskt sätt att han sätter mig före sig själv. Det han gör nu tyder på raka motsatsen.

Nu tycker ni säkert att jag är självisk som vill att han ska stanna hemma, men det är inte det jag vill. Jag vill bara att han rent instinktivt ska erbjuda sig att offra sig för min skull, att det kommer naturligt. Jag skulle självklart säga åt honom att gå ut ändå, eftersom jag älskar honom på ett sånt där osjälviskt sätt. Men jag vill att han ska tänka lite mer på mina känslor när han tar såna här beslut.

För mycket feber och chokladpudding kanske? Jag börjar bli riktigt blödig. Nu blir det cigg + tv.

Shopping

Det blev en tripp till Gina Tricot på götgatan idag, den butiken är nog den största i stockholm. Den känns i alla fall väldigt stor. Hur som helst, jag köpte det här apsnygga skinnbältet för 129:-, samt två linnen i lite längre modell i ljusgult och ljuslila för 99:-/st :) Funderade också på att köpa en till sån där hängselkjol i tyg som jag har köpt där tidigare. Jag köpte ju en svart förut, men nu hade de bruna för bara 49:-! Sjukt billigt, men jag höll i plånboken :)

Nu är det snart dags för kalas. Mormor och morfar kommer hit vid tre, sen kommer Olof typ halv fyra. Sen blir det chokladpudding i stora lass! Jag ska ta ett kort på mammas chokladpuddingstårta sen, den är bara så jäkla snygg! :)

Ut på stan

Jag har bestämt mig för att ignorera min huvudvärk och bege mig ut på stan i alla fall. Tänkte ta en tripp runt götgatan och sen snabbt hem igen för att hinna till brorsans kalas :)

GG + OTH

Nu har jag precis kollat klart på avsnitt 13, säsong 1 av Gossip Girl, samt avsnitt 3, säsong 5 av One tree hill (de senaste). Mysigt :)

Till middag blev det falukorv och makaroner, med ketchup såklart. Ibland är det riktigt härligt med ordentlig svensk husmanskost :) Man saknar det lite när man är hemifrån.

Helgens planer

Nu har jag precis sagt hejdå till älsklingen som var här på en snabbvisit och hade med sig filmen Hairspray :D Han vet vad jag gillar han... gulligt :)

Imorgon blir det kalas för min bror som fyller 16. Han fyller på söndag egentligen, men imorgon blir det chokladpuddingstårta o grejer :) Jag ska försöka ta mig in till stan på förmiddagen och införskaffa ett par linnen från American Apparel och ett skinnbälte från Gina Tricot som
Elin var snäll och tipsade mig om :) Men vi får se hur det blir eftersom jag inte alls känner mig frisk ännu, samt om vädret tillåter eller inte.

Ny kjol!

Fick hem min fina kjol från Sanna som jag beställde för typ en vecka sen. Verkligen helt underbar! Den var till och med snyggare än på bilden, och på bilden var den jäkligt snygg, så jag är hur glad som helst! :D Jag skulle också vilja vara så duktig på att sy! Håll koll i hennes blogg efter nya plagg, de är både otroligt snygga och väldigt billiga :)

Going home

Nu är allt packat och klart. Vi åker runt fem-sex ikväll så det är inte direkt bråttom, men det är ändå skönt att ha allt gjort så man slipper stressa senare :)

Jag vet inte riktigt hur jag mår just nu. Min feber verkar ha gått ner, men det kan ju vara för att jag har käkat så mycket tabletter. Min nacke är helt pajjad för jag har typ sovit fel, och mitt huvud dunkar som fan varenda gång jag rör på det. Suck.

Jag kommer hem någon gång mellan tre och sex på morgonen så vi hörs då :P

Onsdag

Har inte sett till några prickar i ansiktet ännu så det är antagligen en vanlig förkylning. Suck. Det hade varit skönt att få de där vattkopporna överstökade liksom.

Anyways... Jag mår piss helt enkelt. Enda anledningen till att jag ens orkar skriva det här är att jag precis har proppat i mig huvudvärkstabletter. De hjälpte till att få ner febern lite också.

Imorgon blir det i alla fall hemfärd. Tillbaka till verkligheten eller vad man nu ska kalla det. Fast jag kommer sakna Emma väldigt mycket, funderar på att kidnappa henne och ta med henne upp :P

Vattkoppor?

Kanske, kanske inte. Jag låg i alla fall halvdöd med värsta febern igår. Mår inte bra idag heller, men febern har i alla fall gått ner lite.

Orsaken till att jag misstänker vattkoppor är att alla Emmas syskonbarn har/har haft det nyligen. Själv har jag aldrig haft någon av de där barnsjukdomarna som vatkoppor, påssjukan och liknande.

Glitzy.se


De här två från Glitzy.se skulle inte sitta helt fel :) Musse Pigg t-shirten kostar 280:- och den andra kostar 400:-. Inte så farligt, men jag har lovat mig själv att hålla i pengarna nu så tyvärr.

Tisdag

Igår skrev jag aldrig eftersom vi först var hos Emmas psykolog, sen blev det kaos på kvällen + att vi hyrde film och köpte en massa godis.

Idag ska vi till psykologen igen, och sjukgymnasten. Sen vet jag inte riktigt vad vi ska hitta på. Vi snackade förut om att bowla, men vi är inte säkra på att bowlinghallen är öppen. Det är det som är jobbigt med en sommarstad som Ystad, antingen har ställena inte öppet alls under vinterhalvåret eller så har de bara öppet på helger eller väldigt få dagar överhuvudtaget.

Söndag

Idag har vi inte gjort så himla mycket. Vi åkte med Emmas lillasyster på hennes handbollsmatch i Åstorp, fast de förlorade. Sen åkte vi tillbaka hit, kom hem för typ en halvtimme sen.

Imorgon ska vi hyra film, köpa ännu mera godis och ha myskväll :)

Dagens outfit

image412
























Musse & Mimmi t-shirt - Urban Outfitters
Svart lång kofta - H&M
Mörkblå jeans - Wrangler
Vita sockor med rosa ränder - Lindex
Svarta stövlar - Skopunkten

Bilder från myskvällen



Lite söta bilder från gårdagen som beskriver våran myskväll ganska bra :)


Växtvärk vid 20

Det känns precis som växtvärk i högra benet, men det kan det väl inte vara när man snart fyller 20? Sjukt. Men men, det är sånt man får ta.

Jag och Emma skulle ha gått ut ikväll, men vi ångrade oss och istället ska vi bunkra upp med chips, glass och chokladpudding framför "Pretty in pink" som jag var smart nog att packa ner innan jag åkte :)

Skåne it is!

Ja nu sitter man här och har precis klämt i sig två feta frallor med ost samt O'boy. Det finns inget bättre än Emmas familjs stora frukostar :) Just nu sitter jag på badrumsgolvet och roar mig med datorn medan Emma noppar sin lillesyrras ögonbryn. Stackarn :P

Vi somnade nog runt sju imorse och vaknade nu vid tolv så det där med sömn har väl inte varit så lyckat, men vi vände i alla fall inte på dygnet. Ikväll ska vi eventuellt gå på krogen här i Ystad, men först ska vi hem till Emmas lägenhet och duscha samt åka tillbaka hit och spionera på Emmas lillasyster och hennes ragg från internet (!) som kommer hit och hälsar på :P

Hörby, fortfarande på väg neråt

Nu sitter vi här och är övertrötta och det skulle sitta jäkligt fint med en säng faktiskt! Fast vi kommer inte vara framme förrän om 2-3 timmar :P Har i alla fall bunkrat upp med godis, polkagris med jordgubbssmak :) Emma har mest sovit på madrassen där bak och vi sitter och lyssnar på något konstigt radioprogram på P3/P4. Emma är lite sur eftersom hon skrev sms in dit och önskade en låt (Byz - Moorebruden) men de har inte läst upp det. Typ.

Nu dör snart datorn så vi hörs imorgon :)

På väg neråt

Nu sitter jag här i Emmas pappas lastbil, vi är typ på Kronfågel eller nåt och ska lasta lite kyckling. Det är en sån där jättestor truck så att man får svindel när man ska klättra upp typ två meter för att komma in i den :P Vi lär väl vara hemma hos Emma (i Ystad alltså) runt 5-6 imorgon, på morgonen alltså. Så det blir uppesittarkväll här i lastbilen med Emma och hennes truckerpappa samt en jävla massa dansbandsmusik som verkar vara obligatoriskt att lyssna på nere i Skåne :P Som jag sa till Emma när hon satte på ännu en dansbandsskiva; "Du är en hjärntvättad jävla Skåning!" :) Men vadå, mammas sida av släkten är alla från Skåne så det där med dansband ligger i mitt blod. Tyvärr :P

Studentlitteratur

Nu har jag suttit och skrivit upp alla böcker jag behöver inför de 3 kurser jag ska läsa, samt alla sidor som ska kopieras o.s.v. Tur att det mesta finns på biblioteket i alla fall, jag hade nog aldrig orkat/haft råd att köpa allt :P

Huskur tack!

Usch min kropp mår inte alls bra idag :/ Bara det faktum att jag inte har haft någon aptit på två dagar (vilket aldrig någonsin har hänt mig) är oroväckande. Men jag tänker fan inte bli sjuk nu och missa resan ner till Skåne. No way! Men då är frågan vad gör man för att må bättre? Vatten dricker jag en massa, och jag försöker hålla mig i sängen så mycket som möjligt. Finns det så mycket mer man kan göra? Jag tror inte det. Men men, det är bara att hålla tummarna för att det går över tills imorgon. Annars kommer jag ändå bara ignorera det och åka ner till Skåne i alla fall :P

One tree hill säsong 5

JAAAAA! :D One tree hill säsong 5, avsnitt 1 & 2 har äntligen släppts och nu ligger de fint på min dator :D Så om ni undrar vad som händer med mig de närmsta två timmarna är jag upptagen! Jääävligt upptagen! :D

Ändrade planer

Woho! Resan blir av :) Emmas pappa skulle upp till stockholm ändå så jag åker ner till Skåne imorgon och stannar där i en vecka :) Jag har saknat min Emma! <3

Nu har jag skaffat internetbank + e-legitimation och fixat klart min ansökan om studiestöd :) Skönt att slippa oroa sig för det i alla fall :)

Ikväll blir det en massa packande och kanske lite Ben & Jerry's ;)

Torsdag

Det finns ingenting värre än när man är förkyld och man vaknar till på morgonen för att man knappt kan andas. Näsan är helt igentäppt och eftersom man har andats med munnen öppen hela natten är den snustorr. Usch.

Idag ska jag förbi SEB i tumba c och fixa en dosa så att jag kan logga in på internetbanken :)

Sjukling nr 1

Nu sitter jag hemma hos Olof och gör ingenting. Jag kom precis hit och det där med att åka tåg när man håller på att bli sjuk känns inte riktigt som en bra idé såhär i efterhand. Usch, jag vill bara bli frisk! Suck.

Onsdag

Nu känns det i hela kroppen, sjukdomen är på väg! Usch. Jag känner mig sådär raspig i huvudet och halsen, samtidigt som jag fryser och det börjar göra ont i hela kroppen. Fast å andra sidan brukar jag få symptom på att jag börjar bli sjuk rätt ofta, men det brukar sällan eller aldrig utvecklas till någonting värre än så. Det brukar försvinna av sig självt innan sjukdomen brutit ut. Vi får hoppas att det är samma sak den här gången för jag har verkligen inte tid att bli sjuk just nu.

Jag ska sitta här och såsa ett tag, sen ska jag hem till älsklingen och äta middag samt gå på bio :)

Antagningen

Nu har antagningsbesked 2 kommit, fast det gjorde ju ingen större skillnad för mig eftersom jag redan hade kommit in på de tre kurser jag ville :) Jag börjar bara bli lite orolig eftersom jag inte har fått några papper från någon av kurserna ännu :/ Men om de inte kommer innan fredag får jag ringa och klaga.

Gråten i halsen

Jag hatar att vara ledsen. Inte för att jag ogillar själva känslan, det är bra att få utlopp för känslorna ibland. Men det är där problemet ligger, jag får inte utlopp för känslorna. Jag har någon spärr inom mig att jag inte kan gråta när jag är hemma, för jag vill inte att mina föräldrar ska råka se mig ledsen. Det är samma sak varenda gång, så fort jag känner tårarna komma försöker jag hålla allt inne och det gör självklart saken värre. De dåliga känslorna blir starkare allteftersom jag försöker hålla dem inne, men jag släpper aldrig ut dem.

Ibland önskar jag att jag hade någonstans att gå, någonstans där jag kunde gråta ut för allt jag aldrig gråtit ut för, känna alla de känslorna jag aldrig har tillåtit mig själv att känna. Varför ska tårar vara ett tecken på svaghet för mig? Varför kan jag inte gråta inför andra? Det känns som att om jag gråter inför andra ser de att någonting har sårat mig, att jag är svag. Man är inte svag bara för att man gråter, det vet jag, men ändå känns det så för mig. Jag har inga problem med att andra gråter, men när det kommer till mina egna känslor är det svårt att visa dem. Det känns som att om jag börjar gråta kommer jag aldrig sluta.

Det känns som att jag är tillbaka i lågstadiet igen.

Listor hit och listor dit

Jag har tråkigt, läser bloggar och råkade hitta den här listan :)

[x] Jag är kortare än 170cm.
[] jag tycker att jag är ful
[] Jag blir lätt brun.
[x] Jag skulle vilja att mitt hår var av en annan färg.
[] Jag har vänner som aldrig har sett min naturliga hårfärg.
[] Jag har en tatuering.
[x] Jag är osäker över mitt utseende.
[] Jag har haft/har tandställning.
[] Jag har glasögon/linser.
[] Jag skulle gå på plastikoperation om det var ofarligt och gratis.
[x] En helt okänd person har sagt att jag är snygg.
[x] Jag har mer än två piercingar. (En i läppen + 4 hål i öronen)
[x] Jag har piercingar på andra ställen än i öronen.
[x] Jag har fräknar (Jag är rödhårig så det är väl ganska självklart :P)

FAMILJ
[x] Jag har svurit åt mina föräldrar.
[] Jag har rymt hemifrån.
[] Jag har blivit utslängd hemifrån.
[x] Mina biologiska föräldrar är ihop.
[] Jag har ett syskon som är under ett år gammal.
[x] Jag vill ha barn nån dag.
[] Jag har barn.
[] Jag har mist ett barn.

SKOLA/JOBB
[x] Jag studerar. (Om ungefär 2 veckor)
[x] Jag jobbar.
[] Jag har somnat i skolan/jobbet
[x] Jag har missat mer än en vecka av skolan. (Fast inte på en gång)
[] Jag har stulit någonting från min skola/arbetsplats.
[] Jag har fått sparken.

SKAMLIGHETER
[x] Jag börjar fortfarande gråta av Disney filmer.
[] Jag har pissat på mej av skratt.
[x] Jag har fört konstiga grisljud när jag skrattat.
[x] Jag har gråtit av skratt.
[] Jag har limmat fast min hand i något.
[x] Jag har skrattat tills någon form av dricka har kommit ut ur näsan.
[] Mina byxor har gått sönder på en offentlig plats.

HÄLSA
[] Jag föddes med en sjukdom.
[] Jag har fått stygn på ett öppet sår.
[] Jag har brutit ett ben.
[] Mina tonciller har tagits bort.
[x] Jag har suttit hos läkaren med en vän.
[] Mina visdomständer har tagits bort.
[] Jag har genomgått en allvarlig operation.
[] Jag har haft vattkoppor.
[] Jag har haft/har astma.

RESANDE
[] Jag har kört mer än 300km på en dag.
[x] Jag har flugit.
[] Jag har varit i Ryssland.
[] Jag har varit i Kina.
[] Jag har varit på Golfen Center
[] Jag har varit i Japan.
[] Jag har varit i USA.
[] Jag har varit i Afrika.
[] Jag har varit i Asien.

EFARENHETER
[] Jag har tappat bort mig i min hemstad.
[] Jag har sett en fallande stjärna.
[] Jag har önskat då jag sett en fallande stjärna.
[x] Jag har varit på en offentlig plats i min pyjamas. (Pyjamastema i skolan - jag och Elin körde med pyjamas och mystofflor)
[] Jag har tryckt på alla knappar i en hiss.
[] Jag har sparkat en kille mellan benen.
[] Jag har varit i ett casino.
[] Jag har hoppat fallskärm från ett flygplan.
[] Jag har gått "skinny dipping".
[x] Jag har lekt sanning eller konsekvens.
[] Jag har druckit en hel liter mjölk på en timme.
[] Jag har krockat i en bil.
[] Jag har medverkat i ett skådespel.
[x] Jag har träffat någon från internet i det verkliga livet.
[x] Jag har fångat en snöflinga på min tunga.
[x] Jag har sett norrskenet.
[x] Jag har suttit på ett tak på natten.
[x] Jag har aprillat någon.
[x] Jag har åkt taxi.
[x] Jag har ätit sushi.
[] Jag har åkt snowboard.

FÖRHÅLLANDEN
[] Jag är singel.
[x] Jag är i ett förhållande.
[] Jag är förlovad.
[] Jag är gift.
[] Jag har varit på en blind date.
[] Jag har blivit dumpad oftare än jag själv har varit den som dumpar.
[x]Jag saknar någon just nu.
[x] Jag är rädd för att bli övergiven.
[x] Jag har varit otrogen i ett förhållande.
[] Jag har skiljt mig.
[x] Jag har varit kär i någon som inte var kär i mig.
[] Jag har sagt att jag älskade någon och ljugit.
[] Jag har sagt att jag inte älskade någon och ljugit.
[x] Jag har sparat något från ett gammalt förhållande.

SEXUALITET
[] Jag har varit förtjust i en person av samma kön.
[] Jag har varit förtjust i en lärare.
[] Jag har blivit kysst i regnet.
[x] Jag har kramat en till mig helt okänd person.
[x] Jag har kysst en till mig helt okänd person.

ÄRLIGHET
[x] Jag har gjort något som jag lovat någon annan att inte göra.
[x] Jag har gjort något som jag lovat mig själv att inte göra.
[] Jag har smygit ut utan lov.
[] Jag har ljugit om var jag är för mina föräldrar.
[] Jag har en hemlighet som ingen vet.
[x] Jag har fuskat i ett spel.
[] Jag har struntat i ett prov.


DÅLIGA TIDER
[x] Jag har druckit alkohol.
[] Jag dricker mig berusad mer än en gång i månaden.
[] Jag kan inte svälja piller.
[] Jag har blivit diagnoserad med depression.
[] Jag tar mediciner mot depression.
[] Jag har anorexi och/eller bulimi.
[] Jag har sovit en hel dag utan att ha behövt det.
[] Jag har vaknat gråtande.
[x] Jag har somnat gråtande.

DÖDEN
[x] Jag är rädd för att dö.
[x] Jag hatar begravningar.
[] Jag har sett någon dö.
[x] Någon nära till mig har försökt begå självmord.
[] Någon nära till mig har begått självmord.

MATERIALISM
[x] Jag äger en iPod eller en mp3-spelare.
[] Jag har en ohälsosam relation med anime/manga
[] Jag äger många dyra designerväskor.
[x] Jag äger något från H&M.
[x] Jag samlar på serietidningar. (Kalle Anka från när jag var liten och Nemi som jag läser nu)
[] Jag äger något från Benetton.
[] Jag äger något jag köpt på E-bay.
[x] Jag äger något från Diesel.


RANDOM
[x] Jag kan sjunga så att andra kan lyssna på det.
[] Jag har stulit en bricka från en snabbmatsrestaurang. (Inte jag, men en gång kom pappa hem med en BK-bricka :P)
[] Jag har lätt för att öppna mig för nya människor.
[] Jag ser på nyheterna.
[] Jag dödar inte insekter.
[x] Jag svär ofta.
[] Jag sjunger i duschen.
[x] Jag är en morgonperson.
[] Jag betalade för min rington.
[x] Jag är petig med grammatik.
[] Jag är en sportfanatiker.
[x] Jag tvinnar mitt hår mellan mina fingrar.
[] Jag är bra på att baka.
[] Min favoritfärg är vit, ljusröd eller ljusblå.
[x] Jag skulle ha pyjamas på mig till skolan. (Det har jag ju redan haft så)
[] Jag vet hur man skjuter.
[x] Jag är kär i kärleken.
[x] Jag skrattar åt mina egna skämt.
[x] Jag äter snabbmat varje vecka.
[x] Jag är bra på matematik. (Någorlunda i alla fall :P)
[x] Jag tror på spöken.
[x] Jag kan inte sova om det finns en spindel i rummet.
[x] Jag är väldigt kittlig.
[] Jag älskar mörk choklad.
[] Jag spelar dataspel och/eller tv-spel.
[x] Jag är bra på att minnas ansikten.
[] Jag är bra på att minnas namn.
[] Jag har ingen aning vad jag vill göra med resten av mitt liv

Twisted

Mitt huvud känns som att det ska sprängas just nu. Jag börjar nästan tro att det har med min nya bärbara dator att göra. Fast att jag i stort sett inte har gjort någonting annat än att sitta i sängen med datorn i knät flera dagar i rad kan väl inte vara det som påverkar hur min kropp mår...? :P

Hur som helst, ikväll blir det filmen Twisted som går på tv tillsammans med Ben & Jerry's och pappa :)


Kan det bli bättre?

image407

En bild säger mer än tusen ord...

Shoppingberoende

Ibland känns det som att jag shoppar alldeles för mycket kläder. Eller ja, det känns inte bara så, det ÄR så. Jag kan liksom få ett litet sting av ångest från stund till stund eftersom det är pengar som hade kunnat spenderas på annat. Men då slår det mig, vad finns det för annat som jag skulle kunna köpa? Kläder är kul och jag mår bra av att köpa kläder så varför inte? Det är ju inte som att jag tar snabblån eller skuldsätter mig, jag köper inte mer än jag har råd med. Därför tänker jag inte tillåta mig själv att ha ångest för det här längre! Jag shoppar inte för att må bra. Visst mår jag bra av det, men det är inte direkt ett beroende.

OMG! Jag måste springa till köket, pappa kom precis hem och viftade med två förpackningar Ben & Jerry's! Gaaaah! :D

Photoshop CS3

ÄNTLIGEN! Haha :D Jag har äntligen installerat Photoshop på min bärbara dator :D

Det har varit en väldigt lugn dag idag, trots tvättstugan. Jag hade tänkt kolla om det gick någon bra film ikväll, men det verkar inte direkt vara fallet :/ Suck. Jag får väl kolla på avsnitt 1 & 2 av Painkiller Jane eller nåt :)

Dagens humör


Jobbigt värre

Snart klar med tvättstugan i alla fall, bara en och en halv timme kvar typ. Ska ner dit igen om 45 minuter. Jobbigt. Det verkar ha blivit något krux med diskjobbet också, tydligen trodde de att Olof automatiskt skulle dyka upp den här veckan eftersom jag hade sagt att han kanske kunde jobba istället för mig i januari. Men grejen var att jag skickade med hans nummer och så i tron att om de behövde honom skulle de ringa honom. Själv kan jag bara jobba imorgon och från och med fredag nästa vecka eftersom jag antagligen ska till Emma. Hoppas det löser sig i alla fall.

Usch vad jobbigt allt blev.

Britney talar ut

Jag anser att den här videon ger ett bra budskap om hur hennes liv faktiskt är. Visst, hon har haft problem med missbruk och sådana saker, men har inte halva hollywood haft det? Varför är det just Britney det ska skrivas om så mycket? Hon är inte direkt något unikt fall. Det är sånt här som händer när man lever i den där glamorösa låtsasvärlden, man mår dåligt. Har man då resurser för att knarka ner sig/dricka för mycket och man inte är så stark psykiskt är det det här som händer. Det är absolut ingen ursäkt, men det är en förklaring. Det är väl inte så jäkla konstigt att man mår dåligt när tidningarna hela tiden skriver en massa skit om en och ens vänner skvallrar till samma tidningar och så vidare. Jag skulle aldrig vilja bli kändis.


Pretty in pink

Äntligen damp filmen ner i brevlådan, den som jag har längtat så jäkla mycket efter! Pretty in pink såklart :D Fast jag funderar på att spara den ifall det blir så att jag åker tåg/buss ner till Emma. Alltid bra att ha någonting att sysselsätta sig med under en 8 timmars resa :P

Just nu håller jag på med tvättstugan vilket inte är sådär jättekul. Men men, det måste göras. Fast nu måste jag springa ner och byta maskin.

Stress & press

Jag vet inte riktigt varför jag skriver just nu. Egentligen borde jag nog ha gett upp och gått och lagt mig för längesen, men så tråkiga ska vi inte vara :P Jag har så himla mycket som irrar runt i min hjärna just nu så det där med att sova är inte ens ett alternativ, även om jag är helt slut.

Jag tror att det äntligen har satt sig att jag faktiskt börjar plugga inom två veckor. Det känns stressigt. Ångestframkallande. Men jag tror att det var ett bra beslut att välja lite strökurser nu till våren så att jag har vant mig vid pluggandet igen när jag börjar läsa till socionom (kurator) i höst.

Jag tror att jag ska äta lite glass, ta en cigg, kolla på scrubs och sen försöka sova :) Gonatt!

Huvudvärk & tvättstuga

Nu har jag jobbat klart med Kalle och precis klämt i mig lite Ben & Jerry's :) Det känns inte helt hundra i huvudet just nu, har gått runt med en riktigt hemsk huvudvärk de senaste timmarna. Jag tog en alvedon förut, men den har inte direkt gjort underverk :/

Imorgon har jag tvättstuga mellan 10:30 - 14:00, sen kommer amanda hit någon gång på eftermiddagen :)

Ändrade planer

Det blir ingen resa till skåne verkar det som :( Jag skulle ha fått skjuts av emmas pappa som varje torsdag/fredag åker upp och ner med sin lastbil, men han ska tydligen inte upp den här veckan :(

Jag ska sätta mig och kolla in sista minuten-biljetter på torsdag eftersom de bara kan beställas 24 timmar innan, men jag har inte så himla mycket pengar så vi får se hur det blir :(

Peace of cake

image406Den här underbara saken står och väntar på mig i frysen. Det är det enda som får mig att hålla mig vaken just nu :P Jag är så sjukt trött, har varit det hela dagen. Jag skyller på att man blir det vid den här årstiden, nu när det är så grått och trist ute. Men jag måste faktiskt hålla mig vaken eftersom jag ska jobba med Kalle nu :) Fast så fort päronen kommer hem igen ska jag SOVA!





Måndag med Nina

Dagen har spenderats hemma hos Nina, eller rättare sagt hos hennes moster. Vi utbytte försenade julklappar eftersom vi inte har hunnit träffas någonting nu runt jul :P Jag fick i alla fall den här jättefina vita tröjan, och hon fick lite kroppsprodukter från Body Shops jordgubbsserie av mig :)

Nu är man hemma igen och resten av kvällen består av jobb med min bror :) Mamma och pappa ska iväg på någon middag med föreningen och jag fick offra mig. Inte för att jag hade någonting annat vettigt planerat ändå :P

Kläder från Ellos


Fick hem min fina kofta och den jättesöta toppen som jag beställde för ett tag sen :)

Dagens outfit

image402Gammelrosa klänning - Gina Tricot
Svart farfarskofta - Lindex
Vita strumpisar - Lindex



















Söndag

Idag har vi väl inte gjort sådär jättemycket, käkat pizza och kollat på one tree hill :) Det blir en rätt lugn kväll framför tv:n, men det är ju så det ska vara på en söndag :)

Sovmorgon

Shit pommes vad länge jag sov idag! Vaknade tio över ett och trodde nästan att det var en dröm :P Jag som aldrig vaknar senare än tio liksom. Fast å andra sidan gick vi inte och la oss förrän efter tre på natten, men fortfarande! Normalt sett vaknar jag automatiskt när jag har sovit 8 timmar, det är någon konstig reflex i min kropp. Men men, nu ska jag inte tråka ut er med mer information om mina sömnvanor :P

Idag ska jag inte göra någonting alls är det tänkt :) Nästa vecka är däremot rätt fullproppad med aktiviteter. Imorgon ska jag träffa Nina på dagen, sen ska jag jobba med brorsan på kvällen. På tisdag ska jag träffa amanda som eventuellt ska sova över, så det blir väl en tjejkväll där :) Sen på onsdag ska jag försöka boka in en tvättstugetid, samt försöka hinna sova hos Olof på kvällen eftersom jag på fredag åker ner till Emma i skåne och stannar där en vecka. Stressigt värre :P

Morgondagens planer

Jag har inga planer alls för morgondagen faktiskt :)

Kvällen har spenderats framför sagan om ringen och just nu är det SNL :) Det känns lite skönt att inte ha någonting planerat överhuvudtaget, men samtidigt blir man lite rastlös. Jag är inte en sån som tycker om att kunna sova hur länge jag vill eftersom det ändå inte spelar någon roll. Livet känns rätt meningslöst när man inte har någonting vettigt för sig, man blir stressad eftersom det finns så mycket där ute att uppleva, men själv sitter man hemma och slösar tid.

Gonatt! :)

Segpropp

Usch vad seg jag känner mig. Nästan som att jag vore nyvaken. Fast det blir ju så ibland när man ligger och läser en längre stund, i alla fall för mig. Har snart läst ut bekantas bekanta som jag skrev om tidigare. Jag får väl pallra mig iväg till pocket shop inom en snar framtid och hämta ut en bok gratis. Man får ju det när man har samlat tio stämplar eller vad det nu är, och det har jag lyckats med :P

Nu är det bestämt i alla fall att Olof kommer hit ikväll :) Det är sjukt att man kan sakna någon så mycket efter bara några dagar :)

Pretty in pink

Jag har länge velat ha den här filmen, men det har alltid varit något som har krånglat. Antingen har det inte funnits någon som har den på lager, eller så har den bara funnits på sidor där man inte kan beställa till Sverige. Nyss var jag inne på megastore.se och kollade och ni anar inte hur jävla glad jag blev när jag såg att den fanns i lager :D Bara 89:- också! Ren lycka! :)



Om det är någon som inte har fattat det ännu så är jag ganska besatt av 80-talet. Musiken, filmerna, håret, allt :)

Lördag

Sitter här och funderar på vad jag ska göra idag. Olof kommer kanske hit senare, men i övrigt har jag inga direkta planer. Tråkigt. Det är ju för fan lördag :P

Ensamhet och löften

Ensamheten kryper närmare och det känns som att temperaturen i rummet sjönk några grader. Vad är det egentligen som frambringar denna känsla av otillräcklighet? En känsla som får mig att längta efter att någon ska hålla om mig, bara krama luften ur mig. Länge.

Lite ångestblandat är det också, nu när jag känner efter. Men inte så att ångesten tar över på något sätt, den bara gör sig påmind där i bakgrunden utan att visa sig alldeles för mycket.

Känslan kommer ofta när jag planerar eller bestämmer. Den kommer när jag sitter ensam i min säng och funderar över livet och vad jag ska göra härnäst. Den kommer när jag börjar bete mig som en vuxen, när jag inser att snart är det ingen som automatiskt tar hand om mig längre. Jag har egentligen bara mig själv. Man kan inte lita på att andra ska fixa allt åt en, servera allt på silverfat. Livet fungerar inte så. Men även om det är så tragiskt att den enda man egentligen har här i livet är sig själv, önskar jag att det inte var så.

Ibland blir jag väldigt stressad när jag tänker på allt jag har framför mig i livet. Jag blir rädd att jag ska utvecklas till en person som jag inte vill vara. Jag är rädd att jag och min pojkvän ska utvecklas åt olika håll, växa ifrån varandra. Det är ju trots allt i den här åldern man utvecklas och förändras som mest. Jag tänker ofta i såna här banor, och det är då jag börjar tänka på den där ringen. Den här ensamhetskänslan är förrädisk eftersom den känns så akut på något sätt, den får mig att stressa. Jag drömmer mig bort och inbillar mig att med en ring på fingret kommer allting ordna sig. Jag får helt enkelt panik och letar efter första bästa lösning. Problemet är ju bara att jag själv, hittills i alla fall, har trott på den här lösningen. Och jag har hoppats, gud vad jag har hoppats. Men nu har jag insett att jag inte vill ha det på det sättet. Som det känns just nu vill jag spendera mitt liv med Olof, absolut, jag tänker inte förneka det. Däremot har jag kommit till insikten att varken han eller jag är mogna för ett sådant löfte just nu. Om vi skulle ta ett sådant beslut innan vi ens har flyttat ihop, provat på vuxenlivet tillsammans, då kommer allt bara att gå i kras. Eftersom jag älskar honom och är så säker på den kärleken har jag ingenting emot att vänta. Kärlek är kärlek och den förändras inte genom att köpa en ring. Det enda som förändras är hur ens förhållande ser ut utifrån, och jag bryr mig ärligt talat inte om vad andra tycker om mig och Olof. Det är vår ensak.


Puh. Jag ville bara lätta lite på hjärtat, förklara med ord så gott jag kan hur jag känner. Plus att jag tidigare har hintat lite om att det skulle vara fint med en förlovning i tidigare inlägg, och jag vill inte stressa upp Olof i onödan :P För det är ju faktiskt så att ett ämne som det här kan vara oerhört jobbigt för killar, i alla fall killar i min ålder. Men nu ger jag honom lite andningsrum, ett antal år för att vara exakt. En förlovning är faktiskt ett löfte om att gifta sig, ett löfte om att gifta sig inom ett år för att vara exakt. Det är ett löfte jag tar på stort allvar, och jag tänker inte låta det bli ett vanligt löfte som alla andra. Det här löftet ska betyda mycket, mycket mer och det spelar ingen roll om det händer om ett eller tio år.

Mr & Mrs Smith

Nu har man sett den också :) Jag har något svagt minne av att jag för väldigt länge sen var/hade varit på fest och typ halvsov i en soffa någonstans och den filmen sattes på. Jag var alldeles för trött för att uppskatta filmen då, så den stängdes av efter mindre än en halvtimme. Men den här gången gick det bättre :)

Nu har vi tagit en liten paus och strax blir det Die hard 4.0, fast den har jag sett på bio förut, men jag har ingenting emot att se samma filmer mer än en gång :)

Filmkväll med Angelina, Brad och Bruce


Ikväll blir det filmkväll med pappa. Jag var precis på ICA och köpte en stor påse godis samt ett sexpack med burkcola :) Är det någon som fattar varför burkcola, cola på 50cl-falska och cola på 2l-flaska smakar olika? Ett störningsmoment som jag har gått och funderat över ett tag nu. Själv tycker jag att burkcola smakar bäst, kanske har det någonting med förvaring och materialet som läsken förvaras i att göra?

Bekantas bekanta

image398Jag köpte en ny bok igår när jag var inne på pocket shop :) Bekantas bekanta av Mats Strandberg. Den handlar om en överviktig transa vid namn Daniel, en föredetta blivande artist vid namn Camilla och sist men inte minst Daniels lillasyster Lilly som flyttar upp till stockholm och har ett enda mål i sikte; att bli känd. Den utspelar sig på, och målar upp en bild av 90-talet och allt som har med det årtiondet att göra.

Sjukt bra bok, jag har plöjt igenom halva redan :)





Fredag

Ikväll tänkte jag ha en riktig myskväll med godis och hyrfilm, kanske till och med ett chokladbad om jag har lust :) Ibland måste man ha såna dagar när man bara tar hand om sig själv :)

Sommarbeställning


Det jag normalt sett skulle ha skrivit var att det blev en liten beställning från Halens, men det blev det faktiskt inte! Jag kommer att beställa de här 3 plaggen senare, men jag kände att dels är det för tidigt att beställa sommarkläder i början av januari, och dels är det mycket roligare att gå i butiker och shoppa än att beställa saker på internet. Därför ska jag vänta ett tag :) Men det var en himla massa fina plagg i Halens vårkollektion :)

Får jag lov?

Nej, men att bero på lov så börjar det faktiskt kännas som att jag har jullov. Fast det har jag inte, inte på riktigt i alla fall. Men till exempel nu för någon halvtimme sen funderade jag på att stänga av datorn och sova, sen kom jag på mig själv med att undra varför. Jag har ingenting planerat imorgon vilket innebär att jag egentligen kan sitta uppe hur länge som helst. Detta ledde sjävklart till att alla mina borden försvann ut i tomma intet. Jag borde inte göra någonting för det finns faktiskt ingenting jag måste göra. Jag har inga måsten överhuvudtaget i minst en vecka framåt. Och det, mina damer och herrar, är definitionen av ett lov enligt mig. Kan även definieras som arbetslöshet för andra. Fast jag har ju tekniskt sett en massa olika extrajobb, jag har bara ingenting inplanerat i framtiden just nu. Det känns jäkligt skönt.

Gonatt!

Någon är besatt...

14 unika besökare och 108 sidvisningar... Någon verkar ju definitivt besatt av att kolla in min blogg ett antal gånger i vadå? Minuten? Sekunden? Jeeez :P

AGE OF LOVE

Jag skäms för att säga det, men jag har fastnat för ett datingprogram vid namn Age of love :P Mest för att det är så sjukt kul att skratta åt alla idioter :P Hur som helst, det är någon australiensk tennisspelare som får dejta ett gäng tjejer, hälften är 40+. Det jag verkligen älskar är såna här serier där personen som ska dejta alla inte har någon aning om att de är så gamla/fula eller liknande, som till exempel Average Joe. Man ser verkligen de hemska förvridna ansiktsuttrycken på den stackars människan som är helt oförberedd på det som precis har hänt :P

Age of love går på kanal 5 klockan 20:00 ikväll :)

MIN LAPTOP


Om jag var en dator skulle jag definitivt vilja vara den här! Blir man inte helt varm i kroppen när man ser denna underbara skapelse? :P Anyway, tänkte bara att någon kanske var intresserad av att se en bild på apparaten som har blivit min nya bästa vän inom loppet av en och en halv vecka ;)

KÄR I PUMPS

Ja, det är töntigt att säga att man är "kär" i ett par skor, men jag gör det ändå! Nånstans inom mig har jag en liten besatthet av svarta saker med silverstjärnor på och de här pumpsen passar ju rätt bra in på den beskrivningen :P Jag är kär, jag är kär, jag är kär! Jag är en tönt :P

ADIDAS I GRÖNT

De här supersnygga skorna köpte jag idag i Adidas butik på götgatan :) De kommer vara helt perfekta att ha i sommar :D Hoppas bara att de inte blir jobbiga för mina fötter med tanke på att de är så smala framtill. Jag köpte 1,5 storlek för stora bara för att försäkra mig om att de skulle funka, och det gör inte ont, men det känns ändå lite. Synd att man var tvungen att få såna "tjocka" fötter framtill :P Men men, det kommer alltid klämma lite framtill vilka skor jag än köper, så länge det inte gör fruktansvärt ont får jag helt enkelt leva med det :)

ELEVEN


Fick hem min beställning från Eleven.se idag :D Jag är jättenöjd med köpet och båda produkterna luktar verkligen underbart! :)

DAGENS OUTFIT - COCA COLA

Duktiga lilla jag lyckades självklart spilla ut ett helt glas coca cola på mig själv när jag satt på taco bar med min kusin idag, men kläderna mår bra ändå :P

image389 

Svart fodralklänning - H&M Divided
Blekrosa tröja med mönster - Monki
Lila strumpisar - H&M
Lila/brunt skärparmband - Cocoo.se

NYA VÅRSKOR

Jag är inte riktigt en ballerina-tjej, det funkar som en lite festligare sko, men till vardags kör jag gärna på sneakers på sommaren. Jag har ett par svarta pumaskor, men de är så smala framtill att jag knappt kan ha dem, och då köpte jag ändå en storlek större bara för att vara säker. Därför är det ganska bråttom för mig att införskaffa mig ett par nya skor! Ska försöka ta mig in till stan imorgon och kolla runt lite :)

ÅRET SOM HAR GÅTT

Då har ännu ett år passerat och det känns inte direkt som att man har åstadkommit någonting speciellt. Det här året har faktiskt varit rätt händelselöst. Det enda var väl att jag flög flygplan för första gången i mitt liv när vi åkte till Rhodos. I övrigt har väl vänskaperna gått i vågor, ibland är allting jättebra och ibland lite mindre bra. Med mig och Olof känns det som att vi verkligen har det underbart just nu. Det har varit en del svackor under 2007, men mest på grund av att man ofta i ett förhållande tar varandra för givet. Men nu känns det verkligen som att vi har hittat rätt :)

Det känns inte som att jag har lämnat ett år bakom mig, det känns som att jag har ett helt fantastiskt år framför mig. Det är en ny kvalitet som jag har hittat hos mig själv, att kunna se framåt istället för att älta det som har varit. Det spelar ju ingen roll hur mycket man ångrar eller saknar någonting som har hänt eller vissa personer, det som har hänt har hänt och ingenting förändras genom att man sitter och tänker tillbaka. Ångest är en hemsk känsla som vi alla drabbas av, men det är också den enda känslan man verkligen borde förtränga! Om man vill förändra någonting, eller ha tillbaka någonting som har varit, måste man resa på arslet och göra någonting nu, idag. Det hjälper inte att sitta och må dåligt.

NYÅRSBILDER!

Här kommer lite sköna mingelbilder från nyårsafton :)





DAGENS OUTFIT

image379image381
Röd t-shirt med tryck - Urban Outfitters
Jeans - Wrangler
Kofta i längre modell (100% bomull) - H&M
Svarta stövlar - Skopunkten


THE STRANGER INSIDE

Eftersom mitt busskort hade gått ut blev jag upplockad av pappa inne på söder :) Han föreslog bio och jag är inte den som tackar nej till gratis bio, så det blev The stranger inside med jodie foster. Apbra film! :)

Nu är man hemma i värmen igen, har inte varit hemma sen förra året :P Jag vet att det är ett sjukt dåligt skämt det där med förra året, men jag kan inte låta bli. Jag har väl dålig humor helt enkelt :P

NYÅRSDAGEN

Nu har vi varit och inhandlat en massa godis inför kvällen :)

Imorgon ska vi förbi hammarbyshopen och köpa mjukisbyxor till mig, och sen kommer pappa och hämtar mig hos olof eftersom mitt busskort gick ut igår :P

NYKTERT NYÅR

Det blev mot all förmodan ett nyktert nyår för mig igår :) Jag drack en och en halv grogg, sen kände jag att jag inte alls var sugen på alkohol så jag drack vatten resten av kvällen, vilket kändes jäkligt bra faktiskt :) I övrigt var det en underbar kväll med både gamla och nya personer :) Jag vågade mig faktiskt ut till observatorielunden för att kolla på fyrverkerierna! Det ni! Jag som är så sjukt rädd för smällare och allt sånt. Jag måste erkänna att jag hade lite panik och ångest, men till skillnad från alla tidigare nyårsaftnar stod jag ute bland allting istället för att sitta inkrupen i ett hörn i något rum medan alla andra är utomhus och firar tolvslaget :P

Jag och olof kom väl hem någon gång runt halv sex, somnade runt sex. Jag vaknade vid 13 och kände att det var oerhört skönt att inte vara bakis :) Nu ska jag och olof dra iväg och köpa pizza, sen blir det en ordentlig myskväll :)

Bilder från kvällen kommer imorgon :)