En bild säger mer än tusen ord










Onsdag

Jag har börjat ta mina piller nu och om jag får jobbiga biverkningar så vill jag inte hålla på och skriva en massa här. Jag återkommer om några dagar.

...

Jag har haft en väldigt trevlig dag med Åsa, men nu känner jag mig helt slut och tom. Jag ska upp rätt tidigt imorgon också så jag tror att det är dags att sova snart. Medicinen hämtades i alla fall ut så imorgonbitti börjar jag. Det kan dock ta flera veckor innan det börjar ge effekt så jag tror inte att morgondagen kommer kännas särskilt annorlunda.

Tisdag

Idag känner jag mig lite piggare än vanligt. Jag hade så mycket ångest igårkväll över remisser och bristen på pengar så det var skönt att få lite klarhet i saken nu när jag ringde psykiatrikern direkt när jag vaknade.

Idag har jag inte någon skola, men jag och Åsa tänkte köra en heldag i biblioteket. Jag ska göra frågekort så att jag kan plugga till min tenta och hon ska skriva på sin C-uppsats.



...

Det blev en heldag idag. Jag hängde i skolan med Åsa och Therese efter föreläsningen, sen gick jag till farbror doktor och fick medicin. Eller ja, jag fick ett recept. Eftersom det var så sent så tänkte jag att jag hämtar ut mina piller imorgon på väg till skolan.

Nu tänkte jag bara ta det lugnt och inte göra någonting alls resten av kvällen.

Måndag




Jag var relativt pigg när jag vaknade imorse vilket är rätt ovanligt.

Dagen består av skola 11-12, lunch med Åsa och sedan psykiatrikern. Skoj.

Söndag

Jag kom hem strax efter tre i eftermiddags och mötte upp Camilla för en promenad till Willys där jag storhandlade. När jag kom hem lagade jag en massa mat, det blev 6 matlådor. Jag gjorde även te och popcorn till middag eftersom jag kände att jag hade varit så jäkla duktig! ;)

Nu till dagens störningsmoment. Det är någon (jag gissar på personen i lägenheten ovanför mig) som spelar en och samma melodi heeela tiden. Jag börjar fundera på om det är något tv-spel för det låter lite som någonting från Super Mario. Vi snackar alltså varenda jävla dag och det börjar gå mig på nerverna nu. Vad gör man? Jag är ju inte säker på vilken lägenhet det kommer från.

Knitting




Jag blev klar med min halsduk och min mössa i helgen när jag var i Stockholm. Så jäkla nice! Jag är faktiskt lite stolt över mig själv :)

Torsdag



Plugg och mat. Det är i stort sett det enda som har sysselsatt mig idag.

Just nu är det så satans kallt i mitt rum att jag inte orkar röra mig. Jag tror att jag ska gömma mig under täcket en stund.

Sleep tight, don't let the bedbugs bite


Den stereotypa svenska medborgaren

Jag skrev en lapp till mina grannar idag! Det kändes lite konstigt att gå runt och knacka dörr i korridoren så jag satte upp en lapp på kylskåpet. Det var dock inte en arg lapp utan snarare ett vänligt förslag.

Vi är 5 personer i korridoren och det finns sammanlagt 10 frysfack. Enkel matematik. När jag flyttade in var det dock bara frysfacket längst ner (ni vet det som är hälften så stort som alla de andra frysfacken) ledigt. Jag tog detta frysfack och har sedan dess fått klämma och trycka och pussla för att få in mina matvaror. Eftersom jag har ett eget kylskåp tar jag inte heller upp någon plats överhuvudtaget i det gemensamma kylskåpet.

Detta resulterade i att jag idag, två månader senare (typiskt svenskt), skrev en lapp där jag snällt frågade om någon av mina grannar skulle kunna tänka sig att byta ut ett av de större frysfacken mot mitt lilla. Det ska bli spännande att se om jag får något svar och om det i så fall kommer i form av en knackning på dörren eller ytterligare en lapp.

Fortsättning följer!

Mickey Mouse

Jag åt pizza till frukost idag. Pizza, apelsinjuice och fiskleveroljekapslar. Å andra sidan åt jag inte frukost förrän någon timme sen så det var ju i princip lunchtid.

Anyways, här kommer en bild på mammas coola 80-talströja från H&M. Awesome!


Onsdag

Idag har jag ingen skola och ingenting jag måste göra. Så jäkla skönt! Jag tänkte skippa planerandet och bara go with the flow liksom :)

I figured out why some days feel like ages



Nu tänkte jag unna mig en stor (JÄTTESTOR) kopp te som avslut på kvällen. Jag tror inte att jag har druckit te sen jag flyttade hit vilket är helt oförståeligt med tanke på hur mycket jag älskar te.

Är det bara jag som tycker att citron-te med mjölk i smakar nyponsoppa?


Follow my blog with Bloglovin

...

Jag mådde riktigt illa när jag kom hem från skolan idag :/ Jag skulle egentligen ha jobbat nu på eftermiddagen, men det kändes inte lönt att åka hela vägen till Stockholm fram och tillbaka med illmående och ont i huvudet. Istället satte jag mig och gjorde klart en kompletteringsuppgift till ett seminarium som jag missade och så fixade jag ett CV åt en kompis. Fast nu känner jag att huvudvärken inte blev bättre av att jag sitter här vid datorn så jag ska nog ta en liten paus.

Ångest

Det känns som att nu när jag har börjat gå till en psykolog och förhoppningsvis ska få medicin för mina problem så börjar det bli lite bättre. Det känns i alla fall som att det finns hopp.

På senaste tiden har jag inte varit lika allmänt deprimerad utan snarare fått mer specifik ångest för ganska legitima situationer så det känns jätteskönt. Det kanske låter konstigt, men jag har alltid ångest hur jag än gör så det är skönare när det finns en orsak.

Det är nog lite det som är/har varit jobbigt med mina vänner på sistone. Som jag säkert tagit upp tidigare så har jag känt mig ensam och faktiskt ganska övergiven, men samtidigt har jag ändå varit fullt medveten om att det jag har velat begära av mina vänner inte är någonting jag kan begära. Det är en omöjlig situation och egentligen kanske jag borde få lite verklighetsperspektiv, men jag kan liksom inte ändra hur jag känner. Det är sådana situationer som är jobbigast för mig, när det inte finns någon eller någonting som är orsaken. Det finns ingen att skylla på och ingenting är logiskt. Fast det är ju logiskt för mig, även om jag vet att resten av samhället inte håller med.

Det känns ganska skönt att det börjar kännas bättre, samtidigt som jag alltid tänker att det är dumt att få upp några förhoppningar i onödan. Det är svårt det där med ångest, att känna den konstant. Det ska bli spännande att prova ångestdämpande och se om det faktiskt blir någon skillnad. Det vore så härligt med en wow-känsla och en tanke att "jaha, är det såhär bra man kan må!".

It's alive!



Jag känner mig som en zombie.

Tisdag

Så. jäkla. trött.

PPU 8-10, sen ska jag hem och slänga i mig lunch för att sedan röra mig mot Stockholm för jobb 13.30-17.00. Helst vill jag bara somna om... men det ska bli rätt kul att träffa alla kollegor igen så det är bara att bita ihop! :)