Intervjun...

Ja, intervjun gick riktigt bra faktiskt :D Det var tydligen en tjej till som intervjuades, så det blev lite mer konkurrens än vad jag trodde :P Förhoppningsvis väljer kunden mig, men man vet ju aldrig, den andra tjejen kanske var mycket bättre. Jag hoppas på motsatsen :)

Nu är jag hemma hos Olof och vi har precis ätit middag. Eftersom jag jobbar imorgon blir det förhoppningsvis en rätt lugn kväll, men vi får se vad som händer :)

Onsdag

Nu är jag iordninggjord och redo att åka :) Ska i och för sig inte dra förrän om en timme så jag tänkte försöka få i mig lite lunch så länge :)

An ordinary day

Nu ska jag passa bror min i två timmar, sen ska jag iväg på arbetsintervju :)

Blood & Chocolate

Kollade precis på filmen Blood & Chocolate. En film om varulvar typ, fast coola varulvar! Jag är en riktig sucker för vampyr-/varulvsfilmer, men oftast ser de så jäkla töntiga ut. De här varulvarna såg inte ut som några puckelryggsmonster, utan de var faktiskt vargar. Mycket bättre. Less is more liksom. Samma sak med vampyrer som ser ut som zombies, vad är grejen med det? Vampyrer ska vara sexiga. Som i En vampyrs bekännelse. Inte som i I am legend. Dom var fan inte ens värda att kallas vampyrer. De såg mer ut som alla zombies i Dawn of the dead och de filmerna. Inte särskilt sexigt :P

Hur som helst, filmen var bra :)

Tomorrow.

image608
Vårkänslor.

Tisdagsmys

Ikväll tänkte jag bara ta det lugnt och kolla på film :) Jag har varit så himla duktig med pluggandet idag, plus att jag har en jobbintervju imorgon, så jag tänkte att jag förtjänar en lugn stund för mig själv :)

Can't stop

Mätt och belåten :) Himla gott med kycklingsallad, men jag äter mest salladen eftersom kycklingen inte direkt är något att hurra över. Tacka vet jag kycklingfilé, då slipper man alla äckliga fläskbitar som ger en kväljningar. Vitlökssåsen var i alla fall god :P

Jag är helt galet uppspelt inför intervjun imorgon! :D Kan inte sluta tjata om det :P Det visade sig att det bara är jag som ska på intervju, och att om det inte fungerar letar dom efter någon annan senare. Det är ju skitbra eftersom jag har större chans att få jobbet då :D Vill dock inte få upp mina förhoppningar ifall att det visar sig att vi inte funkar ihop eller att hon inte gillar mig, men det är svårt att låta bli eftersom det här verkligen är det jag har gått och väntat på :) Gaah. Nu får jag ta och visa min allra bästa sida imorgon, men det lär nog inte bli ett problem med tanke på hur exalterad jag är :P

Kycklingsallad

Var nere på pizzerian och köpte en kycklingsallad med vitlökssås för en stund sen :) Snart kommer brorsan hem också och jag ska ta emot honom från taxin, så maten får vänta en liten stund till.

Jag är jätteglad över intervjun imorgon! :D Fast jag har ingen aning om hur många det är som ska på intervju, eller om det kommer klicka mellan mig och kunden, men jag hoppas verkligen på det här. Det vore helt fantastiskt att ha fast jobb i två månader :D

Happy, happy, happy!

Jag är så jäkla glad! :D :D :D Jag ska nämligen på jobbintervju imorgon! :D Jag pratade om det förut att mitt sommarjobb som PA-vikarie var lite problematiskt eftersom jag inte visste om jag skulle få några fasta tider, men nu ska jag på intervju med en kund imorgon och om allt klickar mellan oss kommer jag få jobba heltid juni-juli :D Hoppas, hoppas, hoppas att hon gillar mig! Haha :)

Queerteorin klar!

Wohoo! Nu är jag klar med den andra uppgiften på hemtentan :D (Det är 4 sammanlagt). Nu har jag bara två uppgifter kvar och en hel vecka på mig. Det känns otroligt skönt! :)

GOSSIP GIRL

Jag hade missat totalt att de hade börjat sända nya avsnitt, märkte det inte förrän igår. Nu har jag i alla fall betat av 2 avsnitt av Gossip girl, ett avsnitt av The Hills och ett avsnitt av One Tree Hill. Kanske dags att börja pluggandet snart? :P

Queerteori vs. traditionell feminism

Nu ska jag försöka skriva en liten essä om likheter/skillnader mellan queerteori och traditionell feminism. Wohoo! Eller nåt...

Nej, det är faktiskt väldigt intressant, men det är alltid svårt att komma igång. Att skriva uppsatser och sådant är egentligen inget problem, när man väl har börjat går det som på räls. Problemet är bara det där med att komma igång, att skriva de första orden. Å andra sidan har jag hela dagen på mig så det är lugna puckar :)

Gomorron!

Vaknade för en halvtimme sen och kände mig faktiskt utvilad :) Jag ska försöka plugga en massa idag, men vi får väl se hur det går med det :P

Ny header!

Ny header :) Dags att sova.

Wherever you go...



Amanda, Nina, Saga, Angelica (och självklart Emma, men jag hade ingen bild på henne). De som har betytt mest för mig och som har visat att jag betyder lika mycket för dem. Utan er hade jag inte varit där jag är idag, eller mått så bra som jag gör idag. Tack :)

100% självkänsla!

Btw, första dagen på min nya diet. Eller ja, diet är väl fel i bemärkelsen att jag försöker banta. Jag försöker må bättre helt enkelt, och den här dieten jag provar nu gör inte nödvändigtvis att man går ner i vikt. Den balanserar ens vikt till det som är bra för en själv, så om man är underviktig går man upp i vikt och tvärtom.

Det känns som att min självkänsla faktiskt har stigit enormt på bara ett år. Eller det har väl rättare sagt skett succesivt under x antal år. Låg- och mellanstadiet var skit rakt igenom, högstadiet var lite bättre, och gymnasiet var mycket bättre. Det har gått framåt helt enkelt :) Ibland har jag självklart dagar då allt känns fel och jag knappt kan kolla på mig själv i spegeln, och då kanske jag impulsbestämmer mig för att börja banta eller någonting, men efter ett tag börjar bantning och dieter kännas meningslöst. Inte för att jag är lat, utan för att jag innerst inne känner att jag duger som jag är. Jag behöver inte förändras. Ni anar inte hur skönt det är att ha gått från noll självkänsla, den låg nästan på minus, i låg- och mellanstadiet till nästan hundra procent självkänsla nu. Visst har jag dåliga dagar precis som alla andra, men för det mesta är jag faktiskt helt nöjd :)

Det kommer säkert motgångar. Kanske Olof dumpar mig eller någon kallar mig tjock, och då kanske allt faller. Men skillnaden mellan Ronja för 10 år sedan och Ronja nu är att jag kommer att bygga upp mig själv igen. Om det är någonting jag har fått ut av min barndom är det att jag har blivit härdad. Jag har blivit starkare som person, och det är någonting jag är väldigt tacksam för.

Done for the day

Det känns riktigt sjukt att åka hem efter föreläsningen :P Jag är så van vid att sova hos Olof halva veckan för att slippa sånt. Men det är kul att älsklingen är ute på äventyr, så det gör ingenting :)
image603
Var som sagt förbi Monki idag och köpte en kjol :) Jag fattar inte att den butiken inte har expanderat lika mycket som H&M. Monki har mycket snyggare kläder och till samma priser. De är helt klart underskattade.





A lovely day

Känns kul att ha fått så många uppmuntrande kommentarer på en och samma dag :) Speciellt med tanke på de elaka kommentarerna jag har fått de två sista veckorna. Det är inte det att jag skriver för att få kommentarer eller för att få fler läsare, för så är det verkligen inte. Däremot tycker jag att det är kul att få respons på det man skriver ibland, för det är ju därför man väljer att blogga istället för att skriva dagbok, för att man ska känna att någon annan vet om vad man gör, hur man tänker och hur man känner. Så är det i alla fall för min del :)

Duktiga jag...

Nu har jag plöjt igenom 30 sidor i boken Filosofins Historia. Första gången på tre veckor som jag läser kurslitteraturen innan föreläsningen i filosofi. Duktigt :P Jag har dock 10 sidor kvar att läsa, men det är Våra bästa år nu och jag kände att jag kunde behöva en liten paus :)

Dagens I-landsproblem

Finns det något mer störande än när en avi trillar in genom brevinkastet, man går till utlämningsstället, och de säger att de inte får in paketet förrän efter 14? Varför skickar de då ut avin INNAN paketet har kommit? Jävla puckon alltså. Suck. Det var bara för mig att traska hem igen :/

Monki & föreläsning

Ringde till Monki nyss och de hade inte fått in plaggen jag ville ha nu heller :( Ska prova igen nästa vecka. Däremot såg jag en jäkligt snygg kjol när jag var där förra veckan, gul med svarta prickar. Hur snygg som helst. Funderar på att ta en sväng förbi där senare idag och prova den, kanske det till och med blir ett litet köp :)

Ikväll ska jag faktiskt hem igen efter föreläsningen eftersom Olof ska flyga iväg med Rickard ikväll :P De ska hämta en bil någonstans, så de flyger dit ikväll och kör tillbaka imorgon. Jag skulle säkert kunna sova hemma hos Olof ändå, jag tror inte att hans föräldrar skulle bry sig, men det känns lite konstigt :P Skönt att den här föreläsningen inte håller på så länge, plus att jag inte har någon imorgon heller, så det funkar ändå :)

Sådär på kvällskvisten

Nu har man sett filmen också :) Footloose alltså. Den var helt okej, synd att den inte var en musikal från början bara, det hade varit roligare :) Men inget slår en ung Kevin Bacon, förutom möjligtvis en ung Kiefer Sutherland, men det är knappt alltså. Och sen att få se Sarah Jessica Parker när hon var ung och söt, innan hon blev sådär benig och äcklig som hon är nu. Usch. Det är samma sak med Demi Moore, varför ska de förvandlas till fyrkanter? Det är den där jäkla bli-smal-hysterin i Hollywood alltså. Suck.

Monki

Eftersom varken kjolen eller klänningen jag ville ha hade kommit in till butikerna ännu får jag vänta ett tag :( Men jag tänkte ta en titt förbi där imorgon innan skolan. Bara för att. Sist jag var där kände jag mig så stressad, men imorgon har jag lite mer tid så då kan jag kolla, prova och kanske köpa något fint :)

Jag har lite ont i magen av allt godis.

Sweets

Ramlösa Jordgubb & lime, lösgodis och en påse polkagrisgodisar. Min kväll är räddad :)

Myskväll ikväll

Den närmsta veckan kommer vara riktigt fullspäckad med plugg, jobb och ny diet. Därför ska jag köpa en stor påse godis och kolla på Footloose (filmen) ikväll. Bara ta det lugnt och ha en myskväll :)

Footloose

Footloose igår. En riktigt bra musikal, det var en massa låtar som man kände igen, även om de var omskrivna till svenska :P Trevligt att spendera en dag med mamma, pappa och Olof också :)

Efter föreställningen åkte jag och Olof vidare till Ninas 20-årsfest :) Den började riktigt bra, slutade inte lika bra. Hoppas att det löser sig. Jag älskar dig Nina! <3

Footloose & party

Nyvaken. Olof ligger här bredvid mig och sover fortfarande :P

Idag ska vi till Wallmans Intiman och se Footloose, och sedan ska jag och Olof vidare till Ninas 20-årsfest :D Hon fyllde nämligen 20 den 24:e :)

Vad är problemet?

Trött som fan. Kan knappt hålla ögonen öppna. Vi har kollat på TMNT, ätit chips och druckit läsk ikväll. Mysigt :)

Jag stör mig något oerhört på folk som skriver "elaka" kommentarer. Fick min andra någonsin idag. Jag är liksom ingen stor blogg, jag har inte mer än 35 läsare om dagen, men ändå är det några av dem som verkar tycka att det är kul att försöka trycka ner andra? Just den här kommentaren var angående en så kallad "önskeoutfit" jag hade knåpat ihop för rätt länge sedan. Det var något i stil med "fult, tråkigt, opersonligt". Men fattar inte folk att jag inte bloggar för deras skull? När jag gör ett klädkollage handlar det inte om kläderna i sig, det handlar om att jag tycker om att hålla på i photoshop och gärna lägger upp bilderna jag gör i bloggen. Jag har dåligt minne och tycker att bloggen är en bra kom-ihåg-lista för vad jag vill köpa o.s.v. så att jag inte går och spenderar pengarna på annat och sedan kommer på att jag egentligen skulle köpa det där andra eller nåt. Det finns många anledningar till varför jag ibland skriver om kläder jag vill ha/ska köpa, men jag bloggar INTE för eran skull. Jag bloggar för min egen skull, och bryr mig inte om vad andra tycker. Varför har vissa så dåligt självförtroende och så dålig självkänsla att de måste trycka ner andra för att må bra? Det känns mer som att sådant beteende hör hemma på lågstadiet, inte i vuxenlivet. Töntigt är det, och jag tycker synd om sådana människor.

Okej, nu låter det verkligen som att jag bryr mig om vad folk tycker, men ja, det kanske jag gör. Jag blir upprörd när någon klagar på mig helt utan anledning. Jag försöker inte bli någon stor blogg, och jag ska definitivt inte behöva ta sån där skit från andra. Irriterad.

Kjolgalen!


Den här blir min nästa vecka :)

Invigning

image580
Idag inviger jag min fina gula jacka från Gina Tricot :) Ska strax ta mig in till stan och träffa Olof för lite shopping :)

Beautiful day

Vaknade precis och blev på otroligt bra humör av det fina vädret :D Tänkte ta ut Chili på en snabb promenad om en stund, och efter det ska jag in till stan för shopping :)

Mitt-i-natten-plugg

Jag fick ett litet ryck såhär mitt i natten och började skriva uppgift 1 av 4 på min hemtentamen. Nu, nästan en timme senare, är jag klar med första uppgiften! :) För säkerhets skull ska den dubbelkollas någon dag när jag är lite piggare (man vet aldrig vad man skriver när man är övertrött), men jag tror att det blev riktigt bra faktiskt :)

Bara 3 uppgifter kvar och 11 dagar kvar innan tentan ska lämnas in. Det här borde nog gå bra :)

Ny dag imorgon

Hur kommer det sig att jag är seg och trött när det är så fint väder ute? Det kan ha något att göra med att jag har suttit inne hela eftermiddagen. Suck. Det är inte det att jag inte skulle vilja göra någonting, men jag har ingen motivation helt enkelt. Jag vill bara att den här dagen ska ta slut så att jag kan börja på nästa.

Sommarjobb?

Jag är lite kluven över det där med sommarjobb alltså. Jag ska egentligen jobba som PA-vikarie, men det är ett väldigt osäkert jobb. De ringer bara när någon är sjuk eller så, och då vet man ju inte alls hur mycket man faktiskt kommer få jobba. Det kanske bara blir en eller två dagar liksom. Å andra sidan är det jobbet så jäkla kul och jag trivs verkligen. Sen har jag alternativ 2, H&M. De behöver hjälp i sommar, men jag vet inte om jag vill. Dels har jag redan lovat bort mig till PA-jobbet, och dels vet jag inte om jag orkar en hel månad på H&M. Det är mer strukturerat och man vet hur mycket man kommer få jobba, men varken min kropp eller mitt psyke orkar en hel månad på en så stressig arbetsplats. Jag tycker jättemycket om alla mina arbetskamrater och det är kul, men jag hanterar inte stress bra.

Alltså, jobb 1 trivs jag jättebra med, men vet inte hur mycket jag kommer få jobba. Jobb 2 vet jag inte om jag klarar av i en hel månad, men jag vet exakt hur mycket jag jobbar/tjänar.

Here it goes again...



Gladmusik idag.

Shopping imorgon!


Imorgon är det löning. Imorgon blir de här fina sakerna mina.

What to do?

Härligt väder ute, men jag sitter inomhus och pluggar. Eller ja, jag tar en paus nu, men jag har pluggat lite grann i alla fall :) Har en hemtenta att bli klar med till den 6/5 så det är lika bra att börja direkt.

Frågan är bara vad man ska göra resten av dagen? Jag har verkligen noll inspiration idag. Varför kunde inte lönen komma nu istället? Då hade man i alla fall kunnat ta en trevlig runda på stan :)

Svettigt värre

Hemma igen efter en härlig långpromenad i solen med Cissi och Chili :) Vi var dock lite väl varmt klädda, men det gör inget, det var trevligt ändå :)

You'll be mine!

image600
Från Wedins. Imorgon är det löning. Bra kombination :)

Promenad i solskenet

Vaknade precis av att solen sken in i  mitt rum. Mysigt :) Idag har jag ingenting speciellt planerat, ska ut på en promenad med Chili och Cissi vid tolv :) Annars får vi se vad som händer :)

Gamla bilder!

Jag råkade radera alla mina gamla webbkamerabilder när jag formaterade om min stationära dator. Fy fan vilken ångest jag hade när jag kom på det och det var försent att göra någonting åt saken. Hur som helst har jag tagit en liten tripp runt alla gamla communities och kollat mina gallerier och sparat de få bilder som fanns kvar där. Jag kände mig nostalgisk helt enkelt. Tänkte kanske lägga upp några av dem senare, men nu ska jag glo på tv och sova :)

Nytt liv på måndag!

image599På måndag ska jag prova en ny grej. Jag läser Blondinbellas blogg då och då, men det hon skriver brukar aldrig beröra mig. Trots detta blev jag väldigt intresserad när hon skrev om LCHF (Low Carb High Fat), en diet som i stort sett innebär att äta mer naturligt fett och noll kolhydrater. Perfekt för mig! När jag går på diet faller det alltid på att jag saknar all fet mat samt blir otroligt sötsugen, men det här tar ju bort allt det :) Hur som helst läste jag på lite om dieten på wikipedia och sånt, och det verkar faktiskt vara riktigt hälsosamt. Därför ska jag köra en liten testperiod med start på måndag. Jag har gjort upp ett matschema för första veckan, och om det verkar fungera bra så tänkte jag köra på i en månad i alla fall för att testa.

Det här kommer bli skoj.

Cheesecake brownie

image597Ikväll ska jag testa en ny smak från Ben & Jerry's :) Jag älskar cheesecake och jag älskar brownies. Helt perfekt! Förhoppningsvis är den lika god som den låter :) De sålde Ben & Jerry's för 30:-/st på ICA på Mariatorget idag, helt sjukt billigt! :)










MONKI I love you!

image595image596
De här två ska definitivt införskaffas vid löning och därmed basta! Sjukt fina! :)

Attraktivt

Jag fick hem min underbara klänning från Attraktivt by Amanda idag :D Den är verkligen hur fin som helst, och den kom i ett rosa paket! Vad mer kan man begära? :P





Walking on sunshine

Nu har jag och Olof varit ute på en promenad i solskenet :) Vi gick till mariatorget och köpte glass o sen gick vi en liten omväg tillbaka. Mysigt som fasen :) Galet varmt också!

En underbar dag.

Glass & Jobb

Nu har jag fått ett jobbschema för Maj :) (På H&M alltså) 16 dagar sammanlagt. Det kommer ramla ner en ganska fet lön i plånboken i juni med andra ord :D Perfekt att ha lite kapital inför sommaren :) Det kommer bli en tuff månad med jobb och tentor, men det är det värt. Jag skulle heller inte ha tackat ja till allt jobb om jag inte trodde att jag skulle hinna med skolan också.

Jag är sugen på glass. Antagligen på grund av det fina vädret :)

The sun is shining

Vilket härligt väder det är ute :D Jag är lite oroad över att getingarna och humlorna kommer snart, men det löser sig :)

Idag ska jag bara njuta av ledigheten och vänta på att pappa slutar jobbet så att jag kan få skjuts hem :P

Besöksrekord!

Jag har inte haft så här många läsare någonsin på den här bloggen :P 35 unika besökare ligger den på. Det kanske verkar lite jämfört med stora bloggar som Blondinbella och Kenza, men 35 är ändå väldigt många för mig :) Det är ju många fler än vad jag känner, så det är ju en massa främlingar som läser också. Kul :)

Berit Ås är min idol!

Det här är världens coolaste tant! Vi fick se en film med henne på Genusstudierna idag. Den var från 1992 och handlade om 5 olika härskartekniker. Hon var nämligen den första kvinnan att vara med i den norska regeringen, och hon har även läst socialpsykologi. Hur som helst var det så att när hon först började arbeta inom politik och sånt märkte hon att vissa av hennes kollegor (under möten när hon skulle framföra förslag) totalt ignorerade henne. Hon var så jäkla cool att hon studerade alla de grejer hennes kollega gjorde för att osynliggöra/förlöjliga henne, och hon gick hem och övade på dessa i spegeln. Under nästa möte hade hon förberett ett jättestort förslag med en massa punkter så att hennes kollega skulle ta lång tid på sig att argumentera mot hennes förslag, så lång tid att hon hann göra alla de saker han brukade göra mot henne. Kort sagt, det slutade med att hennes förslag gick igenom. Härskarteknik is the shit! Och den här kvinnan har sån otrolig humor och är så jäkla cool!

Var bara tvungen att säga det, min nya idol är Berit Ås :)

Uppdatering

Nu ska jag strax röra mig mot föreläsningen med min Ramlösa Jordgubb & Lime, Yoggi Yalla samt Emser Orginal. Bara så ni vet :P

Tisdag

Nu är jag dyduschad och redo att bege mig mot föreläsningen. Ska bara försöka få i mig någon mat innan, det finns ingenting värre än att vara helt tom i magen och sitta på universitetet i 3 timmar.

Jag har egentligen ingenting vettigt att skriva just nu, så vi hörs senare :P

NY DESIGN!

Nu har jag ändrat om lite här på bloggen :) Det är egentligen fortfarande samma design, men i gråskala. Alla andra börjar göra om sina bloggar i lite somrigare färger nu, och då måste ju jag göra precis tvärtom ;) Hehe nä, men jag gillar grått :)

TH & OTH

Kollade precis på senaste avsnittet av The Hills, och nu är det dags för One Tree Hill :)

Gomorron!

Sitter här i soffan med datorn i knät och njuter av solen som lyser in mellan gardinerna :)

Slut på genusstudier!

Nu är det dags att sova :) Det blev Evan Almighty istället för TMNT :)

Imorgon är det sista föreläsningen i Genusstudier. Det kommer bli lite tråkigt att inte träffa klasskamraterna igen, men man kan ju hålla kontakten ändå. Fast å andra sidan, av erfarenhet, brukar det aldrig bli så. Jaja, det har varit en väldigt lärorik och trevlig termin i alla fall :)

Paul Frank

Jag är, som jag nämnde i min tidigare blogg, helt kär i Paul Frank t-shirts, och just den här är ju fan helt klockren! :P




TMNT

Ikväll blir det Teenage Mutant Ninja Turtles, sourcream & cheese chips och ramlösa päron & citronmeliss. Myspys :)

Halva föreläsningen

Nu sitter jag hemma hos Olof och kollar på Outsiders. Jag höll på att somna på föreläsningen, och duktig som jag är satt jag längst fram så föreläsaren kunde se mig :P Det kändes helt enkelt bättre att gå hem eftersom jag ändå inte skulle ha kommit ihåg någonting han sa.

Nu väntar jag bara på att Olof ska komma hem från Rickard, han är där o kollar på fotboll :)

Make me glow

Nu har jag min egen lilla spa-dag för mitt ansikte :) Eftersom jag alldeles för sällan tvättar bort sminket innan jag går och lägger mig behöver mitt ansikte minst en dag i veckan att få slappna av och rengöras ordentligt :)

Om två timmar ska jag börja röra mig in till stan, men innan dess tänkte jag försöka slänga ihop någon slags middag :)

Pengar tack!

Varför kan inte lönen komma en vecka tidigare? Det känns riktigt tråkigt att ha varken pengar eller cigg. Jag tror att jag kan skrapa ihop pengar till max två paket, så om ni ser en galen Ronja irra runt på stan helt hyper, då är det bara abstinensen.

Nej, men nu orkar jag inte skriva om sånt mer. Folk blir bara arga o säger att det är dumt att röka och så vidare. Nähäää? Va? Det hade jag ingen aning om... Seriöst. Jag är medveten om alla konsekvenser som kan uppstå, och jag väljer ändå att röka eftersom det, för min egen del, finns många personliga fördelar med det. Jag förstår bara inte varför folk ska försöka pracka på en sina åsikter om någonting som är helt och hållet mitt val? Det finns ingenting ni kan säga om det som jag inte redan vet, så varför fortsätta tjata?

Märks det att jag har tröttnat? :P

ANTM 10

Seg som en gnu, men ändå utvilad. Skönt :)

Jag tror att det är dags för en kopp chokladté och några avsnitt av Americas Next Top Model säsong 10 :)

Betyg & vibratorsignaler

Duktiga jag stängde av ljudet och vibratorsignalen på mobilen innan jag skulle gå och lägga mig igårkväll. Så jäkla skönt att sova ut utan störningar! :D Jag drömde dock att jag sov så länge att jag bara hade en halvtimme kvar innan jag skulle iväg på föreläsningen. Det var lite panik sådär, men som tur var var det bara en dröm :P

Ja, som ni säkert förstår har jag föreläsning i filosofi ikväll, och imorgon är allra sista föreläsningen i genusstudier. Sen är det hemtenta som gäller. Btw, i genusstudierna har vi en väldigt mongo betygsskala. A, B, C, D, E, Fx och F. A-E är över godkänt. Jag fick D på min första hemtenta. Men det var dock väldigt bra eftersom jag fuckade upp totalt på fråga 1-2 av 4. Så jag är nöjd :) Det känns bara så konstigt att gå från MVG i nästan allting i gymnasiet, till knappt godkänt på högskolan. Väldigt konstigt faktiskt :P

Min kväll

image591







Glass och film. Dreamgirls.







Kärlek?

Jag ska inte behöva komma med spydiga kommentarer för att du ska förstå att någonting är fel. Jag ska inte behöva anstränga mig om du inte gör det. Jag ska inte behöva fråga eller tjata om att du ska komma hit. Du ska vilja göra det. Jag är trött, jag har ont i huvudet. Jag trodde det var ursäkter vi tjejer använder när vi inte vill ha sex, men du använder det när du inte vill vara med mig. Om jag är trött och har ont i huvudet vill jag ändå vara nära dig, speciellt då. Speciellt när jag inte mår bra. Du är helt tvärtom. Det är så långt att åka. Det tar trekvart. Jag gör det flera gånger i veckan för din skull. Du verkar aldrig bry dig mer om mig än dig själv. Jag trodde det var det som var kärlek, att bry sig om någon annan mer än allt annat, även sig själv. Tydligen inte. Det kanske är jag som borde tänka över vad begreppet "kärlek" egentligen betyder, eller så är det du som borde tänka över vad det ordet betyder för dig.

Jobbigt.

Jag var feg igår. En gammal vän fyllde 20, men jag gick inte på festen. Det kändes så dumt bara. Jag vet liksom inte riktigt vart vi har varandra just nu, och eftersom det var en överraskningsfest kunde jag inte fråga honom om det var okej.

Grejen är att jag försöker höra av mig till honom lite då och då, men på sistone har han inte hört av sig tillbaka. Jag vet inte om han har skaffat en svartsjuk flickvän eller om han helt enkelt inte bryr sig längre. Det är oftast någon av de två. Poängen är att jag gärna hade velat vara där igår, men jag vågade helt enkelt inte.

Söndag

Hemma igen efter en lång dag på jobbet :) Eller ja, så lång var den inte. 6 timmar idag, normalt sett är det 8-9 timmar. Fast å andra sidan är det 100% OB idag så man kan väl säga att jag har jobbat 12 timmar :P

Jag passade på att ta med mig lite gratis godis från jobbet också :) Ibland delar vi ju ut smakprovet o sånt, o nu hade vi små Polly-smakprover. Jag tog fyra stycken, fast jag gav två till pappa :)

Ikväll blir en lugn kväll. Film typ :)

Paus tack!

Galet trött och seg dag. Dels sliten från igår, dels sliten från att inte ha sovit ordentligt på hela veckan. Som om inte det vore nog har jag fått världens träningsvärk i framdelen av smalbenen. Jag gick en väldans massa igår, och hade högklackat på mig, så det var kanske inte särskilt lyckat. Hoppas verkligen att värken försvinner tills imorgon, orkar inte gå runt en hel dag på jobbet och lida :/

Jag behöver en paus. Någon som har lust att bjuda mig på en weekendresa till något soligt ställe? ;) Haha. Om man ändå hade sån tur :P

Film, choklad & polkagrisar

Nu har jag bunkrat upp med Marabou mjölkchoklad, polkagrisgodisar och film :) Det blir Dreamgirls och Bridge to Terabithia.

Imorgon är det jobb på H&M som gäller mellan 10:00 - 16:20, därför behöver jag den här lördagen till att vila upp mig ordentligt. Jag tänkte även försöka klämma in lite plugg ikväll eller imorgon, men jag tvivlar på att det blir så :P

Festen igår!

Festen igår var verkligen hur bra som helst :) Elin, Saga, Angelica, Jennilee, Isak, och många fler var där och gjorde kvällen till en riktig nostalgitripp :) Dock var det faktiskt ganska många småtjejer på festen (91:or), vilket kändes lite konstigt sådär, men det blir ju faktiskt inte roligare än vad man gör det till, så det sket jag i :) Fast roligast var nog festen när vi bara var några få kvar och satte oss o spelade ölspelet, det var riktigt najs. Trots att jag körde med vatten :P

Det blev sista tunnelbanan till centralen runt tre inatt, sen efter en snabb visit på donken tog jag och Angelica nattbussen hem till Tumba :) Jag kom hem ganska exakt fem på morgonen, och sov till halv ett idag. Skönt :)

Händelserik dag

Jag har faktiskt hunnit med riktigt mycket idag :) Först åkte jag till Tumba C och fixade nytt ID-kort som jag kommer få om några veckor. Efter det mötte jag Susanne och mamma vid busshållplatsen, sen följde jag med Susanne hem och tog ut Chili på en långpromenad :)

Nu ska jag bara välja vad jag ska ha för kläder på mig ikväll (vilket kan ta några timmar :P), sen ska jag in till stan och möta Elin :) Party ikväll som sagt, vi ska fira Alex som har fyllt 20 :)

Tröttheten tar över

Imorgon ska jag upp tidigt och lämna ett CV till Susanne. Jag var snäll och renskrev hennes på datorn, men glömde ge det till henne tidigare idag. Nu blir det upp tidigt istället, som man bäddar får man ligga :P

Btw, jag ska även iväg och fixa mitt nya ID-kort imorgon eftersom det jag har nu går ut den 22 april. Vadå sent ute? :P Senare på eftermiddagen ska jag in till stan, möta Elin och börja göra iordning inför Alex 20-årsfest :)

Nu är jag skittrött och tänkte försöka sova lite. Men det är svårt det där med att sova. Om jag har en helt fullspäckad dag framför mig är det någorlunda lätt att gå och lägga sig tidigt, men när man lever ett slapparliv som jag och har i stort sett hela förmiddagen fri, då känns det på något sätt meningslöst att gå och lägga sig. Jag vet inte riktigt varför, men svårt är det i alla fall. Jag får försöka så gott det går :P

Elaka kommentarer

Wohoo! Jag fick min första "elaka" kommentar. Är det nu jag kan kalla mig en stor bloggare? :P Nej, men seriöst, det är både onödigt och omoget att skriva en kommentar som "ful" (till inlägget nedan) helt anonymt och med okänd IP-adress. Vad får man ut av det? Själv anser jag det vara ett av de fegaste sätten att må bättre genom att klanka ner på andra. Men lite spännande är det ju, snart får jag väl kommentarer om att jag är tjock, ful och äcklig också :P Haha.

Btw, jag tog bort kommentaren :P

Ny väska!

Det blev en beställning från Haléns nyss. Jag har länge velat ha en axelremsväska i skinn/skinnimitation, och den här kändes helt rätt :) Det fanns en från Nelly.com som jag var helt kär i förut, men den tog slut, och det här var det snyggaste alternativet :)



Färga själv?

Duktiga Ronja lyckades färga håret på sig själv idag :D Jag hade i och för sig Susanne där som dubbelkollade att allt var okej innan jag var klar, men jag klarade ändå av att göra allt själv :) Det blev inte en enda fläck, inte ens där bak :)

Nu ska jag ta det lugnt ett tag innan jag och Susanne ska ner till Tumba centrum en sväng :)

Chili & hårfärg

Jag ska strax över till Susanne och färga mitt hår :) Tänkte även ta ut Chili (hennes hund) på en snabb promenad :) Det är skönt att ha en ganska busig hund att vänja sig vid när man är hundrädd som jag. Det gör det mycket lättare att vara okej med andra hundar också, även om jag fortfarande blir lite smått panikslagen när de skäller och hoppar :P Men Chili är världens bästa hund eftersom hon visserligen är väldigt busig och sprallig, men hon är också väldigt beskyddande och förstår att jag är rädd.

Desire

Usch vad trött jag är! Gick och la mig två igår så jag har inte sovit mer än 6 timmar :/ Btw, de har bytt ut Montel Show på morgonen till det där konstiga dramat/såpan som gick på trean förut. Desire heter den. Jag tycker att det räcker med Våra bästa år som såpa på morgonen :P

Färg & ID-kort

Nu är jag äntligen hemma efter en lååång dag. Först jobb mellan 9:45 - 19:20, sen hem till mormor och morfar. Mormor bjöd på mat o kladdkaka vilket var himla trevligt eftersom jag inte hade ätit sen halv tolv :P Sen provade jag kjolen som mormor håller på och syr om åt mig, och jag tror att med några små ändringar kan det här bli riktigt bra! :D

Nu ska jag ligga här och dö med datorn i knät hela kvällen. Imorgon ska håret färgas och ID-kort fixas.

Jobbtofflor & kjolar

Nu är det nog dags att gå o lägga sig om jag ska orka upp imorgon :P Men å andra sidan är det så mycket lättare (och skönare) att jobba nu när jag har varit hemma och hämtat mina jobbtofflor, till skillnad från förra veckan då jag fick springa runt på jobbet i fodrade vinterstövlar.

Imorgonkväll ska mormor sy om en klänning till en kjol åt mig, det kommer bli riktigt jävla snyggt! :D

Jobb, jobb, jobb

Nu är jag hemma igen efter föreläsning i genusstudier och ett lååångt telefonsamtal med Elin :)

Imorgon är det jobb mellan 9:45 - 19:20 (de övertalade mig att jobba till stängning :P), och sen ska jag till mormor och morfar i tullinge en snabbis :)

1-1

Yeey. Då kan vi båda sitta och sura tillsammans... :P

Sportbladet ZOOM



Har man inte dyra tv-kanaler finns det alltid Sportbladet zoom :)

H&M

Nu är jag äntligen tillbaka efter filosofiföreläsningen :) Sitter hemma hos Olof och väntar på att han ska komma hem från matchen någon gång :P Hammarby - AIK spelar. Det dumma är att jag är hammarbyare och Olof är AIK:are, så hur matchen än går kommer nån av oss bli sur för att den andra är glad :P

Angående rubriken, imorgon blir det jobb :) 9:45 - 16:30, sen direkt iväg på föreläsning. Onsdag jobbar jag 9:45 - 18:00, och söndag 11:45 - 16:20. Pengar är alltid bra att ha :)

Grattis till Alex som fyller 20 år idag också :D På fredag blir det fest :)

Sjunde himlen

Sitter och kollar på Sjunde himlen som går på femman just nu. Det var länge sen :) I övrigt ska jag åka iväg på min föreläsning om lite mer än en timme, så just nu sitter jag bara här och försöker fördriva tiden :P

Nya jackan!

image540Min underbara skinnjacka kom idag! :D Det är den på bilden, fast i svart. Den var så mycket finare i verkligheten än jag någonsin hade trott :) Nu ska jag ha den på mig varenda dag, i all evighet. Nästan i alla fall.

Jackan är från LaRedoute och med lite rabatter gick den bara på 1090,50:- :D


Åldersgräns för serietidningar?

Nya numret av Nemi damp ner i brevlådan idag :D Trots att jag snart fyller 20 kan jag fortfarande inte sluta läsa serietidningar :P Om jag hade råd skulle jag fortfarande prenumerera på Kalle Anka & CO :) Är det konstigt? Jag tror att det handlar om hur mycket fantasi man har kvar. Fantasin försvinner mer och mer desto äldre man blir, i alla fall den där barnsliga fantasin som gör att man kan "leva sig in i" saker som är på låtsas. Min har försvunnit lite, men det finns fortfarande tillräckligt mycket kvar för att jag ska kunna älska serietidningar :)

Solsemester!




Jag längtar till Kos...

Filosofi

Ikväll är det föreläsning i filosofin. Jag är inte sådär jättetaggad eftersom jag sitter här med dunkande huvudvärk. Jag har sovit för lite :/

I övrigt ska jag bara sitta här och slöa vid datorn tills jag ska iväg vid 16:30. Det är i alla fall planen :) Jag skulle egentligen behöva fixa mitt ID-kort, men pappa skulle lägga ut för det och det har han glömt :P Det är svårt att fixa saker när man är pank.

Sova?

Jag kan knappt hålla ögonen öppna. Jag borde gå och lägga mig.

Jag kommer antagligen säga samma sak om två timmar.

Stomp the Yard

Kollade precis på Stomp the Yard som faktiskt var en helt okej dansfilm :) Jag älskar alla sorters dansfilmer eftersom jag alltid blir så glad av att se en sådan enorm kreativitet som det faktiskt är att sätta ihop ett dansnummer. Fascinerande, och även inspirerande.

The Hills

Nu sitter jag här med min polkagrispåse och har precis kollat klart på alla avsnitt av The Hills som jag har missat :) I övrigt har mormor och morfar varit här och fikat idag. Trevligt trevligt :)

Usch. Jag är sjukt uttråkad. Kan verkligen inte komma på någonting roligt att göra :/

Söndagsmys

Blood & Chocolate, Fantastic Four - Rise of the Silver Surfer, Evan Almighty, Tristan and Isolde, Stomp the Yard och Teenage Mutant Ninja Turtles. Jag har en hel del filmer att plöja igenom, förhoppningsvis tar jag en liten tripp till ICA och köper polkagrisgodisar också. Det här kommer bli en bra söndag :)

Treat

Nu är jag hemma igen efter en härlig kväll med vänner :) Först blev det bio och sen gick vi till Treat och drack lite :) Nu sitter jag här och kollar på någon film med Wentworth Miller med pappa. Wentworth Miller är han från Prison Break om ni inte vet det.

Superhero movie

Nu är vi hemma hos Olof en snabbis eftersom han var tvungen att byta kläder o sånt. Vi ska snart dra oss in mot stan där vi ska möta några polare och gå på bio :) Efter det vet jag inte riktigt vad planerna är, men jag tror i alla fall att det blir utgång :)

Blogga ihjäl sig?

Såg en artikel som Erik hade länkat om bloggare som bloggar ihjäl sig. Typ. Jag tror att det är som med alla andra stressiga jobb, man går lätt in i väggen. Tur att jag själv inte strävar efter att bli någon stor bloggare då :P (med tanke på min låga stresstålighet)

Trappstädning

Nu är det snart dags för trappstädning. Jag väntar bara på att Olof ska äta frukost o så eftersom jag inte klarar av att gå ner i källaren själv och hämta alla städgrejer. Källare är läskiga! Men det som är skönt är att jag städar i mitt eget trapphus den här månaden, så stackars Olof slipper sitta i ett tråkigt trapphus och bara vänta medan jag städar :P

Gonatt!

Nu är det nog dags att sova, eller åtminstone stänga av datorn. Imorgon blir det förhoppningsvis bio och eventuellt utgång :)

Gonatt!

Babel

Nu har vi ätit chips och kollat på Babel. Den var lite som Crash, fast skillnaden är att Babel var bra! (Crash sög...) Hur som helst, en film om olika personers liv och hur de flöt samman. Typ.



Fika på Sandy's

Idag har vi, förutom shopping, tagit en fika på Sandy's med Patrik som är ledig från lumpen i helgen :) Nu är vi hemma hos mig och har bunkrat upp med chips inför en ganska lugn filmkväll :)

Vi träffade även en rolig brud som satte sig och började prata med oss när vi satt och åt glass utanför 7-eleven på götgatan :P Hon var nog fortfarande full från igår, men hon fick en halv glass av mig och var allmänt trevlig så det var kul ändå :)

Blommig klänning!

image581
Här är den blommiga klänningen jag beställde från
Attraktivt by Amanda :) Förhoppningsvis kommer den snart :)


Idag fick jag också hem min marinblå kjol från Sanna som är jätteduktig på att sy, är verkligen apnöjd med den :)

Gult är fint?

Fick även en väldigt sen julklapp av Olof :P En gul tunn jacka med trekvartsärmar. Himla fin :D Den var också från Gina Tricot.

LBD från Gina Tricot

image578Vi var inne på Gina Tricot och jag köpte bland annat den här klänningen för bara 199:- :) En helt vanlig svart, tight klänning. Lagom kort med spetsmönster och inbyggd bygelgrejs. Fint :) Jag tänkte att man måste ju ha en så kallad "LBD", ifall att man ska gå på begravning eller finare middag eller nåt sånt nån gång. Anyways, fin var den :)


Shopping på G

Strax ska jag iväg till bussen och in till söder där jag ska möta upp Olof :) Vi får se om jag kommer hem med någonting nytt, men jag kan säga så mycket att jag är sugen på att köpa någonting gult... :)

Fredag

Sitter här med mitt chokladté och försöker skaka av mig tröttheten. Vaknade för typ en kvart sen.

Dagen består av shopping med Olof, eller kanske fönstershopping, det beror på vad jag hittar :)

DAGENS LÅT

Dagens låt: Lykke Li - I'm good, I'm gone

Såg även att Robyn är med på ett litet hörn i videon.



Shopping

Imorgon ska jag in till stan och möta upp Olof. Vi ska ta en tripp längs götgatan och kanske shoppa lite :) Det är enligt min mening den bästa shoppinggatan i stan!

Dirty sexy money

Sitter och tittar på första avsnittet av Dirty sexy money. Den här serien kommer bli ett helt okej tidsfördriv :)

Attraktivt by Amanda

Amanda Berg heter en tjej som precis har öppnat en webshop. Sortimentet var inte så stort, men webshoppen öppnade för bara 40 minuter sen så det är väl ganska förståeligt :P Jag passade på att beställa en jättefin blommig klänning, men jag hittade ingen bild på den eftersom den sålde slut, så jag visar hur den ser ut när jag har fått den istället :)

Jag blir väldigt inspirerad när unga tjejer startar företag och blir riktiga entreprenörer i så tidig ålder. Jag undrar varför jag inte har lika mycket inspiration som dem :P Förhoppningsvis kommer min senare i livet :)

Här hittar ni webshoppen :)

Mums!

Åt precis äggmackor samt fil med jordgubbar och solrosfrön till middag :) Kvällens enda plan är väl egentligen att skriva klart inköpslistan med plagg inför vår/sommar. Jag behöver strukturera mitt shoppande bättre :)

Äntligen klar!

Nu är jag äntligen klar med tvättstugan! Det känns så himla skönt att verkligen ALLT är rent och färdigt att användas :)

Jag hämtade även ut mitt paket från H&M idag. Det innehöll en t-shirt och två linnen, alla från kollektionen "Art by..." :)

Snygga skor?

image576De här skorna är perfekta. Förutom en liten detalj... de har öppen tå! Som jag säkert har nämnt tidigare tycker jag att fötter är äckliga, speciellt tår! Skor med öppen tå är verkligen en av de äckligaste saker jag vet. Det är skillnad när man ser alla tår, när skon är helt öppen, men när bara stortån sticker fram som en stor, fet, äcklig böld... Det är inte okej! Men de här skorna var verkligen hur snygga som helst, förutom den lilla detaljen... suck :/

Chokladte

Sitter här med en kopp chokladte och har precis kollat på ett avsnitt av Skins :) Strax ska jag ner till tvättstugan för att hämta upp den sista tvätten och sen har jag inga direkta planer för resten av dagen.

BERLIN I BILDER - DEL 3

Varning för stötande material. Jag tycker att det här är ganska vidrigt egentligen, men samtidigt är det fascinerande att se hur propagandan såg ut. Det här är alltså riktiga propagandaaffischer från när Hitler försökte ta över makten, vi var ju som sagt inne på Historiska Museet i Berlin där de hade en hel utställning om 2:a världskriget.



Deklarera!

Ännu mera vuxenpoäng. Fick hem mina deklarationspapper idag :) Och ja, jag är glad eftersom jag kommer få tillbaka så mycket pengar att det räcker till att betala Kos-resan :D Så nu har jag deklarerat över internet så att skatteåterbäringen förhoppningsvis kommer innan midsommar :)

I övrigt håller jag på för fullt med tvättstugan, och jag ska även ner till ICA idag och hämta ut ett paket :)

Vuxet med internetbank?

Det är fascinerande hur en så simpel sak som internetbank kan få en att känna sig så mycket mer vuxen. Det känns sådär härligt vuxet när man plockar upp sin dosa och loggar in för att kolla sitt saldo eller göra en överföring eller betalning. Speciellt att betala räkningar helt själv, utan hjälp från mamma eller pappa. Det känns så ansvarsfullt på något sätt.
Förut har pappa betalat alla mina räkningar åt mig, och jag har blivit "skyldig" honom en massa pengar istället. Nu har jag helt eget ansvar, det känns lite konstigt. Men samtidigt väldigt vuxet.

Weird.

Sen uppdatering

Gaah! Jag har ont i fötterna, ont i huvudet och ont i ryggen. Jag har jobbat som en gnu idag!

För tillfället äter jag polkagrisgodisar och kollar på tv. Försöker glömma att jag har ont.

Walk hard

Nu har jag och Olof kollat på Walk hard. En parodi på Walk the line typ. Den var helt okej, ganska lagom rolig. Kanske lite för lång (2 timmar), men i övrigt helt okej :)

Nu är det dags att sova eftersom jag ska upp tidigt imorgon och jobba ännu mera :)

Jobb på H&M

Vilken dag det har varit :) Först ringde de från H&M och frågade om jag kunde jobba, vilket jag självklart inte tackade nej till :) Jag har inte jobbat där sen julafton, så det känns ju bra att ha kommit igång med det igen :) Jag ska jobba imorgon också, samt nästa vecka. Pengar! :D

Nu är jag hemma hos Olof igen efter föreläsning i genusstudier, vi fick dock inte tillbaka våra hemarbeten den här gången, men läraren lovade att vi skulle få det nästa vecka. Då får man gå ännu en vecka och fundera över om man kommer få bra betyg eller inte :/

Imorgon jobbar jag 9:45-19:20 så jag kommer inte hinna blogga någonting, men jag ska försöka hinna med att lägga upp resten av Berlin-bilderna imorgon kväll ändå :)

Tokyo drift

Nu har vi ätit Ben & Jerry's Peace of Cake och kollat på The fast and the furious - Tokyo drift. Den sög :P Den enda delen jag gillade var på slutet när Vin Diesel dök upp, men i övrigt var den inte alls särskilt sevärd. Jag älskade första filmen, den andra ogillade jag eftersom jag ogillar Eva Mendez (förstår inte hur alla kan tycka att hon är sååå snygg och sååå bra. Det är hon inte!), och den tredje var bara skit.

Nu är det dags att sova och imorgon väntar föreläsning i genusstudier :) Jag ska även lägga upp fler bilder från Berlin då :)

Glass & film

Nu är jag äntligen hemma efter föreläsningen. Fick även tillbaka mitt andra hemarbete i filosofin, och jag fick samma betyg som på första (3 av 5 möjliga) :) Det kan väl jämföras med godkänt så jag är nöööjd :)

Nu ska jag bara fördriva tiden tills Olof kommer hem då vi ska äta Ben & Jerry's och kolla på film :) Han är nämligen på O'Leary's o kollar på fotboll :P

Bokrea!

Jag och Olof var i sturegallerian för att han skulle köpa snuff, sen gick vi förbi en bokaffär där inne som sålde ut alla reaböcker (oavsett tidigare reapris) för 10:-/st! Men det gäller bara idag, så jag tänkte att jag kunde tipsa om det ifall att någon som gillar att läsa läser min blogg :)

Att bero på läsa så måste jag sätta igång och läsa lite filosofi inför föreläsningen ikväll :)

BERLIN I BILDER - DEL 2




1 & 2. Jag och Olof på restaurangen uppe i tv-tornet. Finklädda från topp till tå :)
3. Jag och Olof, samt Olofs brorsa i bakgrunden, sitter på en bänk utanför Historiska Museet i Berlin och väntar på att alla ska bli klara :)
4, 5 & 6. Random bilder på byggnader, samt jag och Olof framför en av byggnaderna :P

Det här var inte alla bilder, men de tar så lång tid att ladda upp så jag lägger upp resten senare ikväll eller imorgon :)


Kramp i magen

Usch. Jag har galet mycket kramp i magen idag. I övre delen av magen dessutom, så jag kan inte skylla på mensvärk :/ Vad kan krampen bero på då?

I övrigt har mina fina toppar från Art By...-kollektionen hos H&M skickats, samt min skinnjacka från LaRedoute :D Något att se fram emot den här veckan alltså :)

Just nu håller Olof på att skicka resten av Berlin-bilderna till mig, så de kommer upp under dagen :)

Måndag

Nu är jag vaken. Tråkigt :P Helst av allt vill jag sova bort hela dagen, men jag ser ändå fram emot att få tillbaka mitt hemarbete på föreläsningen ikväll :) De andra fick nog tillbaka sina förra veckan, men eftersom jag var i Berlin då så kunde jag inte hämta mitt :P Sen imorgon får vi förhoppningsvis tillbaka hemarbetet i genusstudierna :)

Olof

Jag bestämde mig för att åka hem till Olof och överraska honom :) Han kom nämligen precis hem från jobbet, så jag var här före honom :P

I övrigt har jag en del att läsa inför föreläsningen imorgon, men det får vänta tills imorgon. förhoppningsvis får jag även tillbaka mitt andra hemarbete :)

Djupa konversationer.

Igår var verkligen hur bra som helst. Det var riktigt länge sen jag kände att jag verkligen fick prata av mig, men igår så var Cissi snäll och lyssnade på precis allt jag hade att säga :) Det är ändå rätt sjukt att vi kan ha så "djupa" konversationer när vi egentligen inte ses särskilt mycket eller är sådär jättenära vänner. Men jag uppskattade verkligen hur vi kunde prata på ett sånt sätt så att vi båda fick en syl i vädret :) Det är bra att ha vänner som man alltid kan prata med. Sådana personer som, även om man inte har pratat/setts på flera månader, konversationen ändå flyter på hur bra som helst med. Man bara fortsätter där man slutade ungefär.

Det känns som att en stor sten har lyfts från mina axlar, för även om jag har pratat om vissa av de sakerna som jag pratade om igår med andra, så kändes det som att Cissi verkligen lyssnade, förstod och framför allt ville lyssna.

Slutpluggat!

Nu har jag äntligen skrivit klart min tredje och sista hemuppgift till filosofin :) Nu har vi ingenting jobbigt kvar i den kursen, förutom ett salsprov den 26 maj. Men det är långt kvar tills dess så det orkar jag inte oroa mig för just nu :)

Då var det trappstädningen kvar då, men den får vänta en liten stund :)

Morgonpigg!

Nu är jag hemma igen :) Sov som sagt hos Cissi igår eftersom det är så läskigt att sova ensam i lägenheten :P Vi satt i alla fall uppe med varsin dator i knät till typ 5 på morgonen! Så länge har jag inte varit uppe på... ja, väldigt länge :P Men det var skoj :)

Idag kommer mamma och pappa hem, om ungefär två timmar. I övrigt blir det trappstädning samt plugg. Jag ska även försöka få resten av Berlin-bilderna från Olof så jag kan lägga upp dem :)

Ciao Bella

Nu sitter jag hemma hos Cissi :) Vi har spenderat kvällen med att äta hönökakepizza, Ben & Jerry's, dricka fanta, snacka skit och kolla på Ciao Bella. Sen kom vi in på ämnet skräckfilmer och läskiga saker och jag vågade inte sova själv hemma, så jag följde med henne hem istället :)

Personbevis

Nu har jag beställt ett personbevis från skatteverket :) Mitt ID-kort går ut den 22 April, så det börjar bli dags att skaffa ett nytt nu :P

Sitter för tillfället och kollar på Vänner och väntar på att jag och Nina ska åka iväg :)

IKEA

Det blir IKEA idag med Nina :) Jag älskar att gå runt på IKEA, men det jobbiga är ju att man vill ha så mycket :P Jag är en sucker för sängkläder så jag vet inte riktigt hur bra jag kommer kunna hålla i plånboken, men vi får se :)

Lördag

Gomorron! Jag sitter här med en kopp te och ett glas juice och kollar på Scrubs :) Jag vet inte riktigt hur dagen ser ut ännu, men förhoppningsvis blir den trevlig :)

Fredagsmys

Nu tänkte jag mysa ner mig med mina 7 kuddar plus mitt duntäckte och kolla på film. En riktig myskväll med andra ord :)

BERLIN - DAG 4

Vi åkte till flygplatsen direkt efter frukosten på tisdagen, så måndagen var i stort sett sista dagen.

Jag och Olof tog en tripp längs Kurfurstendamm och kollade in alla affärer, men hittade ingenting värt att släpa med hem :) Dock stressköpte jag en svart kofta på H&M att ha senare på kvällen, men det räknas knappast som ordentlig shopping :P Efter det åkte vi och mötte de andra som satt och åt lunch på ett café. De flesta skulle nämligen vidare till ett slags badhus som var mer som ett barhäng där de hade musik under vattnet och grejer. Inte så mycket simning alltså. Hur som helst följde inte jag med eftersom jag är klorallergiker, fast det visade sig sen att det inte alls var klor utan saltvatten :P Vi andra som inte skulle med åkte hem till hotellet istället.

På kvällen var det dags för överraskningsmiddag för Olofs mamma uppe i ett stort tv-torn. Man åkte hiss upp ungefär 250 meter, och sen hamnade man i en liten globformad "byggnad" uppe på toppen. De hade bord längs alla fönster, som i en cirkel, och golvet med borden på snurrade sakta runt så man hade utsikt över heeela Berlin. Det var verkligen jättehäftigt :D God mat också :)

Efter det gick vi vidare till en uteservering och drack lite och pratade om en massa saker som till exempel när jag nämnde för Olof och hans bror att anledningen till att namnet Federley känns bekant för mig är nog inte det att jag vet vem han är utan snarare att hans namn påminner om Kevin Federlines... Ja, ibland är jag inte helt normal, men en trevlig kväll var det :)

Det var alltså min vistelse i Berlin med Olof och hans familj. Helt underbart :)

Blue shoes


Jag såg de här skorna när jag var inne på Din Sko igår i Skärholmen. Jag har aldrig tyckt något speciellt om blå saker, men de här skorna var faktiskt riktigt snygga. Sådär härligt knallblå :)

Plugg & party

Nu har jag hunnit skriva en del på hemuppgiften som ska lämnas in på måndag. Jag har även kollat på One Tree Hill och hela polkagrispåsen är uppäten nu.

Jag vill ha på mig mina rosa-svart-vitt-blockfärgade pumps nuuu! Det är ju så fint väder :) Men men, de får vänta eftersom det vankas hela två 20-årsfester om några veckor :D

Jag är fortfarande helt lyrisk av det fina vädret :D

Happy days

Riktigt härligt väder ute idag :D Det är helt underbart fint ute. Tänk att man kan bli så glad av något så ovesäntligt som att få ta på sig vårskorna :)

Nu är min påse polkagrisgodisar snart slut. Det här är ett farligt beroende :P Jag tänkte i alla fall ta och kolla på lite OTH nu för att göra den här dagen ännu bättre :)

Vårväder!


Jag och pappa tog en promenix ner till Tumba C eftersom det var så fint väder ute :) Jag skulle fixa nytt ID-kort, men hade inte fattat att man behövde personbevis. Jag trodde att man behövde det första gången för att man inte hade någon tidigare identifikation, men att eftersom jag nu hade ett fortfarande giltigt ID-kort så skulle inte det spela någon roll. Men men, jag tog i alla fall nya fina småfoton till ID-kortet :)

Nu ska jag beställa ett personbevis, äta polkagrisgodisar och njuta av att ha lägenheten för mig själv hela helgen :)

Studentbostad

Jag var precis inne på SSSB och kollade runt bland lite lediga lägenheter. Två rum och kök, skomakargatan i Gamla Stan, ca 5000:- i månaden. Perfekt. 50 personer hade bokat lägenheten. Personen som stod först i kön hade 2012 ködagar. Jag har 47 ködagar. Där sprack den drömmen :P

Morgonfunderingar

Idag ska jag till banken. Tråkigt va? Nej men jag måste fixa sånt där grejs så att jag kan betala mina räkningar över internet. Det känns lite dumt att jag, som det ser ut just nu, måste ge mina räkningar till pappa att betala över internet ochså blir jag "skyldig" honom pengarna. Det är bara jobbigt, så nu ska det här ordnas upp :)

Jag sitter förövrigt och tittar på Montel Show just nu, och det är verkligen en konstig talkshow. Ibland har han med en "synsk" tant som heter Sylvia. Hon ser de döda och skickar hälsningar till folk i publiken. Publiken och programledaren tror verkligen på henne. Det är läskigt. Antingen är de riktigt puckade eller så är det hela ett stort lurendrejeri bara för att Sylvia ska tjäna pengar på sina böcker. Hon är med i ungefär var tredje avsnitt av serien, och hon lyckas alltid ha en ny bok som precis har kommit ut. Morgonfunderingar.

Starka känslor.

Nu har jag äntligen sett klart hela säsong 2 av One Tree Hill :D Jag har i och för sig sett den förut, men jag gillar att ha boxen ändå. Det är vissa serier man verkligen fastnar för, som man kan storböla/skratta till och som man lever sig in i på ett sätt som knappt går att beskriva. OTH är precis så för mig, och ändå så mycket mer. Jag kan tycka att det är väldigt irriterande när man känner så starkt för någonting, vare sig det är en person eller en sak eller någonting helt annat, och man inte kan förklara det för andra. Man vill att alla runt omkring en ska förstå och älska samma sak precis lika mycket, men det blir aldrig så. Det är precis som när man verkligen känner igen sig i en låt och det nästan känns som att texten skrevs just för en själv. När personerna i ens närhet, de man älskar mest, då inte visar lika stort intresse för den här låten är det som att de inte visar intresse för mig. Det är som att eftersom jag känner igen mig så mycket i låten, och eftersom jag älskar den så mycket, så borde de personerna som älskar mig älska låten. Egentligen.

Gonatt!

Storstädning avklarad!

Det blev visst storstädning av mitt rum. Mamma som har feber och är jättesjuk fick nån knäpp och började hjälpa mig med städningen :P Nu har det dammsugits, rensats och putsats. Fint som fasen! :)

Jag slår vad om att det är stökigt igen inom en vecka...

I'm yours

Jag är på ett glatt humör idag. Det här är min gladlåt. Enjoy :)


Garderobsrensning

Nu har jag rensat min garderob. Det är alltid lite svårt att slänga kläder, man försöker liksom övertala sig själv att man kanske kommer behöva den där tröjan någon gång i framtiden... Sanningen är ju att den bara kommer ligga där och samla damm, precis som hälften av alla andra plagg. Man använder ju inte alla kläder man har liksom. Hur som helst har jag lyckats samla ihop två proppfulla papperskassar med kläder som ska slängas/ges till välgörenhet. Nu känns min byrå och min klädstång mycket lättare, och jag fick äntligen upp allting utan att behöva klämma in det :P

BERLIN I BILDER - DEL 1





1. Apelsinölen jag och Olof provade. Det kändes som cider med eftersmak av öl. Inte särskilt gott med andra ord :P
2. Strawberry Margarita - Godaste drinken någonsin! :D
3 & 4. Förintelseminnesmonumentet med stenblocken som reser sig ur marken. Det var ungefär som en labyrint man kunde gå in i.
5, 6 & 7. Random byggnader som jag tyckte var fina. En kyrka och ett operahus var det nog. Jag älskar verkligen såna där Ringaren-i-notre-damme-figurer som jag inte kommer på vad de kallas just nu :)

Det kommer fler bilder så småningom när Olof har skickat de till mig, det här var de enda jag tog med min egen kamera :)

Dagens shopping!





Vit body från Gina Tricot, hanky panky-aktiga trosor från Cubus, grön t-shirt med urringning från H&M, ljuslila overssizetröja från H&M, örhängen, halsband och vitt flätat skärp från I.Me.My, hårfärg från Wella (Åhlens), foundation från Maybelline (Cubus) och brösttejp från H&M.

BERLIN - DAG 3

Söndagen. Dagen då alla affärer i Berlin är tvärstängda. Helt sjukt, men de ligger lite efter där borta :P Hur som helst hade i alla fall museerna öppet så vi besökte Historiska Museet i Berlin. Det som var mest intressant var allt som handlade om 2:a världskriget. Det var fascinerande att se alla gamla propagandaposters och hur sjuka budskap som "vill du verkligen ha den här kroknäsige juden som din ledare, eller hellre den här ariska blonda mannen". Typ. Helt sjukt, men väldigt lärorikt och intressant. Hemskt också att se modellerna av koncentrationsläger och bilder på människor som hade förts dit. Små 10-åriga pojkar som dog efter bara ett halvår i lägret. Usch. Men som sagt var, oerhört lärorikt var det.

I övrigt gjorde vi inte så mycket på söndagen. Vi åt mat och drack :)

Shopping i mängder!

Det blev en massa shopping idag :) Jag och Nina åkte som sagt till Skärholmen Centrum som de faktiskt har rustat upp riktigt fint. De har i stort sett alla affärer man behöver; H&M, I.Me.My, Monki, Gina Tricot, Åhlens, Cubus och en massa fler :) Jag köpte en massa grejer, ska lägga upp bilder senare :)

Efter den lilla shoppingturen åkte vi hem till mig och jag färgade Ninas hår :) När hon sen åkte hem gick jag över till granntanten och städade hennes trapphus.

Ut på äventyr!

Nu har Nina varit här och hälsat på en stund, och strax ska vi åka iväg till Skärholmen C för lite eventuell shopping :)

27 dresses

Igår såg jag som sagt filmen 27 dresses. Den var precis som jag hade förväntat mig, en tvättäkta chickflick. Den var väldigt lättsam och handlingen otroligt självklar redan efter de första tio minuterna. Även om det här kanske inte är något filmgenombrott så kan det vara skönt att se såna här lättsamma filmer ibland, bara för att man blir glad av såna där romantiska underbara kärlekshistorier som egentligen bara existerar på vita duken :)

Marinblå kjol!

image541
Jag beställde en kjol av Sanna Kumlin i svart förut, och nu har hon gjort den i fler färger, så jag beställde en i marinblått :D Den här tjejen är verkligen jätteduktig på kläder, henne kommer vi förhoppningsvis se mycket mer av i framtiden :)

En sista tanke...

... Bara en sista tanke sådär innan jag somnar; jag vill att mitt liv ska kretsa kring mina nya fina pumps. Jag vill köpa en helt ny garderob utifrån dessa skor. Så att alla plagg passar perfekt till dem.

Galen, ytlig eller bara trött... Vad tycker du? :P

Gonatt!

Nu är mina ögon trötta som bara den. Dags att sova lite tror jag.

I övrigt har jag kollat på 27 dresses som jag inte orkar skriva om just nu, men recension kommer imorgon :)

Adoptera skor?

En halv påse polkagrisgodisar och 4 avsnitt av OTH senare... Jag har magknip och är lite trött i huvudet :P

Alltså, jag är nog den ytligaste människan jag känner. Om jag tidigare har sagt att jag har varit kär i ett plagg eller ett par skor, då är det ingenting i jämförelse med det här! Jag hann hämta ut mina blockfärgade pumps i rosa/svart/vitt innan de stängde och OMG! Jag har typ suttit och kramats med dem hela kvällen! Behandlat dem som ett ömtåligt litet spädbarn. Jag vill ta hand om dem, adoptera dem, använda dem varenda dag i resten av mitt liv... Som sagt var, jag är en jävligt ytlig människa, men det står jag för! :P (Kanske lite smått galen också :P)

Rosa pumps


Jag vill ha mina skor nu nu nu!

BERLIN - DAG 2

Nu kom minnet tillbaka :P Lördagen spenderades nämligen med en guidad tur genom östberlin :) Vi gick och kollade på förintelseminnesmärket med stora stenblock som formade någon slags labyrint. När rundturen var slut hamnade vi på en väldigt typiskt tysk pub där Olofs mammas släktingar väntade för att överraska henne :) Vi käkade lunch, och sen bar det av hem till hotellet igen efter ett misslyckat försök att hitta rätt shoppinggata.

Senare på kvällen åkte vi till bargatan i östberlin där vi käkade mat på en italiensk restaurang :) Efter det gick vi till en krog och satt på uteserveringen och drack varsin drink. Jag hittade min nya favoritdrink vid namn Strawberry Margarita. Världens godaste! :D De hade dessutom jättemysiga uteserveringar med gasollampor som höll det varmt och mysigt. Däremot fanns det väldigt mycket horor överallt eftersom det inte är olagligt där (de har till och med eget fackförbund!). De prostituerades kännetecken var vita stövlar samt korsetter utanpå dunjackor (!!!). Inte särskilt snyggt direkt :P

Ja, det var i stort sett hela lördagen det. Väldigt trevligt faktiskt :)

Godis & film

Nu sitter jag hemma hos Olof och väntar på att pappa ska komma och hämta mig + 20 kilo packning. Det är fascinerande hur mycket grejer man behöver för 5 dagar utomlands :P

Dagen har i alla fall spenderats med Amanda inne i stan :) Vi åt lunch på tacobar i Kungshallen och jag passade på att köpa schampo + balsam från Björn Axén inne på Cubus. Det var rea på dom, och Amanda som är lite av en hårexpert sa att de produkterna var bra så :)

Ikväll tänkte jag köpa en påse polkagrisgodisar och mysa ner mig framför filmen 27 dresses. Härligt :) Jag har fått mina pumps från Din Sko också, men de hinner jag nog inte hämta ut idag eftersom uthämtningsstället stänger 18. Det får bli imorgon istället, då jag även ska umgås med Nina :)

Minnesförlust?

Jag vill skriva om dag 2 i Berlin, men ärligt talat kan jag inte komma på vad vi gjorde den dagen :/ Jag ska se om jag kanske kommer på det under dagen, men annars får vi väl hoppa direkt till dag 3 :P

Just nu sitter jag i Olofs säng med datorn i knät. Jag väntar på att segproppen ska bli klar i badrummet så att jag kan duscha, och efter det ska jag ut på stan :)



Du säger att du älskar mig, men ändå är det jag känner osynligt för dig.

Sssch! Fotboll!

Hemma igen efter föreläsningen, men vi fick tyvärr inte tillbaka våra hemtentor idag :( Förhoppningsvis får vi det om en vecka.

Nu sitter jag i alla fall här i sängen med Olof halvt hängandes över mig. Han kollar på fotboll och verkar inte märka att jag ligger bredvid eftersom han brer ut sig som fan :P Plus att när jag klagar så säger han bara "Sssch! Fotboll!" Hur som helst blir det en väldigt lugn kväll ikväll, vi gick upp redan vid halv sju imorse och har inte sovit någonting sen dess så vi är rätt trötta.

Imorgon blir det förhoppningsvis lunch i stan med Amanda, och sen kommer pappa hit till Olof och plockar upp mig + packning lite senare :)

Tisdag

Nu tänkte jag försöka få i mig lite mat, och sen ska jag iväg på föreläsning i Genusstudier :)

Skinnjacka beställd!

image540Jag hade som mål att hitta en snygg skinnjacka i Berlin, men den planen sprack :P Jag hittade en skitsnygg på United Colors of Benetton som kostade 1800:-, men den visade sig vara i fejkskinn! Alltså fatta, en fejkskinnjacka för 1800:-! Är de dumma i huvudet eller?! Alltså, jag förstår att skinn kostar, men när den inte ens är i äkta skinn, alltså den var 100% fejk (!) då är det fan ett jävla rån!

Hur som helst bestämde jag mig för att spara pengarna och köpa en skinnjacka här hemma i Sverige istället. Jag hittade den här på LaRedoute i skinn för cirka 1500:- och den är faktiskt nästan identisk med den jag såg på UCoB (orkar inte skriva hela namnet :P). Beställde den dock i svart, men hittade ingen bild. Men det är ju inte direkt svårt att föreställa sig hur en svart skinnjacka ser ut :P Dessutom hade jag rabatterbjudanden så jag behöver bara betala 1090,50:- för den :D

BERLIN - DAG 1

Första dagen hann vi inte med särskilt mycket. Vi kom inte till Berlin förrän på eftermiddagen så det blev middag på en vietnamesisk restaurang i närheten av hotellet :) Det var faktiskt första gången jag åt vietnamesisk mat, men det var väl ingen höjdare direkt. Däremot tyckte jag att det var extremt skumt att jag inte under hela resan såg en enda kinesisk restaurang. Det fanns vietnamesiska och japanska överallt, men inte en enda kinarestaurang :P

Efter middagen tog vi en promenad bland butikerna på Kurfurstendamm, den stora shoppinggatan i Berlin. Vi var inne på varuhuset KaDeWe, väldigt likt NK, där jag och Olof provade apelsinöl. Ingen höjdare direkt :P

Tyvärr införde de rökförbud inomhus den första januari i år så nöjet att röka inne fick man inte uppleva, men å andra sidan var det sådär sommarkvällsvarmt att man kunde sitta utomhus i solen på någon uteservering utan jacka, så det gjorde inte så mycket :)

Hemma igen!

Berlin var verkligen underbart! :) Vädret där var mycket varmare också, över 10 grader varenda dag, vilket är varmt om man jämför med vädret i Sverige den senaste månaden :)

Ikväll är det föreläsning som gäller och förhoppningsvis får vi tillbaka våra hemtentor :)