Goodbye Moonlight



Jag kommer sakna den här serien... :(


Lördag

Idag tänkte jag bara ta det lugnt. Olof kommer hit och vi ska väl ha någon slags myskväll :)

Moonlight in the middle of the night

Kanske inte fullt normalt att sitta uppe vid den här tiden... men å andra sidan börjar jag jobba natt om en vecka så det kanske är dags att vänja sig :P

Har haft en jättetrevlig kväll med Cissi :) Vi åt kyckling, pommes o tsatziki, samt fruktsallad med vaniljsås. Gott :) Pratade om allt mellan himmel och jord, så som det ska vara helt enkelt :)

Nu har jag förresten kollat klart på hela första säsongen av Moonlight. Synd att det inte kommer fler avsnitt bara, men å andra sidan slutade serien väldigt bra ändå :)

Skärholmen & gamla minnen

Det blev en tripp till Skärholmen istället eftersom Panduro finns där också :) Gick runt och hade tråkigt och väntade på Cissi (som skulle plocka upp mig efter jobbet), tills plötsligt Jonte stod där! Helt sjukt att man av ren slump träffar på en gammal polare som man inte sett på år, bara sådär. Kul som fan :) Så vi gick runt o kollade i affärer ett tag, ända tills han och hans kompis skulle vidare till en studentskiva. Sen satt jag ute i skuggan (solen var alldeles för stekhet) och väntade på Cissi :) Vi tog en sväng förbi ICA Maxi och köpte grejer till att göra fruktsallad, och sen skjutsade hon hem mig. Snart kommer hon över igen och då ska vi käka middag och umgås :)

Solen skiner!

Idag är en härlig dag. Jag ska in till stan och köpa mockaband i lite olika färger och göra fler flätade armband, sen ska jag och Cissi käka middag och umgås :)

Torsdag

Passade på att ha tvättstuga eftersom mamma hade bokat 4 timmar extra som hon inte behövde. Skönt när allt är rent och fint :) Fast jag fick en rejäl huvudvärk nu :/

I övrigt ska jag gå och storhandla mat inför helgen idag. Typ.

Moonlight igen

Det blev en hel del Moonlight igår. Tror jag kollade på typ 5-6 avsnitt i rad :P Men serien är så bra att jag liksom inte vill slita mig. Tänkte fortsätta idag :)


Moonlight & pizza

Har precis kollat på avsnitt 2 & 3 av Moonlight. En jäkligt bra serie faktiskt :) Tänkte kolla på några fler senare, men just nu ska jag ner till Gula Villan och käka pizza med mamma. Eller ja, så fort hon kommer hem från jobbet det vill säga :)

Onsdag

Det blev inget jobb idag. Sitter för tillfället hemma hos Olof, men ska röra mig hemåt så fort min Ipod är laddad och klar :P

Tisdag

Idag har jag jobbat, varit hos kuratorn, ätit på donken, och jobbat igen. Först 9:45 - 12:00, och sen 15:30 - 18:00. Oerhört stressigt just nu eftersom det precis har varit löning och folk spenderar som galningar :/

Just nu sitter jag hemma hos Olof och försöker varva ner lite. Jag vet inte om jag klarar av att jobba onsdag och tosdag, men vi får se hur jag känner imorgon.

What a feeling!

Det känns som att en stor sten har lyfts från mina axlar nu när skolan äntligen är över. Det finns väl en del stora stenar kvar, men en mindre i alla fall :)

Jag åkte hem till Olof efter föreläsningen, så nu sitter jag här och gör ingenting, väntar på att fotbollen ska ta slut :P Imorgon blir det jobb i 2 timmar och sedan ska jag iväg till kuratorn för mitt andra besök. Det känns både bra och dåligt. Bra eftersom jag behöver prata med någon, dåligt för att vi i stort sett tog upp allt det "lätta" förra gången så nu har vi bara det jobbiga kvar. Jag hatar att gråta inför folk, jag hatar att vara så otroligt sårbar som man är när man öppnar upp sig på det sättet.

Slut på terminen!

Då var provet klart. Det gick i alla fall bättre än vad jag hade trott, och det känns så jäkla skönt att äntligen vara klar med allt :)

Vad gör det om hundra år...

Nu orkar jag fan inte plugga mer. Har läst och läst och läst, och det tar aldrig slut! Det känns meningslöst att fortsätta läsa när texten börjar flyta samman och ingenting fastnar längre. Det får gå som det går helt enkelt. Den här kursen är inte nödvändig för mina framtida studier så vad spelar det för roll om jag inte får godkänt? Jag har ju ändå läst skiten. Jaja, önska mig lycka till ikväll! :P

Hume

Sitter och läser om Humes moralfilosofi. Jag gillar Humes tankar, de påminner om mina egna, eller kanske tvärtom. Kul att läsa någonting man förstår sig på i alla fall :)

Tänkte ta en liten paus och kolla på Våra bästa år nu :P

Here comes the summer sun

Idag är det plugg som gäller. Ska läsa en massa gamla texter av filosofer typ, för att få ett hum om vad fan de snackar om. Fast de där texterna är så konstigt skrivna så man är nästan mer förvirrad efter att ha läst dem.

Dock ska det bli oerhört skönt att få det här provet överstökat. Sen är det sommarlov, eller ja, sommarjobb, men inget plugg kvar i alla fall. En stressfaktor mindre i mitt liv :)

Vilken kärlek!

Pride and prejudice (Stolthet och fördom för de som gillar dåliga svenska översättningar :P)
image642
OMG! Sån här kärlek har jag inte sett på film på hur länge som helst. Helt fantastisk film. Och Mr. Darcy var ju hur jävla underbar som helst. Filmen var till och med så bra att jag inte har ett enda dåligt ord att säga om Kiera Knightley (vilket jag oftast brukar ha). Jag älskar filmer som förmedlar kärlek på ett sätt som gör att man blir helt lost i filmen, i kärlekshistorien, i karaktärerna, i allt. Helt klart det bästa i romantisk väg sedan Titanic och The notebook. Fast bättre! Det går knappt att beskriva hur underbar den här filmen är.

Vilken film?

Nu har jag läst en massa i filosofiboken och kände att jag behövde en liten paus, jag höll nästan på att somna :P

Ikväll blir det någon av dessa filmer; Step Up 2, The forbidden kingdom, 21 eller Pride and prejudice. Eller kanske alla, jag har lite beslutsångest :P

Bracelets!


Fick hem de här fina armbanden från Ms Bijoux i fredags och de används flitigt :) Beställde de från Accessora.

Jag gjorde även ett par egna armband idag. Flätade, vita mockaarmband. Fint :) Min kamerasladd är dock spårlöst försvunnen så jag kan inte lägga upp bilder, men fina är dom. Tänkte ge ett till mamma i morsdagpresent, alltid roligare med en personlig present :)

Tentaplugg, godis och film

Idag tänkte jag sätta mig ner och streckläsa Filosofins Historia av Svante Nordin. Tenta imorgon. Jag känner mig inte väl förberedd, hittills har jag bara svarat på en del instuderingsfrågor. Bättre än ingenting i alla fall. Man kanske ska bunkra upp med lite godis och fixa en bra film, det är alltid lättare att göra någonting vettigt (typ plugga) när man har en liten belöning som väntar :)

Sleep tight

Trött var ordet. Jag kan typ inte sova längre än till 8-9 på morgonen längre. Ganska jobbigt när man gick och la sig runt 2 :/ Jävla stressymptom som förstör för mig, det är verkligen tur att jag har börjat ta itu med de problemen nu. Det bästa vore att bara få sova ut, vakna vid tolv och känna att man har sovit bort halva dagen. Typ.

Mitt i natten

Jag har tappat bort min dosa till internetbanken :/ Greeejt.

Normala människor?

Några idioter som förstörde min och Olofs sömn inatt. Seriöst, hur gammal är man om man busringer med hemligt nummer och sen bara asgarvar i telefonen tio i två på natten? Töntar. Jag blir bara så arg på folk som har noll respekt för andra, vi låg faktiskt och sov. Omogna idioter.

Var bara tvungen att skriva av mig lite.

Friday I'm in love

Det blev en del shopping för min del :) Ett linne från Bikbok med den dära gula pippi-fågeln på, en kjol från H&M (Den som Ebba von Sydow visade i sin blogg, fast i svart istället för vitt) och lite grejer så att jag kan göra nya smycken :)

Bio ikväll, Indiana Jones :)

Farligt?

Jag vaknade av att jag skrek till av bröstsmärtor. Sen bara försvann det. Först skitont i bröstet, typ hjärtat, och sen ner till vänstra lägre delen av magen. Sen bara försvann det. Läskigt :/

Moonlight

image639
En ny serie. Den handlar om vampyrer. Jag hoppas att den är sevärd, jag älskar ju allt som har med vampyrer/vampyfilmer att göra så :) Förhoppningsvis är det snyggt gjorda vampyrer till skillnad från i till exempel I am legend (och många andra filmer) där vampyrerna såg ut som zombies. Tänkte i alla fall kolla på första avsnittet av Moonlight nu, sen ska jag sova.

Newport Harbor

Nu har jag kollat på hela första säsongen av Newport Harbor (nya Laguna Beach). Mycket drama och oerhört töntigt, men ett alldeles utmärkt tidsfördriv :)

Trevliga samtal

Två timmar långt telefonsamtal med Emma :) Det är skönt att ha vänner som man kan prata med utan att prata. Att man dels kan snacka om helt ovesäntliga saker, men att det ändå känns meningsfullt. Och att man även kan vara tysta, utan att det blir jobbig tystnad och att man ändå förstår vad den andra tänker.

What to do?

Idag har jag inte gjort mycket alls. Läste nya numret av Pause som damp ner i brevlådan, samt åt frukost och pratade med Emma i telefon. En bra start på dagen med andra ord :)

Torsdag

Idag har jag inga planer alls. Överhuvudtaget. Det känns lite konstigt :P

Plugga lite kanske.

One tree hill S05E18

... to all those lost souls out there who have forgotten to believe in the immensity of love

Nya avsnitt!

Ikväll ska jag kolla på nya avsnitten av Gossip Girl och One Tree Hill. Mys :)

Pengar på fredag!

Hemma från jobbet. Skööönt :) Just nu längtar jag till på fredag då jag får lön, har 17 kronor på kontot just nu :P

Ikväll blir det tv och godis, imorgon är jag ledig :)

Jobb & stress

Sitter hemma hos Olof och gör ingenting. Ska snart iväg och jobba. 11:00 - 19:20. Usch. Men men, jag är faktiskt i behov av pengarna så jag får väl skita i min egen hälsa för stunden.

Melodifestivalen

Nu sitter jag hemma hos Olof och vi har precis ätit middag. Det blev lunch med Amanda på en kinarestaurang vid Zinkensdamm och sedan fika med Olof, Patrik och Rickard på Sandy's vid Odenplan. En trevlig dag, trots vädret :)

Ikväll blir det godis och Melodifestivalen :)

Kinamat & grabbfika

Ska snart röra mig in mot stan och möta Amanda :) Vi tänkte äta kinamat och umgås lite :) Efter det ska jag möta upp Olof och Patrik någonstans och haka på dem när de fikar. Störa deras grabbfika lite :P

Kul...

Verkligen jättekul att min mamma får mig att gråta innan klockan ens är tio på morgonen...

Sunshine

Solen skiner och det är 20 grader ute, och klockan är bara nio! Det här blir nog en bra dag :)

Plåster på såren...

Bokstavligt talat...
image638
Jag kliade mig på halsen och lyckades riva upp mitt födelsemärke. Ett sånt där som står ut, så hela skiten drogs av. Det blödde ganska rejält så pappa gav mig ett Bamseplåster :P

Feeling a moment

Rastlös. Varför ska måndagar alltid vara så tråkiga? :/

LÖSHÅR!

Yeeey :D Världens bästa Amanda ska sälja sitt löshår till mig :D Hon köpte till sig själv egentligen, men det blev för mörkt, så nu köper hon nytt och säljer det andra till mig :) Det här blev en riktigt bra dag :) Tack för att du tänkte på mig :)

Ronja + Pepparkatt = Bäst i Sverige ;P

Måndag

Hemma igen efter ett möte hos kuratorn. Det gick bra. Lite läskigt bara att få igång ett samtal med en helt främmande människa :P Men vi kom fram till en del bra saker ändå, och jag ska tillbaka nästa vecka.

Kuratorn idag

Ska snart röra mig mot jobbet. En ganska onödig dag på jobbet eftersom jag måste dra därifrån klockan ett :P 3 timmars jobb liksom. Men det är väl bättre än ingenting, skönt att slippa jobba en full dag i alla fall.

Kuratorn idag. Prata om stress. Hoppas jag gillar henne, det vore ju jobbigt att behöva byta och hålla på :/

Lax, potatis och tentaplugg

Nu har jag svarat på en massa instuderingsfrågor inför tentan. Jag har en hel del kvar, men det får räcka för stunden. Jag orkar inte ta allt på en gång, då fastnar det ju ändå inte i huvudet.

Ikväll blir det lax, potatis och örtagårdssås. Mums. Kanske går till gymmet med mamma också. Vi får se om vi hinner :)

Söndag

Idag tänkte jag försöka plugga. Det behövs. Jag har en tenta om en vecka. Suck.

I wanna dance with somebody

Jag vill ut och dansa. Plånboken ekar tomt. Dålig kombination.

New shoes

Nu är de mina. Tänkte att jag skulle bli av med min fotfobi, så nu blev det de här med öppen tå i alla fall. Jag har ju velat ha dem ett bra tag nu så :P

I övrigt en väldigt trevlig dag i Farsta Centrum med Nina :) Massa fönstershopping, fika och även en tripp down memory lane ;)


Jag och Indie

Jag, Indiana Jones och polkagrisarna ska ha en myskväll ikväll :) Sen kanske jag kollar hockeyn med pappa. Sverige möter Kanada liksom, det får man ju inte missa :P

Blivande boknörd?


Candy

Noblesse och polkagrisgodisar. Kvällen är räddad.

Värsta biffen?

Hemma från jobb på H&M. Usch. Jag har ju planerat att fullfölja de dagarna jag har kvar den här månaden, men jag vet ärligt talat inte om jag klarar av det :/ Vad jobbigt allting blev. Tänkte försöka ta det lugnt ikväll. Eller träna. Det var otroligt skönt att träna igår. Men seriöst, jag fick fan inte ens träningsverk idag :P Något är fel, jag kanske typ går i sömnen och tränar under nätterna så egentligen är jag värsta biffen utan att jag vet om det? :P

Imorgon ska jag i alla fall ha en trevlig dag med Nina i farsta centrum :) Wedins har utförsäljning och vi ska köpa skoooooooooor :P

Tack Amanda för det supersöta rosa temat ;) Små saker som piggar upp under jobbiga dagar.

Gonatt!

Jag ska börja stänga av datorn och tv:n tidigare, och istället läsa en bok innan jag går och lägger mig. Då får jag i alla fall lite bättre sömn.

Dirty Sexy Money

1 mil på 20 minuter i uppförsbacke. Det ni! På träningscykeln på gymmet alltså. Plus 10 minuter på roddmaskinen. Jag kommer vara ganska död imorgon på jobbet :/ Men det kanske är positivt om jag är så pass fysiskt trött att jag inte orkar stressa :P

Nu, Dirty Sexy Money :)

Alla är snälla idag

Idag har jag varit på arbetsintervju, och det kändes bra :) Sen mötte jag upp pappa för lunch, och det slutade med att jag följde med honom på jobbet resten av dagen :P Det var sånt jag brukade göra när jag var liten och mådde dåligt. Då skolkade jag från skolan och följde med honom hela dagen (han jobbar som budbilschaufför). Väldigt trevligt.

Ska snart till gymmet med mamma. Hon var snäll och köpte ett klippkort till mig. Hon tyckte att det kan vara bra med lite träning för att åtminstone få bort lite av stressen. Det var snällt tyckte jag :)

Torsdag

Ska snart iväg till jakobsberg och gå på arbetsintervju. Jag längtar verkligen till juni då jag kan börja jobba med någonting jag tycker om.

Har även skrivit en lista på saker som stressar mig i mitt liv. Den blev längre än vad jag hade trott. Ska ta med den till kuratorn för att inte glömma någonting. Det är så himla lätt att glömma vissa saker när man väl är på plats.

Trött

Jag är trött. Trött på allting.

Jantelagen

Ångest. Jag får skuldkänslor ibland. Jävla jantelagen...

Det känns väldigt ofta som att jag inte har någon rätt att må dåligt. Jag har vänner som har råkat ut för värre saker, det finns folk som svälter. Jag har det bra jämfört med alla andra. Så känns det. Jag vet att jag egentligen har rätt att känna det jag känner, och att jag har lika stor "rätt" att må dåligt som alla andra. Men jag får ändå skuldkänslor. Jag övertalar mig själv att det bara är inbillning, att jag bara söker uppmärksamhet. Men varför gråter jag då? Mina tårar är äkta. Min ångest är äkta. Jag hatar jantelagen...

Arbetsintervju imorgon

Jag kanske ska få jobba hos en till kund som personlig assistent :) Det gäller bara första veckan i augusti, men det är ju trevligt med lite mer jobb :) Med tanke på att jag trivs otroligt bra som personlig assistent känns det som att jag borde satsa mer på det jobbet än på H&M. Jag måste ju tjäna pengar och då kan jag lika gärna göra det på ett jobb där jag trivs. För min egen skull.

Nu ska jag kolla på One Tree Hill.

Something's wrong

Nu har jag pratat en massa med Emma och funderar på att åka upp till henne någon helg snart :) Ska försöka få bort de tider jag har kvar att jobba på H&M i maj. Jag känner att jag är viktigare än pengar. Det handlar om att prioritera sig själv, och just nu behöver jag försöka bli av med all stress. Jag har alltid varit en sån person som vill göra alla runt omkring mig nöjda, men den här gången måste jag faktiskt skita i alla andra och bara tänka på mig själv. H&M är inte orsaken till min stress, men det jobbet bidrar till stressen och gör den 10 gånger värre. Jag behöver fokusera på mig själv och vad jag kan göra för att börja må bra igen. För jag mår inte bra, inte alls. Trots att jag har underbara vänner, en underbar pojkvän, och underbara föräldrar mår jag inte bra överhuvudtaget. Då kan man konstatera att det är någonting som är fel.

Sweets for my sweet

Nu är jag hemma och kollar på Våra bästa år. Hämtade ut mina paket från Eleven.se och Ellos.se idag. Fick värsta stora lådan med såna där skumgummigrejer o sånt från Eleven eftersom det var en kopp + tallrik med. Jag vill spara den. Jag vet inte varför, men jag gillar såna där skumgummigrejer. Fick även 2 bikinis från Ellos som satt pattperfa :)

Idag ska jag ta det luuugnt. Längtar till på måndag då jag äntligen kan få prata med ett proffs om det här med min stress. Det är inte normalt att jag som knappt är 20 år är på väg rakt in i väggen. Det ska inte behöva vara på det sättet.

Jag och min påse Polly klarar oss fint idag.

Sönderstressad

Jag börjar komma närmre den där väggen nu. Mår illa och är helt skakig och gråtfärdig, så jag går inte till jobbet idag. Bokade in en tid hos en kurator på ungdomsmottagningen på måndag. Hoppas det funkar.

Jobb & shopping

Idag har jag jobbat som en gnu. 9:45 - 19:20, samma sak imorgon. Ska dock ha med mig en påse Polly att ha under disken eftersom jag fick lågt blodsocker idag och allt blev suddigt. Köpte även en jättefin mönstrad väska och en svart tunika i 100% silke. Tunikan kostade liksom 98:-, och det är jävligt nice för att vara 100% silke! :) Fick ju även personalrabatt på 25% så allt som allt gick det på bara 222:- :)

Nu ska jag äta Brio och kolla på Desperate Housewives :)

Meddelande till Nina

Jobb idag 9:45 - 16:00, sen förbi Olof en snabbis för rabarberpaj och vaniljsås, och direkt iväg till föreläsning i filosofi. En ganska händelserik dag med andra ord.

Imorgon är det jobb mellan 9:45 - 19:20, onsdag 11:00 - 19:20, samt fredag 9:45 - 18:00. Stress. Och eftersom vi tydligen är alldeles för lata för att ringa varandra (Nina :P) och istället har börjat skriva meddelanden här så kan vi gärna ses på onsdag efter jobbet, om du orkar vara uppe så länge ;) Hör av dig! :)

Eleven.se


Beställde lite grejer från Eleven.se som, enligt mig, är bäst på skönhetsprodukter :) Det blev ett bodybutter som återfuktar och även ser till att solbrännan håller sig längre (vilket jag definitivt kan behöva :P), en slags parfymspray från Aquolina Chocolovers (gissa vad den luktar :P), samt en body scrub från Chocolovers. Man fick en gratis strandväska med om man beställde 2 produkter från Aquolina, samt en jättesöt chokladkopp om man beställde 2 produkter från deras Chocolovers-serie. Det blir en massa fint det :)

Cryin' won't help you now

Pizza i magen och på lite bättre humör. Har varit rätt seg idag, och är fortfarande. Det är så mycket jobbigt just nu med jobb och umgänge, samt mina stressproblem. Det jobbiga är att jag är en sån person som ofta är på väg att bli sjuk men aldrig riktigt blir det. Till exempel kan jag börja bli förkyld, men det utvecklas aldrig till en riktig förkylning utan försvinner efter några dagar. Om och om igen. Samma sak är det med stressen. Det känns som att jag hela tiden är på väg att gå in i väggen, men jag kommer aldrig till den punkten. Det är som att gå på bandet på gymmet med någon som håller upp en morot framför en (i mitt fall en vägg), men man kommer aldrig fram till målet. Jag skulle hellre gå in i väggen och få det överstökat, kunna börja om, men istället är jag fast i något slags mellanstadie som gör att jag helt enkelt inte kommer någonvart.

Sommar och sol

Jag vill sitta på mormor och morfars före detta landställe i Rimbo, med en tallrik full av rabarberpaj och grädde, och med solen högt på himlen.

Rabarber & grädde

image634Svart te med smak av rabarber och grädde. Det finns som lösviktste på ICA och jag har gått och suktat efter det i flera veckor nu eftersom det luktar så jäkla gott :) Köpte det för några dagar sedan och provade nyss, helt underbart! :D







Solstorm

image633Ikväll tänkte jag mysa ner mig framför datorn med chipsen som blev över från min och Olofs myskväll igår, och kolla på Solstorm :) Det är ingen av mina vänner som brukar vara sådär jätteintresserade av att se svenska filmer så jag passar på när jag är ensam :P








Life as we know it

Söndagar är jobbiga eftersom man oftast har tid att fundera över sitt liv. Jag gillar inte att fundera över mitt liv eftersom jag vet att jag lever dåligt. Jag umgås inte med mina vänner lika mycket som jag skulle vilja, och jag har vissa människor i mitt liv som får mig att må dåligt. Jag äter inte bra och har ofta ingen energi. Jag borde röra på mig mer eftersom jag är helt otränad. Jag trivs inte på ett av mina jobb, jag håller på att stressa ihjäl mig på det stället. Men framför allt lider jag av stressymptom. Jag lever inte ett stressigt liv, men jag har fastnat i att vara stressad på det sättet att jag sakta men säkert rör mig närmare den där väggen. Visst, jag har många bra saker i mitt liv, och enligt de flesta ska man fokusera på det positiva, men jag anser att man måste börja med att sålla bort det dåliga som går att sålla bort, så att man sedan kan leva ett så bra liv som möjligt. Jag behöver hjälp.

Söndag

Idag ska jag bara ta det lugnt och försöka vila upp mig inför nästa vecka. Jag jobbar och har föreläsning imorgon, sen jobbar jag tisdag, onsdag, fredag. Ganska segt, men härligt med pengar :)

Vasaparken

Igår solade jag med Olof och Patrik i Vasaparken, Alex kom även dit senare :) När det började bli kväll drog vi vidare till Subway på St. Eriksplan och satte oss i gräset med varsin baguette. Subway har verkligen de godaste mackorna :)




En härlig dag i solen med trevligt sällskap :)

Humlegården

Gårdagens lunchtimmar (mellan 11 och 14) spenderades med Cissi på en filt i Humlegården. Jordgubbar, vindruvor, läsk och hämtmat från Taco Bar. Helt underbart :) Brände mig lite på axeln, men det är sånt man får leva med :)




Efter en underbar dag i solen med trevligt sällskap åkte jag hem till farmor och farfar :) Vi åt pannkakor, pratade en massa och kollade på Indiana Jones och de fördömdas tempel, sen sov jag kvar där :) Dagen har spenderats i Vasaparken med trevligt sällskap, bilder på det kommer senare :)

Stress, stress, stress

Uppe med tuppen som vanligt. Det är det här som får mig att känna att min stress håller på att gå överstyr. Jag vaknar varenda morgon och tror att klockan är mer än vad den egentligen är. Jag vaknar varenda morgon av ett ryck för att jag tror att jag har försovit mig, när klockan egentligen är 05:30 eller någonting liknande. För mig känns det som att klockan är 12 när den är 8. Om inte det här beror på stress, då vet jag inte vad :/

The list of my life

Snodd från Veronica :)

för 15 år sedan...

- Skulle jag snart börja på sexårsverksamheten
- Träffade jag Amanda bland smurfleksaker och Smurfhits :D

för 10 år sedan...
- Livet var fullt av ångest

för 5 år sedan...
- Hade jag mitt första möte med alkohol
- Hade jag precis förlorat oskulden
- Hade jag varit på min allra sista husbilssemester med mamma och pappa (hittills i alla fall)
- Livet lekte

för 3 år sedan...
- Hade jag min allra första riktiga pojkvän
- Umgicks jag med några av världens bästa personer, de förändrade mitt liv (2,5 år sedan)

för 2 år sedan...
- Blev jag och Olof tillsammans <3
- Fick jag jobb på H&M

för 1 år sedan...
- Tog jag studenten

för 3 månader sedan...
- Hade jag precis börjat plugga på Stockholms Universitet (Filosofins Historia och Introduktion i Genusstudier)

igår...
- Hälsade jag på mormor och morfar
- sydde mormor klart min jättefina kjol
- Kollade jag på fotboll med pappa

idag...
- Har jag jobbar arslet av mig på H&M
- Har jag kollat på Dirty Sexy Money och Gossip Girl

imorgon...
- Ska jag hämta ut mitt nya ID-kort
- Ska jag byta storlek på ett par skor
- Ska jag hem till farmor och farfar och umgås lite

om 1 år...
- Pluggar jag till Socionom, inriktning Barn och Ungdomar på Uppsala Universitet
- Har jag och Olof skaffat egen lägenhet, eller planerar i alla fall att göra det
- Leker livet :)

So much to do and so little time

Jag kollade på lyxfällan idag. Sjukt att folk verkligen tar såna där sms-lån :/ Visst, jag förstår att det är lockande och så, men jag har i alla fall (och jag hoppas att de flesta andra har det också) en spärr som gör att jag vet vart gränsen går. Hur som helst, det var inte det jag skulle prata om :P Det jag skulle säga var att när hon besökte den där stresshanterartanten och hon rabblade upp alla symptom kände jag igen mig på precis varenda ett. Visst, det var väl ingen stor överraskning att jag är en otroligt stressad person, men det sjönk liksom in mer när jag såg den där listan. Jag måste verkligen sluta stressa. Jag vill vara den där kolugna tjejen som skrattar hela tiden och tar det som det kommer. Det går inte, jag får fan tokfnatt av att försöka vara lugn! Jag är så stressad, och har varit det så pass länge, att det har blivit en del av mig och min personlighet. Det är ingen som ser mig som stressad, de ser mig som Ronja. Det är lite läskigt.

Morgondagens planer

Den här helgen är min sista slapparhelg på lääänge. Från och med nästa vecka kommer jag jobba typ varannan dag fram till juni på H&M. I övrigt har jag en tenta i filosofi den 26:e maj som jag inte har börjat plugga på ännu, vilket kommer ta sin lilla tid det med. Därför har jag bestämt mig för att hinna med så mycket roligt som möjligt på fredag, lördag, söndag. Fredag (imorgon alltså) blir det en tripp till farmor och farfar med sleepover och rökning i köket. Mysigt :) Tänkte även köpa med mig en blomma och kanske lite godis eftersom farfar fyllde år för ett tag sen :)

Däremot måste jag börja morgondagen med att ta mig till svensk kassaservice och hämta ut mitt nya ID-kort, samt byta storlek på ett par skor. Men det blir på vägen till farmor det :)

It's my party and I'll cry if I want to

Shit pommes, nu är jag helt rödgråten. Kollade precis på senaste avsnittet av Gossip Girl. Ett väldigt dramatiskt avsnitt. Det är lite konstigt att man kan bli så känslomässigt involverad i serier och filmer, när man vet att det inte är på riktigt. Å andra sidan är det så jäkla skönt att ha en ursäkt att gråta ut. Gråter man till ett tv-program är det ingen som frågar hur man mår eller om man vill prata om det. En ursäkt för att böla skiten ur sig och samtidigt slippa alla jobbiga frågor. Sen är det oerhört skönt att gråta bara för att, utan att vara ledsen för någonting speciellt. Jag får i alla fall ut mer instängdhet när jag gråter i allmänhet, det är uppfriskande på ett sätt.

Jobb på H&M

Äntligen hemma efter en lååång dag på jobbet. Fast det var rätt kul eftersom jag fick vara själv på kosmetiken hela dagen :) De höll på att bygga om hyllor och grejer så det var rätt mycket kaos, men det var skönt eftersom man i alla fall hade saker att göra hela dagen istället för att bara gå runt och städa :P

Music makes the world go round

Sitter här och slöar lite innan jag ska till bussen. Jobb idag (H&M som vanligt :P) och jag slutar inte förrän 19:20. Sen ska jag hem och vila fötterna :P Men jag är på bra humör idag, fixade Itunes till min bärbara igår så nu är Ipoden laddad och full med ny musik :)

Vi vann! :D

Djurgården-Hammarby slutade 0-2. Härligt! :D Satt nere i lokalen och kollade matchen med pappa :)

Finaste kjolen!

image623
Så här ser kjolen ut. Den mormor sydde åt mig. Jag köpte en tråkig (och ganska ful) klänning från Gina Tricot för 29:- i hopp om att det gick att göra någonting fint av den. Jag hade rätt :) En ballongkjol med hög midja i lite tjockare tyg, perfekt för hösten :) Visst är min mormor duktig på att sy? :) Jag gillar detaljen med knapparna också :)



My favourite

Onsdagen är min absoluta favoritdag! Jag har inga fler föreläsningar för veckan, och det finns nya avsnitt av The Hills, One Tree Hill samt Gossip Girl att kolla på :) Kan det bli bättre? :P

Mormor rocks!

Hemma från fika hos mormor och morfar :) Mormor hade sytt om en klänning jag köpte på Gina Tricot för 29:- till en kjol. Den blev så jäkla mycket snyggare än jag någonsin hade kunnat hoppas på! :D Nu är den värd minst 5x orginalpriset, men jag tänker behålla den alldeles för mig själv :) Mitt batteri i kameran dog dock precis när jag skulle fota den, så det får bli senare ikväll :)

I did a bad bad thing...


Med min tur kommer säkert alla storlekar vara fel, men jag tänkte prova på att beställa några bikinis från Ellos ändå, fick värsta rabatterbjudandet liksom :P

Den där blomman...

image609Jag kan inte gå en dag utan den där blomman i håret... :P Ibland blir jag så besatt av en accessoar att jag kan ha den varenda dag i flera månader, men det är väl det som kallas bra inköp? :) Fint är det i alla fall, och det påminner mig om att sommaren är på väg :)




Onsdag

Nu har jag äntligen fått upp Olof ur sängen. Jäkla segpropp det där alltså :P Tänkte börja göra mig iordning snart och åka till mormor och morfar för en liten fika kanske :) Sen måste jag hem och försöka börja skriva på instuderingsfrågorna till tentan i filosofi den 26 maj. Tråkigt, men nödvändigt.

Elev knivhöggs på gymnasieskola i centrala Stockholm

DN skriver om ett knivbråk i en gymnasieskola i centrala Stockholm. Det är min och Olofs gamla gymnasieskola :/ Seriöst, jag visste att det var på väg utför för den skolan (eller hur Cissi? :P) men att det skulle gå så långt hade jag nog aldrig förväntat mig. Och självklart skyller Parviz, våran gamla rektor, ifrån sig och säger att det är polisens ansvar. Det var däremot precis vad jag förväntade mig av honom...

Disney-armband by Ronja


Inte världens mest avancerade kanske, men det här var bara ett litet test :) Jag tycker i alla fall att de blev himla söta, och det är alltid roligare att ha skapat någonting själv :)

Egna smycken

Mötte Nina vid centralen och vi drog till donken för att äta lite mat :) Efter det tog vi en sväng förbi den där smyckesaffären i Gallerian där man köper lösa delar för att göra egna armband, köpte en del söta saker, bland annat Musse Pigg-huvuden i lite olika färger :P Det kommer nog bli skitfint, och billigt som fan är det där också! :)

Imorgon ska jag hem till mormor och morfar eftersom mormor äntligen är klar med kjolen :D Lite sent kanske eftersom det typ är en höst/vinterkjol och sommaren precis är på väg, men det gör ingenting :P

Hon har blommor i sitt hår

Ingenting känns komplicerat ingenting känns svårt
för hon har blommor i sitt hår, som bara jag kan se
Hon somnar nära mig på natten och vaknar likadant
och hon har blommor i sitt hår, som bara jag kan se





Sommartider?



Sure feels like it... :)

Bullar & saft

Nu har jag varit uppe sen nio medan Olof den sömntutan gick upp för typ tio minuter sen :P Så fort Olof har ätit frukost och sånt ska vi in till stan och köpa Ninas försenade födelsedagspresent :) Sen ska jag och Nina äta glass i solen lite senare, och efter det blir det iväg på "föreläsning" i genusstudier. Det är egentligen ingen föreläsning, bara inlämning av den sista hemtentan, men vi ska äta bullar, dricka saft och glo på film så det blir nog skoj :)

Måndag

En dag full av jobb och skola. Kan det bli tråkigare? :P Nu ska jag i alla fall inte jobba förrän på torsdag, men de tre veckorna efter det blir det jobb, jobb, jobb nästan varenda dag. Jag behöver pengar helt enkelt. Är i alla fall otroligt glad att jag fick fast jobb som personlig assistent hela juni-juli :D Förutom vecka 29 för då har familjen hyrt ett landställe på Väddö där vi ska bo allihopa. Jag, Olof, mamma, pappa, brorsan, mormor och morfar. Vi kommer gå varandra på nerverna så jäkla mycket att det kommer bli kaos. Men det är väl så en "normal" familj är? Eller? :P

För tillfället sitter jag hemma hos Olof och väntar på att han ska komma hem. Han är och kollar på fotboll. Lite male bonding sådär :P

BADANKAN IS HERE TO STAY!

image611Jag har en tendens att döpa mina saker (eller ja, i alla fall gossedjur :P), men den här väskan hade uppenbar potential för ett väldigt speciellt namn: Badankan! Den är hur fin som helst, till och med finare än på bild, men av någon anledning stinker den badleksak! Haha. Den är antagligen gjord av något slags fejkskinn i plast (?), men ffs, hur mycket plast kan en liten väska lukta liksom? :P Tydligen jävligt mycket. Men det är okej, för jag älskar den ändå, min lilla badanka ;)

Jag och Nina satt och diskuterade varför den luktade badanka. Då kommer jag med den här oerhört smarta kommentaren som i stort sett sammanfattar Ronja i ett nötskal: Den kanske är gjord av ankskinn? ...

Hon har blommor i sitt hår

image609image610
Hårspänne från H&M. 2-pack för 19,50:-

Somrigt :)

Repriser & tacos

Idag har jag varit hemma hos Nina och druckit te samt kollat på repriser av Ugly Betty och Desperate Housewives :) Fick skjuts hem och hann precis lagom till att Olof klev av bussen :) Nu har vi varit och handlat en massa mat eftersom vi ska göra tacos ikväll. Gott :)

I övrigt ska jag skriva klart den sista frågan till hemtentan, och sen ska jag och Olof kolla på Click :)

Söndag

Sitter här och väntar på att segproppen Nina ska komma hem så att jag kan börja röra mig ditåt :) Tänkte även gå förbi ICA och hämta ut min nya väska :) Jag känner mig riktigt pigg och glad, har gjort det de senaste dagarna. Jag vet inte om det är vädret eller mina nya matvanor, men härligt är det i alla fall :)

Confidence

Resten av kvällen består av film. Kollar på Confidence med pappa. Huvudpersonen är en läskig lookalike av Ben Affleck, fast lookaliken är mycket, mycket, mycket snyggare. Inte så konstigt med tanke på att Ben Affleck är rätt ful :P

Anyways, imorgon ska jag träffa Nina och sen kommer Olof hit. Plus att jag ska plugga.

What if...

Känner mig lite nostalgisk idag. Lyssnar på låtar från förr.

Ain't that just the way...

Ain't that just the way that life goes
Down, down, down, down
Movin' way too fast or much too slow
I'm gettin' up, gettin' high, gettin' down
Gettin' no, no, nowhere
But not gettin' into someone I should know

When I'm good I'm very good

Fan vad stolt jag är över mig själv! Jag lyckades skriva klart en hel essäfråga på 45 minuter med brorsan i rummet halva tiden. Plus att det blev bra också! Haha :)

Vad ska jag göra resten av tiden tills mamma och pappa kommer hem då? De är på fest och kommer typ inte hem på minst 5 timmar :P

Shopping i mängder!

Ja, det blev en del shopping för min och mammas del :) Hon köpte dock mycket mer än mig, men det var hon värd :) Själv fick jag med mig ett par helsvarta tygskor samt ett par jättesöta svarta sandalaktiga skor från Indiska. Finfint :)

Kvällen består av barnpassning. Frågan är bara hur jag ska lyckas passa min bror samt skriva en uppsats till hemtentan? Det återstår att se :P

Lördag

Trappstädningen avklarad och plånboken mår lite bättre :) Ska strax iväg till stan med mamma för lite shopping och fika :)

JAAA!

Idag är en riktigt bra dag! Jag fick jobbet :D Nu har jag alltså fast jobb som personlig assistent juni-juli :D Jag är i ett tillstånd av total lycka just nu, har varit det sen jag fick reda på det :D Ni anar inte hur skönt det känns att slippa slita arslet av sig på H&M i sommar! Det är säkert alla flickors dröm att jobba i klädbutik, men tro mig, det är så jäkla slitande både på kroppen och psyket. Jag älskar verkligen personalen och allt, och det är okej att jobba där lite då och då, men heltid i en månad är inte ens möjligt. Jag märkte det när jag jobbade där i somras. Jag vet inte om det är den stressiga miljön som utgör det största störningsmomentet. Det är mycket möjligt med tanke på att jag inte är särskilt bra på att hantera stress. Hur som helst, att jobba som personlig assistent är någonting som står mig mer nära. Dels jobbar jag som min brors personliga assistent, och dels tycker jag om att hjälpa andra. Jag gillar att finnas till för andra, att existera av en anledning lite då och då. Det här kommer bli skitbra! :D

Farligt att jobba i klädbutik...

Ja, inte är det lätt att hålla i plånboken i alla fall :P Köpte ett par vita tygskor (såna med mönster inuti för 98:-), ett par gula virkade sommarsandaler med snörning för 19,50:- (!), ny foundation, hårspännen med jättesöta gula blommor och torrschampoo från Lee Stafford. Det är jävligt nice med personalrabatt :D Annars hade nog min plånbok dött.

Kom precis hem från mormor och morfar, har varit där och fikat :) Imorgon blir det trappstädning, stan med mamma, skriva lite på hemtentan samt sitta barnvakt åt min bror hela kvällen. Någon mer än jag som tvivlar på att det här schemat kommer fullföljas? :P

Hope for the best, expect the worst

Nu är det dags att sova. Även om det var en jättetrevlig kväll igår fick jag alldeles för lite sömn! Jag ska upp 8 imorgon så det känns som att jag verkligen behöver sova nu. Hoppas verkligen att jag inte vaknar upp med migrän eller något liknande... :/

Bakis, migrän, trött?

Känner mig lite bakis. Fastän jag inte har druckit. Weird. Alltså, det känns sådär segt i huvudet som det gör när man är bakis. Det är lite annorlunda än att bara vara trött. Det känns som att jag typ kommer få migrän eller någonting. Fast å andra sidan blir jag typ aldrig sjuk så det vore rätt konstigt :P

Jobb på H&M

Idag var det jobb som gällde, därav den lugna kvällen igår. Det var faktiskt en riktigt härlig kväll, vi satt ett gäng här hemma hos Olof och drack o snackade skit hela kvällen :) (Jag drack dock läsk :P)


Hur som helst, jobb idag. Vi hade öppet som på en söndag (11-16) eftersom det är röd dag idag, så det var rätt skönt :) Fast jag ska jobba imorgon också, 9:45-19:20. Lite jobbigare, men det är värt det :) Jag har fått ett halvtidsschema för hela maj av min chef, så det blir till o tjäna lite stålar den här månaden :)

Black Sabbath - Iron man spelas på Olofs playlist just nu. Det e nice :)