UTEKVÄLL

Igår var det som sagt krogen som gällde. En ganska lugn men härlig kväll som avslutades på burger king :)

Idag har jag städat 2 trapphus. Skulle fått pengar av tanten i porten bredvid, men hon var inte hemma :/ Behöver ju mina pengar nu... men men. Jag får titta förbi där senare helt enkelt.

Just nu sitter jag här och väntar på att maten ska bli klar :P Mamma gör någon konstig potatisgratäng med kornfärs i, och det luktar hur gott som helst! :) Har bara ätit frukost idag så jag är rätt så hungrig faktiskt.

Mina auktioner

TRADERA

Har lagt upp två auktioner på tradera nu. Ett par bruna skinnstövlar och ett par vita stövlar i skinnimitation.

Vädret

Usch vilket tråkigt väder! Hoppas det blir bättre framåt kvällen.

Lördag

Usch vad jag är trött. Ont i magen har jag också. Suck. Måste hem och fixa iordning mig senare också, men egentligen orkar jag inte :P Vi får se hur det blir. Olof ligger i alla fall kvar i sängen och sover.

Filmkväll

En massa prinsesstårta blev det igår :) Fick även biljetter till jonas gardells nya show!! :D :D :D Eller ja, jag och olof fick det tillsammans påpekade lilla mamma :P Men i alla fall, bästa presenten :D Sen åkte vi hem till patrik och hade filmkväll med en massa godis, chips och öl :) Såg Evil aliens och Are you scared?. Den första var heeelt sjuk, någon slags parodi på alien-filmer. Den andra var en total rip-off på Saw II :/ INGET slår Saw-filmerna, sådeså! :)

Ikväll blir det utgång :)

Gårdagens outfit

image240

Födelsedagsoutfit torsdag

image239

SKOR SÄLJES

Bruna stövlar i storlek 38. Det är typ bara 6 personer som läser min blogg dagligen så jag är ganska osäker på om jag får skorna sålda, men man kan ju alltid hoppas :P (De är mörkbruna i verkligheten, men ljuset är konstigt på bilden). Köpte dem förra hösten för ungefär 600:- (de kostade 1200:- från början), men har aldrig använt dem. Säljer dem därför för 300:-.

image238

Att bli vuxen

Om ett år fyller jag 20, men sen är det inget speciellt med att fylla år längre. När man har fyllt 20 får man göra allt, möjligtvis får man vänta till 23 med att gå på vissa krogar. Jag vill inte bli vuxen, behöva ta ansvar. Det är läskigt, det är inte där tryggheten finns. När man är liten finns det ett nät, det finns alltid någon som hjälper en när saker går fel. Man har inte ansvar för det som händer. Men nu helt plötsligt är det meningen att jag ska börja ta ansvar för mig själv? Jag är inte tillräckligt förberedd. Jag vill bara plugga hela livet, lära mig nya saker hela tiden. Jag vill skriva av mig. Kanske det blir journalistutbildningen trots allt. Eller någonting helt annat. Vi får se.

Prinsesstårtor med bruna fläckar

Kom precis hem från tumba centrum. Svårt att hitta bra grejer där eftersom affärerna är små och inte har lika stora sortiment som inne i stan, men jag lyckades hitta en jättesöt tunika/klänning från Lindex. Fast av någon anledning finns den inte på hemsidan, så ni får väl se den på istället :P Sen köpte jag en prinsesstårta till ikväll :) De hade en ascool orange med bruna "fläckar" på, men den såg väldigt dyr ut :P Det blev en vanlig grön istället :)

Försökte hitta ett par snygga svarta lågklackade stövlar, men det gick ju inte sådär jättebra. Vi har bara Euro sko och Din sko i tumba, och deras sortiment är inte så mycket att hurra för. Skulle man mot förmodan hitta någonting snyggt så är det för dyrt. Men men, jag tror att det är bra om jag sparar de pengarna istället och väntar ett tag med nya skor. Har ju som sagt inte jobbat någonting den här månaden så nästa månad blir det tight med pengar.

Dagen efter

Då var den dagen över :( Fast idag ska jag firas av mamma o pappa o lillebror :)

Hade verkligen hur kul som helst igår! :D En helt underbar kväll med underbara vänner, det kunde inte bli bättre! :) Helt perfekt :) Först tog vi en öl på något hak längs vasagatan, o sen gick vi vidare till en kinarestaurang och åt goood buffé :D Sen när jag kom hem hade pappa köpt en påse chips och vitlöksdipp till mig, vilket passade bra eftersom jag kom hem precis i tid för att se Skins på femman :)

Ska nog ta en titt förbi tumba idag och se vad de har för skoutbud :) Tänkte även köpa någon film eller så :)

FÖDELSEDAG

För det e ronjas födelsedag... hurra, hurra, hurra! :D Sitter och äter kladdkaka i min ensamhet medan jag väntar på att olof ska bli klar med sin arbetsintervju :) Var även med amanda till doktorn tidigare imorse. Stackarn led, men de fick i alla fall reda på vad det var för fel.

Grattis till mig! :P

Massa gott

Nu har vi ätit en massa gott :) Kladdkaka med grädde och hallon :D Har även fått min present från olof lite i förskott :D En lysande turkos palestinasjal och ett silverhalsband med en massa hjärtan, båda från ASOS. Hur snyggt som helst! :D

Imorgon blir jag 19! Ska firas med tjejmiddag inne i stan på närmaste kinakrog :) Fast först ska jag följa med amanda på gastroskopi på morgonen och sen in till stan och fixa med lite grejer. Sen på fredag så har mamma och pappa planerat att fira mig med tårta :) På lördag blir det antingen utgång eller fest hos patrik :)

Problem solved

Tack för kommentaren elin :) Jag gör så att jag ringer dem imorgon och förklarar att jag inte kunde jobba. Eftersom de har jourtelefon nu på kvällen och vi absolut inte får ringa till den om det inte är nödfall så kan dom ju inte bli arga om jag väntar tills imorgon med att ringa och förklara :) För det var ju så, jag missade deras samtal och sen kunde jag ändå inte jobba. Det känns ju dumt att ringa bara för att säga det när de behöver ha den telefonlinjen öppen så mycket som möjligt.

Enorm ångest

Har ett missat samtal från jobbet. Borde ringa upp, men vill inte riskera att behöva jobba. Nu tänker ni säkert att det bara är att säga nej, men nej! Jag fungerar inte så. Det är som att det ordet liksom inte finns i min hjärna längre så fort de ringer från jobbet. Så fort någon överhuvudtaget ringer egentligen. Jag har alltid varit en sån som vill att alla ska vara glada och nöjda. Det är jobbigt eftersom jag då också har blivit en sån som undviker konflikter och bara nickar och ler istället för att säga vad jag tycker. En sån som folk kan trampa på. Mitt undvikande av att ringa tillbaka har orsakat enorm ångest i min kropp. Usch. Vill helst bara sjunka ner i jorden. Så jobbigt känns det. Jag är rädd att de kommer övertala mig att jobba om jag ringer, men jag är samtidigt rädd att de kommer bli sura om jag inte ringer. Hur som helst blir de sura och det är jag som förlorar på det. Suck.

Shopping

Oj vad mycket shopping det blev! Haha. Fast jag har inte slösat upp alla mina pengar iaf :P Det blev en väldigt rosa v-ringad tröja/tunika med t-shirtarmar, ett par puffiga rutiga shorts, en svart fodralklänning, en guld/vit-färgad lång stickad kofta och två par strumpbyxor (svarta och bruna). Det där var allt från H&M :P Sen köpte jag den där neutrogena blackhead scrub på apoteket och ett armband i silver från guldfynd. Massa fint :)

Ikväll ska vi fira olofs pappa o sen ska jag vidare till amanda :) Imorgon fyller jag år! :D

Uppe med tuppen

Sitter hemma hos olof och väntar på att han ska bli klar. Idag är det shopping som gäller :) Löning var ju igår och jag fick mer än beräknat, vilket alltså ska firas med några små inköp :) Förhoppningsvis kommer jag hem med en ny väska (helst från jouels eller friis), ett par mörka stuprörsjeans från JC och några baströjor från H&M :)

Segpropp

Känner mig hungrig, men om jag äter nu så kommer jag bli pigg. Känner mig trött och seg i huvudet, men går ändå på högvarv. Weird :P Ska nog försöka sova lite i alla fall, sen blir det en fullspäckad, men förhoppningsvis rolig, vecka :)

Gonatt!

Svar på tal

Angående inlägget om högklackat och kommentaren från amanda. Jaa, men det jag undrar är ju varför vi gör så. Jag har också gjort så mycket förut, fast på sista tiden har jag faktiskt slutat eftersom det känns rätt taskigt, men många gånger får man verkligen bita sig i tungan för det är som ett beroende. Men det är ju det som är grejen, ALLA gör det. Så varför gör vi det? Varför tycker vi om att klaga på andra? Om det nu är för att vi tycker att det är roligt och någon slags gemenskapsgrej för oss tjejer, vad är det som gör det roligt? Varför tycker vi att det är roligt att klaga på andra? Folk säger hela tiden att det är för att vi ogillar saker med oss själva och inte vill tänka på det, men är det verkligen allt? Jag blir verkligen nyfiken på varför vi tjejer hela tiden klagar på alla ideal och sånt som finns överallt, men samtidigt går vi själva runt och klagar på andra för att de går på fel sätt eller ser ut på fel sätt.

KLÄDER FRÅN ICA MAXI

Det känns nästan lite pinsamt att ens skriva det här. Det beror väl antagligen på att jag själv är så totalt chockad :P Igår var jag på ICA MAXI och köpte kläder! Hahaha. Eller ja, jag köpte en farfarskofta. En jättefin sådan i bomull/nylon. Grå med svarta knappar. Helt perfekt, bara 199:-. Men guuud vad konstigt det kändes! Först att gå in i en ICA-butik och leta sig fram till deras klädavdelning (!), och att sedan plocka på sig ett plagg och gå fram till matkassan (!) och lägga upp det plagget på rullbandet där man normalt sett lägger mat (!). Sen, det värsta, att själv vika ihop plagget och sedan lägga ner det i en ful plastkasse som det står ICA MAXI stormarknad Botkyrka på! Hahaha. Jag började nästan asgarva, så obekvämt var det. Men men, det var värt det för jag älskar min nya kofta :)

Till martina: tack :) det var för ungefär 3 veckor sen som jag klippte mig :)

JAAAAA!

WOHOO! Haha. Fick mitt lönebesked nyss och jag är LYCKLIG! Haha. Nej men det blev mycket mer än jag hade räknat med och nu har jag liksom så att jag klarar mig nästa månad också :) Härligt! :)

Gå rätt i högklackat?

Fick hem de här sötnosarna nu i helgen :) Olof hittade dem på zoovillages outlet. Vagabond, 399:-. Hur som helst, de har rätt hög klack... eller ja, typ 8 cm :P Men det är högt för mig! Provade att gå runt lite inomhus med dem och det kändes som att jag bröt foten! :P Men jag SKA lyckas! Övning ger färdighet, det ser bara förjävligt ut medan man övar. Egentligen har jag aldrig förstått det där med att klaga på hur tjejer går i högklackat. När man går på stan med en eller flera tjejkompisar så får man ofta höra "men guuuuud, hon kan ju INTE gå i högklackat!" och så förväntar de sig att man ska hålla med. Vad är det roliga med att gå runt på stan och glo på tjejer som går i högklackat och sedan klanka ner på dem för att de inte gör det "rätt"? Om de går lite vingligt så är det antagligen för att de försöker lära sig att gå rätt! Är det ett så stort hinder i din vardag att andra tjejer inte kan gå i högklackat? Omoget. Jag tänker i alla fall vara stolt när jag vinglar runt där på stan i mina nya skor! ;)

what hurts the most

Gaah! Jag behöver ett jobb! Helst av allt vill jag prova på att jobba i en matbutik, men det verkar inte riktigt som att det blir nåt med det :/ Dom har i alla fall inte hört av sig från någon ICA-butik. H&M behöver inte så mycket extrahjälp just nu, men även om så skulle jag inte orka jobba där så mycket. Jag vill jobba i typ två månader och tjäna ihop så mycket att jag klarar mig tills jag börjar studera i vår och att jag också har lite pengar över till att resa. Perfekt! Men jaa, det gäller ju att skaffa ett jobb först.

Det är så enormt frustrerande när man vet exakt vad som behövs för att ens tillvaro ska fungera, men det där som behövs det händer aldrig. Det är jobbigt att helt plötsligt behöva stå på sina egna ben och inte få hjälp från någon annan. När man gick i skolan hade man alla lärare och det fanns en slags trygghet. Man visste att vad som än hände så fanns den tryggheten alltid där nästa dag. Nu finns det helt plötsligt ingenting, och det känns som att det gick för fort. Det fanns liksom aldrig någon tid till att ta ett stadigt steg, man liksom vinglade ut i livet som en fullgubbe. Helt utan erfarenhet eller mål i sikte. Bara sådär. Det känns läskigt, men ändå nödvändigt. Helst av allt vill jag bara tillbaka till tryggheten.

Kramp i magen

Idag har jag gjort trappstädningen i trappen bredvid. Inte så kul, men några hundralappar väntar i slutet av månaden och det är väääldigt lättförtjänta pengar. Har även varit och hälsat på mormor och morfar. Lite fika plus födelsedagspresent o så. Kollade igenom mormors garderob och hittade en jättefin liten brun skinnväska som är i nästan samma nyans som mina stövlar. Den fick jag :) Sen fick jag lite pengar att köpa en farfarskofta för :)

Imorgon blir det kryssning med farmor :D

Har sjukt mycket kramp i magen. Högra sidan ändå uppifrån bröstkorgen o ner till höften typ. Hoppas det försvinner snart.

Borttappad

Mamma har lite smått panik, även om hon inte vill erkänna det :P Pappa har nämligen varit på dagskryssning för att fira en polare som fyllde 60, vilket också innebär en del alkohol. Självklart svarar han inte i mobilen vilket antagligen tyder på att han har glömt sätta på ljudet eller nåt, men mamma tror direkt det värsta. Hon tror att han har supit ner sig o hamnat nånstans åt helvete :P Vill han dricka med sina kompisar får han väl göra det, han gör det ju ändå bara typ två gånger om året liksom. Sen att när han väl gör det så gör han det rejält, det är en annan sak. Men han har alltid lyckats hitta hem tidigare, och det gör han nog nu också :)

Min mamma är en väldigt nervös och stressad människa. Jag är precis som min mamma. Great :P

Jag är kär!

Jag är helt såld på den här klänningen/tunikan från nelly.se

image236

Lördag

Nu är det bara att vänta på sötnosen som fortfarande ligger och sover i min säng :P Själv är jag påklädd och redo att gå ut. Man blir alltid så rastlös när man ligger hemma i sängen och är sjuk, man behöver luft!

Blir lite irriterad på mig själv som tar så hastiga beslut ibland. Klippte mig ju för inte så länge sen. Kort, uppklippt och med tjock lugg. Jättefint är det :) MEN om jag bara hade stannat upp en sekund och tänkt efter så hade jag kommit till den slutsatsen att jag skulle ha sparat mitt långa hår och klippt tjock lugg. Men men, sån e jag och det får jag leva med. Det är ju fint ändå, och man kan alltid spara ut det igen :)

Min tröja sticks. Bara så ni vet.


What to do?

Saw blev en stor hit igårkväll :) Olof hade aldrig sett den så jag tvingade honom att stanna uppe sent o kolla :P Känner mig lite piggare idag faktiskt, inte lika täppt i näsan heller. För tillfället är det mest halsen som är lite knasig, men då börjar jag i alla fall bli frisk igen :) Känner mig inte sådär feber-svag heller som jag har gjort de senaste dagarna.

Ska nog följa med olof in till stan och hämta ut en beställning senare :) Fast ikväll vet jag inte riktigt vad jag ska göra, det löser sig :)

Myskväll

Nyponsoppa och toast blev det till middag :) Plus glass och mandelbiskvier till. Börjar känna mig lite piggare nu,  men man ska väl inte ta ut någonting i förskott. Det blir i alla fall en lugn kväll framför tv:n för mig och älsklingen :)

Sjuk

Det är alltid så himla jobbigt när man måste andas med munnen när man sover för att näsan är helt igentäppt. Man vaknar alltid sådär äckligt torr i munnen som att man precis har varit med i en MER-reklam, fast utan att få dricka någon MER efteråt. Suck. Den äckliga känslan liksom sitter kvar flera timmar efter och vägrar släppa taget. Suck.


I'm so tired

Har precis kommit hem från heron city. Det blev bio istället eftersom jag börjar bli sjuk och att vara utomhus i två timmar kanske inte är så bra i det läget :P The Bourne Ultimatum. Skitbra! :)

Till nina: Jo jag förstår absolut vad du menar, jag skulle inte heller vilja "slösa" mina pengar på någonting som jag inte tyckte var så jättekul. Förstår också att det inte var det att du inte ville umgås med mig utan att du faktiskt inte har så mycket pengar och måste prioritera lite. Inlägget var egentligen inte särskilt riktat till dig utan mest till elin och olof. Båda hade gått med på att åka och sen sket dom i det och sa typ att "hoppas det inte gör nånting". Mest det jag blev less på, att de inte tänkte på konsekvenserna för mig utan bara på sig själva.

Nytt från Lindex



Lindex har fått in en hel del nytt, jag fastnade speciellt för tunikan/klänningen på den första bilden :) Bestämde mig för att slänga ihop en liten önskelista på fina lindex-grejer :) Är i stort behov av tjocka bälten i lite mjukare form som de ovan, och den rosa sjalen skulle ju inte sitta helt fel heller.

Usch, mår verkligen inte bra :/ Hoppas att jag orkar med matchen ikväll.

Att bero på ingenting

Skulle ha blivit bio ikväll med pappa, men vi ska gå på bajen-match istället :) Sitter här och såsar hemma hos olof medan han själv ligger o sover fortfarande :P Känner mig inte riktigt helt okej i halsen o huvudet, kanske börjar bli sjuk eller nånting.

Varför?

Nehepp. Nu ringde elin och sa att hon inte kan åka med till åland :( Jobbigt att ingen orkar ställa upp... men men. Kan i alla fall förstå amanda som går i skolan liksom, det är en bra anledning. Varför känns det som att jag inte har någon i mitt liv som automatiskt vill ställa upp för mig? Varför måste jag alltid fråga och tjata om saker? Blir bara ledsen helt enkelt.

Väskor!


Nu när lönen kommer ska jag iväg och införskaffa en väska hade jag tänkt :) Någon av dessa verkar väldigt lockande, men jag måste fundera lite till innan jag väljer. Måste även kolla in friis & company. De två första väskorna kommer från Åhlen's, den tredje är från ellos.se och den fjärde väskan kommer från Asos.com. Alla kostar under 300:- !

Baguetter och utbildningar

Har precis ätit en mysig baguette-frukost :) Det fanns ingen frukost här så jag o olof gick o handlade lite :) Ska snart iväg och träffa amanda. Hon ska ge blod och sen ska vi shoppa lite :)

Min gom är fortfarande helt svullen, den har varit det sen igår. Sådär så det gör ont när man sväljer. Det känns lite bättre idag än igår i alla fall så vi får hoppas att det går över helt :)

Sökte 3 kurser till utöver de jag nämnde igår:

Introduktion i genusstudier 15 hp (stockholms universitet)
Tecknade serier 7,5 hp (distanskurs, växjö universitet)
Ungdomar, identiteter och drogkulturer 7,5 hp (distanskurs, växjö universitet)

Högskolekurserna

Dessa kurser har jag sökt till VT2008:

1. Digital modeskiss 7,5 hp (distanskurs, högskolan i borås)
2. Filosofins historia 15 hp (stockholms universitet)
3. Homosexualitetens kultur, politik och historia 7,5 hp (stockholms universitet)
4. Design i profession och i teori 15 hp (distanskurs, högskolan i borås)
5. Praktisk filosofi I 30 hp (stockholms universitet)
6. Pedagogik I 30 hp (stockholms universitet)
7. Psykologi I 30 hp (stockholms universitet)
8. Nazismen, Nazi-Tyskland och Förintelsen 15 hp (stockholms universitet)
9. Internet webbdesign med CMS 7,5 hp (distanskurs, luleå tekniska universitet)
10. Webbpublicering: Teknik, design, kommunikation, grundkurs 7,5 hp (distanskurs, linköpings universitet)
11. Praktisk retorik 15 hp (stockholms universitet)

Helst av allt vill jag läsa digital modeskiss på distans, samtidigt som jag läser filosofins historia och homosexualitetens kultur, politik och historia på stockholms universitet :)

Som vanligt

Hamnade hemma hos olof till slut :) Mormor o morfar skulle ha hantverkare där idag som skulle fixa balkongdörren eller nåt, så det blir fika imorgon istället :)

Ikväll ska vi nog bara ta det lugnt, som vanligt :P

Tunga på tråd?

Coola halsband, men jag skulle aldrig
ta på mig ett själv. Kanske en rolig
skämtpresent till nån som fyller år? :P

likkit.net

Blades of glory

Vaknade för en timme sen. Hittills har jag kollat på våra bästa år och övertalat elin att följa med till åland på måndag :) Inte för att hon var särskilt svår att övertala :P

Idag ska jag hem till mormor och fika, ska även be henne sy en sån där pencil strap skirt (som finns på glitzty.se) till mig :) En födelsedagspresent eller nåt liksom :) Hon har precis opererat höften så hon sitter mest hemma o gör ingenting. Hon ringde mig igår och frågade om hon kunde få göra klart min stickning eller nåt, så jag tänkte sysselsätta henne lite :P

Sitter här och äter upp godiset som inhandlades igår. Jag och olof hyrde blades of glory och hade myskväll :) Rolig film :)

Galgar och krokar

Var iväg på en tripp till IKEA tidigare idag. Mötte upp olof i skärholmen och drog sen vidare till detta underbara möbelvaruhus :P Köpte galgarna jag skulle ha o krokarna. Sen fastnade jag lite vid sängkläderna, men insåg snabbt att det inte fanns några pengar över till sånt :P

Det känns som att nästa vecka har blivit helt fel. Olof sa idag att han inte kan följa med till åland på måndag eftersom han ska på AIK-match (!!!) och mamma ska tydligen iväg på föräldravecka hos min lillebror hela veckan. Kul, jättekul. Hoppas att ingenting skiter sig med själva födelsedagen i alla fall... ska försöka styra upp någon slags tjejmiddag på någon kinarestaurang i stan :) Fyller år den 27:e om någon undrar.

Britney Spears

Alla har pratat om britney och hennes dåliga uppträdande på VMA 2007. Därför tänkte jag att jag själv kunde kolla in vad som var så hemskt, men jag tyckte inte att det var det. Hon är inte lika vältränad som hon var förut, men hon ser ju för fan normal ut nu! Det var absolut ingenting fel med hennes kropp enligt min mening. Sen att hon var lite off ibland när hon dansade och det kändes som att hon inte riktigt visste vad hon skulle göra av sig själv hela tiden, det är en helt annan sak. Det är klart att hon är lite ringrostig nu när hon inte har gjort nånting på länge. Orka klaga på henne... jag tyckte att det var starkt av henne att våga sig upp på scenen o dansa loss i bara underkläder, det skulle i alla fall jag aldrig vågat göra :P


Högskoleprovet 2004

Gjorde en kortversion av högskoleprovet från 2004 på studera.nu och det gick faktiskt rätt bra :) Måste öva lite på matematiken bara, den e jobbig :P Om dom säger differens så säger jag vaa?. Så ja, sånt måste jag lära mig på nytt eftersom det är raderat från mitt minne.

IKEA någon? Funderar på att åka till olof idag och ta IKEA någon annan dag, men vi får se.

IKEA!

Nu är jag riktigt taggad inför IKEA imorgon! haha. Det blir så när man inte gör någonting på dagarna. De jag umgås med går ju i skolan eller jobbar och olof är bortrest för tillfället :P Man blir helt exalterad och planerar vad man ska ha på sig, vilken frisyr man ska ha, och ibland om man är riktigt på g så lägger man till o me fram kläderna inför morgondagen! haha, patetiskt jag vet, men vem fan bryr sig :P Man lär sig helt enkelt att uppskatta småsakerna mer i såna här situationer ;)

Kommer hela tiden på mig själv med att tänka "det börjar bli sent, jag kanske borde gå o lägga mig nu..." och så inser jag att jag inte har någon tid att gå upp imorgon :P It's a sad, sad life :P

Sluta hata isabella FFS!

Vad är det som får folk att lägga energi på att hata? Det finns så många andra bra känslor, men ni väljer att hata. När jag var 16 skulle jag ha blivit rejält deprimerad av att få så många hatfulla kommentarer varenda dag. Nu är det ju så att, enligt min mening, isabella har uttryckt sig lite klumpigt när det gäller vissa av hennes senare uttryckta åsikter. Men VARFÖR bryr ni er? En 16-årig tjej sitter och skriver att hon inte tycker om mellanmjölksfamiljer... jaha, och?! Hon har ju inte växt upp i en själv och vet därför inte alla de positiva saker som finns med "oss vanliga". MEN, ni sitter ju och klagar på att hon är bortskämd och ett rikemansbarn, ni vet ju inte heller någonting om hennes uppväxt. Ni är minst lika fördomsfulla när ni skriver sånt eftersom ni inte vet om det positiva med en sån uppväxt. Det vet inte jag heller egentligen, men det finns säkert en jävla massa positiva saker som ingen av er har tänkt på för ni vet inte! Varför ska folk alltid käfta emot och komma med personangrepp? Har ni inget bättre för er än att hata någon som ni inte ens känner på riktigt? Vuxna människor som sitter och hatar, och gaddar ihop sig, mot en tonårstjej. Det skrämmer mig! Skärp er FFS! Jag vet själv att elaka kommentarer kan vara hur hemskt som helst, speciellt när man är i den åldern. Ni som är äldre borde veta bättre av erfarenhet. Patetiskt.

Orka hata...

Jag måste säga att jag blir lite förvånad över att en vuxen man vill vara assistent åt en 16-årig tjej och bära hennes kassar? Men men, han kanske har problem att få andra jobb eller så är han bara lite gubbsjuk. Däremot blir jag FÖRBANNAD på ER ANDRA (inte alla) som kommenterar att isabella är utvecklingsstörd med den tonen att "utvecklingsstörda är dumma i huvudet". Den som tycker att utvecklingsstörda är mindre värda och använder det som ett skällsord vill jag göra väldigt elaka saker mot... blir så jävla förbannad på sånt! Visst, isabella verkar ha vissa förutfattade meningar om så kallade "mellanmjölksfamiljer", det verkar ju vara där allt detta anti-bella skit började, men har inte ni fördomar när ni använder "utvecklingsstörd" som ett skällsord? Har inte ni förutfattade meningar om isabella? Jag håller inte med henne om någonting som har med mellanmjölksfamiljer eller mjukisbyxor att göra, jag är allt det där själv, men jag tänker inte sjunka till er nivå och bete mig på samma sätt! Varför läser ni ens en blogg som ni hatar? Är det värt att leva sitt liv för att hata en 16-årig tjej vars åsikt egentligen inte ens påverkar ert liv? Patetiskt tycker jag.

En kommentar jag skrev till ett inlägg i
isabellas blogg när jag såg vad vissa andra idioter hade skrivit....

HEMLIS galge!

Det känns väldigt deprimerande att ha haft "skola" hela helgen och sen vara ledig o inte ha någonting att göra nästa vecka. Allt blir liksom omvänt på ett ganska obehagligt sätt. Jag tycker inte om den förändringen, den är jobbig. Därför har jag bestämt mig för att i veckan, kanske till och med imorgon, åka till IKEA och inhandla ett gäng galgar. 35 stycken för att vara exakt. Jag blir deprimerad varenda gång jag ser mitt klädställ och alla galgar som är i tusen olika färger och former. Det ser förjävligt ut! Jag gillar ordning och reda i min design och därför ska alla galgar vara likadana. Hittade de på bilden ovan på IKEA's hemsida :) Ska även kolla in lite hatthyllor med krokar för att sätta på min vägg bakom dörren. Just nu hänger det typ tio plagg bokstavligt talat på dörren. Det är väldigt fult kan jag säga :P

Personlig assistent

Då var den utbildningen avklarad då :) Har faktiskt lärt mig en himla massa saker om just hur man ska bete sig i vissa situationer som kan uppstå och sånt. Det blev lite jobbigt framemot slutet idag när några av kunderna skulle komma på besök och så. Vi fick order om att gå runt och mingla och hälsa på alla. Typ min värsta mardröm alltså! Haha. Nej, men jag är ju verkligen hur fobisk som helst inför att sticka ut på något sätt. Jag är den som håller mig i bakgrunden och låter andra ta plats. Därför blir jag alltid supernervös och hyperventilerar när någon helt plötsligt säger åt mig att jag ska ta för mig och ställa frågor och hälsa på folk. Det kändes verkligen jättejobbigt, men en av cheferna såg att jag verkade lite blyg och hjälpte till lite genom att presentera mig för en kund o då flöt ju konversationen på sen. Fast jag hälsade inte på alla kunderna (dom var 4 stycken), men allt som allt gick det bra ändå för att vara jag. Ibland är det jobbigt att vara så blyg och obekväm bland folk, det har jag märkt nu speciellt när man börjar bli vuxen och ska ut i arbetslivet. Folk tar bara för givet att man ska vara utåtgående och social mot nya människor, och är man inte det så är det faktiskt väldigt svårt att skapa någon slags karriär. När man gick i skolan och skulle göra gruppövningar och liknande så fanns det ju alltid någon snäll lärare man kunde prata med som förstod situationen, men samma sak gäller ju inte med ens chef. Chefen kanske förstår, men på en arbetsplats kan man inte hålla på och dalta med folk och ibland får man göra saker man inte tycker om. Det är jobbigt tycker jag, i alla fall när man är som jag på det sättet att man mår så psykiskt dåligt av sådana situationer att man blir helt röd och brännhet i ansiktet samt gråtfärdig så fort någon frågar varför man inte deltar i konversationen. Man försöker tänka på annat för att inte hyperventilera eller få hjärtklapp, men så fort någon nämner någonting som till exempel "Är det för att du är blyg som du sitter här och inte pratar med någon?", då brister man nästan.

Men men, allt som allt gick det nog bra i helgen och jag hoppas verkligen att jag får chansen att jobba snart :)

Morgonpigg?

Gomorron folket :P Gick upp 6:45 idag, men insåg att jag inte skulle åka förrän halv nio, så nu sitter jag här en stund. Har aldrig haft för vana att sitta vid datorn på morgonen, men men :P Börjar bli lite nervös nu. Inte för själv grejen utan för att kanske vara sen. haha. Jaa, alltså hälften av oss, inklusive mig, hade enskilda samtal med cheferna igår. De som inte hade det ska ha det halv tio nu på morgonen. Virrig som jag är glömde jag fråga när vi andra skulle vara där :P Samtalen tog typ en halvtimme för våran grupp så jag gissar på tio eller nåt. Med tanke på hur mina tåg går så kan jag antingen vara där typ fem över halv tio eller fem över tio. Tänkte först åka så att jag är där fem över tio, men jag kom på att då kommer ju jag vara där typ samtidigt som de som ska ha enskilda samtal, men om jag tar nästa så är jag ju inte där förrän fem över tio och jag hatar att vara sen/sist :P Haha, jag har seriöst problem!

Ha en trevlig dag :)

Morgonmys?

Nej, nu är det dags att sova lite! Ska upp tidigt imorgon igen o åka hela långa vägen till jakobsberg. Fast fan vad jag har saknat den där mysiga kylan som ligger i morgonluften. Man virar en stor halsduk runt sig o köper en kaffe/varm choklad/redbull o bara myser. Man e sådär morgontrött och gäspar konstant samtidigt som man bläddrar fram elvis i metro innan man ens har hunnit läsa tidningen. Det är mys! Det är det jag har saknat med skolan.

Hoppas det blir kul imorgon :) Gonatt!

The Bourne identity

Idag har jag varit på kurs :) Vi fick mata varandra o grejer, faktiskt riktigt lärorikt :) Sen åkte jag hem en snabbis för att typ tio minuter senare bli upplockad av nina. Vi åkte till tumba o hon köpte kinamat till henne o C o sen bar det av mot landet :P Vi kollade på Göta Kanal, första gången för mig :P Blev strömavbrott däremot slutet när jag skulle hem, men det funkade o ta sig fram ändå :P Nina skjutsade mig till vårsta, o därifrån fick jag skjuts av pappa :)

Ska fortsätta kolla på The Bourne identity med pappa nu, första gången jag ser den också :P

Beställning

Blev helt tokkär i den här mysiga
koftan från H&M :D 349:- kostar
den och shoppingberoende som
jag är så blev det en beställning :P
Den kommer användas flitigt i
höst/vinter under mina nya fina kappa! :D

Hos Olof

Sitter hemma hos olof för tillfället :) Fikade med kusinen vid fyra och sen mötte jag upp olof för att åka en sväng in till Ringen för att köpa en halsduk. Jag köpte en sån där jättestor stickad sak från H&M Divided. Vit var den :) Fick ju hem 2 bonuscheckar på 50:- styck idag och halsduken kostade 98:- så det blev helt gratis :)

Imorgon bär det av till jakobsberg på introduktionskurs som PA :) Det ska verkligen bli jättespännande, hoppas att de andra som också fått jobb är roliga, jobbigt om alla är jättetråkiga o bara sitter tysta i ett hörn eller nåt :P

En snabbis

Ja, jag har egentligen inte tid att sitta här och skriva eftersom våra bästa år började för fem minuter sen :P (Nej, jag har inget liv). Har i alla fall hunnit med grannens trappstädning idag, känner mig rätt duktig faktiskt som tar tag i saker istället för att skjuta upp som jag brukar :P Nu ska jag gå och äta lite lunch och glo på mitt favoritprogram (Ja, jag är besatt av såpoperor och jag är stolt över det! :P). Sen runt fyra-tiden ska jag möta min kusin och fika eftersom jag var sjuk i helgen o inte kunde komma på hennes födelsedagsfika. En fin present ska hon få också :) Sen åker jag hem till olof och sover över till imorgon så att jag slipper åka jättetidigt härifrån. Introduktionskursen är nämligen i jakobsberg och det är en bit från tumba :P

Heja mjukisbyxorna!

image221

Eric (eller nikko som jag känner honom som :P) har startat en kamp mot detta mjukisbyxhat som verkar existera i vårat samhälle. Alla har rätt att ha på sig bekväma byxor i skolan, that's it! :)

Kassabok?!

Jag har en gul låg-budget kassabok. Det ser ut som att en femåring har gjort den på dagis. Någon som vet vart man kan köpa hederliga kassaböcker? Jag googlade, men hittade bara sidor om hur man gör det på datorn. Jag vill inte göra det på datorn, jag vill ha en fin liten bok att notera saker i. Vanliga anteckningsböcker fungerar ju inte eftersom det blir himla fult att behöva rita in olika rader för utgifter/inkomster o.s.v. helt själv :P Så vad gör man? Någon som vet?

Idol 2007

Det här är faktiskt det första avsnittet jag ser av Idol 2007 :P Jag följer ju så många andra serier på vardagar klockan åtta så det har liksom inte blivit av ännu. Men men, nu ska jag fortsätta njuta av detta hemska tv-program :P

Jobb som PA

Sitter och kollar på MADE på MTV :P Alltid lika skoj! Har även räknat ut mina skulder/utgifter jämfört med nästa månadslön och jag kommer ha rätt mycket kvar ändå, lite över 1500:-, och då har jag ändå redan gjort all "nödvändig" shopping så som vinterjacka och stövlar o.s.v. :) Pattperfa!

Imorgon har jag inga planer direkt. Ska väl typ ta det lugnt, ta trappstädningen och bara vila upp inför helgen :) Har introduktionskurs hela helgen på mitt nya jobb :) Jag fick en plats i en vikariepool för personliga assistenter runt om i stockholm och jag är verkligen överlycklig! Det är inte ett fast jobb, utan de bara ringer in mig när någon är sjuk eller så, men jag är bara så sjukt glad över att få göra någonting jag tycker är kul! :) Hur som helst har dom en slags kurs i PA-kunskap eller nåt lördag 9:15 - 17:00 och söndag 9:30 - 15:00. Spännande! :)

Ikväll blir det lite quality-time med kära gamla tv:n :P

Ute på stan

Tog en liten tur på stan med olof och amanda idag :) Köpte en supersnygg ullkappa från Kappahl för 999:- :) Amanda var och köpte de bruna stövlarna som jag köpte igår. Vi kom fram till att vi båda är drabbade av tjocka vader-syndromet :P Jag provade storlek 40 (jag köpte 39 från början) och de satt lösare runt vaden, MEN de satt även väldigt löst vid foten och det kändes som att jag gled runt på skridskor eller nåt :P Så jag behöll 39:orna trots allt :)

Nu ska jag och mamma göra hönökakepizzor :D Mums! Det är hönökaka med paprika-nånting creme fraiche, bacon och riven ost. In i ugnen tills osten har smält och fy fan vad gott det är! :D Det har varit en väldigt bra dag än så länge :)

Utstående öron, tjocka knän och FLÄSKVADER!

Jag kan gå med på att jag har lite större öron än de flesta, att de står ut lite mer. Jag kan dölja det med håret när jag känner för det och dom är ju faktiskt aldrig ivägen. Jag kan gå med på att jag har lite extra hull på knäna, det går att dölja med rätt jeans och rätt färg på tights, och de är heller aldrig ivägen. Det ENDA jag absolut INTE kan acceptera är att jag har sjukt tjocka vader! Mina underben är tydligen massiva enligt den svenska normen! Jag ser inte fläsk när jag tittar på mina vader i spegeln, men så fort jag kommer in i en skobutik och tittar på stövlar så inser jag att det är fallet. Jag har för tjocka vader. Det är så sjukt irriterande att prova stövlar och knappt få igen dragkedjan för att vaderna inte får plats, att få sliiita av sig skorna för att vaderna "har fastnat"! Nej, det är förnedrande och hemskt att man måste ha pinnsmala ben för att passa in i det här samhället. Jag hade aldrig komplex innan jag började tänka "jämförelsevis med andra", innan jag började undra varför jag inte fick på mig alla skor. Utstående elefantöron och tjocka knän det kan jag ta, men hur fan får man bort fläsket på vaderna? Fläsk som inte ens existerar i verkligheten utan bara i skotillverkarnas sjuka små hjärnor! Suuuck.

Lite deprimerande inlägg men så är det ibland. Gonatt!

På smällen

Var precis och såg "på smällen" med älsklingen :) Hade trott att det skulle vara en sån där töntig komedi som liksom är lite för mycket, men den var verkligen hur bra som helst! Den kändes mer seriös även om den hade sina komiska tillfällen :P Både jag och olof tyckte att det var jättebra :)

Imorgon vet jag inte vad som händer. Kanske fika med kusinen, kanske en slappardag. Vi får se helt enkelt :)

Hur gör man?

Har precis ätit en jättegod middag som älsklingen lagade :) Har även kollat upp olika komvux eftersom jag vill läsa Historia A (läste aldrig den i gymnasiet) för att kunna söka vissa utbildningar på högskolan. Men hur är det egentligen? Kan man läsa en gymnasiekurs på komvux samtidigt som man läser kurser på högskolan? Känns som att det borde finnas regler mot att blanda olika utbildningsnivåer på det sättet. Någon som vet?

Äntligen bruna stövlar!

Var precis på skopunkten med olof o
köpte de här skorna :) Fick låna pengar
av honom till den 25:e eftersom jag
har det rätt så tight med sånt just nu
o jag ville ju inte att skorna skulle ta slut :P
Men men, i slutet av månaden kommer
jag iaf få rätt mycket lön så då kan jag
betala tillbaka allt :)

Dagens outfit

image218

Tristess

Tvättstugan är tråkigt. Kändes så nostalgiskt på något sätt när jag tittade ut genom fönstret imorse och folk stod vis busshållplatsen i kylan och väntade på bussen. Länge sen jag gjorde det, i alla fall så tidigt på morgonen. Jag saknar verkligen högstadiet/gymnasiet. Jag saknar att kunna gå i mjukisbyxor och den där härliga känslan när man träffar alla kompisar utanför skolan, att ta en morgoncigg med elin :P Jag är ledsen för att jag aldrig kommer kunna använda mjukisbyxorna igen, förutom hemma. Nu ska man vara så vuxen helt plötsligt. Jag kommer aldrig mer skolka, jag kommer aldrig mer smyga iväg på rast när jag känner för det, jag kommer aldrig känna mig så bekväm och så hemma som i skolan. Ni vet när man kom dit i mjukisbyxor o en mysig halsduk, det var frost i gräset och man var hur trött som helst. Men allt var värt det för man satt där och hade media med roliga människor och bra lärare. Det var slappt, och det är ett ord som jag antagligen aldrig kommer stöta på i arbetslivet. Inte heller i högskolan för den delen. Självklart inser jag att man någon gång i sitt liv måste börja ta ansvar, men varför kan inte jag få vara tonåring ett litet tag till? Vem var det som sa att så fort jag gick ut gymnasiet så var jag helt plötsligt tvungen att bli vuxen, vare sig jag vill det eller inte? Varför måste man sätta någon slags tidsgräns? Om jag verkligen fick välja att göra vad jag vill med mitt liv, då skulle jag stanna i högstadiet/gymnasiet för alltid. Fast å andra sidan kanske man känner så på grund av att man aldrig har upplevt någonting annat. Skolan har ju faktiskt varit en del av mitt liv så länge jag kan minnas, därför kanske det är svårt att acceptera att det är över nu.

Tvättstugan

Trött som en gnu :/ Gick upp 6:45 för att hinna äta frukost innan jag skulle ha tvättstugan klockan sju. Ska ner dit igen om en timme typ. Ska nog gå o tvätta lite strumpbyxor eller nåt nu, men ha en bra dag! :)

TV junkie

Har precis kollat klart på top model 8 :) Har även kollat lite halvt på vad jag gissar var säsongsavslutningen av gilmore girls. Imorgon blir det tvättstuga mellan 07:00 - 10:30, sen ska jag ha en liten spa-dag för mig själv :P Bubbelbad, ansiktsmask o sånt :) Sen efter det bär det av hem till olof <3

Promenad

Har precis varit ute på en promenad med susanne och chili :) Chili hoppade på mig så nu är det en massa lera på min munkjacka :P Dags att tvätta! :)

Those happy moments



Lite sent ute, men bra ändå!

Jag vet att de här armbanden från
kyssjohanna.se har funnits ett tag
nu, men inte förrän idag blev jag
totalt såld på dem! Skulle verkligen
sitta fint med ett brunt och ett vitt
tillsammans :) Synd att man inte
har råd att lägga ut 245:- på armband bara :P

The Hills

Dagen har verkligen flugit förbi för min del :P Fastnade framför
The Hills
, säsong 3 som man kan se helt gratis på MTV's
hemsida :P Är verkligen helt besatt av den serien, it's the best! :)

Har även hittat ett par supersnygga bruna stövlar från skopunkten
som jag förhoppningsvis ska köpa :) Har länge velat ha ett par
bruna skinnstövlar med låg/ingen klack. Dessa kostar bara
399:- också, så jag ska till deras butik på sveavägen o prova stövlarna innan
bion imorgon :)

Top model-maraton!

Ikväll är det Top Model 8 x 3 :D Hela tre avsnitt på raken med start klockan 20:00 :) Tills dess ska jag nog bara gå runt här och såsa och planera lite inför morgondagen. Vi tänkte kanske gå på bio eller nåt :)

Beställning

Den här supersöta kjolen från
LaRedoute
beställde jag precis :)
Den kommer vara himla söt till
mina nya skor ;) 160:- kostade
den med rabattkoden 72280 :)

Härlig morgon!

En avi damp ner i brevlådan för inte så länge sen :) Mina H&M-kläder som äntligen har kommit, var precis och hämtade ut dom och allt passar perfekt :) Sen fick jag en ny mobilräkning som typ var den lägsta på flera månader! Min räkning brukar ligga runt 400-600:-, men den här gången blev det 270:-. Det är faktiskt en rejäl skillnad! :) Sen ringde jag till H&M Club nyss och frågade om min bonuscheck på 50:-. Det står nämligen på min sida att de skickade ut en till mig i mitten på augusti, men jag har inte fått någon ännu :/ Men hon på andra sidan luren var snäll och sa att hon skulle skicka en ny :) Plus att de har ett vanligt utskick idag så då får jag ytterligare en bonuscheck på 50:- :) De skulle komma om en vecka sa hon :)

God morgon

Jag tänkte börja skriva mina rubriker med stora bokstäver eftersom det ser mycket bättre ut på bloggen. Det jag inte tänkte på, som olof så snällt uppmärksammade mig på, var att på netvibes ser det ju heeelt mongo ut :P Därför går jag tillbaka till små bokstäver. Lite fulare, men mycket enklare.

Vaknade vid nio imorse, åt frukost o kollade på våra bästa år :P Idag ska jag verkligen inte göra nånting alls! Känner mig inte riktigt 100% frisk ännu, huvudvärken är där och smyger. Därför ska jag ta det lugnt och vila upp mig inför imorgon! Jag och älsklingen firar nämligen 1 ½ år imorgon :D <3

THOUGHTS THAT MIGHT NOT MAKE SENSE

Who I am depends on the people I meet and the choices I make along the way. Every day is different, and every day has the potential to change me and everyone around me. I choose to believe that there is a reason for everything in my life. I believe that the friendships that don't last are gateways to new friendships that will last. Sometimes old patterns aren't the right patterns. Sometimes they are.

Just making a statement.

MIN ÄLSKLING HAR ETT HJÄRTA AV GULD

Min älskling är världens bästa älskling för
han beställer skor åt mig :P Dessa
sötnosar från Vagabond finns i zoovillage's
outletbutik och dom blir mina för bara
399:- ! De kostade 750:- tidigare.

Även om han inte hade beställt skor åt mig så hade han varit
världens bästa ändå :) Det är skönt att veta att man har någon
som alltid finns där för en. Någon som bara håller om en.
Någon som man känner sig trygg med. Någon som man
älskar så mycket att det gör ont ibland.

THE LOVE OF MY LIFE

Amanda och Ronja. Vi är som peyton och brooke, buffy och willow, nemi och cyan :) Vänskap som håller hela livet ut.



ÄNNU EN MÅNDAGSFILM

Förutom Mean Girls ska jag även kolla på
High School Musical 2
:) Kanske inte anses som
en "normal" film för en 19-åring att tycka om, men
ibland är det faktiskt riktigt skönt att se en äkta
disneyfilm med lyckligt slut! Sen är ju jag ett stort
fan av musikaler i största allmänhet :)

SONG OF THE DAY


Jordgubbs-Ronja

Har precis tagit ett långt bubbelbad tillsammans
med veckorevyn :) Sitter här och luktar jordgubb
till tusen! :D Tacka vet jag amanda som visade
mig denna underbara produkt! :) Har även köpt
morötter och vitlöksdipp till ikväll. De visar
Mean Girls på tv4 ikväll som jag självklart ska se :)
Älskar Lindsay Lohan i alla filmer hon gör, även
om jag kanske är lite skeptisk mot hennes beteende på fritiden :P Ikväll blir en
Ronja-kväll, alltid trevligt att ha såna dagar då man spenderar lite tid med sig själv
och bara tar det lugnt :)

Halmstad

Det blev bestämt igår att jag ska följa med olof, rickard och alexandra till halmstad :) De ska se en AIK-match där och jag vet inte riktigt hur jag passar in i bilden :P men trevligt blir det i alla fall :)


Trappstädning och toblerone

Känner att huvudvärken håller på att smyga sig fram igen :/ Har i alla fall hunnit städa grannens trapphus nu på morgonen. Skönt att ha det avklarat :) Har även diskuterat gymkort med mamma. Vi kom fram till att om vi går ut och går tre gånger i veckan i en hel månad så köper hon ett gymkort till mig! :D Det är ju så sjukt dyrt med sånt så man får passa på :) Känns liksom som att eftersom jag inte gör någonting på dagarna överhuvudtaget så kan jag lika gärna gå och träna!

Idag blir det nog en sjukdag. Vet inte om olof har frisknat till ännu, han ligger fortfarande i min säng och sover :P Men för min del blir det i alla fall en tv-kväll med toblerone (pappa vann sjuka mängder toblerone åt mig på gröna lund :P).

Högskoleprovet

Jahapp. Fick ett sånt där ryck och impulsanmälde mig till högskoleprovet den 27 oktober. Bra att ha gjort liksom, lättare att komma in på de kurser man vill sen :)

Nu har jag blivit sjuk på riktigt jag med. Mår illa och mitt huvud känns tungt som bly. Jag som ska städa trappor imorgon :/

Fem myror är fler än fyra elefanter

Nu är man äntligen hemma igen då :) Sitter och nostalgitrippar framför tv:n, de visar "fem myror är fler än fyra elefanter" :P Kollade alltid på det när jag var liten :) Eftersom mamma överlägset vinner tävlingen om vem som är sjukast så var det jag och olof som fick gå och handla mat :P Jag ska egentligen ha trappstädningen ikväll, men jag gör det imorgon direkt när jag har vaknat istället. Jag känner mig inte sjuk på samma sätt som mamma och olof, de har ju ont i halsen och är förkylda och i stort sett sängliggande (fast jag lyckades få med mig älsklingen hem hit ändå, han är så snäll). Jag tror nog att jag mår dåligt för att jag är stressad. Jag tror att även om jag själv kanske inte tänker på det särskilt mycket så är det jobbigt att inte veta vad man ska göra. Det är stressigt och påfrestande att inte ha ett fast jobb och att inte veta exakt vilken utbildning man ska välja. Det känns som att jag har ständig PMS. Jag blir gråtfärdig för minsta lilla, jag känner mig frustrerad utan anledning. Jag lider av en tillfällig depression helt enkelt. Hoppas att jag får ett nytt jobb snart så att jag kan börja må lite bättre. Eller så kanske jag kommer till insikt med vad jag faktiskt vill göra med mitt liv.

Söndag

Usch. Idag är en jobbig dag. Skulle egentligen ha fikat hos min kusin som fyllde år i måndags, men varken jag eller olof mår särskilt bra. Har suttit och kollat klart på säsong 2 av The Hills och bara såsat hela förmiddagen. Vill helst bara vila upp mig idag, men jag måste hem och göra trappstädningen sen också :/

Måste bara påpeka att jag luktar sjukt mycket jordgubb! :P Det bästa med body shops kroppssmör är att det inte alls luktar parfymigt, utan det luktar verkligen 100% frukt! :)

The Body Shop


Var ju som sagt på bio med amanda idag :) Alltid lika kul när vi ses :D Hur som helst var vi o kollade lite i affärer innan filmen började. Gick in på The Body Shop och kom ut med dessa två läckerheter :P Köpte Lip butter mango och Body butter strawberry. De luktar så otroligt gott och man behöver aldrig använda parfym igen! :P Vi fick även lite gratisprodukter att dela på :) Jag fick ett vanligt läppglans och en ansiktskräm som verkade superbra :) I övrigt var filmen jättebra :) Satt på centralen och höll amanda sällskap ett tag och sen åkte jag hem till olof och kollade lite på fotbollen. Fast jag tröttnade rätt snabbt och satte mig vid datorn istället :P

Imorgon blir det fika hos min kusin som fyllde år i måndags och sen blir det trappstädning.

KÄRLEK VID FÖRSTA ÖGONKASTET


Jag kan ju lugnt säga att en av de här väskorna ska jag ha! Båda var verkligen hur snygga som helst! Jag föll speciellt för den första. Båda kostar 299:- och finns att köpa på Scorett.

BIOKVÄLL

Det blev bio ikväll istället :D 28 veckor senare.

Att lämna boet

Är sjukt sugen på att flytta hemifrån faktiskt. Det skulle ju funka om typ jag och olof skaffade heltidsjobb och flyttade ihop eller nåt, men då är ju problemet att vi ska börja plugga till våren. Vart ska man få pengarna ifrån då liksom? ALDRIG att jag tar studielån! Fan heller att jag ska sitta o betala tillbaka pengar när jag e runt 50 år liksom :/ Nej, det känns bara dumt. Men om man kanske hittar en billig hyresrätt och delar på hyran blir ju inte det mer än typ 3000:- per skalle i månaden, sen om man jobbar extra och får studiebidrag så kanske det kan funka. Jaja, vi får se. Jag vill i alla fall flytta hemifrån så snart som möjligt! :)

Flitig som en myra

Nu har jag skickat iväg en jobbansökan som personlig assistent i järfälla, och jag har skrivit två ansökningar till ICA-butiker. En till en butik i solna och en till butiken 50 meter från mitt hus :P Ska posta de två idag :) Sen sökte jag ju tidigare till två andra ICA-butiker inne på söder. Känner mig riktigt duktig faktiskt :)

Hem ljuva hem

Sitter för tillfället instängd i olofs rum eftersom det var en stor jävla geting i hans vardagsrum :P Försöker vara tyst för att inte väcka älsklingen, men det är svårt med allt smattrande på tangentbordet :P Ska i alla fall röra på mig alldeles strax, sen blir det hem och göra ingenting. Härligt :)

Krogen

Det blev en trevlig kväll igår trots allt :) Åkte hem till patrik och käkade världens största pizzor (typ större än robbans pizzeria vilket är stoooort). Sen gick vi hem till patrik, tog en cider och drog vidare in till stan. Efter många om och men drog vi till N-see bar där vi tog en öl och en shot och sen drog vi vidare till theodora's där vi satt i typ en halvtimme :) Efter det blev det mat på donken för mig, olof och alex medan patrik rullade hemåt. Efter det var det bara hem fort som fan för att hinna sova lite innan jag skulle upp :P Pappa behöver nämligen låna busskortet idag o han ska iväg innan tio så jag var tvungen att gå upp tidigt.

Nehepp

Och så var den dagen förstörd :( Hade verkligen sett fram emot bion o allting.. men men. det blir kanske fest hos patrik istället. inte för att jag är på så bra humör just nu, är mest ledsen :(

28 veckor senare

Ikväll blir det biopremiär med amanda :D
Hoppas att uppföljaren är lika bra som
ettan! :) Sov faktiskt jättelänge idag, ända
till tjugo över tolv. Väldigt ovanligt för min
del kan jag säga. Normalt sett är jag uppe
och springer innan tio :P Men men, det är
väl bra att sova ut någon gång också.

Middag

Har precis ätit pannkakor med jordgubbar, äpplebitar och
grädde. Mums! :D Sjukt gott var det :) Nu är det bara o
vänta på top model o sen kanske det blir en film eller nåt :)

Elin: Gå in på ticnet.se och sök på inget är heligt.
Biljetterna kostar 225:- eller nåt tror jag o han uppträder i
sluter av oktober och i slutet av november :)

Inlåst!

Haha jaa så kan man väl uttrycka det :P Det kommer nämligen en snubbe som ska byta kranen i badrummet mellan 12-14 vilket innebär att vi måste sitta bänkade i lägenheten till dess att han är klar. Sen ska vi iväg till nitty gritty's utförsäljning eftersom olof ska titta på lite kläder :)

Mys-onsdag

Kvällen blir nog ännu en sån där myskväll :) Sitter hemma hos olof och väntar på att top model 8 ska börja medan han sitter och spelar tv-spel :P Jag är lagom irriterad på att idiotkanalerna ska sätta 3 av mina favoritprogram på samma dag och tid. Normalt sett följer jag what about brian på onsdagar klockan 21, men ikväll börjar heroes vid samma tid. Har alltid velat se den serien, men den har ju bara gått på filmkanalerna. Den 19:e september börjar en ny säsong av grey's anatomy på onsdagar klockan 21! Vad ska jag se liksom? Vill ju se alla, men de dumma kanalerna tillåter ju tydligen inte det :(

Nu är det i alla fall bestämt att jag o amanda ska gå o se magnus betnér's show i oktober :D Han är verkligen en av sveriges bästa komiker (enligt mig). Fast jag är ju helt såld på pessimistisk/sarkastisk humor så :)

Brun mascara

image199Jag måste införskaffa mig en brun mascara! Jag vill se mer osminkad ut med smink på :P Egentligen har jag ju typ röda ögonfransar, men brunt funkar ju det med :) Fast detta får bli nästa månad när jag har lite mer pengar :P
Idag blir det som sagt var lite presentshopping och uthämtning av biobiljetter :) Ska bara försöka lyckas väcka olof först :P Fast å andra sidan öppnar inte biografen förrän 17.00 ikväll. Kan man hämta ut biljetterna på en annan biograf än den man ska se filmen på? Det skadar inte att prova :) Sen ska jag sova hos olof ikväll hade jag tänkt. Stannar nog där en eller två dagar i alla fall :)

Tisdag

Idag har varit en sån där skön slappardag :) Jag och olof åt pizza o köpte en massa lösgodis o nu har vi suttit framför tv:n sen typ klockan sju :P Vi kollar på CSI NY, men jag måste verkligen säga att den enda bra CSI-serien är orginalet! (las vegas). Miami är ju rolig att kolla på med horatio som går runt med sina solbrillor och tror att han är cool med sina okänsliga kommentarer, men NY-versionen är ju helt sjukt dålig. Suck!

Imorgon blir det lite shopping. Ska köpa en födelsedagspresent åt min kusin som fyllde år igår o sen ska jag hämta ut biobiljetter till premiären av "28 veckor senare" som jag ska se med amanda. Grattis förresten till min bästaste vän som faktiskt fyller 19 idag! :D (eller ja, tekniskt sett igår då :P)

Läsvärd?

Jag går bara ut en stund är skriven av Isobel
Hadley-Kamptz. Den här boken tilltalade mig
redan när jag såg bilden, vet inte varför
egentligen. Men sen läste jag vad den handlade
om och då tilltalade den mig ännu mer. Den
här boken SKA jag ha! Gå in på adlibris.com för
att läsa mer om vad den handlar om.

Städtant nr. 1!

God morgon! Har varit uppe sen nio typ. Ätit frukost, hämtat nyckeln till städskrubben i källaren. Ska städa trapphuset åt en granne den här månaden, o sen åt en annan nästa månad. Det är himla schysst att få 500:- för att städa ett trapphus 4 gånger. Det tar inte ens mer än 45 minuter per städning liksom :P

Idag kommer olof hit :D

Förlust

Vi förlorade :( Tråkigt att det blev så, men allt som allt en spännande match :) Blev dock lagom irriterad på hammarbys målvakt när han gled fram och försökte ta bollen o missade så att målet var helt fritt. Man slänger sig inte så utan att vara 100 på att lyckas få tag på bollen. Som pappa sa: "Han har en alldeles för låg lägsta nivå".

Derby ikväll

image197
Ikväll är det derby och jag hoppas att vi vinner! :) Jag o pappa, som är hammarbyare, ska se matchen nere i lokalen med min farbror som är aikare :P Vi har inte digitalkanalerna här uppe, därför vi går ner dit istället. Hur som helst lär det bli spännande i alla fall bli :)

Belöning


Dessa tre plagg sitter jag och försöker klicka hem från H&M, men de har tekniska fel för tillfället. Jag kände att eftersom jag har varit så effektiv idag så förtjänar jag lite shopping, kommer få en rätt okej lön nästa månad så pengarna kommer ändå räcka och bli över :)

Sortering

Var i tumba idag och köpte en pärm att sortera in alla mina papper i :) Lönebesked, slutbetyg, bankpapper och allt sånt där. Köpte också en sån där rund borste och hårspray som kommer användas flitigt nu när jag har lugg :) Träffade saga på väg hem också :D Jättelänge sen vi sågs, så det var skoj :)

Nu har jag sorterat in alla mina papper i pärmen och skrivit klart min CV :)

Dagens outfit

image193

Tid för förändring

Det känns som att situationen bara blir sämre och sämre, men jag packar ändå aldrig väskan på riktigt. Varenda gång jag tänker på det, varenda gång jag är på väg ut genom dörren, ser jag mig själv. Hon är som jag och jag är som hon och jag vill att min dotter ska förlåta mig när jag säger samma saker. Sen tänker jag på hur fel det är att hon är som jag, att hon är lika mogen/omogen som jag. Är det det som kallas rättvisa? Ibland känns det som att jag förtjänar det hon säger med tanke på alla år då jag behandlade henne på samma sätt, men för det mesta vill jag bara att hon ska vara min mamma och allt jag en gång trodde att det innebar.

Utbildning

Här är några kurser som jag tycker skulle vara väldigt intressanta att läsa :)

Stockholms universitet:
Nazismen, Nazi-Tyskland och Förintelsen, 15 hp
Pedagogik I, 30 hp
Praktisk filosofi I, 30 hp
Praktisk retorik, 15 hp
Psykologi I, 30 hp
Filosofins historia, 15 hp
Homosexualitetens kultur, politik och historia, 7.5 hp

Malmö högskola:
Image Making, 15 hp (på engelska)
Skiss- och ritteknik, 15 hp

Det vore roligt att läsa kurserna i malmö, men det beror ju på om det går att fixa boende och så. Jag har släkt i tomelilla vilket är rätt nära, men inte så nära att man bara kan hoppa på bussen varje morgon. Sen beror det ju helt på vad älsklingen ska göra, jag tänker i alla fall inte vara borta från honom i ett halvår bara för att läsa en kurs som är en kväll i veckan. Allt handlar om prioriteringar, och en av mina största prioriteringar här i livet är mina förhållanden med andra människor. Vänner, familj, pojkvännen.

Mitt nya jag

Har bytt frisyr idag som man kanske ser på profilbilden :P Amanda som var snäll och klippte mig, jätteduktig är hon :) Var där idag på födelsedagsfika :) På tisdag är den stora dagen, men det är ju alltid bättre att ha kalas på helgerna :) På fredag ska vi i alla fall på bio och se "28 veckor senare" :D Hur som helst skulle pappa inte komma o hämta mig förrän runt sex så amanda kom på idén att hon kunde passa på o klippa mig :) Sen när jag blev hämtad åkte vi till donken för lite middag o sen vidare hem för att hjälpa mamma med tvättstugan :P

Imorgon blir det lite nödvändig shopping. Annars blir det en lugn vecka, ska spendera all min tid på att leta utbildningar och söka jobb. Plus att jag ska boka teoriprov för körkortet. Känns bättre att boka in det om typ en eller två månader så att man redan nu kan börja intensivplugga. Jag har ju det där spelet på datorn med typ prov-simulator så det är ju bara att sitta och pressa det non-stop. Ett plus med att vara arbetslös är i alla fall att man har tid att göra allt det där som man tidigare har skjutit upp :P (Ja jag räknar mig själv som arbetslös eftersom jag bara är extrapersonal och bara blir uppringd när de har lite folk).

Gårdagens outfit

image192

Festis på Sandy's

Jupp, det blev en festis och en bit kladdkaka för min del. Fast olof åt ju upp halva :P Trevligt att träffa patrik igen :) det var typ två, tre veckor sen senast.

Träffade farmor o farfar o kusinen nere i tumba centrum när jag var på väg till tåget också :) Alltid lika kul att träffa farmor eftersom hon är min förebild här i livet och jag verkligen älskar hennes sätt att vara :) De var där eftersom min kusin fyller år på måndag :) 16 tror jag att hon fyller :)

Ikväll blir det mys med älsklingen. Vi ska äta chokladtäckta bilar o dricka läsk och titta på "This is England" eller vad den nu heter :P Imorgon, som jag nämnde tidigare, bär det av till amanda på födelsedagsfika, hon fyller nämligen år på tisdag :) Många som fyller år runt den här tiden på året! :)

Lunch eller nåt

Det finns verkligen ingenting bra på tv på en lördag. suck. Känner mig helt fyrkantig av allt tv-tittande och datorsittande :P Tänkte göra iordning lite fil till lunch, men någon har ätit upp mina havrepuffar och nu finns det ingenting att ha i :/

Uppe med tuppen

Vaknade klockan åtta idag. suck! Jag hatar att vakna sjukt tidigt och inte kunna somna om. Men men, man får väl göra det bästa av situationen :P Ska i alla fall in till stan lite senare och möta olof o patrik för en fika och eventuellt bio :) Imorgon blir det födelsedagsfika hos amanda :)

Btw, glömde nämna igår att älsklingen var jättesöt och köpte en blekrosa tunika/klänning till mig från Gina Tricot :D Samma modell som den grå från H&M, fast tjockare och typ stickad, fast den sticks inte :)

Börjar känna lite längtan till min egen födelsedag faktiskt :) lite mindre än en månad kvar, man kanske borde börja planera någonting :P Fast å andra sidan fyller jag bara 19 och det är ju inget speciellt, bara en sån där jobbig mellanålder :P