Tisdag



Idag ska jag iväg på intro hos kunden jag kommer att jobba hos i höst. I övrigt har jag ingenting alls på schemat. Dock är det en väldigt bra dag eftersom jag äntligen har införskaffat en ny kolsyrepatron till min sodastreamer, farfar köpte världens bästa chips från Lidl och när jag kommer hem finns det torsk med fisksås o majs o ris (världens godaste!).

Eventuellt får jag ett ryck senare ikväll och städar mitt rum också :P

Sleep tight and don't let the bedbugs bite

Det har varit en riktigt bra dag idag. Rullade iväg till Botkyrka kommun och hämtade mina pengar, sen drog jag till mammas jobb för att äta lunch med henne. Efter det gick jag till banken och satte in mina pengar, sen drog jag hem till Nina och hängde med henne och Lukas i några timmar. När magen började kurra ordentligt tog jag en promenad ner till mamma och pappa. Efter två fryspizzor mötte jag upp Susanne för en promenad med henne och Chilli. Vi mötte sen upp Bonnie och jag råkade träffa på min grundskolelärare Jan-Thore :D Alltså den människan är den BÄSTA läraren någonsin! Han berättade även att han går i pension om två år, tiden går verkligen fort. Jag måste även påpeka att jag än idag får nackspärr bara av att prata med människan (han är 2,02 meter lång). Fatta hur jobbigt det var när man var liten och inte längre än typ 1,5 meter. Hur som helst, efter allt det där åkte jag och pappa till Heron City och kollade på Inception, en väldigt bra film :) Nu har jag precis kommit hem igen och väntar på att Thereses nagellack ska torka så att vi kan ta en cigg tillsammans.

Jag fick ett litet sting av ensamhet just precis när jag kom hem. Jag tror inte att det var någonting speciellt egentligen. Det var nog bara det att jag har haft så många av mina nära och kära runtomkring mig idag att det blev lite ensamt när jag kom hem. Fast jag tror nog att allt det här med att folk flyttar påverkar mig mer än jag vet.

Wind of change

Egentligen har jag varken energi eller inspiration till att blogga, men jag kände att det kan vara nödvändigt att skriva av sig lite.

Idag är sista dagen på jouren. Tekniskt sett slutar jag 08:00 imorgon bitti. De har inte ringt in mig ännu, men det känns som att de kommer göra det. Hur som helst är jag i alla fall ledig hela nästa vecka och sedan börjar mitt vanliga jobb den 6 september och fortsätter fram till den 2 januari.

Nästa vecka är fullspäckad. Jag ska förbi botkyrka kommun imorgon och sedan ska jag hinna träffa nina, mamma och saga. På tisdag ska jag på intro hos kunden jag ska jobba hos i höst. Onsdag-torsdag är det kryssning med farmor, farfar, johanna och hennes kille. Fredag ska jag iväg på en grej som jag inte kan skriva om, men helgen är i alla fall fullspäckad den också. Jag tror att det är bra att jag har mycket att göra i veckan eftersom jag då förhoppningsvis inte kommer ha lika mycket tid att tänka på att två av mina bästa vänner försvinner ur mitt liv samtidigt. Egentligen försvinner de ju inte, men den ena flyttar till malmö och jag flyttar ifrån den andra så hur som helst kommer allt att vara väldigt annorlunda.

Jag har förresten sagt åt farfar att inte köpa någon chokladcroissant till mig på morgonen resten av veckan. Jag tänkte att jag ska se hur det går att vara nyttig :P

This sucks!

Ringde precis till Botkyrka kommun där tanten på lönekontoret snällt förklarade för mig att jag inte har haft något avtal sen den 31/3 och att det är därför jag inte har fått min lön. KUL! Då undrar jag vad min bror har för jävla idiot till handläggare!? Vi är tre personer anställda hos honom, TRE, och hon kan inte hålla reda på sånt!? Nu skulle tanten på lönekontoret prata med snubben som har hand om min lön och så skulle de ringa tillbaka. Jävla idioti!

What's up with that?

Hemma igen efter en lååång dag på jobbet. Egentligen var det bara nio timmar, men att jobba 15-00 är riktigt skevt. Jag var i alla fall helt slut när jag kom hem. Nu har jag snarare gått in i andra andningen och sitter här med datorn i knät och godispåsen på min högra sida. Så som det ska vara helt enkelt. Anledningen till att jag inte gick och la mig direkt var att jag var tvungen att kolla om lönen hade kommit in. Den lönen jag får när jag jobbar med brorsan går genom Botkyrka kommun och då får man inte lön förrän den 27:e. Hur som helst var jag lite misstänksam eftersom jag inte har fått något lönebesked ännu och det står inte heller någonting under "kommande händelser" på min internetbank. Nu fick jag det då bekräftat att nej, min lön har inte kommit in och nu är det fanimej den 27:e! Imorgon blir det ett VÄLDIGT upprört samtal till Botyrka IDIOTkommun. Hur fan kan man skita i att ge någon lön? Nu står jag här med lön för halva juli och ingenting mer. Om jag har råd att betala mina räkningar? Eh, nej.

Nu ska jag sova och hoppas på att mina pengar mirakulöst dyker upp på kontot någon gång imorgon (idag) under dagen.

PS. Rubriken är ett SNL-skämt om någon fattade det.

...

Vaknade någorlunda utvilad idag, men drömde en del jobbiga drömmar inatt. Det är ganska skönt att vakna efter en jobbig dröm och känna lättnaden över att det inte var på riktigt.

Gårdagen spenderades med jobb 9-18. Efter det sprang jag fort som fan och köpte en födelsedagspresent till Amanda :) När jag kom hem hade farmor gjort iordning Jello med limesmak och bananer i plus grädde. Så jäkla gott! :D Men fy satan vad kallt det var igår! Jag klädde på mig jacka, halsduk och dubbla byxor när jag skulle ut och röka på balkongen runt tiotiden. Sedan däckade jag ganska snabbt eftersom jag var helt slut efter dagen som varit. När jag jobbar hos just den här kunden som jag var hos igår så åker jag hemifrån 07:00 och kommer hem 20:00 så det tar verkligen upp heeela dagen vilket gör att jag oftast är väldigt trött när jag kommer hem därifrån.

Good morning sunshine

Vaknade precis av att någon maskin håller på och bökar utanför fönstret. Lugn och ro, vad är det? Men men. Idag har jag inte direkt några planer. Jouren har jag ju så egentligen är det väl bara att sitta hemma och vänta ifall de ringer. Jag skulle ändå behöva städa mitt rum så jag tror att det får bli så.

Gårdagen spenderades på stan med världens bästa Therese :) Vi kollade lite i affärer, fikade på donken och lämnade in min mobil hos världens virrigaste personal i 3-butiken. Sen ringde de från jouren så jag åkte iväg och jobbade 16:45-19:30. Lite onödigt kort tid, men ibland blir det kris och jag har ju ändå betalt för att ställa upp.

Nu blir det frukost och kanske lite Paradise Hotel Danmark, jag har blivit helt besatt :P

Söndag



Idag är jag sådär lagom bakis. För mig är det i värsta laget, men "i värsta laget" för mig innebär att jag är seg och har lite ont i huvudet så jämfört med resten av världen är jag knappt bakis alls. Själv har jag aldrig upplevt illamående eller sjukdomssymtom när jag har varit bakis, som många andra verkar göra.

Anyways, gårdagen var riktigt trevlig! Var som sagt ute med Cissi och några av hennes klasskompisar. Vi förade lite hemma hos Cissi och sedan drog vi in till Debasers uteservering. Jag har aldrig varit på Debaser förut, men jag gillade stället väldigt mycket :) Kom hem och i säng runt 03:45.

Saturday night



Nu ska jag alldeles strax börja röra mig mot Cissi för att föra lite (utan alkohol eftersom jag inte hann till systemet :P), sedan blir det krogen för att fira hennes födelsedag som var igår. Det känns lite läskigt eftersom jag inte känner någon förutom Cissi, men det blir nog bra :)

Fredag

Nu har jag fixat en ny bloggdesign till Nina :) Det tog lite tid att komma igång eftersom jag hade tentan att tänka på, men nu är allt klart :)

Jag har jour idag fram till 20:00, men just nu ser det lugnt ut. Det kan bli så att jag får åka ut på ett eftermiddagspass, men jag hoppas att jag slipper det eftersom jag vill till Skärholmen och hämta ut min mobil som äntligen är lagad. Pappa måste följa med eftersom den står i hans namn och han kan bara idag. Vi hoppas helt enkelt att jag slipper jobba :)

Tentan vet jag förresten inte alls hur den gick. Det var en del saker som jag kunde hur bra som helst, men samtidigt var det vissa som jag inte kunde alls. Det kan helt enkelt gå åt vilket håll som helst. Efter tentan mötte jag upp Åsa och Peter för att käka middag :)

Wish me luck!



Nu ska jag iväg till Uppsala och skriva omtenta i barnmedicin. Önska mig lycka till! Det lär behövas.. :P

Onsdag


Var precis på bio med Olof, Anna, Patrik och Löwengren. Vi såg Predators som faktiskt var helt okej :) Jag gillar såna där helt onödiga actionfilmer med urtöntiga one-liners, därför var den här filmen precis i min smak :)

Nu har jag precis gått igenom en del fakta inför tentan imorgon. Dock tvivlar jag på att det kommer gå bra eftersom jag inte kan få någonting att fastna, men jag får helt enkelt göra mitt bästa och hoppas att det löser sig!

Well, that's alright because I like the way it hurts

Jag fick hem presenten som jag har fixat till Olof idag. Jag tror att det kan bli riktigt bra, men jag hoppas att folk inte tar det oseriöst och gör blaj av hela grejen. Jag ser en bild framför mig av en full Martin som har fått tag i en penna...

Anyways, det blir nog bra det här. Det är som sagt lite bitterljuvt att ens bästa vän flyttar till Malmö, men samtidigt ska det bli kul att ha en avskedsfest för honom :) Om man ser på tidigare avskedsfester (läs: Patriks avskedsfest när han skulle in i lumpen) så har det varit succé! Vi får hoppas på ett lika lyckat resultat den här gången :)

Nu ska jag kolla på film och bara ta det lugnt. Imorgon blir det tentaplugg och bio :)

Just gonna stand there and watch me burn

Just nu känner jag mig bara allmänt bitter över tentan på torsdag. Jag har skrivit ner allt viktigt från medicinboken och läst igenom det flera gånger, men det fastnar inte. Jag vet inte riktigt vad jag ska göra för att det ska bli intressant. Egentligen är det ganska intressant, men jag har bara så mycket annat på hjärnan just nu.

Först har vi det här med Uppsala. Jag vet att jag har tagit rätt beslut för min egen skull, men jag är samtidigt väldigt ledsen eftersom jag lämnar Therese. Jag är helt säker på att våran vänskap är tillräckligt stark för att hålla även om vi bor på olika håll, men samtidigt vet jag att det kommer bli svårt och det kommer inte vara samma sak. Jag har redan gått igenom det här med Amanda och det är skitsvårt att få det att fungera. Det kommer inte vara samma slags vänskap som det har varit i ett och ett halvt år. Vi kommer inte att promenera till skolan tillsammans varenda dag och prata om allt det vardagliga. Vi kommer inte umgås så mycket att vi nästan spyr på varandra trots att vi älskar varandra. Jag kommer sakna allt det där eftersom jag aldrig har upplevt det lika starkt som med Therese.

Samtidigt har vi Olof som flyttar till Malmö om två veckor. Vi har umgåtts regelbundet sedan vi var 17 år och han är en av mina allra bästa vänner. Han är den jag kan berätta ALLT för. Dessutom har vi bott tillsammans/grannar i typ två år. Tanken på att inte kunna gå till honom och prata när jag är glad eller ledsen är skrämmande. Vem ska krama mig och säga att allt kommer att bli bra när pojkar sviker? Vem ska jag göra narr av tv-serier och filmer med?

Jag tror att jag hade klarat de här två situationerna var för sig, men nu är det allt på en gång och jag vill verkligen inte tänka på det. När jag tänker på det gråter jag bara.

Good morning sunshine



Nyvaken och trött som en gnu. Idag är det plugg som står på schemat eftersom jag har omtenta i Barnmedicin på torsdag. Jag ser inte alls fram emot det, men det ska bli nice att åka till Uppsala över dagen. Jag hoppas att det är fint väder så att man kan hänga utomhus ett tag :)

When it rains it pours

Jag är sjuk! :(

Helgen spenderades med att jobba på Hydet Hillclimb som parkeringsvakt och sedan i baren på klubben på kvällen. Det var riktigt kul även om vädret inte var optimalt. När jag slutade runt 02 drog jag med mig kusin vitamin och farbror Einar upp för att dansa till livebanden. En riktigt lyckad kväll helt enkelt :)

I söndags var jag så seg att jag bestämde mig för att stanna kvar hos Bonnie. Jag kände inte riktigt för att åka kommunalt hem med packningen och allt i det tillståndet. Jag, Bonnie och hennes päron käkade godis och kollade på Baksmällan så det var en riktigt lyckad söndag.

Igår jobbade jag 14:30-22:30 vilket var helt okej. Lite läskigt att behöva gå genom hela Norsborg mitt i natten, men det gick bra :)

Idag vaknade jag och märkte som sagt att jag var sjuk. Jag började få en lite konstig hosta igår, men idag har jag feber också. Antagligen har jag blivit smittad av Bonnie som var sjuk i helgen. Det känns lite jobbigt eftersom jag hade tänkt plugga till omtentan och fixa Ninas bloggdesign idag, men jag orkar verkligen ingenting.

Till Nina: Jag orkar inte lyfta på telefonen just nu, men här är i alla fall förklaringen till att jag inte har hunnit göra klart din bloggdesign. Jag fixar klart allt så fort jag mår bättre! :)

Fredag

Det blev jobb 9-16 idag vilket känns helt okej. För tillfället sitter jag och latar mig framför Bonnies dator medan jag väntar på att hon ska komma hem från jobbet. JAG ÄR HUNGRIG!! Anyways, imorgon är det Hydet Hillclimb och vi ska självklart jobba. 10:30 ska vi infinna oss vid Botkyrkabacken där vi ska dirigera bilar vid parkeringen. På kvällen jobbar vi i baren 20-22 och 00-02. Inget jobb i shotbåset det här året, men det är nog lika bra!

...

Så som min jobbsituation ser ut just nu med jouren och allt så känner jag att jag bara vill dra täcket över huvudet eller gräva ner mig i en grop djupt ner i marken. Jag har ångest nästan hela tiden, så fort jag tänker på jobbet. Den 6 september börjar jag jobba heltid hos en väldigt bra kund så det ser jag verkligen fram emot, men jag är rädd att den här sista månaden med jouren kommer att ta all min energi och i värsta fall göra att jag börjar ogilla jobbet i sig. Jag hoppas verkligen att det inte blir så. Det börjar kännas som det gjorde med H&M och så vill jag verkligen inte ha det.

...

Ibland undrar man verkligen om det finns någon högre kraft i universum. Igårkväll innan jag skulle somna fick jag ett plötsligt ryck av ångest eftersom jag kände på mig att de skulle skicka ut mig till en viss kund som jag inte klarar av idag. Tror ni inte att de ringer nu på morgonen och säger att jag ska åka dit? Först sa jag okej och försökte ta djupa andetag, men sen brast det. Jag började gråta och fick en ångestattack. Som tur är så är de så pass snälla på jobbet att de sa att jag självklart inte ska behöva åka dit om jag mår såhär. Jag känner mig lite dålig som gör det jobbigt och krångligt för dem, men samtidigt måste jag prioritera mitt eget psykiska välmående. Det jag tyckte var fascinerande var känslan jag fick igårkväll och att det faktiskt blev som den sa.

Nu ska jag försöka lugna ner mig lite och ta en cigg eller nåt.

Onsdag

Idag har det varit full rulle hela dagen. Klockan tolv mötte jag upp Therese på centralen, sedan gick vi till Åhlens och mötte upp Åsa. Vi gick runt i stan till klockan sju och nu sitter jag här hemma med väldigt mycket ont i fötterna. Jag lyckades i alla fall få med mig ett ljusblått spetsfodral, en grå kavaj, en rundtång, diverse smyckestillbehör och en kalender. Det var riktigt mysigt att umgås med Therese och Åsa en hel dag :)

Vi var även och hälsade på Olof på jobbet. Vi fick en rundtur i Riddarholmskyrkan. Jag blev riktigt imponerad över hur mycket fakta Olof kunde rabbla upp bara sådär, själv skulle jag aldrig lyckas komma ihåg allt han snackade om :P

Nu ska jag bara ta det lugnt och försöka somna tidigt eftersom jag har jour imorgon på dagen.

When the night has come




Trött och likgiltig idag.

Det blev i alla fall en tripp till Söderhallarna. Vi var och köpte amerikanska grejer som godis, läsk och baksaker. Jag köpte Jelly Beans. De hade det i lösvikt och hur många smaker som helst. Jag köpte Strawberry cheesecake, vattenmelon, mandarin, blåbär och en massa andra. Det fanns även en smak som hette Smörpopcorn, men det lät alldeles för äckligt för att jag skulle våga prova. Jag köpte även med mig några Vanilla Coke och en Cherry Coke.

Jag har även kommit en bit på vägen med Ninas bloggdesign som kommer bli jättefin när den är klar :)

Tisdag

Nu har jag kommit hem efter ännu en natts jobb. Jag fick i alla fall sova hela fem timmar inatt, värsta lyxen jämfört med tidigare nätter.

Det blev inte Söderhallarna igår eftersom vädret betedde sig som det gjorde, men vi ska göra ett nytt försök idag. Förhoppningsvis blir det inget regn, men det är ju Sverige vi talar om så förväntningarna är inte sådär jättehöga.

Nu ska jag plocka fram min stora dator och börja fixa en header till Ninas blogg :)

Måndag

Ännu en natt med tre timmars sömn. Det lär bli samma visa inatt igen. Fem nätter i rad med endast 3-4 timmars sömn per natt. All cred till Nina och Conny som är småbarnsföräldrar, jag fattar verkligen inte hur man fungerar med så lite sömn! Själv håller jag på att avlida.

Nu ska jag försöka sova i ett par timmar för att sedan förhoppningsvis röra mig mot stan med farmor och farfar. Söderhallarna och Pizza Hut står på schemat. Dock är det vädret som avgör eftersom vi inte vill springa runt på stan i spöregn.

Söndag

Usch, jag är verkligen helt slut. Ska jobba inatt också. Jag har jobbat 12-timmarspass fyra nätter i rad nu. 48 timmar, det är fan helt sjukt. Förra sommaren såg inte jouren ut såhär utan då var det rätt lugnt. Nu vet jag inte vad som har hänt, men jag vet att jouren inte är någonting för mig längre. Det blir jobbigt när vissa nattpass kallas "sovande natt", men man får ändå inte mer än 3-4 timmars sömn. Jag har alltså inte sovit mer än 3-4 timmar per natt sen i torsdags så jag är helt slut. Eftersom jag har så himla svårt att sova på dagen så blir det problematiskt för mig.

Imorgon blir det i alla fall en tripp till Söderhallarna med farmor och farfar. Vi ska leta amerikanska matvaror och äta på Pizza Hut. På tisdag kommer förhoppningsvis Åsa till Stockholm så då ska jag umgås med henne och Therese. Om jag lyckas övertala dem så ska vi även möta upp Olof för att ta en tur på slottet. Han sommarjobbar ju där så det kan bli skoj.