Studentklänning

Jag börjar känna att jag vill ut och shoppa studentklänning nu! Tyvärr verkar det inte som att någon butik har fått in någonting liknande. Är det någon som vet om det finns någon speciell butik i stan som har klänningar som är menade för studenten, eller när de överhuvudtaget kommer börja sälja en massa vita klänningar? :/

Deprimerande

Nu när sommaren äntligen börjar titta fram blir jag otroligt shoppingsugen. Det suger. Jag har inga pengar, och även om jag hade det så har jag skulder att betala. suck. Det finns så himla mycket fint som jag vill ha, och det känns skitjobbigt när det liksom inte finns något sätt att lösa det på :(

Roadtrip

Kom precis hem från en lite roadtrip med pappa :) Först körde pappa ut till Alfa Laval o sen körde jag gamla vägen till södertälje och tillbaka via vårsta. Det tog ungefär en och en halv timme. Det känns riktigt härligt att äntligen ha fått köra i trafiken när det är som stressigast :P Jag har bara kört på lugna vägar förut där jag har mött en bil typ var tionde minut, så det var kul med lite omväxling :)

Drömoutfit

image20
De här söta sakerna skulle jag inte tacka nej till! Jag tycker att linnet är supersött och de vita pumpsen är ett måste i sommar. Halsbandet är någonting jag har velat ha väldigt länge, men priset är lite väl högt enligt mig (945:-). Shortsen behöver jag väl inte ens tala om, det är klart att man måste ha ett par i sommar :)
























Dagens outfit

image22
Dagens outfit som jag personligen är väldigt nöjd med. Det var ju otroligt härligt väder idag så man kände sig helt klart tvungen att ha kjol :) Jag tråcklade upp kjolen igen förresten (mormor sydde upp den ca 6cm förut) eftersom den blev lite för kort. Däremot behöll jag sömmarna som hon hade sytt så att den skulle bli lite mer vågig längst ner, alltså sådär krusig som ett dragspel :P Det gör att den går inåt lite som en puff/ballongkjol :) Lite svårt att förklara, men ni kanske ser på bilden :)


















The number 23

image18

Igår var jag och amanda på bio och såg The number 23 med jim carrey. Hade aldrig trott att han skulle vara bra som allvarlig i en film, men han bevisade motsatsen! Det var en otroligt bra film med en sån där underbart bra tvist på slutet som man aldrig hade kunnat förvänta sig. Underbart! :)

Sen åkte jag och amanda hem till mig. Det gick ingen buss så vi fick ta taxi. Jag trodde jag kunde betala med mitt maestrokort, men taxichauffören sa att "det funkar inte med såna här släta kort" så amanda fick betala. Vadå släta kort? Kan nån förklara för mig vad fan han menade? suck :P

Idag blir det ingen skola. Jag orkar inte eftersom det bara är en lektion och jag har ändå ingenting kvar att göra. Nästa vecka börjar praktiken i alla fall :D

Bakom mina solglasögon

image17

Jupp. Det blev såna där stora flugögon! haha. Jag har aldrig riktigt gillat såna glasögon, men på senaste tiden har det ändrats. Jag tycker dom är fulsnygga :)

Lönebesked

Suck. Allt gick åt helvete precis som jag trodde. Nej, men jag fick bara lön för den första dagen jag jobbade (det var den sista februari) och resten kommer inte förrän nästa månad. Förut när jag har jobbat sådär genom månadsskiftet har dom alltid slagit ihop lönen, men inte nu när jag behöver det som mest :/ suck. Hur som helst så var både pappa o alex snälla o gick med på att jag betalar deras skuld nästa månad, tack! :) Det som ska betalas den här månaden är 500:- till amanda och 400:- till olof. Jag köpte ett par solglasögon, två par halsband och ett par örhängen idag också. Det innebär att jag har ungefär 300:- att leva på till nästa månad. Plus att vi ska på kryssning om två veckor. men men, det är sånt man får leva med :P

Festival

Jag hittade en festival som heter Peace & Love som har nästan exakt samma band som Hultsfred i år, plus några till! Biljetterna är liksom 700 spänn billigare än Hultsfredsbiljetterna, så det känns rätt lockande faktiskt :) Men vi får se hur det blir, vet inte riktigt vad jag vill vid det här laget :P Alltså, jag vill ju på festival med amanda och de andra, men det är mest för gemenskapens skull, för att vi kommer ha askul tillsammans :) Vet inte riktigt om jag är så sugen att åka på exakt samma festival som jag har varit på tre år i rad nu. I'm confused.

Skolan

Så var man här igen. Jag har som jag sa tidigare gjort klart allt i median och vet inte alls vad jag ska göra. Jag var egentligen tvungen att göra en låt till min 3D-film, men min lärare sa att jag inte behövde det. Plus att min lärare inte verkar vara här idag så nu vet jag verkligen inte alls vad jag ska göra :/

En dålig kombination

Jag vet inte varför, men jag känner ett enormt köpsug just nu! Vill bara shoppa, shoppa, shoppa. Tyvärr går inte det särskilt bra ihop med ångesten jag känner över mitt försenade lönebesked. suck. Plus att jag kommer gå runt hela dagen imorgon och ha ännu mer ångest eftersom ingen är hemma och kollar posten. Jag kommer alltså inte få veta någonting förrän imorgon kväll.

Jag och olof ska i alla fall förbi den nya gallerian som har öppnat där Debenham's låg förut. Souk tror jag att den heter nu. De har tydligen en hel butik med Friis & Company, vilket för mig innebär himlen på jorden! Ännu bättre är att de har en affär med Pilgrim! De två affärerna i samma byggnad, det finns det ingenting som slår! :D Så ja, imorgon blir det lite fönstershopping i alla fall :)

Dagens bravader

image16
Som jag sa tidigare så har jag jobbat med min bror idag :) Vi gick på en promenad runt innergården och sen satt vi i arbetsrummet mestadels av tiden. Helt plötsligt från ingenstans blev jag attackerad, det var kalle som ville kramas :P Fick en armbåge i bröstet, en armbåge i revbenen och så slog han sitt huvud mot min haka så att jag bet mig i läppen. Han är så smidig den där :P men söt som få :)

Personlig assistent

Idag jobbar jag med min bror hela dagen :) Började klockan nio o slutar klockan sex ikväll. Helt okej när det är ett jobb man tycker om :) Brorsan e så söt för han testar mig hela tiden för att se vad han kan komma undan med, men mig lurar han inte :P Fast det är svårt att säga nej till hans söta leende :)

Jag är galet festsugen just nu. Jag var det igår också, men eftersom jag skulle upp tidigt idag så gick ju inte det. Förhoppningsvis blir det någonting nästa helg :) Fast jag börjar bli enormt orolig att jag inte får någon lön alls den här månaden, tänk om dom skjuter upp den till nästa? I såna fall kommer jag vara skuldsatt upp över öronen och det ger mig enormt mycket ångest att bara tänka på det! suck.

Lördagsgodis

Jupp, det blev en påse lösgodis och kolsyrat vatten (sodastream) för min del :) King Arthur på femman ikväll också, ska antagligen se den med pappa :)

Väntetid

Jag hatar dagarna precis innan man får lön! Jag går nästan alltid liksom på tå och har ångest och tänker att det kanske inte alls blir lika mycket som jag har tänkt mig. Det är jobbigt när man har en del skulder och en ganska lång inköpslista och man inte riktigt vet hur mycket man får i lön. suck.

Jag har planerat att ta mig ner till Gula Villan o köpa en påse godis så småningom, men det finns popcorn hemma så vi får se om jag orkar :P

Kodak EasyShare V803 Pink

image15
Den här otroligt söta digitalkameran från Kodak skulle jag inte tacka nej till! Den har  8 megapixlar och priset ligger runt 1700:-. Det här är definitivt någonting att önska sig i studentpresent! :)

Trappstädning

Idag var det dags att städa trapphuset igen. En gång i veckan i en hel månad, fast snart är det över :) Jag sopade och skurade hela trapphuset, sopade ute på farstun under gallret och sopade hela källargången. Jobbigt.

Jag och pappa skulle egentligen ha övningskört idag, men jag orkar inte. Han ville dra ut o köra i minst 3 timmar och det har jag ingen energi kvar till. Man måste ju vara pigg i huvudet om man ska kunna koncentrera sig på körandet. Det får bli i veckan istället :)

Igår blev det en mysig hemmakväll med olof :) Vi åt tacos, kollade på Legally Blonde, åt fruktsallad, åt popcorn och drack påskmust :)

Filmkväll



Igår frågade amanda om jag skulle följa med hem till henne i märsta och det tyckte jag lät som en trevlig idé :) Jag fick stressa in i duschen, men jag hann lagom till att amandas mamma kom o hämtade mig i bilen. Sen hämtade vi upp amanda i tumba centrum och sen åkte vi iväg :)

Vi hyrde filmen Förortsungar som faktiskt var bra! haha. Jag hade inte förväntat mig det, men den var faktiskt riktigt bra! :) Sen hade vi köpt lite godis och sånt också :)

Idag tog jag bussen från amanda klockan tio eftersom jag skulle förbi mormor och morfar i tullinge och hämta upp min hängselkjol som hon hade sytt upp åt mig. Sedan skulle dom till tumba centrum så då fick jag skjuts hem. Nu sitter jag bara här och väntar på att olof ska komma, plus att jag ska hämta upp min bror från taxin runt halv fem :)

Hängselkjolen

image13

Tack vare Rominas tips kunde jag äntligen köpa en hängselkjol! Jag har letat i ungefär ett år nu, men aldrig hittat någon. Den här söta saken är A-linjeformad och lite hög i midjan, vilket också är lite ovanligt men oerhört snyggt :) Just den här hängselkjolen kommer från H&M:s nya kollektion H&M Organic och kostar 498:- (449:- just nu, om man är medlem i H&M club).

Just den jag har är uppsydd cirka 6 cm eftersom den var lite för lång för min smak :)

Och tack till alex för pengalånet :)

Skolan

Just nu sitter jag och har allmänt tråkigt i skolan. Vi har textkommunikation C just nu, vilket inte är det allra roligaste.

Igår satt jag och skrev en lista på allt som ska köpas och alla skulder som ska betalas osv. Om jag ska spara ihop till hultsfred OCH köpa en skinnjacka fattas det 920:-. Vi får hoppas att det dyker upp lite extrajobb inom en snar framtid, eller att mamma o pappa går med på att ge mig matpengar till hultsfred :)

Sophia Bush



Jag måste säga att Sophia Bush (Brooke Davis) är min absoluta favorit i One tree hill. Från början var det Peyton, men på senare tid har jag verkligen fastnat för den söta brunetten med dom underbara smilgroparna. Om det finns någon kändis jag ser upp till så är det definitivt Sophia Bush.




Jag sitter och lyssnar på en massa musik från One tree hill. Jag hittade en sida med information om exakt vilka låtar som har varit med i vilka avsnitt, så nu sitter jag och leker med iTunes :)

Här kommer några riktigt bra låtar som jag har plockat ut:

8MM - Forever and ever amen
Jose González - Heartbeats
Tyler Hilton - Glad
Pete Murray - So Beautiful
The Get Up Kids - Overdue
Susie Suh - All I want
Matthew Ryan - Return to me
Jet - Are you gonna be my girl?
Tyler Hilton - How love should be
Forty Foot Echo - Drift
Saliva - Rest in pieces
Pete Yorn - Ez

Dagens outfit



Mörkrosa tröja - H&M
Svarta YES-jeans - Cubus
Svart hårband med pärlor - Kappahl

Semlor



Gud vad jag blev sugen på semlor! Vet inte riktigt varför jag tänkte på det, men skulle det inte sitta riktigt fint med en stor semla just nu?

Skolan

Just nu sitter jag i skolan och gör ingenting som vanligt. Det är meningen att jag ska göra en låt till min 3D-film, men min 3D-film är en visningsfilm av ett hus som typ mäklarfirmor har och i de filmerna är det ingen musik. Har ingen aning om vad för slags musik det ska vara. Egentligen tycker jag att musik bara skulle förstöra en sådan film, men jag antar att jag blir tvungen att göra det ändå. Jag slutar om en timme ändå så jag skjuter upp det till nästa gång :P

Hultsfredsfestivalen '07

Gud vad jag vill till hultsfred i år! Mando Diao, Neverstore, Korn, Ozzy Osbourne, The Ark o många fler underbara artister som jag bara måste se! Enda problemet är pengarna. Biljetten kostar 1695:- och sedan tillkommer matpengar på ungefär 1000:-. Alltså, sammanlagt ungefär 3000:-. suck. Jag ska försöka spara ihop, men det kommer bli svårt. Jag kommer få 1000:- när jag jobbar med min bror nu i helgen. Jag kan ta studiebidraget i maj på 1050:-, men sedan fattas det 1000:-. Kanske om jag lägger undan 500:- den här månaden och 500:- i april. Förhoppningsvis blir det bra, jag måste verkligen dit! :D

One tree hill x 2



OMG! Världens sjukaste saker hände i One tree hill idag. Jag var tvungen att fixa fram ett till avsnitt för jag kunde inte sluta se! Vill inte förstöra för någon som följer serien på svensk tv, men vänta ni bara, det kommer hända riktigt sjuka grejer!! shit pommes.

Just nu sitter jag och tittar lite halvt på CSI, har precis ätit upp mitt godis och har allmänt tråkigt :P

One tree hill

Idag ska jag titta på lite One tree hill som jag har på datorn :) efter det blir det CSI och kanske lite 100 höjdare. Jag har en ganska fullproppad godispåse kvar från igårkväll som ska ätas upp också. Mamma påpekade igår att jag är duktig när jag köper godis eftersom jag inte proppar i mig allt på en gång. Jag kan ha kvar en godispåse i flera dagar, och det tyckte hon var bra :)

Dagens första inlägg



Tidigare har jag bloggat på en gratissajt som var helt okej, men man kunde inte göra så mycket med designen så det blev tråkigt efter ett tag. Allt man kunde göra var att ändra färger och ladda upp max 100 bilder, jag tappade intresset. Försökte skapa en blogg här på blogg.se förut, men det har varit riktigt krångligt att lära sig hur allt fungerar. Antingen är det väldigt svårt, eller så är det jag som är dålig :P